2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

canım allah yardımcın olsun. şu saattte eminim kızını kucağına almışsındır.
doya doya öp kokla bebişini miss gibi

fındık elifimiz dünyaya geldi sağlıklı 3650gr ellerinizden öper

canım maşallah allah bağışlasın
sağlıkla kucağına almışsın ne mutlu sana

çok güzel bi haber bu canım.
bak gördün mü boşuna üzülmüşsün. Rabbim rızkını verir bebeklerin.

bizim bugün kontrolümüz vardı, iyi geçti çok şükür bebişim 3100 kg olmuş.
nst de sancı çıkmadı bu sefer ilaçlar işe yaramış.
10 gün sonra gidicem. bu sefer çatı muayenesi olucam
hayırlısı diyorum.
yürüyüşe başlıcam bende kolay olsun doğumum diye.

Merhaba ağustos anneleri,

Ben 2013 ağustos annesiyim. Oğlum doğalı kalbimin kat kat büyüdüğünü hissediyorum, herkese herşeye karşı sevgim daha da büyüdü, iyyce hisli bir kadın oldum. Bana kazandırdığı, yaşattığı bütün duygular için minnettarım miniğime. Siz de bebeğinizle çok huzurlu mutlu günler geçirirsiniz umarım.

Size danışmak için yazıyorum. Herkes bebek hazırlıklarını çoktan tamamlamıştır eminim. Benim oğlumun hala kapı süsü bile yok, o yüzden çok fazla fikrim de yok.

Kuzenim, oğlu Toprak'a aşağıdaki keçe kapı süsünü hazırladı. Daha sonra da arkadaşına hediye olarak deniz temalı kapı süsünü yaptı. Nette şöyle bir bakındım ve keçe süsler konusunda çok sayıda hobici olduğunu görüyorum. Herkes de çok farklı işler çıkarmış, aralarında çok güzel olanlar var. Ancak kuzenimin yaptıklarını çok beğendim ben, bir çoğuna göre çok daha sıcak ve özenli. Bir resim öğretmeninden de böylesi beklenir zaten :)

Kuzenim oğlu Toprak'a uzun tedaviler sonucu kavuştu. Tabi bu sırada manevi olduğu kadar maddi olarak da oldukça yıprandılar. Onu keçe süsler hazırlayıp satması konusunda teşvik etmek istiyorum ancak nette bunu yapan çok sayıda kişiyi görmek cesaretimi kırdı.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hangi platformda tanıtabilirim diye düşünürken kadınlar kulübü aklıma geldi, belki yaptırmak isteyenler çıkacaktır.

Bana aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz:
sekerserbetbal@gmail.com

Gelebilecek cevaplara göre kuzenimle konuşacağım.

Teşekkürler.

ben okumuştum bunu bir kaç ay önce. ve hala aynı şeyi düşünüyorum. normal doğuma evet ama bu kadar doğal bir doğuma hayır. içim kalktı benim. ev ortamında, herkesin içinde.. biraz özel olmalı bence.

Bizimde doğduğunda yapıldı k vitamini ama yetmeyebiliyormuş hatta dün gece yine geldi dr daydık bugün bi doz daha yapıldı toplamda 3 doz olmuş oldu inş bi daha gelmez gelirse bazı kan testleri istiycem dedi dr pıhtılaşmayla alakalı bişeyler sanırım umarım gerek kalmaz artık yüreğim ağzımda yaşamak istemiyorum

Sütüm şu an daha iyi bende daha önce sağmayı denedim bi kere hiç bişey gelmedi desem yeridir sonrada bi daha denemedim kafamı takmamak için...bence hiç sağma şimdi daha çok yeni sezeryanlıyız sonuçta geç gelmesi çok normal ben ilk günler kafayı yedim gelmicek doyuramıycam diye sonra hastanede bi ebe vardı çok motive etti sağolsun hatta bana kalsa mamaya bile başlamıştım ama şimdi bıraktık bol bol emzirmeye bakıyorum cmts kilosuna bakıcak dr bakalım o zaman anlayacağız süt yetiyor mu yetmiyor mu diye tabi yetmiyorsa mamaya başlıycaz mecburen... Tecrübesizlik çok zormuş anladım ki böyle zamanlarda insanın yanında bilen biri lazım sağolsun bana görümcem çok yardımcı oluyor onun sayesinde başardık emzirmeyi... Bu arada sütün artması için humana nın çayını önerdi dr bana onu içiyorum bol dereotu roka nane incir tahin helvası vs yiyorum en önemlisi de su tabi ama hamilelikte günde beş litre su içen ben şimdi iki litre anca içiyorumdur... Gaz başlı başına problem zzaten ilk günler yattığı yere kendi çıkarıyodu gazını şimdi kıyametler kopuyo resmen bi avaz yerde bi avaz gökte hem emmek istiyor hem de gaz gelince ememiyor sinirleniyor bu sefer saatlerce susturamıyoruz Allah yardımcımız olsun bakalım... Sen hangi mamayı veriyosun? Mama yediği için kusması normal ama fazlasını atıyor vücudu...

