- 30 Temmuz 2014
- 178
- 43
- 73
ayyy ne güzel moral oluyooooooooKizlar ben sezeryanli biri olarak dikislerimin hicbir zaman iyilesmeyecegini dusunmustum bir ara oyle boyle bir agri. Ama inanin yatipkalkiyodunuz sabaha hep bir onceki gunden kar be kat iyi oluyosuniz
Cok saol canim bende duydum takip ettigim bir blok ama vakit bulup okuyamamistim tomris yazilarini okuyayim bugun iyi hatirlattincanım işin çok zor boşver onları en iyisi iç güdülerini dinle..
bebek yapım bakım onarım blogundaki tomrisin emzirme notlarını da oku mutlaka çok faydasını görürsün. burda bi arkadaş tavsiye etmişti, ilk çocuğumda bilmeden yazdığı bir çok şeyi yapmışım ve gerçekten işe yaramışki ilk 6 ay sadece anne verdim ve 2 sene emzirdim.
link çıkar umarım;
http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com.tr/2013/02/tomrisin-emzirme-notlar-1-merhaba.html
anaaammmmm hormonlar iyice karışmııııışşşİnanılmaz gerginim.
Pazartesi sezeryanım var çok gerginim.
Uyuyamıyorum.
Annem ayağını burktu.
Evde yalnızım zorla çorba yaptımda içtim.
2 gündür düzgün beslenemedim.
Etrafımdaki herkese gıcığım şuan.
Sürekli ağlama modundayım.
Kızıma kavuşssamda bu yalnızlığım bitse artık.
huysuz şirin...Zaten psikolojim yerlerde.
Sanırım doğum yapınca daha beter olacağım.
Zaten çok korkuyorum herşeyden.
cnm bi kere ben de senin gibi oldum, acile gittim, hemşire ''doğum sancısı belden başlayıp karna doğru yayılır'' dedi bana, hazırlık kasılmalarıymış, biraz kendimi yormuşum , ondan artmış, dinlenince azalırsa korkma zatenkızlar acill......bugün karnım sivrileşti durdu öğleden beri de sancım var kasılma gibi çok sık oluyor hani sancıları sayıyorduk ya ne kadarda bir olursa tehlikeliydi??? dışardaydık hemen eve geldim yattım şimdi doğum başlarsa sumu gelmesi gerekiyor ya da nişan falan mı gelmesi gerekiyordu...şimdi saat elimde sancıları sayacağım ama hatırlayamadım????
Evet gercek dogum sancisi dinlendiginde yurudugunde gecmez benimde oyle gecmiyor ve simdi afedersin koyu bi akintim geliyor ve belimde yaniyor obicim icimden dogum olcak gibi geliyor
Canim ben abd den getirttim aventin soothie marka rmziklerinden kullaniyorumne marka emzik aldınız kızlar.....
Hesaplı kitaplı doğuma girmek değişik bir duygudur herhalde. Tabi ki insan iğne bile olurken işte şimdi vurdular biraz sonra vuracaklar diye kasarsın kendini. Ama her acı geçici onu düşün hep bence. Normal mi olacak sezeryan mı seninkisi canmCanımmm;
Benim korkularımın senin yazdıklarınla bir ilgisi yok ki.
Yarın doğuma giricem tamamen onla alakalı.
Aslına bakarsan burdan okuyunca daha çok rahatlıyorum bile.
Germe kendini guzel annecik bak hersey guzel olucak. Dogum olayi hepimiz icin yabanci bir duygu ben sezeryandan ciktiktan sonra ucukladim dudagimin yarisi ucuk oldu hayatimda boyle olmamisti hep rahatim rahatim diyodum meger diilmisim stresim varmisEvet cnm ya çok heyecanlıyım.
Korkuyorum.
Çok garibim
Herkese günaydınnnn
Uykusuz bir gün daha geçti.
Ve yarın kızıma kavuşacağım...
Kizlar ben sezeryanli biri olarak dikislerimin hicbir zaman iyilesmeyecegini dusunmustum bir ara oyle boyle bir agri. Ama inanin yatipkalkiyodunuz sabaha hep bir onceki gunden kar be kat iyi oluyosunuz benim doktorum 15 gun evdrn cikmak yok bebek uyuduhu her vakit uyuyacaksin dedi. Tabi oyle olamiyor maalesef pztsi sezeryan oldum carsamba eve gectik persembe cuma hep bebis icin doktordaydik. Sali gunu bir randevu daha var. Yani demem o ki illa ciktim ama oyle sokaklarda dolasayim kryif yapayim haliniz hic olmuyor ama 15 gunden sonra olur gibime geliyorz
ben damaklı aldım ama zor tutuyo diğerinden de alıyım diyorum hangisini isterse artıkbende emzik vermeyi düşünüyorum bu sefer,oğlumda geceleri çok çektim ama çok,emzik almadı.
