2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Cok saol canim bende duydum takip ettigim bir blok ama vakit bulup okuyamamistim tomris yazilarini okuyayim bugun iyi hatirlattin

anaaammmmm hormonlar iyice karışmııııışşş böyle güzel filmler falan izleyip kafanı dağıtmaya bak tamam? az kaldı bebişlerin gelmesine... bugünlerin de tadını çıkar.. üzülmeeee....

cnm bi kere ben de senin gibi oldum, acile gittim, hemşire ''doğum sancısı belden başlayıp karna doğru yayılır'' dedi bana, hazırlık kasılmalarıymış, biraz kendimi yormuşum , ondan artmış, dinlenince azalırsa korkma zaten

Canımmm;
Benim korkularımın senin yazdıklarınla bir ilgisi yok ki.
Yarın doğuma giricem tamamen onla alakalı.
Aslına bakarsan burdan okuyunca daha çok rahatlıyorum bile.
Hesaplı kitaplı doğuma girmek değişik bir duygudur herhalde. Tabi ki insan iğne bile olurken işte şimdi vurdular biraz sonra vuracaklar diye kasarsın kendini. Ama her acı geçici onu düşün hep bence. Normal mi olacak sezeryan mı seninkisi canm

Evet cnm ya çok heyecanlıyım.
Korkuyorum.
Çok garibim
Germe kendini guzel annecik bak hersey guzel olucak. Dogum olayi hepimiz icin yabanci bir duygu ben sezeryandan ciktiktan sonra ucukladim dudagimin yarisi ucuk oldu hayatimda boyle olmamisti hep rahatim rahatim diyodum meger diilmisim stresim varmis

Sen simdi hiiic kotu bisey dusunme bebegine konsantre ol onu ilk gorecegin ana konsantre ol hersey cok guzel olacaaaak :)

Herkese günaydınnnn
Uykusuz bir gün daha geçti.

Ve yarın kızıma kavuşacağım...

Çok gergin ve heyecanlısındır canım şu an ama merak etme yarın herşey çok güzel olacak kızını görüp kokusunu içine çektiğin an herşey değişecek :) geçmişe bakamıyorum arada bi anca girdiğim için genel anestezi mi olucaksın? Şimdiden Allah kurtarsın bugün hamileliğinin son günü tadını çıkar hayatım :)

Bende aynı durumdayım canım doğumdan 6 saat sonra dr um hadi yürütücez seni dediğinde şaka yapıyosunuz heralde dedim çünkü dayanılmaz şekilde acıyodu yani yatarken katlanıyodum ama sanki hiç ayağa kalkamazmışım gibiydi neyse ki çok tatlı bi ebe vardı onun desteğiyle kalktım yürüdüm bende senin gibi bu acılar kolay kolay geçmez derken taburcu olacağım gün kendi gayretimle kalkıp yürüyebildim şimdi de kiloların ve şişliklerin de gitmesiyle daha da rahatım dikişlerde acı var tabi ama her geçen gün daha iyi oluyor... Benim oğluş hafif sarılık oldu onun için bizde kaç kere dr için çıktık ama onun haricinde çıkmadım daha... Siz neden o kadar sık gittiniz dr a bebiş iyidir inş...

