Evet gercek dogum sancisi dinlendiginde yurudugunde gecmez benimde oyle gecmiyor ve simdi afedersin koyu bi akintim geliyor ve belimde yaniyor obicim icimden dogum olcak gibi geliyor
Evet cnm ya çok heyecanlıyım.Bende bu öğleden sonradan itibaren sapık gibiydim canım.
Saçma sapan şeylere ne kadar ağladım bilmiyorum hala da tam yatışamadım
Senin çok yaklaştı doğum bugün anneni öğrendin canını sıktın falan ondan böyle oldu
Geçicek bu gerginliklerimiz inşallah
benim bebeğim 1 hafta küvezde kaldı o sırada hemşireler eldiveni emzik gibi yapıp veriyolarmış ağzına çok güzel emiyo demişlerdi orda alışmış şuanda dr umuz mamayada başlattı biberonda alıyo memeyide alıyo emziğide emiyo çok şükür bi zararını görmedim memeyi bırakmasından korkardım ama düşündüğüm gibi olmadıEmme refleksi tatmin oluyo rahatlıyo işte. Bir zararını gördün mü memede emdi mi canım? Kaç gün sonra verdin bide?
Canim 12 eylul bitiyor haftam sanirim 39 olcak bende hissediyorum sanki dogum belirtilerI bunlar simdi gitip biraz yurudum sancilar duzensiz hastanye gitmiyorum taki tehlikelI bi durum olmayana kadar sancilar cunku gitsem hastaneye omuayne makinya baglaycaklar evimde rahat rahat sancimi cekip gitmek istiyorum insallh oyle olur allah hepimizn kolay etsin bi gelisme olursa yazarimCanım bu saatte pek kimse yok heralde forumda
Doğum olabilir sanki anlattıkların ya :)
Eğer öyleyse Allah bir avazda kurtarsın sağlıkla gelsin bebiş
Kaç hafta kaç günlüktünüz siz?
Bizi haberdar et...
benim bebeğim 1 hafta küvezde kaldı o sırada hemşireler eldiveni emzik gibi yapıp veriyolarmış ağzına çok güzel emiyo demişlerdi orda alışmış şuanda dr umuz mamayada başlattı biberonda alıyo memeyide alıyo emziğide emiyo çok şükür bi zararını görmedim memeyi bırakmasından korkardım ama düşündüğüm gibi olmadı
Benim karnım aşağıda canım.İyi akşamlar kızlar nasılsınız? Doktoru bebek doğum kanalına inmiş diyen anneler gerçekten karnınız aşağı doğru indi mi ve bunu hissedebiliyormusunuz? Ben sürekli yürüyüş hareket dolu geçirdim hamileliğimi ama hala karnım yukarda inmedi sanki
Sagollasin hepimizin insallahh:)hayırlısı o zaman senin için..
Sanırım oturduğun zaman nefes almadaki ve midedeki baskının olmaması indiğinin göstergesiymiş bakalım 3 Eylül'de kontrolüm var o zaman belli olacak benimde ama sanmıyorumBenim karnım aşağıda canım.
canım işin çok zor boşver onları en iyisi iç güdülerini dinle..Of sorma her kafadan bir ses cikiuor. Dogum oncesi bana anne sutu cok onemli mutlaka emzirmeliein diyen koca ve kayinvalide simdi cocuk ac kalacak diye bebek uyanir uyanmaz mama hazirlama telasina giriyolar sutum azmis memede uyuyakaliyomus yemiyomus diye. Valla kafayi yicem. Farkli doktorlara gittik hepsi fatkli bisey dedi. 10 ar dakikadan fazla emzirme diyenler bebek senin kokunu aliuor istedigi kadar memende kalsin duyenler aktif 15 dak ile sinirla diyenler. Kim dogru kim yanlis gorucez bakalim
Canımmm;Sağol arkadaşım sizi de Allah benim gibi kolay kurtarsın.İnanın bütün acılara değer onun sizin kucağınızda olması...
