Bizim kiz 3. Ay kontrokunde 650 gr almisti. Doktorda cok az kilo almis. Bizim icon kilo onemli dikkat et surekli emzir dedi. Haliyle bende taktim kiloya. Gunde 3-4 defa tartiyorum. Aslinda pek takmanak lazim ama elinde degilArkadaslar bir de sunu merak ediyorum bebislerin kilosuna niye bu kadar takiliyosunuz bebis saglikliysa bence kilo o kadar da onemli degil.Bizim bebis ortalamanin ustunde yine de bu ay saglik ocagindaki ebe sanki boyu iyi uzamamis dedi yani uzamasin nolacak ki? Bence doktorlarin ebelerin istegini karsilayamazsiniz abartiyolar bence bu kilo meselesini.
Ortalama icindeyse zaten genel saglik durumu da iyiyse dedim zaten.Bakin benim oglum 3 aylik ama boyu ve kilosu 5 aylik gibi ebe yine de begenmiyor kim bilir zayif bebeklere ne diyorlar onu demek istedim ama takmak sizin tercihiniz kendinizi uzuyosunuz bosuna onu demek istedim. Kaldi ki biz bebekken bizi olcen oldu mu noldu buyumedik mi?Demem o ki doktorlara ve ebelere koru korune baglanmayin her dedikleri kural degil sonucta yoksa mantik cercevesinde inanip guvenmek gerek.boyu ve kilosu önemsiz olsaydı hem doktor hem ebe bunları ölçmezdi herhalde. deli mi bunlar canım?tabiki esas olan bebeğin genel sağlık durumu ama gelişimi de önemli bence. bebeği normalden az kilo alan bir annenin bunu kafasına takmaması mümkün değil. kendimden biliyorum anneliğe aykırı bir durum arkadaşlar.
ebeler ve doktorlar konusunda söylediklerin için sana katılıyorum. her zaman haklılar diye bir kural yok. bebek her ay şu kadar kilo almalı yoksa gelişimi geridir diye bir şey de yok. sonuçta bütün bebekler ve aileden gelen genler farklı. ben sadece anne olarak bir ay boyunca peşinde koşup azıcık kilo aldığını gördüğümde sıkılıyorum. doktor bişey demese bile. bunu bebeği dört ay normal kilosunda ama altı ay boyunda olduğu için zayıf görünen ve bu konuda hassas biri olarak yazıyorum. yanlış anlaşılmak istemem.Ortalama icindeyse zaten genel saglik durumu da iyiyse dedim zaten.Bakin benim oglum 3 aylik ama boyu ve kilosu 5 aylik gibi ebe yine de begenmiyor kim bilir zayif bebeklere ne diyorlar onu demek istedim ama takmak sizin tercihiniz kendinizi uzuyosunuz bosuna onu demek istedim. Kaldi ki biz bebekken bizi olcen oldu mu noldu buyumedik mi?Demem o ki doktorlara ve ebelere koru korune baglanmayin her dedikleri kural degil sonucta yoksa mantik cercevesinde inanip guvenmek gerek.
Canim cok sevindimbu arada on günü geçti biz aile boyu su çiçeği çıkarmadık çok şükür kızlar
Doktordan doktorada değişiyor sanırım 10 gün önce başka bir doktor kilosu iyi mama vermene bile gerek yok sütün yeterli demişti 10 gün sonra başka doktor mama ver dedi zaten doktorda içime sinmedi maslak acıbadem'i deneyeceğim birdeSlm canom benim kizimda 17 eylul dogunlu. Bizde 3. Ay kontrolunde 650 gr almisiz. 5480 oldu kilomyz. Bizin doktor mama vermedi.
Yok canm ağlamıyor ama mızıldanıyornasıl yapıyorsun canım çok ağlıyor mu ?
