Hayırlı olsun canım allah sağlıkla büyütmeni nasip etsin. Ben de normal doğum bekliyorum. Bize doğum hikayeni yaz fırsat bulursan :)fındık elifimiz dünyaya geldisağlıklı 3650gr ellerinizden öper
Arkadaşlar günaydın;
Doğuma gitmeden klasik uykusuz gecelerden günaydınımı diyeyimde öyle gideyim dedim
Gene kalktım sabahın köründe zaten bu saate kadar yatağımda zor durdum
Bu zamana kadar her türlü soruma cevap veren, bana destek olan arkadaşlarım hepinize teşekkür ederim.
Sitenin yeni halinden sonra arada kaynayan cevaplar oldu ama napalım :)
Bugün benim yeni hayatımın ilk günü. Minicik mercimeğimi nihayet kollarıma alacağım.
Birde ben çekeyim şu huysuzlukları, uykusuzları
Şimdi karnımı yerimden söküp sevesim geliyo.
Biraz operasyondan korkuyorum evet, daha önce hiç tecrübem olmadı herhangi bi operasyonda.
Lütfen dualarınızı eksik etmeyin.
Bende size edicem.
Güzel haberlerimi en kısa zamanda yazıcam...
Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum....
fındık elifimiz dünyaya geldisağlıklı 3650gr ellerinizden öper
Kızlar hatırlarsınız size bahsetmiştim eşimin işsiz oldugundan . Bana hep destek verdınız dua ettınız . Allah razı olsun. Dualarımız kabul oldu çok şükür . Sizinle paylaşmak istedim. Eşim işe girdi çok şükür.
kızlar bu sayfayı mutlaka incelemenizi tavsiye ederim
inanılmaz yaa, insanlar sezeryanlı olduğu halde ikinci doğumunu normal yapabilmek adına
amerikadan ebe getirtiyor ve bu doğumu evde yapıyor.
böylesini ilk defa görüyorum.
ben çok özendim.
zaten en başından beri normal-doğal doğum yanlısıyım
ama bu çok iyi oldu.
hayırlısı olsun inşallah
http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com.tr/2013/02/oykunun-dogal-dogum-hikayesi.html
Aynen oyle caniminsan bebeginde en ufak bir. Rahatsizlik gormek istemiuor konduramiyor. Allah caresiz dert vermesin yeterki hersey hallolur onun disinda.
Bizim gobegimiz 4. Gunde dustu oyle bir sorun olmadi dogdugu an k vitamini asisi yapilmisti ama hatirliuorum. Onun disinda uyku ve yemek problemimiz ve gaz problemimiz bizdede basladi. Ozellikle dun gece cok gazi vardi kizimin kivrandi allahtan alttan gaz cikarabiliyor ama ona ragmen butun gece cikarmasina ragmen rahatlayamadi. Oysa yediklerime de cok dikkat ediuorum. Henuz taze meyve sebze sut ve sut urunleri tuketmiuorum. Yinede oluyor iste.
Canim sutun varmi senin su anda benim az az bebek emerken geliyor ama sagmaya calisirken tek damla gelmiyor kafayi yicem. Dolayisiyla azmi cok mu bilmiuorum ne kadar mama takviyesi yapmaliyim bilmiyorum. Dun gece iki kere kustu kizim. Fazla mi geliyor agirmi geliyor anlayamiyorum
Merhaba ağustos anneleri,
Ben 2013 ağustos annesiyim. Oğlum doğalı kalbimin kat kat büyüdüğünü hissediyorum, herkese herşeye karşı sevgim daha da büyüdü, iyyce hisli bir kadın oldum. Bana kazandırdığı, yaşattığı bütün duygular için minnettarım miniğime. Siz de bebeğinizle çok huzurlu mutlu günler geçirirsiniz umarım.
Size danışmak için yazıyorum. Herkes bebek hazırlıklarını çoktan tamamlamıştır eminim. Benim oğlumun hala kapı süsü bile yok, o yüzden çok fazla fikrim de yok.
Kuzenim, oğlu Toprak'a aşağıdaki keçe kapı süsünü hazırladı. Daha sonra da arkadaşına hediye olarak deniz temalı kapı süsünü yaptı. Nette şöyle bir bakındım ve keçe süsler konusunda çok sayıda hobici olduğunu görüyorum. Herkes de çok farklı işler çıkarmış, aralarında çok güzel olanlar var. Ancak kuzenimin yaptıklarını çok beğendim ben, bir çoğuna göre çok daha sıcak ve özenli. Bir resim öğretmeninden de böylesi beklenir zaten :)
Kuzenim oğlu Toprak'a uzun tedaviler sonucu kavuştu. Tabi bu sırada manevi olduğu kadar maddi olarak da oldukça yıprandılar. Onu keçe süsler hazırlayıp satması konusunda teşvik etmek istiyorum ancak nette bunu yapan çok sayıda kişiyi görmek cesaretimi kırdı.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hangi platformda tanıtabilirim diye düşünürken kadınlar kulübü aklıma geldi, belki yaptırmak isteyenler çıkacaktır.
