2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
teşekkürler ilginize.. bir de çarşamba günü aşı oldu. o da ishal yapar mı ki?
Rota virusu asisiysa bazen kabiz bazen ishal yapabilirmis ama ishal demek icin gunde 6 7 kere kaka ve ates olmasi lazimmis.

eşim bana spora başla derse onu vururum

Benim kizimgunde iki kere yapar kaka. Cok kakasini yapinca sutun yaramiyor derler. Gerci bizinji az yapiyosa noluyo kilosu gene az

Bugün 4.ay kontrolümüzü olduk boy 62 cm.kilo 6.150 kafa 38.5 . Kafası biraz küçük ama ırsi olabilir dedi.Kesinlikle ek gıda başlatmadı bebeklerin bağırsak florası henüz anne sütü ve mama dışında besinleru tolere edebilecek yapıda değil gereksiz alerji ve kabız ile uğraşırsınız dedi. Demir ilacınıda vermedi 6.ayda kan sayımı yapacağız ona göre gereken ölçüde vereceğiz anne sütünde bebeğin ihtiyacı olan her şey var su dahil dedi. Çevremden duyuyordum kız çocuklarını 4.ayda destekli oturtabilirsin diye bunada kesinlikle onay vermedi omurgası henüz buna hazır değil 6.ay içinde başlayacağız dedi bu arada tahin helvası gaz yapmıyormuş süt için rahatlıkla tüketebilirsin dedi . Oyun halısı önemliymiş gelişimi için sağa sola dönmesini hızlandırır dedi . Kusmalar normalmiş mide kapakçığı 6.ay da normal düzeyde işleyecek zaten katı gıda birazda bu nedenle 6.aydan sonra başlıyor dedi. Aşıdan sonra ateşi 38- 38.5 arası olmadan calpol vermeyin ki vücut direnci oluşsun siz vücut direnç kazanmadan direk ateşi keserseniz yarın ciddi bir ateş yükselmesi olduğunda vücut direnç gösteremeyeceği için havaleye kadar gider dedi. Şimdilik aklıma gelenler bunlar :)
Oo ben oturtuyorum ama yaa yastikla destekleyerek koltukta arabasinda kucagimda da zararlı mı yani
Evet zararlı dedi koltukta oturtmuyoruz ama kucağımda oturtur gibi yapıyorum dedim hayır yapmayın omurga buna müsait değil dedi. Siz bol bol yere bırakın debelensin sağa sola dönmeye çalışsın önce bi emekler gibi yapsın omurgayı güçlendirsin dedi

benim kızımın şimdiki mamamızdan önce üç dört dün kaka yapmadığı olurdu. yine de hiçbir zaman ayda bir kilo almadı hem anne sütü hem mama vermeme rağmen. kaka yapmıyor kilo da almıyor nereye gidiyor ayol bu sütler mamalar doktor zayıf ve uzun olacak bu çocuk alıştır kendini dedi. ne demek alıştır kendini? deli galiba bizim doctor

Ne guzel herşeyi yazmışsın bunları ebe mi söyledi. Benim ebe pek birşey soylemiyorda...... masallah bebisine kaç kilo doğmuştu son bir ayda kaç kilo almış????
Yok ebe değil direk doktorumuz anlattı son ay 950 gr.almış ama fazla almış dedi 600 gr bile almış olsa iyi derdim dedi. 15 gün önce rotavirüs için gittigim doktor az kilo almış demişti mamayı fazlalaştırdı kilonun çoğunu son 15 günde almış yani ama bu seferde fazla almış

kızlar bebeklerinize gündüz evde ve gece uyurken ne giydiriyorsunuz kaç kat giydiriyorsunuz? bana bugün misafir geldi bebeğimin üstünün ince olduğunu söyledi durdu. şüpheye düştüm. ben gündüzleri evde uzun kollu çıtlı badi üstüne normal badi veya sweatshirt altına da külotlu çorap üstüne tayt yada patikli alt giydiriyorum. ev 22-23 derece. gece ise yine uzun kollu çıtlı badi ayağına kısa çorap ve üstüne bir tulum giydirip yatırıyorum. o akşam yıkadıysam şapka da takıyorum. gece 20-21 derece tutuyorum odayı. yelek sadece uykudan kalkınca giydiriyorum on dakika sonra çıkarıyorum ince mi sizce bunlar?

ne kadar mama veriyorsun canım sen günde?

ne kadar mama veriyorsun canım sen günde?
İlk gittiğim doktot günde 4 defa 125 ml.ver dedi bana çok gibi geldi ben 2 defa 100 ml.bir defa 125 ml verdim toplamda bir ayda 950 gr.almış az vermeme rağmen son gittiğim doktor fazla almış kilo dedi şimdi az emerse 100 ml. çok emerse 70 ml.veriyorum mamayı

anladım canım 950 gr alsa nolacak ki zaten altı aydan sonra iyice hareketlenecek bebişler eskisi kadar kilo almayacaklar. keşke benimki de alsa 950 gr :)

anladım canım 950 gr alsa nolacak ki zaten altı aydan sonra iyice hareketlenecek bebişler eskisi kadar kilo almayacaklar. keşke benimki de alsa 950 gr :)
Ne kadar kilo aldığı değilde ne kadar sağlıklı olduğu önemli canım zaten ben hiç kiloya takılmıyorum az yada çok yeterki sağlıklı olsunlar

Bence çok bile canım bizim ev 25 derece suan üzerinde anorak Külotlu Çorap yarım kollu body ve üstünde uzun kollu body var. Bi de battaniyesini orttum. Bugün kadife uyku tulumunu da giydirmedim belki sıcaktan uyumuyodur diye bakalım inşallah ise yarar

ben gece külotlu çorabı çıkarıyorum daha rahat uyusun diye. evimizin iki katı da klimalı. bugünkü misafir serin falan dedi. tedirgin oldum. biz 22-23 ün üstüne hiç çıkarmadık ki evi. böyle alıştı bıdık. herkes burnunu sokmasa çocuk büyütmek daha kolay olabilir

Bizim ev 20-21 derece bizim bebis sicagi sevmiyo yuzu kizariyo sicak olunca.Gunduz külotlu corap uste citcitli body onun ustune body onun ustune de bazen kadife bazen penye tulum uykudan uyaninca hirka giydiriyorum.Gecede tulumu cikarip penye pijama giydiriyorum.Uyurken ince penye battaniye omuzlarini ortsun diye ustune de yun yorgan.Sizin bebisin kiyafetleri bence ince degil gayet normal zaten bebeklerin usumesi degil fazla sicaga maruz kalmasi problem olurmus.Bir de bebegin usuyup usumedigini ensesinden kontrol edebilirsiniz ense yani cocugun giyinik yerleri sicaksa sorun yok demektir.

Bizim bebis erkek 3.5 aylik ara ara gunde 10 dakikayi gecmeyecek sekilde oturtuyorum cocuk oturmak istiyo napabilirim.Bir de her doktor ayri konusuyo bu konuda mesela o zaman sunu merak ediyorum bebis anne karninda iki buklum duruyo sorun olmuyoda oturmak mi sorun oluyomus? Bir de normal dogum esnasinda annenin ikinmasi esnasinda bebegin beline oturtmaktan cok daha fazla basinc binermis onu napacagiz?D vitamini kullaniyorum bebiste oturmaya calisiyo oturtuyorum az da olsa ama bebegi hazir hissetmeyenler ve d vitamini kullanmayanlar oturtmayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…