Bende ilk bebegimde o korkulari yasadim ama onu kucaginiza alir almaz kokusunu duydugunuz abutun korkulariniz geciyor öyle guzel bakiyorsunuzki sanki kırk yillik anne gibi birbirinizin dilinden anliyorsunuz bir sure sonra aglama sekliyle size anlatiyor aslinda yuzunuze bakip aglayinca ne derdi oldugunu cözuyorsynuz annelik ic güdüsüyle ilk bebegi olan arkadaslar hic korkmayin eger bende de birazcik anne tecrubesi varsa hamileyken bile bebeklerinizin uzerine o kadar titreyen sizden harika birer anne olacak ben eminimBu konuda o kadar tedirginim ki.
Nasıl bi anne olacağım.
Bebeğimin bi sıkıntısı olurda anlamazsam mesela.
Ya gazını çıkaramazsam.acıktığını anlamazsam. Uyuyakalırsam.
Sütüm olmazs mama verirsem ya az verirsem doymazsa.
Nasıl yıkıcam.
Ne giydircrm nasıl seçicem.
Ya aşıları ya takibini kaçırırsam diyorum.
Ya aklımda o kadar soru var ki.
Çok duygusal ve tedirginim.
İnş kucağıma verdiklerinde tutabilirim.
kızlaar,
karnımda, tam da kızımın ayağıyla bastığı yerde bir yanma var. içerden değil ama, tenimde hissediyorum. geriliyor ve çook yanıyor. telaşlandım, size sormak istedim, böyle birşey yaşayan veya fikri olan var mıdır?
Ben hic olmazsa gece yatarken en son beni emdikten sonra veriyordum emzigi yiksa sabaha kadar memen agzimda kalsin surekli uyuyup uyanip emegim istiyordu beni emzik gibi kullaniyorduBizde çok soru var tabi
Canım belki ayagi degildir ne kadar dogru bilmiyorum ama bebegin saclari öyle yakarmiskızlaar,
karnımda, tam da kızımın ayağıyla bastığı yerde bir yanma var. içerden değil ama, tenimde hissediyorum. geriliyor ve çook yanıyor. telaşlandım, size sormak istedim, böyle birşey yaşayan veya fikri olan var mıdır?
Evet canim kesinlukle yorgunluktan ee artik yukumuz baya agir bugun hicbir is yapma yat surekli dinlen canim bend gecenlerde böyle olmustum yorulmustumgünaydın kızlar dün iki saat ayaktaydım iş yaptım misafirim gelcek diye ama asıl işi eşim yaptı ben dolandım sadece ve 11den sonra sürekli sancım oldu ağrıyla karışık ve gece lovobaya kalktığımda da yürüyemedim kalçama ve belime bıçak saplanır gibi oldu.bebeğimin hareketleri bi yere toplanmasıda acıttı çoğu zaman ve ben bazen ağrıyla sancıyı ayırt edemiyorumböyle bi durum yaşayan var mı yorgunluktanmı olmuştur?
yorgunluktan olması güzel...ee annemde sürekli yatıpta azcık iş yapmak bile etkiliyo demekki...benimkide tosun oluncaa dahada etkiliyo ozaman..çok sağol canımEvet canim kesinlukle yorgunluktan ee artik yukumuz baya agir bugun hicbir is yapma yat surekli dinlen canim
Valla almistim ama simdilik vermedim canm bilmiyorum ilerde verir miyim bbebegime bagli acikcasi vKızlar peki emzik kullanıyor musunuz yapan canımın içi annelerim
Anne olan arkadaşlarımın hepsi en başından kullanmaktan doktorlarda kullanmamaktan yana ne yapsak?
Iyim canm biraz dikisler agri yapiyor onunlA ugrasiyorum biran once iyilesip bebegimle kendim ilgilenmek istiyorum.sut geldi mi bebegm doydu m mu altina yapti mi derken vakit cok cabuk geciyor.darisi sizlere insallah.bu arada kaynana anne ayni anda gelmesinler kizlar kafayi yemek uzereyim.Evet canım.
Çok tedirginim.
Hem geçsin istiyorum hem korkuyırum.
Sen nasılsın iyi misin?