Bu forumda okumuştum, bi yazı. Bebeği yatmadan önce doyurun, gece saat 11 gibi yatırın, sabah 7 ye kadar şunları uygulayın:gece uyandığında yatağından kaldıramadan uyku vakti, hadi uyuyalım deyip uyku şarkısını söyleyin ya da açın, eğer çok ağlıyorsa bir dakikayı geçmemek koşuluyla kucağınıza alın, tekrar yatırın. Aklımda kalanlar bunlar. Hatta bu yazı bir dergide çıkmış da hangi dergi olduğunu hatırlamıyorum. Yazının sonunda böylece gece emme olayı olmadığı için ileride gece yemesi içmesi de olmayacaktır diyordu. Tabi ben bunu uyguluyor muyum, hayır. Hem uyku eğitimine başladıktan sonra bizimki kabız oldu o çok rahatsız etti, kıyamadım; hem de ben iki kere mastit olduğum için korktum, o yüzden her kalktığında emziriyorum. Sanırım 5 aylıkken bu uyku eğitimini vereceğim ben, sanki uyuyacak gibi geliyor, yani bir hafta zor geçecek ama uzun bir süre rahat edeceğimi düşününce bence değerNapiyisun canım nası bi eğitim
Yaaa fotosunu koyma bebişinin ben korkuyorum nazar değecek diyeeHaha yerim onu ben
Valla ben de o damlaya başlamadım zaten kaka problemimiz var onu aşmak için şurup içiyoruz bir de bu damla düzeni bozar diye vermiyorum bir düzene girsin hele veririm ama4. ay aşıları için pazartesi sağlık ocağına gittik, o günden beri çocuğumun düzeni bozuldu ikinci ayına geri döndük...
akşam 8de uyuyan çocuk şimdi ne emiyo ne uyuyo ağlıyo da ağlıyo akşam olunca...
bir de ferrum diye bir demir damlası verdiler o da gaz yaptı ishal yaptı sonra da kabız oldu yavrum... prospektüsünü okudum içeriğinde 2 çeşit paraben var. kestim damlayı vermiyorum. biz bebeklerimizin herşeyini araştırıp parabensiz, alkolsüz alıyoruz, ben hamileliğimden beri ne krem ne deodorant kullanıyorum bu yüzden doğal tuzlarla idare ediyorum. neden bebeğime direk ağız yoluyla bunları vereyim ki
senin bebiş sakin herhalde maşallah benimki ortalığı yıkar yemin ediyorumYok canm ağlamıyor ama mızıldanıyor
Alır inşallah ya üzülme bence, hele ki saat başı emziriyorsun, nereye gidecek bu emdikleri. Bir de zaten doymuyorsa huysuzlanır. Senin bebeğin daha yeni yeni kendine geliyor, azıcık bekle doktora da sorarsın olmadıKizlar bebegim kilo almiyor. Bi haftadir tartiyorum. 5900 hep ayni kiloda. Napsam bilemedin saat basi emzirion kiko alsin dite gecede iki saat arayla emzirion. Sutum mu yetmio anlamadum. Ac olsa huysuzlanmazmi bebek napsam bikemedim. Sutum yagli olsun diye herdabah tahin pekmez yiyorum.
Hamakta sallamıyor musunben de düşünüyordum uyku eğitimi vermeyi ama bir kitapta öyle olumsuz şeyler okudum ki kafam karıştışimdi emin değilim açıkçası. hamak aldık bu hafta. sürekli sallamaktan kurtulduk dünya varmış :) uyuyunca yatağına yatırıyorum hamaktan alıp.
Doğduğundan beri-sarılık geçirmesi hariç-geceleri hep karanlıkta emizirdim ve uyuttum, gece yatılmasının farkına varmıştır belki, onun için çok ağlamıyorsenin bebiş sakin herhalde maşallah benimki ortalığı yıkar yemin ediyorum
hamakta tabiki sallıyorum beş dakika falan ama benim kız kendini kucağımda sallatıyordu ve benden başkasında uyumuyordu. onu kastediyorum.Hamakta sallamıyor musun
Pardon yaa ben de hemen beşiği düşündüm, bu kendi kendine sallanan beşikler var ya ondan mı aldın nereden aldın diyecektimhamakta tabiki sallıyorum beş dakika falan ama benim kız kendini kucağımda sallatıyordu ve benden başkasında uyumuyordu. onu kastediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?