- 30 Temmuz 2014
- 178
- 43
- 73
böyle zamanlardailla ki bi aksilik çıkıyo zaten. bence hiiç stres yapma... annen de annelik içgüdüleriyle ayağı acısa da unutur artık torunu görünce..Annem düşmüş ayağını buurkmuş.
Hem çok üzüldüm ne durumda bilmiyorum.
Hemde kızdım niye dikkat etmiyor diye.
Bişi yok diyo da göreceğim akşama.
Pazartesi doğumum var, bir bu eksikti. Modum düştü ya.
benim dekayınvalidem şimdiden ''aman yavrum sakın mama vermeyin'' deyip duruyo, o öle dedikçe daha çok strese giriyorum, e sütüm gelmesse nolcak aç mı kalcak çocuk???Evet canimne kadar oncesinde okusan etsen de pratik bilgi yoksunu olunca zor oluyor okudugunla tutmuyor. Herkes mamayi dayamayin sik sik emzirin diyor tamam emzireyim ama cocuk doymuyor kus gibi bagiriyor ne yapicam o zaman mama veriyosun sarilik olmasin ac kalmasin diye . E o zaman da kisir donguye giriliyor sut azaliyor falan aman valla zor is
Evet normali bekliyorum. ..bak o zaman normal diyosa hiiç kurcalama bence ..benimki de kilosuna filan normal dio, kaç kilo olduğunu kağıttan bakıyorum ama normal dedi diye sallamıyorum azmış çokmuş diye.. en son 2850 di mesela, doktor normal dedi, forumda bakıyorum kızlar buna az filan diyo, ama hiç önemsemiyorum... doktoruma güveniyorum... gerçi bu hamilelik insanı biraz paronayak yapıyo ama olsun, strese sokma kendini, eğer iyi bi doktor olduğunu biliyosan akışına bırak gitsin... bi de sen normal doğum düşünüyodun dimi?
o zaman çok iri olmaması daha ii zaten.. organlarında falan gelişiminde bi sıkıntı olsa söylerdi doktorun zaten.. artık organ gelişimleri tamamlandı sadece yağ birikiyo vücutlarında hiç endişelenme.. inşallah güzel geçer doğumun.Evet normali bekliyorum. ..
Inşallah hepimizin ki güzel gecer teşekkür ederim. ..o zaman çok iri olmaması daha ii zaten.. organlarında falan gelişiminde bi sıkıntı olsa söylerdi doktorun zaten.. artık organ gelişimleri tamamlandı sadece yağ birikiyo vücutlarında hiç endişelenme.. inşallah güzel geçer doğumun.
O kanalda ne kadar ilerlediğiyle alakalı sanırım benim 3 hafta önce kanala girmişti zaten, dünkü muayenede daha da aşağıya ileelemiş gördü doktor ve artık doğum yakın dedi 1 hafta 10 güne gelir dedi. Biz de bekliyoruz bakalım ne zaman gelicekPeki kanalda ne kadar bekliyorlar acaba :)
2 hafta falan durabiliyorlar mı yoksa hemen gelmek mi istiyorlar
Evet canimne kadar oncesinde okusan etsen de pratik bilgi yoksunu olunca zor oluyor okudugunla tutmuyor. Herkes mamayi dayamayin sik sik emzirin diyor tamam emzireyim ama cocuk doymuyor kus gibi bagiriyor ne yapicam o zaman mama veriyosun sarilik olmasin ac kalmasin diye . E o zaman da kisir donguye giriliyor sut azaliyor falan aman valla zor is
Canı. Benım bebegımde doğum pozısyonunda ama kanala girmekten hıc bahsetmedi Dr um. Çatı muayenem de ıyı çıktı. Rahat da geçti. Tahmınım 8ınden sonra olur dedı Dr um. Bakalım bende normal istiyorum. İnşaalah rabbımın izniyle hayırlısına alalım bebeklerımız kucağımıza
ben de 40 gün evde oturabileceğie ihtimal vermiyorum.. birazda tez canlıyımdır.. çabuk toparlıyım die normal doğum yapmak istiodum ama artık sezaryen olcağı içingözüm de korkuyo dikişlerden.. yine de hemen toparlanıp, bebişi arabaya koyup gezmek istiorumolmadı artık arkadaşları çağırıcam eve sık sık..
Gecmez olurmu canim hepsi gececek dogumdan 10-15 gun sonra hicbisey kalmazKızlar bu el ayak şişliklerimiz geçecek degılmı?
Tecrübesi olan var mı?
Böyle kalmaz dımı ellerimiz benım hiçbir yüzüğüm parmağım dan gecmıyor
Hıcbır ayakkabım ayağıma olmuyor
Annem düşmüş ayağını buurkmuş.
Hem çok üzüldüm ne durumda bilmiyorum.
Hemde kızdım niye dikkat etmiyor diye.
Bişi yok diyo da göreceğim akşama.
Pazartesi doğumum var, bir bu eksikti. Modum düştü ya.