Korkulması için yazmadım aslında. Ben sadece özet geçtim. Sanırım çok duygularımdan bahsetmedim.Şimdi beşiğinde beni emmiş bir şekilde uyuyor ya bu dünyada benden daha mutlu kimse yok. Zaten doğum acıları geçici. Doğumun sonunda sizi öyle bir mucize bekliyor ki bütün acılara değer. Arada meleklere gülümseyip üstünüze alınıyorsunuz ya o bile çok güzel. Sadece hasta olmasın, ona bişi olmasın diye çırpınıp duruyorsunuz, uyku hak getire bu arada...
Sağol canım Allah herkese bu mutluluğu tattırsın. Şanslı annelerdden değildim normal doğumu yaşamak isterdim. Geçmişte yaşadığım bir dış gebelik ve bir ameliyat olduğu için normal yapamadım ama bunda da var bir hayır deyip sonuca bakıyorum. Minicik bir bebek...Çok güzel kızlar gerçekten çok güzel bir duygu...
bence ilk zamanlar memeyle aranıza emzik biberon gibi şeyler sokup çocuğun kafasını karıştırmamak lazım, sonuçta o acemi sen acemi... o emmeyi sen emzrmeyi öğrendikten, sütün yeterli gelip, beslenme düzene girdikten sonra gerekirse verirsin. doyduğu halde, seni emzik gibi kullanıp sürekli memede kalmak ister falan ozaman alırsa verirsin işte..Kızlar peki emzik kullanıyor musunuz yeni doğum yapan canımın içi annelerim
Anne olan arkadaşlarımın hepsi en başından kullanmaktan doktorlarda kullanmamaktan yana ne yapsak?
bildiğim kadarıyla teskiden yiyip içtiğin herşey serbest. memeden gelen sütte pek bişey tat değişikliği yapmıyor en azından bizim kız emerken hiç itiraz etmezdi, denediğimde de banada tadı aynı gelirdi ama çay kahve içtikten hemen sonra sağıp ertesi güne bıraktığım sütte durdukça tat değişikliği oluyordu ve o sütü içmek istemezdi..Tecrübeli anneler;
Doğum sonrası için size bir kaç sorum olacak?
1-emzirirken yeşil çay içilir mi? Daha evvelki emzirme döneminde içen ve doktoruna soran var mı?
2- emzirirken spor yapılabiliyor mu? Bazı yerlerde yapılır spor yaptıktan 1 saat sonra emzirin diyo. Bir çok insanda spor yapınca sütün tadın değişir bevrğim emmez diyo.
Güzellik için değil zayıflama niyetim.
Dizlerim ağrıyo hantalım.
Benim vücuduma fazla bu kılo, boyum kısa zaten.
Eski rutinime dönmek istiyorum sadece.
geçen hafta nst ye doğumhanenin sancı odasında girdim orda da plates topu vardı, ebeye sordum doğumda kullanıyoruz dedi. demekki etkiliymiş:) youtubedada bebeği dönmeye yada doğumkanalına girmeye yöneltmek için yapılan egzersiz videoları var ordada plates topunda oturma ve popo çevirme egzersizleri görmüştüm..Çok teşekür ederim yürüyorum zaten ,plates topunu duymuştum bu kadar etkiliyse hemen ediniim yarın ,işallah benimkide biran önce girer normal doğum istiyorum çünkü
ultrasonda anladı canım, ilki 7 aylıkken doğum kanalına girmişti, şimdiki baş aşağı duruyo ama kanala girmemişti son kontrolde.Kızlar kanala girip girmediğini ultrasonda mı anladı doktorlarınız vajinal muayene mi gerekli??
geçecek tabii, en fazla 1 hafta 10 gün sonra inmiş olacak. doğuma giderken giydiğim ayakkabı eve dönerken boldu ama hamile pantolonumu 1 hafta sonraki kontrole giderkende giymiştim başka herşey dardı ve dikişimi sıkıştırıyordu.Kızlar bu el ayak şişliklerimiz geçecek degılmı?
Tecrübesi olan var mı?
Böyle kalmaz dımı ellerimiz benım hiçbir yüzüğüm parmağım dan gecmıyor
Hıcbır ayakkabım ayağıma olmuyor
günaydın canım, bende uyku düzeni diye bişey kalmadı, gece hiç uyuyamıyorum, gündüz 2-3 saatlik uykularla duruyorum. birazdan da gidip yatıcam..Herkese günaydınnnn
Uykusuz bir gün daha geçti.
