Ben aldım. Dolaba koydum.Çikolatayı bende almak istiyorum ama buzdolabına koysan koyulmaz dışarda kalsada yumuşayacak havalardan gibi geliyor
Kızlar siz nasıl yaptınız????
Canım ölçümlere inanma ortalama bir fikir versin sadece uyumlu haftasıyla görünen önemli olan o bu birinci diyeceğim :)
Ikincisi doktorlar kendileri içinde çok daha rahat olduğu için sezeryana yönlendirmeye çalışabiliyorlar eğer içinde normal doğum isteği varsa durup dururken ve neden yokken bundan vazgeçme derim :)
Ne şekilde doğurduğumuz diil bebeklerimizin ve bizim sağlığımız önemli olan. Umarım hepimiz için hayırlı olan neyse o şekilde olur.
ahhh canim bende de yogun olmustu lohusa depresyonu simdi de ondan kkorkuyorum insallah olmaz diye...emmese de ver memeyu zamanla cogalacak sutun merak etme..Canım aslında uykusuzluk yorgunluk hepsi boş hepsine katlanıyorsun hemde zevkle ama oğlum sarılık oldu bi de zor emiyo nazar değdi sanırım doğumdan çıktığı gibi beni aranmış hep emmek için geldiğim gibi de emdi ama şimdi emmek istemiyor hele sağ göğsümü hepten istemiyor biraz zayıfladı da mama takviyemiz var şu an lohusalık depresyonundayım sanırım ağlamaktan helak oldum
tTebrikler canimm maasallah kuzucuga..sutun gelir zamanla merak etme..kokla benim icin minik kusunuuArkadaslar cok sukur dun saglikla epidural sezeryanla kizima kavustum 3 kg luk hir kizim oldu ama bugun 150 gr kaybetti normalmis
Benle hiiic alakasi yok ayni babasi bir kizim var hep ac ve hep rmmek istiuor dun nerdenyse dogumdan gece 12 ye kadar mememdeydi cok basarili ve istekli cekiyor ama gel gelelim bende sut seffaf bir sivi seklinde ve damlayla geliyor cok uzuldum. Oyle oluncada uyumuyor tabi hep agladi sadece memede susuyor. Dun gece 12 de en son mama verdiler de 4 saat deliksiz uyudu kizim
Sezeryan zormus kizlar epidural cok rahat ama sonrasinda ayaga kalkma fasli bugunse gaz cikarma kismi beni baya gerdi ve yordu. Acili bir surec ama neyseki Dun aksam ilk kaldirdiklari anla alakam yok yavas yavas iyi olucaz i sallah
Vakit bulursam sorulariniz okursa da yazicam sevgiyle kalin forumu okumaya vaktim yok baska diguran olduysa hepsini kocaman opuyorum ve cok tebrik ediyorum
bence zorunlulugun yoksa normal dogum yap..aslinda doktirlarin bu karari hastaya birakmamasi gerekiyor..tibbi zorunluluk olmadikca normal dogum onerilmeli..KIZLAR YARDIM SEZERYAN MI NORMAL DOĞUM MU???
NORMAL DOĞUM YAPACAK YOK MU??
HERKES SEZERYAN DOĞURUYOR...
merhaba kızlar her gün yeni doğumlar başladı:)) bende başından beri normal doğum istiyodum doktorumda normal dogumdan yanaydı sözde bu arada acıbadem e gidiyorum. ama dogum yaklaştıkca doktorum beni spinal anestezi sezeryana yönlendiriyo sanki hiç cesaret vermiyodacumartesi gittik bu hafta cumartesi yine kontrol var kararını ver sezeryan istersen tarih belirleriz eger normal doğum istersen çatı muayenesi yaparız dedi karar veremedim bebeğim 2890 a 48 cm miş:) gerçi ben çok emin olamıyorum ölçümlerden daha önce de boyu kısa demişlerdi şimdi boyu uzun gibi dedi :) bebeğim dönmüş ayrıca nst de sancım yok suyum iyi bilemedim normal doğumu beklesem mi? sezeryan tarihi mi alsam ???
Be
Ben aldım. Dolaba koydum.
Giderken alıcam. Zaten normal ısıya gelir hemen.
Acil durum içinde kuzenime soyledim. Acil gidersem eve gel çikolatayı al dedim
ahhh canim bende de yogun olmustu lohusa depresyonu simdi de ondan kkorkuyorum insallah olmaz diye...emmese de ver memeyu zamanla cogalacak sutun merak etme..
tTebrikler canimm maasallah kuzucuga..sutun gelir zamanla merak etme..kokla benim icin minik kusunuu
bence zorunlulugun yoksa normal dogum yap..aslinda doktirlarin bu karari hastaya birakmamasi gerekiyor..tibbi zorunluluk olmadikca normal dogum onerilmeli..
