Arkadaşlar merhaba,
Bu sabah 9:32 de oğlum epidural sezeryan ile 3.475 kg. 51 cm ile dünyaya geldi.
Size tecrübelerimi aktarmak istedim.
1- genel anestezimi yoksa epiduralmi konusunda 1 aydır stresten ölüyordum. Eğer ki hastanenizin anestezi uzmanı iyi ise kesinlikle epidurali tercih edebilirsiniz. Ameliyat sırasında hiç acı çekmiyorsunuz ve bebeğinizi çıktığı an görüyorsunuz. Eşimde doğuma girdi. Yaşadığımız o bir kaç dakikalık heyecan tüm ömrümün toplamından daha fazla daha güzel bir heyecandı.
2- Gün boyu ve ilk gece dikiş ve rahim bölgenizde sancı oluyor. Epidural olunca katedral taktıkları ve 24 saat içeri otomatik olarak enjekte edildiği için bu sancılar katlanılabilir boyutta oluyor. Genel anestezi olsaydım bu sancı öyle günde bir kaç kez yapılacak ağrı kesici iğnelerle çok daha zor atlatılır diye düşünüyorum.
3- Tüm süreci ele aldığımızda hamilelik, bulantılar, sancılar , doğum, ameliyat en zor kısmı hangisi derseniz şaşıracaksınız ama ilk ayağa kaldırıp tuvalete götürdükleri an derim. Dikişlerle doğrulabilmek, tuvalete yürümek çok çok zor. Hemşireler çok profosyoneller. Onlara bırakın kendinizi. (Ki benim hamileliğim çok ağır geçti. Buna rağmen en çok bu kısımda zorlandım)