2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Evet gercek dogum sancisi dinlendiginde yurudugunde gecmez benimde oyle gecmiyor ve simdi afedersin koyu bi akintim geliyor ve belimde yaniyor obicim icimden dogum olcak gibi geliyor

Canım bu saatte pek kimse yok heralde forumda
Doğum olabilir sanki anlattıkların ya :)
Eğer öyleyse Allah bir avazda kurtarsın sağlıkla gelsin bebiş
Kaç hafta kaç günlüktünüz siz?
Bizi haberdar et...

Evet cnm ya çok heyecanlıyım.
Korkuyorum.
Çok garibim

Emme refleksi tatmin oluyo rahatlıyo işte. Bir zararını gördün mü memede emdi mi canım? Kaç gün sonra verdin bide?
benim bebeğim 1 hafta küvezde kaldı o sırada hemşireler eldiveni emzik gibi yapıp veriyolarmış ağzına çok güzel emiyo demişlerdi orda alışmış şuanda dr umuz mamayada başlattı biberonda alıyo memeyide alıyo emziğide emiyo çok şükür bi zararını görmedim memeyi bırakmasından korkardım ama düşündüğüm gibi olmadı

Canim
Canım bu saatte pek kimse yok heralde forumda
Doğum olabilir sanki anlattıkların ya :)
Eğer öyleyse Allah bir avazda kurtarsın sağlıkla gelsin bebiş
Kaç hafta kaç günlüktünüz siz?
Bizi haberdar et...
Canim 12 eylul bitiyor haftam sanirim 39 olcak bende hissediyorum sanki dogum belirtilerI bunlar simdi gitip biraz yurudum sancilar duzensiz hastanye gitmiyorum taki tehlikelI bi durum olmayana kadar sancilar cunku gitsem hastaneye omuayne makinya baglaycaklar evimde rahat rahat sancimi cekip gitmek istiyorum insallh oyle olur allah hepimizn kolay etsin bi gelisme olursa yazarim

bende emzik vermeyi düşünüyorum bu sefer,oğlumda geceleri çok çektim ama çok,emzik almadı.
yenidogan bebeğin emziği nasıl oluyo acaba,damaklı mı yoksa düz mü

Benim karnım aşağıda canım.

canım işin çok zor boşver onları en iyisi iç güdülerini dinle..
bebek yapım bakım onarım blogundaki tomrisin emzirme notlarını da oku mutlaka çok faydasını görürsün. burda bi arkadaş tavsiye etmişti, ilk çocuğumda bilmeden yazdığı bir çok şeyi yapmışım ve gerçekten işe yaramışki ilk 6 ay sadece anne verdim ve 2 sene emzirdim.
link çıkar umarım;
http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com.tr/2013/02/tomrisin-emzirme-notlar-1-merhaba.html

Canımmm;
Benim korkularımın senin yazdıklarınla bir ilgisi yok ki.
Yarın doğuma giricem tamamen onla alakalı.
Aslına bakarsan burdan okuyunca daha çok rahatlıyorum bile.

Kızlar peki emzik kullanıyor musunuz yeni doğum yapan canımın içi annelerim
Anne olan arkadaşlarımın hepsi en başından kullanmaktan doktorlarda kullanmamaktan yana ne yapsak?
bence ilk zamanlar memeyle aranıza emzik biberon gibi şeyler sokup çocuğun kafasını karıştırmamak lazım, sonuçta o acemi sen acemi... o emmeyi sen emzrmeyi öğrendikten, sütün yeterli gelip, beslenme düzene girdikten sonra gerekirse verirsin. doyduğu halde, seni emzik gibi kullanıp sürekli memede kalmak ister falan ozaman alırsa verirsin işte..
çokta ihtiyacı olmayan bi çocuğun ağzına bi plastik parçasını sokmaya çalışmak da saçma geliyo bana, birde onu sürekli hijyenik tutmakda bi dert..

bildiğim kadarıyla teskiden yiyip içtiğin herşey serbest. memeden gelen sütte pek bişey tat değişikliği yapmıyor en azından bizim kız emerken hiç itiraz etmezdi, denediğimde de banada tadı aynı gelirdi ama çay kahve içtikten hemen sonra sağıp ertesi güne bıraktığım sütte durdukça tat değişikliği oluyordu ve o sütü içmek istemezdi..
işten eve genelde koşturarak nefes nefese gelirdim buda spora eş değer bişey, kv dinlen soluklan sütün tadı değişir tiksinir bidaha emmez diye itiraz ederdi ama ufaklık saldırırdı memeye, iştahla emerdi:))
hastaneden çıkarken ve max 1 haftalıkken çocuk dr ile görüşeceksin zaten bu sorulara o daha bilimsel cevap verir tabii:)
Çok teşekür ederim yürüyorum zaten ,plates topunu duymuştum bu kadar etkiliyse hemen ediniim yarın ,işallah benimkide biran önce girer normal doğum istiyorum çünkü
geçen hafta nst ye doğumhanenin sancı odasında girdim orda da plates topu vardı, ebeye sordum doğumda kullanıyoruz dedi. demekki etkiliymiş:) youtubedada bebeği dönmeye yada doğumkanalına girmeye yöneltmek için yapılan egzersiz videoları var ordada plates topunda oturma ve popo çevirme egzersizleri görmüştüm..
Kızlar kanala girip girmediğini ultrasonda mı anladı doktorlarınız vajinal muayene mi gerekli??
ultrasonda anladı canım, ilki 7 aylıkken doğum kanalına girmişti, şimdiki baş aşağı duruyo ama kanala girmemişti son kontrolde.

geçecek tabii, en fazla 1 hafta 10 gün sonra inmiş olacak. doğuma giderken giydiğim ayakkabı eve dönerken boldu ama hamile pantolonumu 1 hafta sonraki kontrole giderkende giymiştim başka herşey dardı ve dikişimi sıkıştırıyordu.