Ben bir aksilik olmazsa normal doğum düşünüyorum, yarın kontrolüm var netleşir inşaAllah

Aynı iletiyi ağustos ve ekim annelerine de gönderdiğim için hitabım yanlış olmuş,
Merhaba eylül anneleri :)

kaç haftalıksın şu an.. yürüyüş egzersiz filan yaptın mı.beklemek çok heyecanlı di mi.bugün benim de ağrılarım var ama sanırım üşüttüm bebeğin keyfi iyi

çatı muayenesi için 1 hafta sonra gel dedi. bebişim 36+3 te 2800 gr ve 46 cmdi 37+5 te gidicem bidahaki muayeneye bakalm nolcak..
oh oh maşallah... benim haftam sizden önde olmasına rağmen benim de 2800... inşallah çatı muayenesi degüzel geçer de normal doğum olur. ama olmasa da önemli değil.. bebişlerimiz sağlıklı olsunlar da....

evet aslında tıpta çatı dendiğinde kemikler arasındaki çap (diamater) kastedilio ama halk arasında hepsine genel olarak çatı diyolar... sanırım doktor da dediğin gibi giriş için söyledi. ama ben yine de cesaret edemedim doktor hırpalanırsın dediği için.esasen ben de çoğu insanın aksine sezaryenin normal doğumdan daha kolay değil, zor olduğunu düşünüyorum.. senin daha önceki doğumunda falan mı böyle oldu? nasıl geçti?
etrafımda beni gazlayan ''olsun sen yaparsın, normal doğum yap'' diye destekleyen olsa, ben de gaza gelicem yapıcam ama eşim de kabul etmemi istemio .. ''doktor böyle dedikten sonra göz göre göre normal doğum yapılır mı?'' diyo..

ay ne tatlı yazmışsııınn.... bunları okuyunca daha da heyecanlandım kendi doğumum için..

Bende normal istiyorum Allah nasip ederse işallah ,ilk doğumunda kesi atıldımı ? Genelde kesiyolarmış drlar hele ki ilk doğumlarda kesiden biraz tırsıyorum bende
Evet kesi yapıldı ama çok canım yanmadi hissetmiyorsun benim tek hatam hemen ayağa kalkıp oglumla ilgilenmek oldu dikisim biraz açılmıştı kontrole gittigimde fark edildi müdahale şansım olmadığından görüntü bozuldu yinede normal doğum bana daha kolay geliyor sezeryandan tirsıyorum

Kizlar hepinize yazmaya calistim bende gecen hafta kontroldeydim kizimiz 51 cm 3265 gr basi asagida ama daha kanala girmemis sanirim 11 eylule cati muayenesi verdi bugun temizligimi bitirdim dahada bi suru isim var utulerim kaldi hastane cantami doldurucam
Bana bi liste atarmisiniz Cantaya koyulacaklarla ilgili
Siparis ettigim taclar geldi tam bi fiyasko simdi onlarla uğrasiyorum bastan kapi susum keselerim hic icime sinmedi

ayyy canıım çok sevindim hayırlı uğurlu olsun.. çok zor bi dönem atlattın ama bak geçti gitti.. inşallah çalıştığı yerde herşey yolunda gider.. bak bebek nasibiyle gelir, sen bile şaşarsın demiştim... çok sevindim... ben de atanmayı bekliorum artık bebişin şansına güveniorum.. inşallah bizim de öle olur

canım benimde gelmedi ilk bir kaç gün ama uğraştım, mememin ucu da küçüktü zor emiyordu. Ama birden bire göğüslerim aşırı derece sertleşti, bildiğin taş gibi oldu ve üşümeye başladım, sonra sıcak basması vs memeleri elleyince elime küçük beze gibi şeyler gelmeye başladı. Meğer sütün sağılması gerekiyormuş.
Avent elektrikli pompayla sağdım ve baya hafifledim. Şimdi dğzenli süt geliyor ve mememin uçları düzeldi biraz bebeğin ağzına giriyor yani.
Emzirmek için uğraş, uraşınca geliyor süt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…