Canım bende senin gibi düşünüyorum yani şuan için bir neden yok zaten ilk doğum çatı muayenesinden bile çekiniyo insan bide doktorlar böyle istersen sezeryan yapalım diyince kafası karışıyo :) bu arada çevremdeki herkes de sezeryan oluo maşallah ayağa da çabuk kalkıyolar bu yuzden emin olamadım işte :)
sen nasıl düşünüyosun? eylül anneleri de hep sezeryan birkaç normal doğum olsa da bize de güç gelse valla :))
Canim 38+6 idim dun itibari ile. Epidural ilk an gerildim acikcasi uyusmadim sandim ilk kesik atilirken de sanki hissettim igne batmasi gibi ama ani da kayboldu. Hani gece kolun vucudunun altinda kalir uyusur kutuk gibi olur ya aynen beldrn asagisi o halde ama parmaklarini oynatabiliuosun ayagini kaldirabiliyosun cok ilginc.hayırı olsun canım ALLAHIM analı babalı büyütsün inş. n güzel atlattın doğum stresini darısı başımıza inş. bende sezeryan düşünüyorum ve dr.um epidural dedi....oan hissediyo musun ağı acı falan bide kaç saat sürüyo bebeği almaları dikişi atmaları doğumdan çıkman?
bide tam kaç haftalıktın sezeryana aldılar? çok sordum ama merak ilk olunca :)
Canim herseyin normalse niye sezeryan olacaksin ki ol bence cati muayenesi o da uygunsa normal dogur bence ha ben ilkimi sezeryan oldum ama hem darim hem benim cikima yerlesmedi bebek sende o da normal bence dogur ama tabi yinede senin kararin tabi hakkina hangisi hayirliysa o olsun sonucta onemli olan senin ve bebeginin sagligiKIZLAR YARDIM SEZERYAN MI NORMAL DOĞUM MU???
merhaba kızlar her gün yeni doğumlar başladı:)) bende başından beri normal doğum istiyodum doktorumda normal dogumdan yanaydı sözde bu arada acıbadem e gidiyorum. ama dogum yaklaştıkca doktorum beni spinal anestezi sezeryana yönlendiriyo sanki hiç cesaret vermiyodacumartesi gittik bu hafta cumartesi yine kontrol var kararını ver sezeryan istersen tarih belirleriz eger normal doğum istersen çatı muayenesi yaparız dedi karar veremedim bebeğim 2890 a 48 cm miş:) gerçi ben çok emin olamıyorum ölçümlerden daha önce de boyu kısa demişlerdi şimdi boyu uzun gibi dedi :) bebeğim dönmüş ayrıca nst de sancım yok suyum iyi bilemedim normal doğumu beklesem mi? sezeryan tarihi mi alsam ???
Sormadım çünkü bebek zaten senden alacağını alır son zamanlarda yemeye çok zorlama kendini bol sıvı tüket ki erken doğumu tetiklemesin demişti doktorum bunu duyunca baya salmıştım beslenmemi sonra 34. Haftada kontrole gittiğimde 2350gr çıktı doktor haftasıyla uyumlu dedi 37. Haftamda çağırdı şimdi 3 Eylül'de gideceğim işallah biraz toparlamıştır gerçi normal doğum için kilolu olması zaten iyi değil ama hayırlısıPEKİ SEN SORDUN MU DOKTORUNA ÖNDE GİDİYODU ŞİMDİ NEDEN HAFTASIYLA UYUMLU OLDU DİYE?
Ben varım nasip olursa 2 tane normal doğurdum bunuda normal doğuracamm insallah ve etrafımdaki cogu kişide normal doğurdu ve hic kötü bi hikaye duymadım. Sezeryan burda zorunlu olmadıkça kesinlikle bi dogum sekli değil.korkma adı üstünde normal dogum en fasla bi kac saat sancı çekip ertesi gün hic doğurmamış gibi oluyorsun dikisli olsan bile bende öyle oldu.bide ilk doğumun nasıl bi sancı olduğunu bilmeden doğurursun.ben biraz tırsıyorum nasıl olduğunu bildigim icin ama :) cok agrı çekersem epidural olurum diye düşünüyorum ilk doğumum öyleydi ve cok rahattı sadece süre biraz uzun oluyo .Bende bir normal doğum yapacak yakalasam mutlu olucam :)
Epiduralle artık bişeyde hissetmiyosundur niye herkes sezeryan oluyo anlamıyorum
KIZLAR YARDIM SEZERYAN MI NORMAL DOĞUM MU???
