2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
"Selin55akcay, post: 37124736, member: 444464"]Normal doğum anını dinlemek isterim. Bana nasıp olmadı. Çok zormuydu?[/QUOTE]
Inslh.enkisa zamanda paylasacam..:) sunu diyeyeyim ilk evresi zor ama bebisni kucagina verince sanci da neymis diyorsun...tavsiye sizenefes egzersizi cok onemli sanci geldiginde burnundan al agzindan ver

cnm bende zor uğraşlar sonu memeye biraz alıştırdım ama bu sefer sağ memeye alıştı solda sorun çıkarıyo ve sol mememden az süt geliyo bu yüzden ve küçük kaldı. derdin biri bitiyo biri başlıyo.

Kızlar evi ısıtıyormusunuz? Benim oğlum hasta oldu sabah bi kalktım hapsiriyo burnu tikalı ne yapıcagımı şaşırdım.
Ewet canm boludayiz biz evimiz kalorferli ve merkezi sistem 15ekimden öncede yanmicak ve havalar çok soğuk burda ufo yakmaya başladk biz bebişin odasinda hasta olmaz inş..
merhaba arkadaşlar az önce sağlık ocağından aradılar bebeğimde troid biraz yüksek çıkmış dua edin ne olur tekrar yapcaklar testi dualarınıza ihtiyacım var lütfen
Canm ayni sorun bizzde de çikti cuma yeniden kan verdik perşembe çikicak sonuçlarimiz umarim yolundadir herşey

Kızlar ben hala doğurmadım 41+1 bugün.sabah hafif kanamam geldi şimdi agrim var ama düzenli değil.insallah suni sanciya gerek kalmadan doğururum korkuyorum tabi yinede dua edin benim için kolay doğurayım .
canm Allah yardimcin oolsun kolaylik versin Inş bi nefeste doğurursun sağlikla kucağina alirsin prensesini

Benimde sol memeyi daha çok emiyo o yüzden sağ küçük kaldı çok sinir bozucu ama yapıcak bişey yok işte... Benimki memede durmayı seviyo bende çok açsa istediği gibi sol memeyi veriyorum ama keyfe keder emmek için duracaksa sağdakini veriyorum ki dengelensin o da büyüsün diye bakalım işe yarayacak mı

Bizim küçük hanim da dünden beri memede uyuyor birakinca uyaniyor başliyor ağlamaya memede uyumaya alişti ve ayni şekilde solu daha çok emiyor sağ küçük kaldi

kızlar bide benimde bi göğsüm tıkalıydı oturdum inat ettim bütün gün sıcak su ve bir havluyla kompres yaptım sonra geniş bir kaba sıcak su doldurdum göğsümü içine daldırdım öyle durrdum sonra sağdım bebeğe de emzirince açıldı çok şükür:))

. Canım benim bebeğimdede çıkmıştı prematüee oldugundan sık rastlanan birşeymiş şimdi zaman geçtikçe normal değerlerine geldi. Tek sorun kan alınması bebek için çok zor oluyor. En son cuma günü aldılar ve sesi çatallaştı ağlamaktan bebeğimin.

Merhaba kızlar,
20 Eylül'de geldi kızım. Beklenen sezeryan tarihinden 4 gün önce geldi. En son sizlere hareketlerinin azaldığını fark ettiğimi yazmıştım. Sonra Nst sonucunu beğenmedi doktorumuz ve apar topar sezeryana aldı. Çok şükür ikimizde iyiyiz. 10 günde pek çok şey öğretti kızım bana saolsun :)
Bir çoğumuzun sorunu aynı, umarım en kısa sürede hayatlarımız normale döner. Bebeğini kucağına alan arkadaşlarıma hayırlı olsun diyorum, bekleyenleri de Allah bi avazda kurtarsın.
Ben kısaca 10 günlük deneyimlerimi yazıcam, belki bazılarınıza faydası olur.

