2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
ben de öle düşünüyorum ama bakalım dikişler iyileşcek mii??ilk bebek olduğu için hiç tahmin edemiyorum ne yaparım ne ederim...
Iyilesir iyilesir merak etmeyin de tabi sonucta dogum yapacagiz kendimizi zorlamamamiz lazim asla agir kaldirmayin dikisleri zorlamayin sonucta disari cikipta kosup ziplamayacagiz yavas yavas yuruyusler bize iyi gelicek helede sezeryan olanlara yormayiz kendimizi usutmemeliyiz dikkat edersek insallah hicbisey olmaz

Merhaba arkadaşlar nasilsiniz dun kontrolumuz wardi bbebeim iyice bas asagi yerleşmiş iyice... nts de hic sancim cikmadi ama...beklemedeyim bakalim... Allah hepimizin yardimcisi olsun

kızlar lohusa şerbeti yapacak mısınız???? güzel bi tarifi olan var mı??

bak canım e-bebek de bu tarifler var.
bende toz halinde aldım, aktardan bu tariflerden birini uygulicam.
  • Lohusa Şerbeti nasıl yapılır? (sıcak servis)
  • 1/2 Kg Lohusa Şekeri
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 15 adet karanfil
  • 15-20 bardak su
    Yapılışı:
  • Büyük bir tencereye su, şeker (isteğe göre ayarlanır) ve loğusa şekeri konulur.
  • Yarım saat kaynatılır. Kabuk tarçınlar ve karanfiller bir tülbent içinde tencereye atılır.
  • Kaynatmaya devam edilir.Hepsi süzülerek sıcak ya da soğuk ikram edilir.
  • Lohusa şerbeti, doğum sonrası ziyarete gelen kişilere ikram edilmesi adettendir.
  • Yanında peksimet ya da galeta gibi şekersiz şeyler ikram edilir.
  • Sıcak servis edilirken fincana dövülmüş ceviz konulabilir.

Lohusa Şerbeti nasıl yapılır? (soğuk servis)
    Malzemeler;
  • 1/2 Lohusa Şekeri
  • Toz şeker (Gerektiğinde istendiği kadar)
  • Karanfil (Gerektiğinde istendiği kadar)
  • Kabuk Tarçın (Gerektiğinde istendiği kadar)
  • 250 gram Çam Fıstığı
  • 15 bardak su
  • Ölçü olarak 1 kg şekere 30 bardak su konur.
  • İstendiğinde yukarıdakilerden ilave yapılabilir.
    Yapılışı:
  • Lohusa şekeri, su bir tencereye koyulur.
  • Gerektiğinde karanfil ve kabuk tarçın bir tülbente sarılarak tencerenin kenarına bir iplikle bağlanıp tencerenin içine sarkıtılır veya direk içine konup süzülür.
  • 30 dk. kaynatılır, süzülür.
  • Fıstıklar teflon bir tencerede çok az yağ ile pembeleştirilir.
  • Soğuduktan sonra bardaklara alınır.
  • Üzerine fıstık serpilir.
  • Soğuk servis yapılır.

Saray Usulü Lohusa Şerbeti
    Malzemeler;
  • 1 adet Lohusa Şekeri
  • 400 ml su,
  • 12 adet tane karanfil,
  • 3 adet kırılmış tarçın kabuğu,
  • 1.5 çay kaşığı kıyılmış zencefil,
  • 8 adet tane karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı file badem.
    Yapılışı:
  • Lohusa Şekeri, kıyılmış zencefil, tane karanfil ve tarçın kabuğunu, derince bir kap içinde suyla kaynatın.
  • 15 dakika hafif ateşte pişirmeye devam edin.
  • Süzülen karışımı, üzerine file badem serperek tarçın kabuğu dekoruyla servis edin.