Artık bebişler gelsede miadı doldurduk biliyosun erken doğumluk bir durumumuz kalmadı ama normal sancısı gelen doğuma gidenimiz olmadı sanki. Neyse böyle söyleyip ben olmiim de o kişi
Çikolatayı bende almak istiyorum ama buzdolabına koysan koyulmaz dışarda kalsada yumuşayacak havalardan gibi geliyor
Kızlar siz nasıl yaptınız????
Pazartesi olsa bende kızıma kavuşsam...
Her zorluğa hazırım ağlama nöbetleri, huysuzluklar, gazlar, dikiş acıları, dıygusal patlamalar, uykusuzluklar..,,
Yeterki kızım iyi olsun sağlıklı olsun.
Varsın huysuz olsun.
Umrumd bile değil. Tek düşündüğüm sağlığı.....
Canım kuzum
Bacağımın içleri acıyor benım. yürüdükçe ya da uyuyup uyandıgımda ayakta durdugumda. sanki spor yapmışım da hamlamışım gıbı
Bebişler gelmiş yine hayırlı olsun. Eylül anneleri ağustos annesi olduSağlıkla buyusunler ınş.
çok şükür uykusuzluk çekmıyorum henuz, ama benım de sızlıyor. hele ayakta sankı karıncalanıyor. yürümeye mecalim yok. yürüyüş de yapmıyorum. doktorum mınumum hareket etmen gerek dıyor bebek aşağıda. zaten tek başıma sokakta yurumek ne mumkun. Dengesızce yuruyorum, ağırlık merkezı değiştiğinden. ben de yorgunluk bıtsın ıstıyorum, şöyle lap lap koşturup işe gidebıldıgım gunlerı özledımbende 3-4 gündür sabaha karşı başlayan bacak ağrılarımdan uyuyamıyorum.
sanki çok yorulmuşum gibi sızlıyor.
vücut yorgunluğum geçsin artık bebek bakım yorgunluğum olsun istiyorum.
Hayirli olsun arkadasim darisi bizlere bebisin nasil :)Canim 38+6 idim dun itibari ile. Epidural ilk an gerildim acikcasi uyusmadim sandim ilk kesik atilirken de sanki hissettim igne batmasi gibi ama ani da kayboldu. Hani gece kolun vucudunun altinda kalir uyusur kutuk gibi olur ya aynen beldrn asagisi o halde ama parmaklarini oynatabiliuosun ayagini kaldirabiliyosun cok ilginc.
Birde hen sakinlestirici yapiyolar sanirim kalbim kut kutken birden nasil yumusafim anlatamam
Tek yogun baski ama aci diil bebek cikarken cunku ustten bastiriyolar anestezi doktoru elimi tuttu o an bende sikica tuttum cok ise yaradi.
Bebegi almalari sanirim 5-7 dakika arasi benim cikmam da hrrhalde bebekten 25 dakka sonra falan oldu
Umarim aydinlatabildim epidural korkulacak bisey diilspinaldrki gibi ayaklarinda frlc oldum hissi de yok oynatabildigin icin rahatsiniz
Selincim sanki dogum sancisi belirtileri bahsettigin ? Yalanci sanci ve kasilmalar sanirim ah bi de ben hissetsem de sona geldigimi anlasam tik yokKızlar çok sıcak. Nefes alamıyorum bugün nefes darlığım var.
Geceleri yatamıyorum. Çok bunaldım.
Oturduğum yerde su içinde kalıyorum.
Dün geceden beri karnım basketbol topu gıbı. Cooook sert.
Vajınama ağrı gırıyor. Bıçak saplanır gıbı.
Bazen çişimi yaparken zorlanıyorum. Yapamıyor gıbıyım.
Bazende kazıklarıma gırıyor sancı ayağımı uyuşturur gıbı....
Canim benimkinin aynisi tadi da bi harika emin olabilirsin :)hastanede dağıtmak üzere bu çikolatalardan aldım internetten
bu sıcakta nasıl gelecek derken ben böyle paketleme görmedim kızlar
üstelik içinden iki tanede buz kalıbı çıktı, çikolatalar erimesin diye.
içinde 48 tane var kargo dahil 38 tl.
tadına bakmadım çünkü açmaya kıyamadım. kaliteli bir markaya benziyor tavsiye ederim
baby techden aldığım beşik bile böyle özenli sarılmamıştı, hoş hala da eksik parçayı bekliyorum.
nasıl iş yapıyorlar anlamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?