2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Herkese merhaba işyeri kısıtladığından iki aydır eylül annelerine cvp yazamıyorum ama her gün okudum doğum yapanlara hayırlı olsun bekleyenlere bol sabır. Ben de ilk doğumumla ilgili deneyimlerimi paylaşmak istiyorum özellikle anestezi konusunda kafası karışık olanlara yardımcı olur belki. İlk doğumda dokuz ay beni takip eden dr.umu sırf genel anestezi olmamak için değiştirdim hiç de pişman olmadım. Spinal anestezi ile bebeğimi on dk. içinde gördüm doğumdan çıkar çıkmazda kucağımdaydı. Sırt ağrısı dışında hiç bir sıkıntı yaşamadım. Kesinlikle tavsiye ederim anestezi almadığın için dinç olup hayatının en önemli gününün tadını çıkarıyorsun.

gece uyuduğum uyku tam 2 saatte bir sekteye uğruyor. bacaklarımın kalçamla birleştiği yer sızlayarak uyanıyorum. hem de ne ağrı sanki hiç geçmeyecek gibi. 15 sn içinda geçiyor yavaş yavaş diğer tarafa dönüyorum. aynı döngü gece boyunca sürüyor.sabaha da yorgun sanki hiç uyumamış yada gece beni dövmüşler gibi uyanıyorum. değişik geceler geçiriyorum vucudum doğum sonrasına hazırlıyor galiba beni..

Epidurale önceden karar vermen gerekmiyor mu?? Ben anestezi ekibinin falan çağırılması için önceden konuşmak gerek sanıyordum bunu doktorla ama Tecrübesizlik hiçbişey bilmiyorum işte :) ağrı çekince tamam dayanamicam yapın şu epidurali mi diyosun yoksa :) bir zararı yoksa baştan yapsınlar ağrı çekmeden rahat rahat doğuralım olmaz mı?:)
Banada sezeryan daha korkutucu geliyo ameliyat sonuçta diye çok istemiyorum ama herşeyin hayırlısı tabi ki.

doğumlar olmuş sağlıklı güzel ömürleri olsun inşallah bebişlerimiziin
cuma günü kontrolümde bebişim 3100 civarındaydı dr umla normal doğum konusunda anlaştık
zaman yaklaştıkça daha da panik oluyomuş insan
heran beklemek tetikte olmak biraz geriyo insanı ne zaman gelicek bakalım

iyi akşamlar arkadaşlar,
bugün muayeneye gittim,
bebek gelişimi iyi çok şükür
nst ye girdim sancı çıktı ama ben hiç hissetmiyordum hissetmememde iyiymiş
doktor fitil verdi bi de biraz çarpıntım vardı onun içinde bi laç verdim.
fitil olayını hiç sevmedim :/
karnım bazen kasılıyodu bebek bi tarafa kayıp sertleşiyordu o meğersem sancıymış yeni öğrendim

Buz kalıbını napıyosun acaba :)
Sende mi buz dolabına attın çikolataları canım? 18-22 derece arası süper tabi de öyle bi dolap yok malesef bizim evde
Of bu konuda çok kararsızım

Biran önce bebek bakım sürecine girmek falan istemiyorum ben valla havalar inanılmaz sıcak ne kadar dursalar kar sanki
Haftaya Eylül belki biraz serinler

Bende bir normal doğum yapacak yakalasam mutlu olucam :)
Epiduralle artık bişeyde hissetmiyosundur niye herkes sezeryan oluyo anlamıyorum
Canm bende normal doğum çok istiyorum hamilelikten önce kesinlikle sezeryan derdim ama tûp bebek sürecinde yaşadiklarim ve de gittiğim gebe okulu tamamen bakiş açimi değiştirdi.adi üstünde normal olani normal doğum sezeryan bişeyler ters gittiğinde başvurulan bi batin ameliyati..tabiki sezeryan isteyenlere de saygim var ama herşey yolundayken korkudan sezeryan olmam ters giden bişeyler olduğunda da ille de normal doğuracam diye tutturup kizimi riske atmam

Epidural normal doğum mu düşünüyosun peki canım?

Fitili niçin verdi canım. Ya o bi tarafta toplanma sancımıymıs ? Ama hiç ağrı sızı olmuyo demi vende öyle

Bende 1,5-2 saatte bir uyanıyorum ya çok sıcak gelmiş oluyo bir balkona falan çıkıyorum ya zaten tuvalete gitmem gerekiyo oluyo. 3 saat uyuyup uyandığımda wauv amma uyumuşum harika diyorum içimden düşün:)
Erken kalkma zorunluluğum olmadığı için büyütmemeye çalışıyorum bu durumu. Doğumdan sonra bu kadar uykuyuda rüyamızda görücez :)

Fitili niye verdi canım nolur ne olmaz normal doğum mantar varsa geçsin diye mi??
Çatı muayene işi ne oldu korktuğun :)
Buarada benimde nabzım hep bayya yüksek bunun için ne ilacı verdi acaba? Kalp mi?
Son sorum sancın kaç çıktı biliyo musun:)? Hep beni ilgilendiren şeyler yazmışsın o yüzden çok sordum kusuruma bakma :)

bence zorunlulugun yoksa normal dogum yap..aslinda doktirlarin bu karari hastaya birakmamasi gerekiyor..tibbi zorunluluk olmadikca normal dogum onerilmeli..[/QUOTE]

cnm bence öyle düşünüyorum ama doktorlar böyle davranınca insan sinir oluyo

Bende bir normal doğum yapacak yakalasam mutlu olucam :)
Epiduralle artık bişeyde hissetmiyosundur niye herkes sezeryan oluyo anlamıyorum

Cnm sen epidural normal doğum mu düşünüyosun aslında benimde aklımda ama ne bilim sancılarda doğuma yardımcı olmazsam diye korkuyorum cok fazlada epidural normal doğum örneği yok çevremde bilemiyorum ki çok uzayıp çocuk rahatsız olur mu ki off

çok saol cnm suan hersey normal bende dediğin gibi çatı muayenesi olcam heralde mantıklı olan bu :) tabi ki en önemlisi bebeklerimizi saglıklı bir şekilde almak kucagımıza:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…