- 30 Temmuz 2014
- 178
- 43
- 73
bence doktor bunları normal buluyorsa sana ssöyleyip tedirgin etmemeli yaa... sıkıntılı bbi durum yoksa az öz konuşsun da içine kurt düşürmesin.. boşu boşuna üzüyo seni... takma bence kafana.. belki bizimkinde de aynı durum vardır, belki bilmiyoruz bile..Arkadaşlar bugün muayenemiz vardı. Bebeğim 1haftada sadece 40gr almış, karın çevresi 19 gün geri. 2840 gr. Boynunda hala kordon var. Nst de sancı çıktı. Doktorum tüm bunların hepsine normal diyo. Ben üzülüyorum ama elimden bişey gelmiyor...
Canm ne kadar tatli olmuşlar bende bakiniyorum şimdi sabun Iişine ne kadara mal oldu birde yapimi zor mu anlatirmisin biraz
Canım sen normal yapacaksın kısmet olursa benden daha çabuk toplanır, başlarsın bence
Tabiki kasmıyorum 40 gün için beden anca toplanır. Düzenli olarak 40 ndan sonra yapmak istiyorum. Tabiki dikişlere bağlı
S
aol canim aslina bakarsan nete girevek vakit yok diye bisey yok. Hep oluyor. Ama icim sikkin oldugundan girip surekli okusam da yazmak istemiyorum. Ama sikmicam bundan sonra doktorlarin soledigine givenicem ve sabirla beklicem. Sadece kizima ve emmesine konsafre okucam. Cunku stres sut uretimini cok etkiliyor maalesef.
Ama annelik gercek manada bir 24 saat endise makinesi yapiyor insani biraksalar 24 saat basinda gozumu kitpmadan otururum. Hep bir endise hali. Dun topuk kani alindi rutin bir uygulama ama nasil agladi anlatamam kendinden gecti. O agladi ben agladim sonra uzun sjre sakinlestiremedik. Sonrasi dada yorgunlujtan bir uyudu uyandiramadiksaatlerce doymal bilmeyen kizim saatlerce yemek yemedi saatlerce kakayapmadi ki halayapmadi ama en azindan yemege basladigi icinyakinda kaka da gelir gibime geliyor
Yani demem o ki hic sakin bir anne olamadim simdilik vokbilinmez bir alan ve insan kendini yetersi eksik caresi hissediyor surekli
Ultrasonla anlıyorlar canım, hatta bebek kanala girdiyse çatın dar değilmiş yani bebeğin başı çatın ile uyumluymuş ki kanala girebiliyormuş. O yüzden beni alttan muayene etmedi doğumu başlatabilir diye.
Ankaradaki arkadaşlarım;
Bebişiniz doğunca hangi çocuk doktoruna gitmeyi düşünüyorsunuz?
Ve ya doğum yapanlar hangi doktora başladınız?
Ben acil bir durumda cebindende rahatça arayabileceğim bir çocuk doktoru istiyorum.
Pedimerk- serdar fırat ismini buldum daha doğrusu burdan bi arkafaş önermişti.
Bu ismi bilen duyan var mı ?
Bebeğin ölçümlerini verdiği ultrason kagıdından okuyorum. 3 haftadır tüm ölçümler gününden geri. Ben sordugum icin yorum yapıyor. Birtek kordonu söyledi normal doğum düşündüğüm için bilgilendirdi çünkü başka dr da girebilir doguma... bende tam tersi az konusuyo sormadan söylemiyo diye kızıyorum,ne sorsam normal diyo :)bence doktor bunları normal buluyorsa sana ssöyleyip tedirgin etmemeli yaa... sıkıntılı bbi durum yoksa az öz konuşsun da içine kurt düşürmesin.. boşu boşuna üzüyo seni... takma bence kafana.. belki bizimkinde de aynı durum vardır, belki bilmiyoruz bile..
Üzerine oturup poponla çeviriyorsun ya da hafifce yaylanıyorsun üzerinde.
bize gebe okulunda göstermişlerdi bende aldim plates topu int.bi araştir istersen videolari vardir mutlaka hamilelikte plates egzersizleri die pelviks kemiklerini çaliştirdiğindan normal doğuma yardimci
Of cok ters zaman olmus tatlim gecmis olsun. Ama nazarlik diye dusun bakalimAnnem düşmüş ayağını buurkmuş.
Hem çok üzüldüm ne durumda bilmiyorum.
Hemde kızdım niye dikkat etmiyor diye.
Bişi yok diyo da göreceğim akşama.
Pazartesi doğumum var, bir bu eksikti. Modum düştü ya.
