- 9 Nisan 2013
- 125
- 28
- 298
Bende sancilari bekliyorum cumartei cok agir olan sancilar sonra hafifledi bakalim artik bizimki cikmak istemiyo galiba
Kızlar benımde sol kasığıma hatta bacağıma doğru baskı var. Sanırım benım kuzum kafayı oraya koydu bastırıyor :)
hadi bakalım hayırlısı..benim ağrılar sıklaştı ama halaüşütmüşümdr diye gitmiyorum doktora.bebek de kıpır kıpır. of hala ayırt edemiyorum normal ağrı ile doğum sancısını39 haftaligim canim evet heycan korku hersey var yuruyus sadece yapiyorum bugun iki tane arka arkaya sancim oldu bagirip aglayasim geldi gecti ondan sonra evden ciktim dolastim biraz sanci kalmadi ama cok keskin sancilar yarin kontrole gittecegim bakalim icimden bi his bu hafta doguracam diyor hayirlisi sende dikkat et soguk almamya calis sen kac haftaliktin nasil gidiyor
benimki de eğer doğum başlamazsa 12sinde suni sancı vericek.benim duyduğum vakalar çok iç açıcı değil ama buna rğmen denemedim demek istemiyorum. ben de doğum kendiliğinden başlasın istiyorum o güne dekmerhaba güzel anneler
bugün kontrolüm vardı. ben normalde şuan 40+5 im
ama en başından beri geç döllenmeden dolayı geriden geliyorduk.
doktorum bugün suyun biraz azalmış plesantada da kireçlenme var dedi.
yani miadını dolduruyormuş artık.
bütün tarihleri göz önüne alarak ayın 10 una kadar bekleyelim dedi.
ama 3 güne bir nst ye gir dedi.
ayın 10 unda kendiliğinden gelmezse bebeğim suni sancı verecek. gerisi de hayırlısı artık.
allahım lütfen kendiliğinden gelsin sancım. sezaryen olmak istemiyorum.
bir endişedir sardı içimi.
doktora normal doğumu çok istediğimi, kendimi hazırladığımı söyledim.
rahimde açıklık göremiyorum o yüzden muayene etmicem şimdi dedi.
buarada suni sancıyla ilk doğumunu normal yapan oldumu, hiç duydunuz mu çevrenizden?
Dikkat et oksuruyorsan dr bi gorun derim gercek sanci belinden baslar karin kasiklarda hissedilir ve karninda cok sert olur duzenli gelirse gercek sancidir yarin alttan bakacak dr yazarim canim allah hepimize kolay dogumlar vesin insallhhadi bakalım hayırlısı..benim ağrılar sıklaştı ama halaüşütmüşümdr diye gitmiyorum doktora.bebek de kıpır kıpır. of hala ayırt edemiyorum normal ağrı ile doğum sancısınıhaber ver yarına.merak ederim. sağ salim kolayca al kucağına bebişi inşallah :)
izne ciktim evdeydim o is bu is derken giremedim ama okudum herseyi nurdanla gorusebildin mi nasillarmis sen nasilsin
Valla son bildiğim burda yazdığı aslında ama iyi. Emzirmeyle ilgili şuan bütün yeni annelerimizin yaşadığı sıkıntılardan muzdaripti sadece.
Benimde fena diil canım beklemedeyim işte 38+ ya geçtim kaça kadar bekletiyorlar bilmiyorum.
Visco kesinlikle zararli cnm cunku tamamen vucut seklini aldigi icin cocuk yuzustu yatarsa eger hic bosluk kalmiyor yatakla arasinda bogulma riski olusturuyor
benimki de eğer doğum başlamazsa 12sinde suni sancı vericek.benim duyduğum vakalar çok iç açıcı değil ama buna rğmen denemedim demek istemiyorum. ben de doğum kendiliğinden başlasın istiyorum o güne dek
Doğumun başlamış bence. Sancılar sıklaşınca hastaneye git. Sağlıkla bebeğini kucağına almAn dileğimle.Kızlar beklenen doğum tarihim 10 Eylül biraz önce lavaboya gittim şu nişan denilen hafif kanlı lekelenmem oldu.çok hafif bel ağrım var.ara ara sancı giriyo ne zaman doğum olura sizce
?