yenidogan bebeğin emziği nasıl oluyo acaba,damaklı mı yoksa düz mü
Bende aynı durumdayım canım doğumdan 6 saat sonra dr um hadi yürütücez seni dediğinde şaka yapıyosunuz heralde dedim çünkü dayanılmaz şekilde acıyodu yani yatarken katlanıyodum ama sanki hiç ayağa kalkamazmışım gibiydi neyse ki çok tatlı bi ebe vardı onun desteğiyle kalktım yürüdüm bende senin gibi bu acılar kolay kolay geçmez derken taburcu olacağım gün kendi gayretimle kalkıp yürüyebildim şimdi de kiloların ve şişliklerin de gitmesiyle daha da rahatım dikişlerde acı var tabi ama her geçen gün daha iyi oluyor... Benim oğluş hafif sarılık oldu onun için bizde kaç kere dr için çıktık ama onun haricinde çıkmadım daha... Siz neden o kadar sık gittiniz dr a bebiş iyidir inş...
Bu arada okuduğum bi kaç şeye cevay yazayım benim çocuk dr um daha ben sormadan emzik verebilirsin dedi ama tok karnına ver ki emme refleksinin güçlenmesi için faydalı dedi ama benim oğluş çok sevemedi emziği pek almıyor, bazen mama takviyesi veriyorum ama her gün değil sarılık olduğunda uyanmıyordu memede hemen uyuyordu o zaman mecbur verdik ama biberonla değil kaşıkla şırınga ile de verilebilirmiş ama kaşık bana daha rahat geldi... Doğumdan sonra şişlikler artıyor kızlar ayaklarımı sarkıtır sarkıtmaz davUl gibi oluyordu ki doğuma şiş girmemiştim ama bir haftada o da geçti ayın 22 sinde doğum yaptIm şu ana kadar 12 kilo vermişim... Doğumdan sonra spor için çok acele etmeyin bence normal doğumu bilmiyorum ama sezeryanda dr 40 gün eğilmek bile yok dedi bebeği yatağından bile alırken dizlerini kırıp eğileceksin dedi zaten dikişlerden istesem de yapamam... İlk günler 2 saatte bir emzir demişti dr bi de dediğim gibi sarılık olduğundan kan şekeri düşüyor ve uyanmıyor maalesef uyandırıp emzirebilmek çok zor ama yapabildiğiniz kadar zorlayın sonra zaten geceleri 4 saate kadar uyusa da uyandırmana gerek yok acıkırsa ağlar zaten dedi bana ama bizimki hala uykucu saati kurup kaldırıyorum... Özellikle sezeryan ile doğum yaptıysanız sütünüz hemen gelmeyecek panik olmayın ben çok panikledim tabi bunda etrafımdakilerinde katkısı büyük oldu her kafadan bi ses çıktı sıktığımda görüyodum minik minik damlaları ama yine de emin olamıyordum gün geçtikçe arttığını göreceksiniz yeter ki bol bol emzirmeye bakın şimdilik aklımda kalanlar bunlar canlar:)
Aynı benim yaşadıklarım canım, yazmaya halim yoktu sen dillendirmişsin. Oturup kalkmak, yatıp kalkmak hatta bebeği emzirmek bile işkence gibi ama gün geçtikçe geçiyor. Yarın kontrolümüz var bebek için. Umarım bir orun çıkmaz.
Ben de mecburen takviye mama veriyorum, ama 4-5 gün sonra göğüslerim şişmişti süt gelmişti.
Bebeğe zorla emdire emdire alıştırdım şimdi ama mememin ucu küçük olduğu için baya sorun yaşadık.