Evet canimne kadar oncesinde okusan etsen de pratik bilgi yoksunu olunca zor oluyor okudugunla tutmuyor. Herkes mamayi dayamayin sik sik emzirin diyor tamam emzireyim ama cocuk doymuyor kus gibi bagiriyor ne yapicam o zaman mama veriyosun sarilik olmasin ac kalmasin diye . E o zaman da kisir donguye giriliyor sut azaliyor falan aman valla zor isAyy canım o kadar iyi anlıyorum ki yaşamadan yaşamış kadar oldum.
Bende nefes alıyomu diye başında otururum kalkmam diye korkuyorum.
Hiçbir fikrimiz yok gercekten ilk bebek o yüzden zor. Benden çok iyi bilen bir kayınvalide falan olsa elimden alıp herşeyini o yapsa onada sinirlenebilirim içten içe gibi geliyo işin kötüsü. Yaşayacaklarımdan bende şimdiden biraz ürküyorum açıkçası:) moral çok gerekli doğru yoldasın arkadaşım. Hergün duşa girmek kendine çok yüklendiğinde eşinle yakın bi yerde bir çay içip gelmek falan iyi gelir diye yazıyo heryerde lohusalık dönemi için. Hamilelik dönemindede aynı şeyi yazıyodum komik geldi kendi kendime ama kızın gayet sağlıklı kakasınıda yapar birazdan turp gibi pembe yanak tosunun ben eminim annesi :) şu acemiliklerimiz biraz azalsın kendimize gelicez hepimiz. Bide topuk kanında bütün arkadaşlarım travma geçirmiş benim birlikte ağlamanız normal
geçmiş olsun canm önemli bişey yoktur inş.sen sadece pazartesi miniğin kucağinda olacak yüzüne bakmaya doyamayacaksin kokusunu içine çekeceksin onlari düşün ve mutlu ol ben bile heycanlaniyorum şimdiden düşündükçe :)Annem düşmüş ayağını buurkmuş.
Canı. Benım bebegımde doğum pozısyonunda ama kanala girmekten hıc bahsetmedi Dr um. Çatı muayenem de ıyı çıktı. Rahat da geçti. Tahmınım 8ınden sonra olur dedı Dr um. Bakalım bende normal istiyorum. İnşaalah rabbımın izniyle hayırlısına alalım bebeklerımız kucağımızaHaftaya soriim mutlaka kanala girmiş mi girmemiş mi diye. Doğum pozisyonunda olduğunu biliyorum ama kanala girmekten hiç söz etmedi doktorum. Karnımda çok aşağı inmiş gibi diil henüz bir alakası var mıdır bilmiyorum ama.
Doğum tarihimiz aşağı yukarı aynı o yüzden iyice meraklandım bende :)
Kötü olmus ama ne yapacaksin canim allah beterinden korusun cok gecmis olsunAnnem düşmüş ayağını buurkmuş.
Gün boyunca ben emziriyordum iyice göguslerimi bosaltiyordum bebek zaten emerken uyuyor ya gece uyurken mama veriyordum hem karni iyice doyuyor hemde 2-3 saat bende uyuyunca göguslerim sut doluyordu uyaninca gece tekrar emziriyordum gunde bir defa mama veriyordum onu da gece veriyordum hem bem hem goguslerim dinleniyorduEvet canimne kadar oncesinde okusan etsen de pratik bilgi yoksunu olunca zor oluyor okudugunla tutmuyor. Herkes mamayi dayamayin sik sik emzirin diyor tamam emzireyim ama cocuk doymuyor kus gibi bagiriyor ne yapicam o zaman mama veriyosun sarilik olmasin ac kalmasin diye . E o zaman da kisir donguye giriliyor sut azaliyor falan aman valla zor is
bak o zaman normal diyosa hiiç kurcalama bence ..Bebeğin ölçümlerini verdiği ultrason kagıdından okuyorum. 3 haftadır tüm ölçümler gününden geri. Ben sordugum icin yorum yapıyor. Birtek kordonu söyledi normal doğum düşündüğüm için bilgilendirdi çünkü başka dr da girebilir doguma... bende tam tersi az konusuyo sormadan söylemiyo diye kızıyorum,ne sorsam normal diyo :)
ben de 40 gün evde oturabileceğie ihtimal vermiyorum.. birazda tez canlıyımdır.. çabuk toparlıyım die normal doğum yapmak istiodum ama artık sezaryen olcağı içingözüm de korkuyo dikişlerden.. yine de hemen toparlanıp, bebişi arabaya koyup gezmek istiorumBenimde yapmak istememin tek nedeni biraz hava almak bana iyi gelecek gibi geliyo.
Iki gün hiç çıkmadan evde oturunca bi acaip oluyorum ben 40 gün çıkmamak mı gerekiyo vs tam anlayamadığım için kendi kendime kısa hava alabileceğim hemde vücudumun çalışacağı senaryolar yazıyorum:) belkide kolumu kaldıracak halim olmicak ayrı. Aman oğlum iyi olsunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?