Kalın bile ttlimkızlar bebeklerinize gündüz evde ve gece uyurken ne giydiriyorsunuz kaç kat giydiriyorsunuz? bana bugün misafir geldi bebeğimin üstünün ince olduğunu söyledi durdu. şüpheye düştüm. ben gündüzleri evde uzun kollu çıtlı badi üstüne normal badi veya sweatshirt altına da külotlu çorap üstüne tayt yada patikli alt giydiriyorum. ev 22-23 derece. gece ise yine uzun kollu çıtlı badi ayağına kısa çorap ve üstüne bir tulum giydirip yatırıyorum. o akşam yıkadıysam şapka da takıyorum. gece 20-21 derece tutuyorum odayı. yelek sadece uykudan kalkınca giydiriyorum on dakika sonra çıkarıyorum ince mi sizce bunlar?
Canm 3bucuk aylık ufak degilmi daha fazla dik oturtmuosundr ama demi pusetteki gibi hafif kayık oturabilir oda çok istio DİE yoksa küçük daha bence . benim fkrimBizim bebis erkek 3.5 aylik ara ara gunde 10 dakikayi gecmeyecek sekilde oturtuyorum cocuk oturmak istiyo napabilirim.Bir de her doktor ayri konusuyo bu konuda mesela o zaman sunu merak ediyorum bebis anne karninda iki buklum duruyo sorun olmuyoda oturmak mi sorun oluyomus? Bir de normal dogum esnasinda annenin ikinmasi esnasinda bebegin beline oturtmaktan cok daha fazla basinc binermis onu napacagiz?D vitamini kullaniyorum bebiste oturmaya calisiyo oturtuyorum az da olsa ama bebegi hazir hissetmeyenler ve d vitamini kullanmayanlar oturtmayabilir.
Noldu canm seninki uyumuomu bisi mi varBence çok bile canım bizim ev 25 derece suan üzerinde anorak Külotlu Çorap yarım kollu body ve üstünde uzun kollu body var. Bi de battaniyesini orttum. Bugün kadife uyku tulumunu da giydirmedim belki sıcaktan uyumuyodur diye bakalım inşallah ise yarar
Canım pek anlamadım bizim bebek annenin sürekli kucağında artık oturuyor ara ara kucağında 4.5 ay erken mi???Slm acaba gogus kafesimi agriyor bebekleri sirtina destek vermeyince kendini geriye atiyor o zamanda gogus kafesi agri yapiyor benim oglumuda eltim kucagina almid sirtina destek vermeyince kendini geriye atmis meme yemiyordu anlamadim ben annemlere gittik annem bakti meme emmiyor kendini geriye verip ciglikla agliyordu annem gogusu omuza dogru masaj yaparak ovaladi azcik baski yaparak sonrada namaz kilar vaziyettr kundakladi..sonrada ben banyoda sicak suyl gogsumu yikadim sabunla iyi geldi
Dik oturtmadigimda kendini one itiyo normal oturma pozisyonu almaya zorluyo kendini.Canm 3bucuk aylık ufak degilmi daha fazla dik oturtmuosundr ama demi pusetteki gibi hafif kayık oturabilir oda çok istio DİE yoksa küçük daha bence . benim fkrim
Benmkinin doğduğunda. Kafası okadardi :)) yere iil birakcaz soğuk cekmezmi usutmezmi,,,?? Aynen acele etmemek lazim ek gıdada zaten omur boyu yemek yicek . manada verseniz memede verseniz bence acele etmemek lazim . 6yi doldurdumu yavaş yavaş başlanır .Bugün 4.ay kontrolümüzü olduk boy 62 cm.kilo 6.150 kafa 38.5 . Kafası biraz küçük ama ırsi olabilir dedi.Kesinlikle ek gıda başlatmadı bebeklerin bağırsak florası henüz anne sütü ve mama dışında besinleru tolere edebilecek yapıda değil gereksiz alerji ve kabız ile uğraşırsınız dedi. Demir ilacınıda vermedi 6.ayda kan sayımı yapacağız ona göre gereken ölçüde vereceğiz anne sütünde bebeğin ihtiyacı olan her şey var su dahil dedi. Çevremden duyuyordum kız çocuklarını 4.ayda destekli oturtabilirsin diye bunada kesinlikle onay vermedi omurgası henüz buna hazır değil 6.ay içinde başlayacağız dedi bu arada tahin helvası gaz yapmıyormuş süt için rahatlıkla tüketebilirsin dedi . Oyun halısı önemliymiş gelişimi için sağa sola dönmesini hızlandırır dedi . Kusmalar normalmiş mide kapakçığı 6.ay da normal düzeyde işleyecek zaten katı gıda birazda bu nedenle 6.aydan sonra başlıyor dedi. Aşıdan sonra ateşi 38- 38.5 arası olmadan calpol vermeyin ki vücut direnci oluşsun siz vücut direnç kazanmadan direk ateşi keserseniz yarın ciddi bir ateş yükselmesi olduğunda vücut direnç gösteremeyeceği için havaleye kadar gider dedi. Şimdilik aklıma gelenler bunlar :)