Hazırlama süresi: 20 dakika
    Kalori değeri: 185 kcal /100 gr

kızlar çarşamba günü itibariyle doğurdum. Tam 36 hafta 2 günlüktüm. Salı günü akşam suyum gelmeye başladı. İdrar diye düşündüm ama suyummuş! sabaha doğru sancım geldi.Önceki düşüklerimden dolayı sezeryan oldum. Epidural. İlk 4 saat ameliyattan sonra çeşitli ağrılar çektim ama geçti. Sonra oğluşumun emme seansları başladı. Göğüs ucum çıkmadığı için 2 gün zorluk çektim. Doğum yaptıktan 3 gün sonra sütüm geldi. Bugün de bebeğim sarardı. Doktora gittik gözlem altında tutun arada mama verin, bir de çok giydirmyein dedi. Şimdi bebeğimin sarılığınıngeçmesini bekliyorum.Demem o ki dünyanın en güzel duygusu ama dünyaya geldiğinden beri 24 saat bebeği düşünüyorum. Yani kızlar sizi bizi zor günler bekliyorrr

Hayirli ugurlu olsun canim Allah saglikla buyutmeyi nasip etsin

Hayirli olsun canım zorluklar oluyor ama allah beterindn korusun sagliklari sihhatleri yerinde olsunda ve bizede allah kuvvet versinde gececek bu zor gunler insallah

İnanılmaz gerginim.
Pazartesi sezeryanım var çok gerginim.
Uyuyamıyorum.
Annem ayağını burktu.
Evde yalnızım zorla çorba yaptımda içtim.
2 gündür düzgün beslenemedim.
Etrafımdaki herkese gıcığım şuan.
Sürekli ağlama modundayım.
Kızıma kavuşssamda bu yalnızlığım bitse artık.

Zaten psikolojim yerlerde.
Sanırım doğum yapınca daha beter olacağım.
Zaten çok korkuyorum herşeyden.

oooh valla hep o dikiş meselesine takıyodum kafayı çok iyi geldi söyledikleriniz valla böle ''aman kıpırdama etme'' diye sıkıştıranların aksine motive edici arkadaşlar olmalı hep çevremizzde

Canım bozma moralini skinles biraz hayirdir neden yalnizsin esin yokmu

ay çok güzel tarifler... elinize sağlık.. burda pek lohusa şerbeti yapan yok da, heves ettik, kardeşimle yapalım dedik... sanki ikinci güzel olurmuş gibime geldi.. teşekkürler tarifer için

oooh valla hep o dikiş meselesine takıyodum kafayı çok iyi geldi söyledikleriniz valla böle ''aman kıpırdama etme'' diye sıkıştıranların aksine motive edici arkadaşlar olmalı hep çevremizzde
Bende ilk dogumda sizin gibi korkularim endiselerim vardi onun icin sizi cok iyi anliyorum ama korkulacak bisey yok gerçekten eger sizi birazda olsa rahatlatiyorsam ne mutlu rahat olun hic kasmayin kendinizi gözünüzde buyutmeyin görun bakin bosuna strese sokmusum kendimi diyeceksiniz

Allah analı babalı büyütsün maşallah herkesin başına gelio bunlar bakalım biz neler yaşıcaz...

Merhaba arkadaşlar nasilsiniz dun kontrolumuz wardi bbebeim iyice bas asagi yerleşmiş iyice... nts de hic sancim cikmadi ama...beklemedeyim bakalim... Allah hepimizin yardimcisi olsun

Bende dün kontroldeydim benim doğum tarihide 18 eylül, baş aşağı yerleşmiş derken doğum kanalına girmişmi bebiş? benim henüz girmemiş yaa

Sagol canm bebis uyuyunca yazmaya calisıyorum.uykuyu pek sevmem zaten sorun olmadı o yüzden:)ama bu aralar biraz sıkıntılı geciyor memeyi tutmuyor kuzucugum.ilk iki gün güzel emiodu arada şırıngaylada doymuyor diye sütümü sağıp veriodum hazıra alıştı galiba memeyi tutmadı şimdi zorla emzirmeye calışıyorum psikolojim bozuldu resmen çok zormuş yaa o ağladıkça ben de ağlıyorum:)emziği doktora sorduk memeyi bıraktırır vermmeyin dedi.ama cevremdekiler verin diyor bakalım ihtiyaç olacak mı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…