Bu arada okuduğum bi kaç şeye cevay yazayım benim çocuk dr um daha ben sormadan emzik verebilirsin dedi ama tok karnına ver ki emme refleksinin güçlenmesi için faydalı dedi ama benim oğluş çok sevemedi emziği pek almıyor, bazen mama takviyesi veriyorum ama her gün değil sarılık olduğunda uyanmıyordu memede hemen uyuyordu o zaman mecbur verdik ama biberonla değil kaşıkla şırınga ile de verilebilirmiş ama kaşık bana daha rahat geldi... Doğumdan sonra şişlikler artıyor kızlar ayaklarımı sarkıtır sarkıtmaz davUl gibi oluyordu ki doğuma şiş girmemiştim ama bir haftada o da geçti ayın 22 sinde doğum yaptIm şu ana kadar 12 kilo vermişim... Doğumdan sonra spor için çok acele etmeyin bence normal doğumu bilmiyorum ama sezeryanda dr 40 gün eğilmek bile yok dedi bebeği yatağından bile alırken dizlerini kırıp eğileceksin dedi zaten dikişlerden istesem de yapamam... İlk günler 2 saatte bir emzir demişti dr bi de dediğim gibi sarılık olduğundan kan şekeri düşüyor ve uyanmıyor maalesef uyandırıp emzirebilmek çok zor ama yapabildiğiniz kadar zorlayın sonra zaten geceleri 4 saate kadar uyusa da uyandırmana gerek yok acıkırsa ağlar zaten dedi bana ama bizimki hala uykucu saati kurup kaldırıyorum... Özellikle sezeryan ile doğum yaptıysanız sütünüz hemen gelmeyecek panik olmayın ben çok panikledim tabi bunda etrafımdakilerinde katkısı büyük oldu her kafadan bi ses çıktı sıktığımda görüyodum minik minik damlaları ama yine de emin olamıyordum gün geçtikçe arttığını göreceksiniz yeter ki bol bol emzirmeye bakın şimdilik aklımda kalanlar bunlar canlar:)

bende emzik vermeyi düşünüyorum bu sefer,oğlumda geceleri çok çektim ama çok,emzik almadı.
yenidogan bebeğin emziği nasıl oluyo acaba,damaklı mı yoksa düz mü
ben damaklı aldım ama zor tutuyo diğerinden de alıyım diyorum hangisini isterse artık

Aynı benim yaşadıklarım canım, yazmaya halim yoktu sen dillendirmişsin. Oturup kalkmak, yatıp kalkmak hatta bebeği emzirmek bile işkence gibi ama gün geçtikçe geçiyor. Yarın kontrolümüz var bebek için. Umarım bir orun çıkmaz.
Ben de mecburen takviye mama veriyorum, ama 4-5 gün sonra göğüslerim şişmişti süt gelmişti.
Bebeğe zorla emdire emdire alıştırdım şimdi ama mememin ucu küçük olduğu için baya sorun yaşadık.

Hemde ne işkence ilk gün kalkana kadar mecbur yatarak emzirtti hemşireler ama zaten acemiyiz beceremedik çok sonra sandalyede devam ettim o daha kolay oldu ama gerçekten meşakatli bi işmiş... Silikon meme uçları var canım denedin mi bi arkadaşım baya faydasını görmüştü... Bebeğin iyidir inş bizim bi de göbek düştükten sonra badisinde fark ettim nokta kadar kan vardı doğumda k vitamini için aşı yapılıyomuş ama bazen yeterli gelmiyomuş onu tekrarladılar bakalım bi daha olmaz inş hamileyken sanal bebek gibiymiş diyorum boyu bu kadar kilosu şu kadar suyu tamam ohh tamam diyoduk rahalıyoduk şimdi herşey daha farklıymış bazen bi ağlıyo napıcağımı şaşırıyorum :)

kızlaaaar bakın ne bulduuuuuummmm ....

(şurdan kopyaladım:
http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com.tr/2013/04/10-admda-lohusa-anay-cileden-ckaran.html )

10 Adımda Lohusa Anayı Çileden Çıkaran Kaynanayı Püskürtme Teknikleri

1- ¨Üşür bu böyle, bu tulumu giydir, üzerine yeleği giydir, üzerine hırkasını, onun üzerine montunu giydir, üstüne battaniyeyi ört, onun üzerine de yorganını. Üşür yoksa...¨durumunda üzerinizde ne var ne yok yırtarak soyunun ve odanın ortasında bağıra çağıra bir mumdur iki mumdur üç mumdur (ingilizce: van kendıl tu kendıl tri kendıl) adlı eseri söyleyin. Kaynananın püskürtülme başarısı bu yöntemle %98. Yapılan araştırmalarda geri kalan %2'nin bu tekniğe bebeğin gaz mendiliyle halay çekerek cevap verdiği görülmüş.