Herkese günaydınnnn
Uykusuz bir gün daha geçti.

Ve yarın kızıma kavuşacağım...
günaydın canım, bende uyku düzeni diye bişey kalmadı, gece hiç uyuyamıyorum, gündüz 2-3 saatlik uykularla duruyorum. birazdan da gidip yatıcam..
yarında sonra çoook tatlı bir ufaklıkla vakit geçirdiğin için uykusuz kalacaksın. şimdi çok streslisin, kaygılısın. güzel şeylere odaklan, herşey çok güzel olacak..
yerdeki karıncadan gökteki kuşa kadar her canlı biliyor yavrusuna bakmayıda biz mi yetemeyeceğiz, en fazla ulaşabildiğimiz bilginin bolluğunda biraz kafamız karışır, karar vermekte zorlanırız, ozamanlarda da içinden gelen sese kulak verdinmi hepsi yoluna girer..

Evet bende iki gündür hastaneye gidip geliyorum basladi sancilar rahim agzinda hafif acilma var eve gönderdiler cünkü daha yeterli degil dogum icin bencede en iyisi evde beklemek cünkü en rshat kendi evindesin artik sancilar iyce sklastiginda giderim :) herkesi allah kurtarsin bakalim....

Of evet 7/24 birileri başımda beklemicek ya dimi bende şaşırdım iyice valla
bizimkiler ilk 1 hafta yanımda olur da ben toparlayınca yavaş yavaş dağılırlar.. ondan sonra eşime sıkıldığımı söylersem onla yakın biyerlere çıkabilirizdiye düşünüyorum, daha da toparlayınca artık yanlız bile çıkabiliriiiimmm... çünkü çok hoşuma gidio bebeğiyle yürüyüşe çıkan kadınlar... sanki ne kadar hareketli olursan o kadar sağlıklı olurmuşsun gibime gelio.... ama bakıcaz dediğin gibi o zaman nasıl bi psikolojiye bürüncez ..

Banada kendi doktorum böyle dese vazgeçerdim canım heralde
ay gerçekten mi??? hala aklımın bi köşesinde normal desem mi diye soru işareti var.. eşim de dio ki'' adam ne diyo görmüyo musun? bu durumda göz göre göre normal doğum yapılır ı?'' diyo... ne biliiim... böyle bu zamana kadar herkese normal doğumun faydaları konusunda demeçler verdim,sürekli yürüyüşler yaptım,şimdis ezaryene dönmek biraz koydu bana ama artık bebeği de riske atmamak lazım, öle düşünüyorum.. inşallah size nasip olur, kolaylıkla da doğumunuz olur... burdan okurum ben de

ne bilim sanki kanala girmezse dr beni sezeryana alıcakmış gibime geliyo birde haftalar öncesinden birçok arkadaşın kanala girince bebekleri ( sen nasıl düşünüyorsun doğumu?
ben normal iistiodum hep, forumda da hep öle konuştum ama geçen hafta çatımın dar olduğu anlaşıldı, o yüzden mecburen sezaryen olucak.. ama gözümde büyüyo valla sezaryen.. normal doğum olsa bikaç saat canım yanar, sonra rahat ederim diodum.. sezaryendetoparlanmak 1 haftayı buluyo sonuçta ama nasip.. normal yapıcam diye hep yürüyüş yaptım ben.. bi de kegel egzersizleri.. inşallah kanala girer ama dediğim gibikanala girmesi çok da belirleyici değil aslında ama doktorun sezaryen yanlısı birisiyse sezaryene yönlendirebilir.

ben de öle düşünüyorum ama bakalım dikişler iyileşcek mii??ilk bebek olduğu için hiç tahmin edemiyorum ne yaparım ne ederim...
Kizlar ben sezeryanli biri olarak dikislerimin hicbir zaman iyilesmeyecegini dusunmustum bir ara oyle boyle bir agri. Ama inanin yatipkalkiyodunuz sabaha hep bir onceki gunden kar be kat iyi oluyosunuz benim doktorum 15 gun evdrn cikmak yok bebek uyuduhu her vakit uyuyacaksin dedi. Tabi oyle olamiyor maalesef pztsi sezeryan oldum carsamba eve gectik persembe cuma hep bebis icin doktordaydik. Sali gunu bir randevu daha var. Yani demem o ki illa ciktim ama oyle sokaklarda dolasayim kryif yapayim haliniz hic olmuyor ama 15 gunden sonra olur gibime geliyorz

ben de hiç emzik vermemyi düşünüyorum.. almadım bile.. çok sıkışırsak alırız yine diye düşünüyorum.. annem beni de kardeşimi de emziksiz büyütmüş.. ben pek sevmiyorum emzik işini.. sanki çocuğu kandırıyo gibi gelio bana ama bakalım inşallah huysuz bebişimiz olmaz da..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…