2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
bence doktor bunları normal buluyorsa sana ssöyleyip tedirgin etmemeli yaa... sıkıntılı bbi durum yoksa az öz konuşsun da içine kurt düşürmesin.. boşu boşuna üzüyo seni... takma bence kafana.. belki bizimkinde de aynı durum vardır, belki bilmiyoruz bile..

Canm ne kadar tatli olmuşlar bende bakiniyorum şimdi sabun Iişine ne kadara mal oldu birde yapimi zor mu anlatirmisin biraz

canım ablam zaten bu işi yaptığı için malzemeleri elinde vardı bu sebepten pek masraflı olmadı sıfırdan sen kendin yapacaksan çok malzemesi var pahalıya gelir.

Benimde yapmak istememin tek nedeni biraz hava almak bana iyi gelecek gibi geliyo.
Iki gün hiç çıkmadan evde oturunca bi acaip oluyorum ben 40 gün çıkmamak mı gerekiyo vs tam anlayamadığım için kendi kendime kısa hava alabileceğim hemde vücudumun çalışacağı senaryolar yazıyorum:) belkide kolumu kaldıracak halim olmicak ayrı. Aman oğlum iyi olsunda.

Ayy canım o kadar iyi anlıyorum ki yaşamadan yaşamış kadar oldum.
Bende nefes alıyomu diye başında otururum kalkmam diye korkuyorum.
Hiçbir fikrimiz yok gercekten ilk bebek o yüzden zor. Benden çok iyi bilen bir kayınvalide falan olsa elimden alıp herşeyini o yapsa onada sinirlenebilirim içten içe gibi geliyo işin kötüsü. Yaşayacaklarımdan bende şimdiden biraz ürküyorum açıkçası:) moral çok gerekli doğru yoldasın arkadaşım. Hergün duşa girmek kendine çok yüklendiğinde eşinle yakın bi yerde bir çay içip gelmek falan iyi gelir diye yazıyo heryerde lohusalık dönemi için. Hamilelik dönemindede aynı şeyi yazıyodum komik geldi kendi kendime ama kızın gayet sağlıklı kakasınıda yapar birazdan turp gibi pembe yanak tosunun ben eminim annesi :) şu acemiliklerimiz biraz azalsın kendimize gelicez hepimiz. Bide topuk kanında bütün arkadaşlarım travma geçirmiş benim birlikte ağlamanız normal

Ultrasonla anlıyorlar canım, hatta bebek kanala girdiyse çatın dar değilmiş yani bebeğin başı çatın ile uyumluymuş ki kanala girebiliyormuş. O yüzden beni alttan muayene etmedi doğumu başlatabilir diye.

Peki kanalda ne kadar bekliyorlar acaba :)
2 hafta falan durabiliyorlar mı yoksa hemen gelmek mi istiyorlar

Canım ben tobb a gidiyorum biliyosun orda doğumda şansımıza kim denk gelirse onunla birkaç hafta devam edicez gibi geliyo.

Bebeğin ölçümlerini verdiği ultrason kagıdından okuyorum. 3 haftadır tüm ölçümler gününden geri. Ben sordugum icin yorum yapıyor. Birtek kordonu söyledi normal doğum düşündüğüm için bilgilendirdi çünkü başka dr da girebilir doguma... bende tam tersi az konusuyo sormadan söylemiyo diye kızıyorum,ne sorsam normal diyo :)

Annem düşmüş ayağını buurkmuş.
Hem çok üzüldüm ne durumda bilmiyorum.
Hemde kızdım niye dikkat etmiyor diye.
Bişi yok diyo da göreceğim akşama.
Pazartesi doğumum var, bir bu eksikti. Modum düştü ya.

Üzerine oturup poponla çeviriyorsun ya da hafifce yaylanıyorsun üzerinde.

bize gebe okulunda göstermişlerdi bende aldim plates topu int.bi araştir istersen videolari vardir mutlaka hamilelikte plates egzersizleri die pelviks kemiklerini çaliştirdiğindan normal doğuma yardimci

sağolun arkadaşlar bend ebaşlayayım pilates topuyla egzersizlere

Of cok ters zaman olmus tatlim gecmis olsun. Ama nazarlik diye dusun bakalim

Evet canimne kadar oncesinde okusan etsen de pratik bilgi yoksunu olunca zor oluyor okudugunla tutmuyor. Herkes mamayi dayamayin sik sik emzirin diyor tamam emzireyim ama cocuk doymuyor kus gibi bagiriyor ne yapicam o zaman mama veriyosun sarilik olmasin ac kalmasin diye . E o zaman da kisir donguye giriliyor sut azaliyor falan aman valla zor is

geçmiş olsun canm önemli bişey yoktur inş.sen sadece pazartesi miniğin kucağinda olacak yüzüne bakmaya doyamayacaksin kokusunu içine çekeceksin onlari düşün ve mutlu ol ben bile heycanlaniyorum şimdiden düşündükçe :)

Canı. Benım bebegımde doğum pozısyonunda ama kanala girmekten hıc bahsetmedi Dr um. Çatı muayenem de ıyı çıktı. Rahat da geçti. Tahmınım 8ınden sonra olur dedı Dr um. Bakalım bende normal istiyorum. İnşaalah rabbımın izniyle hayırlısına alalım bebeklerımız kucağımıza

Kötü olmus ama ne yapacaksin canim allah beterinden korusun cok gecmis olsun

Gün boyunca ben emziriyordum iyice göguslerimi bosaltiyordum bebek zaten emerken uyuyor ya gece uyurken mama veriyordum hem karni iyice doyuyor hemde 2-3 saat bende uyuyunca göguslerim sut doluyordu uyaninca gece tekrar emziriyordum gunde bir defa mama veriyordum onu da gece veriyordum hem bem hem goguslerim dinleniyordu

bak o zaman normal diyosa hiiç kurcalama bence .. benimki de kilosuna filan normal dio, kaç kilo olduğunu kağıttan bakıyorum ama normal dedi diye sallamıyorum azmış çokmuş diye.. en son 2850 di mesela, doktor normal dedi, forumda bakıyorum kızlar buna az filan diyo, ama hiç önemsemiyorum... doktoruma güveniyorum... gerçi bu hamilelik insanı biraz paronayak yapıyo ama olsun, strese sokma kendini, eğer iyi bi doktor olduğunu biliyosan akışına bırak gitsin... bi de sen normal doğum düşünüyodun dimi?

Son düzenleme:
ben de 40 gün evde oturabileceğie ihtimal vermiyorum.. birazda tez canlıyımdır.. çabuk toparlıyım die normal doğum yapmak istiodum ama artık sezaryen olcağı içingözüm de korkuyo dikişlerden.. yine de hemen toparlanıp, bebişi arabaya koyup gezmek istiorum olmadı artık arkadaşları çağırıcam eve sık sık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…