Kizlar neden 40 gun cikmayasiniz ki valla catlarsiniz sikintidan ben oglumu subatta dogurmustum 15 gunluktum zaten kanaman falan bitiyor kuaföre gitmistim saclarimi kestirip boyatmistim kas aldirmistim ohhh insan söyle kendine geliyor sonrada bebegimi sarip sarmaladim pusete koymustum hava soguktu cunku esim bizi arabayla gezdirmisti bur hava aliyor insan sonucta hasta degilizki kendimizi iyi hissetip hemen toparlariz insallah havalar cik sogukta olmaz zaten cikariz hepimiz disari eskidenmis o lohusa kadin 40 gun disari cikmaz diye vallaben cikmistim bunda da cikarimHangi ruh halinde olacağımızı bi bilsem ona göre bişey dicem bende :)
Çok arkadaş ruh halinde olamayabiliriz gibi geliyo bana :)
40 gün evden çıkarılmaz falan derler çıkaramaz mıyız ki acaba sahiden
Niye sezeryana döndün bide sen canım?
Kizlar neden 40 gun cikmayasiniz ki valla catlarsiniz sikintidan ben oglumu subatta dogurmustum 15 gunluktum zaten kanaman falan bitiyor kuaföre gitmistim saclarimi kestirip boyatmistim kas aldirmistim ohhh insan söyle kendine geliyor sonrada bebegimi sarip sarmaladim pusete koymustum hava soguktu cunku esim bizi arabayla gezdirmisti bur hava aliyor insan sonucta hasta degilizki kendimizi iyi hissetip hemen toparlariz insallah havalar cik sogukta olmaz zaten cikariz hepimiz disari eskidenmis o lohusa kadin 40 gun disari cikmaz diye vallaben cikmistim bunda da cikarim
Of sorma her kafadan bir ses cikiuor. Dogum oncesi bana anne sutu cok onemli mutlaka emzirmeliein diyen koca ve kayinvalide simdi cocuk ac kalacak diye bebek uyanir uyanmaz mama hazirlama telasina giriyolar sutum azmis memede uyuyakaliyomus yemiyomus diye. Valla kafayi yicem. Farkli doktorlara gittik hepsi fatkli bisey dedi. 10 ar dakikadan fazla emzirme diyenler bebek senin kokunu aliuor istedigi kadar memende kalsin duyenler aktif 15 dak ile sinirla diyenler. Kim dogru kim yanlis gorucez bakalimbenim dekayınvalidem şimdiden ''aman yavrum sakın mama vermeyin'' deyip duruyo, o öle dedikçe daha çok strese giriyorum, e sütüm gelmesse nolcak aç mı kalcak çocuk???
işte kendilerince iyilik yapcaklar da................................Of sorma her kafadan bir ses cikiuor. Dogum oncesi bana anne sutu cok onemli mutlaka emzirmeliein diyen koca ve kayinvalide simdi cocuk ac kalacak diye bebek uyanir uyanmaz mama hazirlama telasina giriyolar sutum azmis memede uyuyakaliyomus yemiyomus diye. Valla kafayi yicem. Farkli doktorlara gittik hepsi fatkli bisey dedi. 10 ar dakikadan fazla emzirme diyenler bebek senin kokunu aliuor istedigi kadar memende kalsin duyenler aktif 15 dak ile sinirla diyenler. Kim dogru kim yanlis gorucez bakalim
işte geçen gün bahsetmiştim de gözünden kaçmış olabilir... çatım darmış biraz... muayenem de çok kötü geçti.. oysa tamamen önyargısız ve rahat girmiştim muayeneye, çok olumluydum ama öle olmadı işte... doktorum da normal istediğimi bilio, beni destekliodu, o gün de ''istersen yine normal doğum yapabilirsin ama kesi biraz uzun olur, doğum sırasında biraz hırpalanabilirsin'' dedi... düşünüp karar vermem için süre verdi ama benim cesaretim kırıldı bi kere... doktor öle deyince göz göre göre illa normal yapmak istiyorum diyemedim.. sezaryene döndüm ben de...Hangi ruh halinde olacağımızı bi bilsem ona göre bişey dicem bende :)
Çok arkadaş ruh halinde olamayabiliriz gibi geliyo bana :)
40 gün evden çıkarılmaz falan derler çıkaramaz mıyız ki acaba sahiden
Niye sezeryana döndün bide sen canım?
ben de öle düşünüyorum ama bakalım dikişler iyileşcek mii??ilk bebek olduğu için hiç tahmin edemiyorum ne yaparım ne ederim...Kizlar neden 40 gun cikmayasiniz ki valla catlarsiniz sikintidan ben oglumu subatta dogurmustum 15 gunluktum zaten kanaman falan bitiyor kuaföre gitmistim saclarimi kestirip boyatmistim kas aldirmistim ohhh insan söyle kendine geliyor sonrada bebegimi sarip sarmaladim pusete koymustum hava soguktu cunku esim bizi arabayla gezdirmisti bur hava aliyor insan sonucta hasta degilizki kendimizi iyi hissetip hemen toparlariz insallah havalar cik sogukta olmaz zaten cikariz hepimiz disari eskidenmis o lohusa kadin 40 gun disari cikmaz diye vallaben cikmistim bunda da cikarim
artık karışcak gibi olurlarsa büyüklere çaktırmadan kaçamaklar olur öle...Bende çıkmak isterim çok gibi geliyoda ne biliim bebeği çıkarmaya çalışınca 40 ı çıkmadan büyükler laf eder gerginlik olur falan diye çekiniyorum. İnşallah herşey çok güzel olur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?