2- ¨Doymaz bu böyle, sütün yok. Varsa da yaramıyor herhalde, baksana minicik. 2 günde 25 kilo kaybetti. Sütün yaramıyor yani belli, ya da sütün yok. ya da yaramıyor. Yok herhalde sütün. Yaramıyor mu yoksa? Sütün var mı ki? yok herhalde. Yaramıyor. Sütün yok. Yarıyo mu ki? Mama ver.¨ durumunda göğüslerinizin dolmasını bekleyin ve gözlerini hedef alacak şekilde sütünüzü fışkırtın. Eğer kaçmaya çalışırsa arkasından vurun. Yere yıkılacaktır büyük ihtimalle. Düşene bir tekme de siz atın. Kalkacak gibi olursa diğer göğsünüzü boşaltın. Hala ¨Yetmiyor¨ diyorsa çaktırmadan etlerini bükün. Tekniğin işe yarama oranı %97. Geri kalan %3'ün üzerine boca edilen anne sütü sayesinde zekasının arttığı ve pılını pırtını toplayıp işine gücüne döndüğü görülmüş. 3- ¨Ay bu aynı bizim tarafa çekmiş. Kaşı gözü boyu posu aynı biz. İnşalla huyu da çeker...¨. Durumunda: Lise 1 terk olan halasının şimdi ne yaptığını ve 45 yaşındaki amcasının iş bulup kendi evine çıkıp çıkmadığını sorun. Cevap alamazsanız eşinizin nihayet çaydanlığa su doldurup ocağın üzerine koymayı, hatta ocağın altını açmayı öğrendiğini söyleyin. Hatta öğretene kadar akla karayı seçtiğinizi ama kendi kendine giyinmeyi öğretmekten çok daha kolay olduğunu anlatın. Tekniğin işe yarama olasılığı %96. Geri kalan %4'ün ¨Bizim¨ve ¨Taraf¨sözcüklerinden başka kelime bilmediği ve sürekli bunları kullanmak zorunda olduğu görülmüş.

4- ¨Çok da kilo aldın. Bunların hepsini verebilicen mi?¨ Durumunda: Obezite sınırının kendisinin kilosundan 10 kilo daha düşük olarak belirlendiğini belirtin. Oturduğu yerden kalkınca koltuğun çöktüğünü, o konuda ne yapılabileceğini sorun. Bastığı yerlerdeki ayak izlerini gösterin. Tekniğin işe yarama olasılığı %97. Geri kalan %3 eğildiği zaman ortadan ikiye bölünmüş. Ne durumda olduklarını kimse bilmiyor. 5- ¨Emziği şekere batır ver, bak nasıl alıyor!¨Durumunda: ¨Denedim olmadı, olmayınca ben de bebeği aldım toptan şekere batırdım, üzerine de bal döktüm ki şekeri iyice emsin vücudu¨ açıklamasını yapın. Çığlık çığlığa evi terketmezse akıl hastanesini arayın. Tekniğin işe yarama olasılığı %100. Her durumda düşmanı kesin denize döküyorsunuz.

6- ¨Böyle uyumaz bu. Ver bana ayağımda sallayayım, kolumda çevireyim kafamda döndüreyim¨ Durumunda: Gidip çekmeceden temiz bir çift çorap alın verin. ¨Bunları giy de öyle salla yoksa çocuk bayılıyor 5 saat uyandıramıyoruz.¨ diyin. Ya da 15 yaşında kadar ayakta sallanan eşinizi çağırın, o halletsin. Tekniğin işe yarama olasılığı %97. Geri kalan %3'ün ayakları 45 numara olduğu için bebekler kayıp düşüyormuş.