Bana aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz:
sekerserbetbal@gmail.com
Gelebilecek cevaplara göre kuzenimle konuşacağım.
Teşekkürler.
Ben bi
Ben bilmiyorum hem korku hem casaret karmasik bi duygu icerisindeyim ama normal dogum istiyorum cati muaynesi oldum dr normal dogum dedi sancilarin agrin su kanama falan olursa gel dedi dunden beri duzensiz sancilarim var artik yaklastigini hissediyorum
Hayirli olsun canim allah anali babali buyutsun cok tatli maasallahfındık elifimiz dünyaya geldisağlıklı 3650gr ellerinizden öper
Cok sukur canim gözun aydinKızlar hatırlarsınız size bahsetmiştim eşimin işsiz oldugundan . Bana hep destek verdınız dua ettınız . Allah razı olsun. Dualarımız kabul oldu çok şükür . Sizinle paylaşmak istedim. Eşim işe girdi çok şükür.
oh oh maşallah... benim haftam sizden önde olmasına rağmen benim de 2800... inşallah çatı muayenesi degüzel geçer de normal doğum olur. ama olmasa da önemli değil.. bebişlerimiz sağlıklı olsunlar da....çatı muayenesi için 1 hafta sonra gel dedi. bebişim 36+3 te 2800 gr ve 46 cmdi37+5 te gidicem bidahaki muayeneye bakalm nolcak..
evet aslında tıpta çatı dendiğinde kemikler arasındaki çap (diamater) kastedilio ama halk arasında hepsine genel olarak çatı diyolar... sanırım doktor da dediğin gibi giriş için söyledi. ama ben yine de cesaret edemedim doktor hırpalanırsın dediği için.esasen ben de çoğu insanın aksine sezaryenin normal doğumdan daha kolay değil, zor olduğunu düşünüyorum.. senin daha önceki doğumunda falan mı böyle oldu? nasıl geçti?canım çatı dediği kemiklerin arasındaki mesafe değilmi çatı darsa sana bırakılacak bi karar yokki mecbur sezeryan. bana çatın geniş ama girişin dar kesin ve dikişin biraz fazla olur demişlerdi, sendekide böyle bişey olabilir mi, bu durumda ben yinede normal demiştim çünkü sezeryan dikişiyle normal doğum dikişi aynı şey değil acısıyla iyileşme süreciyle falan çok farklı.
hastanede gerekiyor canım ama bazı hastaneler kendileri veriyor bazıları istiyor, bence hastaneye gidince doğum katındaki personele sor bunu. benim hastane kendine ve bebeğe giysi dışında bişey getirme dedi. ilkinde de sadece kendine giysi ve bebeğe eve giderken giydireceklerini getir, bebek kıyafetinide biz veriyoruz demişlerdi. eve giderkende yanıma 2-3 hasta bezi ve bebek bezi vermişlerdi yolda gerekirse diye.
ay ne tatlı yazmışsııınn....Arkadaşlar günaydın;
Doğuma gitmeden klasik uykusuz gecelerden günaydınımı diyeyimde öyle gideyim dedim
Gene kalktım sabahın köründe zaten bu saate kadar yatağımda zor durdum
Bu zamana kadar her türlü soruma cevap veren, bana destek olan arkadaşlarım hepinize teşekkür ederim.
Sitenin yeni halinden sonra arada kaynayan cevaplar oldu ama napalım :)
Bugün benim yeni hayatımın ilk günü. Minicik mercimeğimi nihayet kollarıma alacağım.
Birde ben çekeyim şu huysuzlukları, uykusuzları
Şimdi karnımı yerimden söküp sevesim geliyo.
Biraz operasyondan korkuyorum evet, daha önce hiç tecrübem olmadı herhangi bi operasyonda.
Lütfen dualarınızı eksik etmeyin.
Bende size edicem.
Güzel haberlerimi en kısa zamanda yazıcam...
Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum....
Arkadaşlar bugün muayenemiz vardı. Bebeğim 1haftada sadece 40gr almış, karın çevresi 19 gün geri. 2840 gr. Boynunda hala kordon var. Nst de sancı çıktı. Doktorum tüm bunların hepsine normal diyo. Ben üzülüyorum ama elimden bişey gelmiyor...[/QUOTE
hic uzulme bosuna ne guzel iste doktor normal demis herseye sen doktoruna guven icini ferah tut
Kızlar çok heyecanlıyım. Az önce kontrolden geldik :)))
24 eylül tarihinde karar kıldık.. Kızım 2940gr olmuş, ilk defa yüzünü net olarak görebildim. Nasıl güzel, maşallah. Bir hafta öndeymiş, herşeyi normal dedi. Duruşu dışında :) makat geliyor meleğim.
Hepinizi öpüyorum..