#Öncelikle göğüslerim için Avent kalkan kullanıyorum ve çok memnunum. Uçların kıyafete değmesini ve tahriş olmasını engelliyor, fazla süt gelirsede haznesinde birikiyor ve bebeğe kaşıkla veriyorum. Ziyan yok :)
#göğüslerim 2 gün sonra çok fena oldu, bebek yanlış tuttuğu için yara oldular ve acıdan ağlayarak emzirdim. Hiç ama hiç pes etmedim. Bir sabah vermiycem dedim ve patlayacak gibi şiştiler ve ateş gibi oldular. Sonra korktum ve verdim. İyiki de vermişim, şimdi hiç bişey kalmadı. Tabi bu süreçte LANSİNOH krem en yakın arkadaşım oldu, öyle bir sürüyodum ki bebeğimin burnu bile krem oluyodu :) süper bir krem, tavsiye ederim. Temizlemeden emzirme olayı en güzeli.
#bebişim eve çıktığımız ilk 2 gece hiç uyumadı, ağlamaktan fıtık olacak diye korktuk. Sarılıkta cabası oldu. Doktora gittiğimizde kadın bu çocuk aç dedi ve ben şok oldum. Güya güzelce emiyordu, meğersem doymuyormuş.
Mama takviyesi yaptık ve çocuk normale döndü. Asla mama vermem diyodum ama yenik düştüm. Sarılıkta dünkü kontrolde 13'den 10'a düşmüş. Aaa bu arada kuşak çatışmaları sonucu önceki gün yarım damla şekerli su vermiştim, belkide o fayda etti :))
#benimkinin elleri hep ağzında, dünden beri doymak bilmiyor. 2 saatte emzirirken saatte emzirmeye başladım, şimdi daha huzurlu kendileri.
#kaka yapmışsa eğer altını mümkün olduğunca yıkıyorum. Kız olduğu için boklar kukusuna kaçıyor, doktor ii temizlemezsen idrar yolu enfeksiyonu olur dedi, korktum.
#kabız olmamak için hastanede her gün kayısı kompostosu verdiler. Çok şükür olmadım ve tuvalete çıktığım ilk fün yeniden doğmuş gibi oldum. Lohusalığım bile kalmadı sanki. Evde de annem yapıyor kompostoyu, bence en önemli konu bu. Biz ne kadar ii olursak bebekte ii olur. Kabız olanlar pamuğa bebe yağı/zeytin yağı döküp poponuza koyun. Makadın yumuşamasını sağlarsınız. Geçmişte işe yaramıştı.
#ilk 3 gün delirecek gibiydim, psikolojim yerlerdeydi. Annem ve eşim her konuda çelişiyorlardı. Aralarında kaldım. Sonra bi silkindim. İkisinede şükredin artık diye bağırdığımı hatırlıyorum. Şu an yoğun bakım kapılarında olabilirdik, bebek ii ben iyiyim daha ne istiyorsunuz dedim ve ayıldılar. Şimdi herkes mutlu :)
Pozitif düşünmenin faydasını lohusalıkta daha ii anladım. Hiç kötü düşünmüyorum, bildiğiniz polyanna oldum. Negatiflik negatifi getiriyor bence. Şimdi bebeğimde sakin ben de. Biraz sabra ihtiyacımız var.

Hepinizi öpüyorum.

sonunda korktuğum başıma geldi göbek göbek derken dün dr götürdüm kzımı göbeği iltihaplanmıs hafif kızarıklık akıntı ve koku var dedi dr BACODERM diye bir krem verdi bunu sür 1 hafta dedi ama ben çok korkuyorum ya bişey olursa göbek hala düşmedi keşke alkolle temizleseydin dedi günlerdir ben dr sağlık ocağı geziyorum sakın bişeysürme bişey olmaz diyolar şimdi iltihap kapınca ne diyolar ben kime güveneceğim acaba. böyle krem kullanan ve hemen atlatan var mı kızlar çok panik oldum gerçekten ve yıprandımm yaaa bu arada göbeği hala düşmedi kızımın mandallı şekilde duruyoruz 13 günlük

Son düzenleme:
Kızlar ben hala doğurmadım 41+1 bugün.sabah hafif kanamam geldi şimdi agrim var ama düzenli değil.insallah suni sanciya gerek kalmadan doğururum korkuyorum tabi yinede dua edin benim için kolay doğurayım .
Cnm bende seni merak ediyordum ne yaptin dogurdunmu acaba diye allah bir avazda kurtarsin

bebeğim 13 günülük hala göbeği düşmedi ve dün dr gittim iltihap kapmıs dedi antibiyotikli bir krem verdi basına böyle bişey gelen var mı ve bebğime bişey olur mu kızlar
Cnm benim oglumunda 14. Gunu dustu ama dr bakti enfeksiyon falan yok demisti zaten dr geldik 3 gun sonrada dustu

eşim durmadı doğum yaptığım hastaneye hemen gittik orda tahlil yaptılar 3.5 çıktı sonucumuz çocuk doktoruda sorun olmadığını endişelenmememi söyledi sonucuda sağlık ocağına götürün gösterin bi hafta boş boşuna beklemeyin dedi şükür bişey çıkmadı darısı senin ve aynı durumda olanların başına.bayaramı en azından endişelenmeden geçirecez

3,5 çok iyi maşallah bizim 8.6 bizede endişelenmeyin dediler ama içim içimi yiyor umarim bayramdan önce güzel haberler alirizda rahat bi bayram geçiririz dua edin

ben de bugün sol memeyi sağmaya başladım yarım saat sağdım 10 cc çıktı sadece,o memeyi sağarak arttırmaya çalışıcam bakalım başarılı olabilecek miyim bende merak ediyorum.

kızlar bebeğinizin durulama suyuna tuz koyuyormusunuz kokmasın diye. biz yarın yapıcaz ama nasıl çok bilmiyorum

Kizlar merhaba benim sutum gec geldi sagarak veriyorum bazi arkadaslarinki gibi venimde soldan sut bol geliyor ama sagdakinden cok az geliyor. bu tur sorunla karsilasanlar nadil bir cozum buldu?? Yardim lutfen. Bebislerinize bol saglikli gunler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…