Ve yarın kızıma kavuşacağım...
bizimkiler ilk 1 hafta yanımda olur da ben toparlayınca yavaş yavaş dağılırlar.. ondan sonra eşime sıkıldığımı söylersem onla yakın biyerlere çıkabilirizdiye düşünüyorum, daha da toparlayınca artık yanlız bile çıkabiliriiiimmm...Of evet 7/24 birileri başımda beklemicek ya dimi bende şaşırdım iyice valla
ay gerçekten mi??? hala aklımın bi köşesinde normal desem mi diye soru işareti var.. eşim de dio ki'' adam ne diyo görmüyo musun? bu durumda göz göre göre normal doğum yapılır ı?'' diyo... ne biliiim... böyle bu zamana kadar herkese normal doğumun faydaları konusunda demeçler verdim,sürekli yürüyüşler yaptım,şimdis ezaryene dönmek biraz koydu bana ama artık bebeği de riske atmamak lazım, öle düşünüyorum.. inşallah size nasip olur, kolaylıkla da doğumunuz olur... burdan okurum ben deBanada kendi doktorum böyle dese vazgeçerdim canım heralde
ben normal iistiodum hep, forumda da hep öle konuştum ama geçen hafta çatımın dar olduğu anlaşıldı, o yüzden mecburen sezaryen olucak.. ama gözümde büyüyo valla sezaryen.. normal doğum olsa bikaç saat canım yanar, sonra rahat ederim diodum.. sezaryendetoparlanmak 1 haftayı buluyo sonuçta ama nasip.. normal yapıcam diye hep yürüyüş yaptım ben.. bi de kegel egzersizleri.. inşallah kanala girer ama dediğim gibikanala girmesi çok da belirleyici değil aslında ama doktorun sezaryen yanlısı birisiyse sezaryene yönlendirebilir.ne bilim sanki kanala girmezse dr beni sezeryana alıcakmış gibime geliyo birde haftalar öncesinden birçok arkadaşın kanala girince bebekleri( sen nasıl düşünüyorsun doğumu?
Kizlar ben sezeryanli biri olarak dikislerimin hicbir zaman iyilesmeyecegini dusunmustum bir ara oyle boyle bir agri. Ama inanin yatipkalkiyodunuz sabaha hep bir onceki gunden kar be kat iyi oluyosunuz benim doktorum 15 gun evdrn cikmak yok bebek uyuduhu her vakit uyuyacaksin dedi. Tabi oyle olamiyor maalesef pztsi sezeryan oldum carsamba eve gectik persembe cuma hep bebis icin doktordaydik. Sali gunu bir randevu daha var. Yani demem o ki illa ciktim ama oyle sokaklarda dolasayim kryif yapayim haliniz hic olmuyor ama 15 gunden sonra olur gibime geliyorzben de öle düşünüyorum ama bakalım dikişler iyileşcek mii??ilk bebek olduğu için hiç tahmin edemiyorum ne yaparım ne ederim...
ben de hiç emzik vermemyi düşünüyorum.. almadım bile.. çok sıkışırsak alırız yine diye düşünüyorum.. annem beni de kardeşimi de emziksiz büyütmüş.. ben pek sevmiyorum emzik işini.. sanki çocuğu kandırıyo gibi gelio bana ama bakalım inşallah huysuz bebişimiz olmaz da..Sagol canm bebis uyuyunca yazmaya calisıyorum.uykuyu pek sevmem zaten sorun olmadı o yüzden:)ama bu aralar biraz sıkıntılı geciyor memeyi tutmuyor kuzucugum.ilk iki gün güzel emiodu arada şırıngaylada doymuyor diye sütümü sağıp veriodum hazıra alıştı galiba memeyi tutmadı şimdi zorla emzirmeye calışıyorum psikolojim bozuldu resmen çok zormuş yaa o ağladıkça ben de ağlıyorum:)emziği doktora sorduk memeyi bıraktırır vermmeyin dedi.ama cevremdekiler verin diyor bakalım ihtiyaç olacak mı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?