Arkadaşlar merhaba,
Bu sabah 9:32 de oğlum epidural sezeryan ile 3.475 kg. 51 cm ile dünyaya geldi.
Size tecrübelerimi aktarmak istedim.
1- genel anestezimi yoksa epiduralmi konusunda 1 aydır stresten ölüyordum. Eğer ki hastanenizin anestezi uzmanı iyi ise kesinlikle epidurali tercih edebilirsiniz. Ameliyat sırasında hiç acı çekmiyorsunuz ve bebeğinizi çıktığı an görüyorsunuz. Eşimde doğuma girdi. Yaşadığımız o bir kaç dakikalık heyecan tüm ömrümün toplamından daha fazla daha güzel bir heyecandı.
2- Gün boyu ve ilk gece dikiş ve rahim bölgenizde sancı oluyor. Epidural olunca katedral taktıkları ve 24 saat içeri otomatik olarak enjekte edildiği için bu sancılar katlanılabilir boyutta oluyor. Genel anestezi olsaydım bu sancı öyle günde bir kaç kez yapılacak ağrı kesici iğnelerle çok daha zor atlatılır diye düşünüyorum.
3- Tüm süreci ele aldığımızda hamilelik, bulantılar, sancılar , doğum, ameliyat en zor kısmı hangisi derseniz şaşıracaksınız ama ilk ayağa kaldırıp tuvalete götürdükleri an derim. Dikişlerle doğrulabilmek, tuvalete yürümek çok çok zor. Hemşireler çok profosyoneller. Onlara bırakın kendinizi. (Ki benim hamileliğim çok ağır geçti. Buna rağmen en çok bu kısımda zorlandım)
Ayy hadi bakalım ikimizde aynı gün kavuscaz bebeklerimize Allah sağlıkla almayi nasip etsin inşallahanaa biz de 09.09 a gün aldııık :) benim de 2850.. olsun sağlıklı olsunlar gerisi önemli değil, ben hiç kafaya takmıyorum kilo işini
10 gün sonraki kontrolümde kızım daha fazla kilo almamış olursa ve çatı muayenesinden geçebilirsem ben epiduralle normal doğum yapıcam, tabi bu arada erken davranmazsa kızçem :) şu an normal doğum için sınır ölçüler içerisinde pıtırcığım, genetik olarak biraz gelişmiş olduğundan son andaki durumuna göre karar vermek durumundayız. tabi korkmuyor musun dersen, bayaaaa korkuyorum ama sanırım yapıcam
Canım süt sağma makinesi falan deneniyor mu bu durumda? Herkes aynı durumda bir emzirme krizidir gidiyo valla daha oh çok rahat emziriyorum sütümde bol bebekte alıyo yazan olmadı demek ki çok sık olan şeyler bunlar düzene girecek merak etme.
Geceleri kim kalkıyor bide sana yardıma canım? Ilk zamanlar dikiş ağrıdan birinin yardımcı olması gerek geceleri dedi arkadaşlarımda doğru mu merak ediyorum.
Sezeryan icin canim normal dogumda cocuk bezi istiyorlar anne icin
Bu konuda o kadar tedirginim ki.
Nasıl bi anne olacağım.
Bebeğimin bi sıkıntısı olurda anlamazsam mesela.
Ya gazını çıkaramazsam.acıktığını anlamazsam. Uyuyakalırsam.
Sütüm olmazs mama verirsem ya az verirsem doymazsa.
Nasıl yıkıcam.
Ne giydircrm nasıl seçicem.
Ya aşıları ya takibini kaçırırsam diyorum.
Ya aklımda o kadar soru var ki.
Çok duygusal ve tedirginim.
İnş kucağıma verdiklerinde tutabilirim.
Valla almistim ama simdilik vermedim canm bilmiyorum ilerde verir miyim bbebegime bagli acikcasi v
Bende pazartesi sezeryan olacsğım cnm. Epidural.
Heyecablıyım...
Kızlar çok acil yardımınıza ihtiyacım var
Bebek karyolası beşiği parmaklıkların arası kaç cm olması gerekiyo yada sizinki kaç cm üretilmiş nolur bi bakın haber verin bana acil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?