Masallah cnm benim allah nazarlardan korusun
iyi akşamlar kızlar, bu gün doktordan geldim SAT a göre doğum tarihi 18 eylül ama benim kız halla doğum kanalına girmemiş yaa38. haftada olup da doğum kanalına girmemesi normalmi acaba kg su da 3300 olmuş az biraz iri sanki
Ayni tarih benimkide canim benimkide kanalda degil ki daha cati muayenemde olmadi nst yede girmedim 3300 gr benimkide tani hic evhamlanma son ana kadar hersey olabilir
Annem düşmüş ayağını buurkmuş.
Hem çok üzüldüm ne durumda bilmiyorum.
Hemde kızdım niye dikkat etmiyor diye.
Bişi yok diyo da göreceğim akşama.
Pazartesi doğumum var, bir bu eksikti. Modum düştü ya.
Cnm duamdaydin umarim hersey yolunda gitmistir hbrlerini bekliyoruz
Allahim hayirli saglikli evlat kolay dogum nasip etsinKızlar yarin doumum var
fındık elifimiz dünyaya geldisağlıklı 3650gr ellerinizden öper
Masallah diyorum cnm benim allahim cok guzel gunlerini gostersin sizlere
Kızlar hatırlarsınız size bahsetmiştim eşimin işsiz oldugundan . Bana hep destek verdınız dua ettınız . Allah razı olsun. Dualarımız kabul oldu çok şükür . Sizinle paylaşmak istedim. Eşim işe girdi çok şükür.
Hep aklimdaydin ama sorup uzmek istemedim cok sevindim gercekten simdi daha guzel.gunlere hazirlikli ol
oyyyyy maşallah yaaa çok tatlııı.. nazar değmesinn... ben de iyicemeraklanmaya başladım bakalım bizim bebiş nasıl bişi olcak... ayy Allahım analı babalı büyütsün..fındık elifimiz dünyaya geldisağlıklı 3650gr ellerinizden öper
Evet kesi yapıldı ama çok canım yanmadi hissetmiyorsun benim tek hatam hemen ayağa kalkıp oglumla ilgilenmek oldu dikisim biraz açılmıştı kontrole gittigimde fark edildi müdahale şansım olmadığından görüntü bozuldu yinede normal doğum bana daha kolay geliyor sezeryandan tirsıyorumBende normal istiyorum Allah nasip ederse işallah ,ilk doğumunda kesi atıldımı ? Genelde kesiyolarmış drlar hele ki ilk doğumlardakesiden biraz tırsıyorum bende
ayyy canıım çok sevindim hayırlı uğurlu olsun.. çok zor bi dönem atlattın ama bak geçti gitti.. inşallah çalıştığı yerde herşey yolunda gider.. bak bebek nasibiyle gelir, sen bile şaşarsın demiştim... çok sevindim...Kızlar hatırlarsınız size bahsetmiştim eşimin işsiz oldugundan . Bana hep destek verdınız dua ettınız . Allah razı olsun. Dualarımız kabul oldu çok şükür . Sizinle paylaşmak istedim. Eşim işe girdi çok şükür.
Bizimde doğduğunda yapıldı k vitamini ama yetmeyebiliyormuş hatta dün gece yine geldi dr daydık bugün bi doz daha yapıldı toplamda 3 doz olmuş oldu inş bi daha gelmez gelirse bazı kan testleri istiycem dedi dr pıhtılaşmayla alakalı bişeyler sanırım umarım gerek kalmaz artık yüreğim ağzımda yaşamak istemiyorum
Sütüm şu an daha iyi bende daha önce sağmayı denedim bi kere hiç bişey gelmedi desem yeridir sonrada bi daha denemedim kafamı takmamak için...bence hiç sağma şimdi daha çok yeni sezeryanlıyız sonuçta geç gelmesi çok normal ben ilk günler kafayı yedim gelmicek doyuramıycam diye sonra hastanede bi ebe vardı çok motive etti sağolsun hatta bana kalsa mamaya bile başlamıştım ama şimdi bıraktık bol bol emzirmeye bakıyorum cmts kilosuna bakıcak dr bakalım o zaman anlayacağız süt yetiyor mu yetmiyor mu diye tabi yetmiyorsa mamaya başlıycaz mecburen... Tecrübesizlik çok zormuş anladım ki böyle zamanlarda insanın yanında bilen biri lazım sağolsun bana görümcem çok yardımcı oluyor onun sayesinde başardık emzirmeyi... Bu arada sütün artması için humana nın çayını önerdi dr bana onu içiyorum bol dereotu roka nane incir tahin helvası vs yiyorum en önemlisi de su tabi ama hamilelikte günde beş litre su içen ben şimdi iki litre anca içiyorumdur... Gaz başlı başına problem zzaten ilk günler yattığı yere kendi çıkarıyodu gazını şimdi kıyametler kopuyo resmen bi avaz yerde bi avaz gökte hem emmek istiyor hem de gaz gelince ememiyor sinirleniyor bu sefer saatlerce susturamıyoruz Allah yardımcımız olsun bakalım... Sen hangi mamayı veriyosun? Mama yediği için kusması normal ama fazlasını atıyor vücudu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?