of evet sezeryandan sonra hemn ayaga kalktim diyeni alnindan opucrm o acilar korkunc. Yani smeliyat gecesi serumlar ve tukettigim sivilardan surekli tivaletim geliyordu birde herhalde o holge uyusuk oldugundan sadece cok sikisik oldugunda idrarim geldigini hisediyordum allahim yataktan kalkmak torenle. Ayagini ck oburunu indr eogrul ilk adim at of of of felaketti. Ertesi gunde yataktan kalkisla cok sorunluydu hatta eve geldigimde bile aci cektim ama simdi iyiyim sadce sol dikis tarafinda yanma oluyor nedense bikac adim atinca oda uok okuyor.Bende aynı durumdayım canım doğumdan 6 saat sonra dr um hadi yürütücez seni dediğinde şaka yapıyosunuz heralde dedim çünkü dayanılmaz şekilde acıyodu yani yatarken katlanıyodum ama sanki hiç ayağa kalkamazmışım gibiydi neyse ki çok tatlı bi ebe vardı onun desteğiyle kalktım yürüdüm bende senin gibi bu acılar kolay kolay geçmez derken taburcu olacağım gün kendi gayretimle kalkıp yürüyebildim şimdi de kiloların ve şişliklerin de gitmesiyle daha da rahatım dikişlerde acı var tabi ama her geçen gün daha iyi oluyor... Benim oğluş hafif sarılık oldu onun için bizde kaç kere dr için çıktık ama onun haricinde çıkmadım daha... Siz neden o kadar sık gittiniz dr a bebiş iyidir inş...
Bu arada okuduğum bi kaç şeye cevay yazayım benim çocuk dr um daha ben sormadan emzik verebilirsin dedi ama tok karnına ver ki emme refleksinin güçlenmesi için faydalı dedi ama benim oğluş çok sevemedi emziği pek almıyor, bazen mama takviyesi veriyorum ama her gün değil sarılık olduğunda uyanmıyordu memede hemen uyuyordu o zaman mecbur verdik ama biberonla değil kaşıkla şırınga ile de verilebilirmiş ama kaşık bana daha rahat geldi... Doğumdan sonra şişlikler artıyor kızlar ayaklarımı sarkıtır sarkıtmaz davUl gibi oluyordu ki doğuma şiş girmemiştim ama bir haftada o da geçti ayın 22 sinde doğum yaptIm şu ana kadar 12 kilo vermişim... Doğumdan sonra spor için çok acele etmeyin bence normal doğumu bilmiyorum ama sezeryanda dr 40 gün eğilmek bile yok dedi bebeği yatağından bile alırken dizlerini kırıp eğileceksin dedi zaten dikişlerden istesem de yapamam... İlk günler 2 saatte bir emzir demişti dr bi de dediğim gibi sarılık olduğundan kan şekeri düşüyor ve uyanmıyor maalesef uyandırıp emzirebilmek çok zor ama yapabildiğiniz kadar zorlayın sonra zaten geceleri 4 saate kadar uyusa da uyandırmana gerek yok acıkırsa ağlar zaten dedi bana ama bizimki hala uykucu saati kurup kaldırıyorum... Özellikle sezeryan ile doğum yaptıysanız sütünüz hemen gelmeyecek panik olmayın ben çok panikledim tabi bunda etrafımdakilerinde katkısı büyük oldu her kafadan bi ses çıktı sıktığımda görüyodum minik minik damlaları ama yine de emin olamıyordum gün geçtikçe arttığını göreceksiniz yeter ki bol bol emzirmeye bakın şimdilik aklımda kalanlar bunlar canlar:)
Sagollasin hepimizin insallahhhayırlısı o zaman senin için..
Selam canim aksam sabaha kadar kivrandim hic yatamadim suanda belim halen yaniyor cok agriyor surekli idrarim varmis gibiyim karnimda gercekten cok degismis iki gun once yukardaydi suanda asagiya inmis akintimda afedersin cok artmis esim ila hastaneye gitelim diyor ama ben karaliyim sancilarim siklasmayana kadar gitmiycem ve baska bi tehlike olmadimi suanda soluma donup uzanmisim sizlerde durumlar nasil,:)cnm nasıl oldun??
Aynen ben de şaşkına dönüyorum ağladığı zaman. Silikon göğüs ucu kullanarak emzirmeye çalışıyorum hala ama o da süt geldikçe kayıyor. Bir de meme süt doldukça ucu daha zor ağza alınıyor falan.Hemde ne işkence ilk gün kalkana kadar mecbur yatarak emzirtti hemşireler ama zaten acemiyiz beceremedik çok sonra sandalyede devam ettim o daha kolay oldu ama gerçekten meşakatli bi işmiş... Silikon meme uçları var canım denedin mi bi arkadaşım baya faydasını görmüştü... Bebeğin iyidir inş bizim bi de göbek düştükten sonra badisinde fark ettim nokta kadar kan vardı doğumda k vitamini için aşı yapılıyomuş ama bazen yeterli gelmiyomuş onu tekrarladılar bakalım bi daha olmaz inş hamileyken sanal bebek gibiymiş diyorum boyu bu kadar kilosu şu kadar suyu tamam ohh tamam diyoduk rahalıyoduk şimdi herşey daha farklıymış bazen bi ağlıyo napıcağımı şaşırıyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?