7- ¨Amaaaaan sanki bizim zamanımızda bunları mı yiyorduk bunları mı giyiyorduk...¨ Durumunda: Onların zamanından örnekler verin: Aydemir Akbaş, Nuri Alço filan olur... İşe yarama olasığını bilmiyorum. Attım bunu.
8- ¨Bebek kız olduğuna göre benim adımı koymak gerek. Adettendir¨. Durumunda: ¨Anne senin adının sonu gelmiyor bir türlü, söylemeye başladığımızda bitene kadar akşam oluyor, yatıyoruz. Çocuğa da bu adı koyarsak adını söylemekten başka bi şey söylemeye zaman kalmaz, çocuk arsız olur.¨ cevabı uygundur. Ya da ¨Oğlun istemiyor¨diyin, onlar birbirlerine düşsünler siz de bu arada nüfus cüzdanını filan çıkarttırır yırtarsınız. (Not: Benim adımı koyun bence).
9- ¨Bebek biraz büyüsün, alır gideriz bizde kalır.¨ Durumunda çekin vurun. Başka hiçbir teknik işe yaramamış.

10- ¨Ben en iyisi sizde kalayım yoksa sen beceremezsin bebek bakmayı.¨ Durumunda kendisinin becerebilmiş olduğunu gösteren ehliyeti sorun. Eşinizi iyice bir inceleyin tam olarak neresinden bakılmayı becerilmiş olduğunu anlamaya çalışın. Bir delil bulamazsanız olmayan evrakta sahtecilik suçlamasıyla kaynananızı mahkemeye verin.

Of ev
of evet sezeryandan sonra hemn ayaga kalktim diyeni alnindan opucrm o acilar korkunc. Yani smeliyat gecesi serumlar ve tukettigim sivilardan surekli tivaletim geliyordu birde herhalde o holge uyusuk oldugundan sadece cok sikisik oldugunda idrarim geldigini hisediyordum allahim yataktan kalkmak torenle. Ayagini ck oburunu indr eogrul ilk adim at of of of felaketti. Ertesi gunde yataktan kalkisla cok sorunluydu hatta eve geldigimde bile aci cektim ama simdi iyiyim sadce sol dikis tarafinda yanma oluyor nedense bikac adim atinca oda uok okuyor.

Canim bebgimin alninda belli bolgede bir odem var. Ve o odem sol gozunu tam acmasina engel oluyor goze baski yapiyor. Cok endiselendik gunlerce agladim. Doktorlar hepgecrcrk endiselenecek visey yok diyolar ama henuz bir gecme olmadi. Hatta dogum yaptigim yerde 1 haftada gecer dediler hicbir ilerleme olmadi. Sonraki doktorumu 6 hafta verdi. Bebek de buyudukce emilecrk ddiler umarim iyle oluyor bakinca icim aciyor. Ama elbette allah baska dert vermesin mitor gelisimi iyi yani sadece estetik acidan sorunla kalsin allah yardimcimiz olsun o bi sekilde halledilir

hayırlısı o zaman senin için..
Sagollasin hepimizin insallahh
cnm nasıl oldun??
Selam canim aksam sabaha kadar kivrandim hic yatamadim suanda belim halen yaniyor cok agriyor surekli idrarim varmis gibiyim karnimda gercekten cok degismis iki gun once yukardaydi suanda asagiya inmis akintimda afedersin cok artmis esim ila hastaneye gitelim diyor ama ben karaliyim sancilarim siklasmayana kadar gitmiycem ve baska bi tehlike olmadimi suanda soluma donup uzanmisim sizlerde durumlar nasil,:)

Selam kizlar iki gündür giremiyorum geçmişi okuyamadim çok merak ettim herkes iyidir umarim son hazirliklar bizde sürekli bi koşturmaca firsat bulamiyorum artik dinlenmek istiyorummmm

Aynen ben de şaşkına dönüyorum ağladığı zaman. Silikon göğüs ucu kullanarak emzirmeye çalışıyorum hala ama o da süt geldikçe kayıyor. Bir de meme süt doldukça ucu daha zor ağza alınıyor falan.
Herhalde ben kiloları emzirirken vereceğim gerçekten kan ter içinde kalıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…