ilkinde doktor böyle söylemişti, sezeryanın lafını bile ettirmiyordu, içerdeki dikişin biraz fazla olur ama bu sana bi zorluk çıkarmaz sezeryanla karşılaştırılmaz bile diyordu ama kızım 41. haftada doğum kanalından çıkıp kendini sıkıştırınca sezeryan oldum. kız kardeşim normal doğurdu dikişleri benim sezeryan dikişimden daha fazlaydı, nerdeyse bacağına kadardı ama pansuman yaparken falan üstüne bastırıyordu hiç acımıyo diyordu, 2-3 gün hafif yan oturdu onun dışında çok rahattı, onun dikiş acısı, iyileşme süresi falan benimkiyle karşılaştırılmaz bile, ben aylar sonra bile ağır kaldırsam ağrı yapardı.evet aslında tıpta çatı dendiğinde kemikler arasındaki çap (diamater) kastedilio ama halk arasında hepsine genel olarak çatı diyolar... sanırım doktor da dediğin gibi giriş için söyledi. ama ben yine de cesaret edemedim doktor hırpalanırsın dediği için.esasen ben de çoğu insanın aksine sezaryenin normal doğumdan daha kolay değil, zor olduğunu düşünüyorum.. senin daha önceki doğumunda falan mı böyle oldu? nasıl geçti?
etrafımda beni gazlayan ''olsun sen yaparsın, normal doğum yap'' diye destekleyen olsa, ben de gaza gelicem yapıcam ama eşim de kabul etmemi istemio .. ''doktor böyle dedikten sonra göz göre göre normal doğum yapılır mı?'' diyo..
evet canım zararlı diyorlar, visko, pamuk, yün hepsi hafızalıymış yani yatınca vücut şeklini alıyor, kalkınca orası çukur kalıyorya bu omurga gelişimi açısından zararlıymış. yanlış hatırlamıyorsam 30 den sünger olmalıymış. en iyisi lateks diyorlar ama bana pahalı geldi sadece yaza kadar 9 ay park yatak kullanıcam sonra ablasının büyüyebilen yatağını tekrar beşik haline getirip içindeki mevcut lateks yatakla kullanmayı düşünüyorum, bu nedenle park için sünger yatak aldım.Park yatak kullanacak anneler ; visco yatakmı aldınız sünger mi? Visconun zararlı olduğu dogrumu?
eltim ilkini öyle yaptı canım. 2.yi kendi sancısıyla doğurdu, ilkinden daha iyiydi, sancı daha dayanılırdı diyor ama kişiden kişiyede değişiyordur belki. genelde normal sancıyla hastaneye gidenlere de çabuk açılma olsun diye sunu sancı veriyorlarmış.. nette açılmayı hızlandıran masajlar, hareketler falan var bi bak istersen..merhaba güzel anneler
ayın 10 unda kendiliğinden gelmezse bebeğim suni sancı verecek. gerisi de hayırlısı artık.
buarada suni sancıyla ilk doğumunu normal yapan oldumu, hiç duydunuz mu çevrenizden?
ewet benim ablam 40 haftasını doldurmuştu hatta bebekte kakasını yapmış kendi sancısı yoktu doktor suni sancı verdi ve normal doğurdu..merhaba güzel anneler
suni sancı kendiliğinden gelen sancıdan daha ağrılı oluomuş ve suni sancı verildiği halde açılma olmazsa sezeryanla alıolarmış die duymuştum umarım sancılarımız kendiliğinden gelir ve kolaylıkla normal doğururuz...benimki de eğer doğum başlamazsa 12sinde suni sancı vericek.benim duyduğum vakalar çok iç açıcı değil ama buna rğmen denemedim demek istemiyorum. ben de doğum kendiliğinden başlasın istiyorum o güne dek
Canim hayirli olsun cok sukur kavusmussun kizina darisida bizlere artik allah anali babali buyutsun insallahArkadaşlar;
Herkese tek tek yazamadım.
Kızıma kavuştum.
İnanılmaz güzel pamuk gibi bi kızım var artık.
Epidural oldum.
İnanılmaz güZel bi deneyimdi.
Epidural hiç acıtmadı.
Şuan dikişlerim çok kötü.
Kızım aglayınca kusunca ilgilenemiyorum.
Umarım çabuk ayaklanırım.
Sütümde gelmedi hala.
Bencede dogum baslamis canim hastaneye git hemen birden sancin bastirabilirKızlar beklenen doğum tarihim 10 Eylül biraz önce lavaboya gittim şu nişan denilen hafif kanlı lekelenmem oldu.çok hafif bel ağrım var.ara ara sancı giriyo ne zaman doğum olura sizce
?
Ay hadi cabuk git bak ben heyecanlandim burda dualarimiz seninle mutlaka yaz bize neler oldugunuKızlar suyum geldi 10/15 dk bi bel ağrım var ama çok şiddetli değil adetteki gibi.dr gitcez birazdan dualarınızı bekliyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?