Evet zararlı dedi koltukta oturtmuyoruz ama kucağımda oturtur gibi yapıyorum dedim hayır yapmayın omurga buna müsait değil dedi. Siz bol bol yere bırakın debelensin sağa sola dönmeye çalışsın önce bi emekler gibi yapsın omurgayı güçlendirsin dedi
Canım geniş bir kaba sıcak su köy içine yavaş yavaş göğsünü şok tv izlerken yorulmasın dinlenirsin açılır canım ben çok açtım öylemerhaba annişler. 3 gün önce sol göğsümün şiştiğini ve süt gelmediğini farkwttim. bu 3.ye başıma geliyor. nasılsa sıcak su ve masajla geçiririm dedim. dün sabah farkettim ki sağ tarafın altı da şişmeye başlamış. bu arada oğlum emmemek için direnmeye ve ağlamaya başlamıştı . apar topar doktora gittik.cerrahi müdehale edilmeye gerek olmadığını, tam mastit diyemeyeceğimizi ,ateş olmadığını ve antibiyotik de verilemeyeceğini söyledi.duş masaj ve emzirmeyle geçirebileceğimi söyledi. dün bütün gün uğraştım. ama sağ taraf öyle bir sertleşti ki sanirım patlayacak diye düşündüm.gece dokuz gibi açıldı ve emzirdim. iyice yumuşadı. fakat soldaki duruyor. onla uğraşmak içinse hiç gücüm ve sabrım kalmadı dünden beri. sağmaktan,masaj yapmaktan,oğlumu taşıyıp emzşrmekten zaten kollarım tutmuyor.oğlum o tarafı emmmek de istemiyor. delice ağlıyor.pompa da iyice acıttı. dört aydır hiç böyle kötühissetmemiştim. sürekli ağlayasım var. uzun yazdım kusura bakmayın . varmı benzer durymu yaşayan ve çözüm önerisi olan. artık yorulduğumu hissediyorum
Anladm canm bence doktoruna sormalisinDik oturtmadigimda kendini one itiyo normal oturma pozisyonu almaya zorluyo kendini.
evet canım bana da tam iki öğün arası dedi ebe de doktor da.Kızlar çok önemli birşey paylasicam kan ilacı vermeyenler dikkate almasın. Benim hemşire dediki yemekten 45 dkka önceden ver dedi . başka bi tanıdık doktora soledk ole saçmalık varmı yemekle yani sütle karışması çok tehlikeli dedi ve AC karna asla olmaz dedi . saçmalık dedu. Ve yemekten 1bcuk saat snra verilmeli ve 1bucuk saat sonra yemeli dedi . yani 3 saatte bu r yiyosa tam ortasında verlmeliymus ne açken ne tokken
Decavit ne canm neden iciosunki keşke okşar sürüm olsa ya bizimki sömürgeci yaa yetmiosanırım decavitten sonra oldu. çünkü hiç öyle fışkıran bir sütüm olmadı benim. sanırım ilaçtan sonra arttı . bebeğim de boşaltamadı galiba. evt ütüyle ısıtıp havlu koyuyorum ama buz denemedim. teşekkürler. bir de acaba bu emdiği süt oğluma dokunur mu? bu sabah aşırı kaka yapmışt ishal şeklinde.hiç görmedim böyle.off düşünmekten kafayı yicem
merhaba annişler. 3 gün önce sol göğsümün şiştiğini ve süt gelmediğini farkwttim. bu 3.ye başıma geliyor. nasılsa sıcak su ve masajla geçiririm dedim. dün sabah farkettim ki sağ tarafın altı da şişmeye başlamış. bu arada oğlum emmemek için direnmeye ve ağlamaya başlamıştı . apar topar doktora gittik.cerrahi müdehale edilmeye gerek olmadığını, tam mastit diyemeyeceğimizi ,ateş olmadığını ve antibiyotik de verilemeyeceğini söyledi.duş masaj ve emzirmeyle geçirebileceğimi söyledi. dün bütün gün uğraştım. ama sağ taraf öyle bir sertleşti ki sanirım patlayacak diye düşündüm.gece dokuz gibi açıldı ve emzirdim. iyice yumuşadı. fakat soldaki duruyor. onla uğraşmak içinse hiç gücüm ve sabrım kalmadı dünden beri. sağmaktan,masaj yapmaktan,oğlumu taşıyıp emzşrmekten zaten kollarım tutmuyor.oğlum o tarafı emmmek de istemiyor. delice ağlıyor.pompa da iyice acıttı. dört aydır hiç böyle kötühissetmemiştim. sürekli ağlayasım var. uzun yazdım kusura bakmayın . varmı benzer durymu yaşayan ve çözüm önerisi olan. artık yorulduğumu hissediyorum
baska dedi anlamadımevet canım bana da tam iki öğün arası dedi ebe de doktor da.
Canım benmkide oleydi . bende sagmayla ugrasmadm isim yok önünü yapicam AC kaldı bak nasıl yiyo . zorla vericen zorla kafasını gömucen memeye onların iyiliği için . onla arandakj tek bağlantıyı koparma bence canim en fazla 2gun ugrasirsin 3u gün alışır emin ol. Memeyi 3 gün almaz ise 4cu gün unutur asla da daha almazKızlar ya moralim çok bozuk
bebekleriniz 4. Ayda ne kadar kilo almış?? Benim sütüm azaldı günde kaç öğün kaç cc veriyorsunuz dur??? Ben 8 öğün emziriyorum ama doyuyor mu anlamiyorum...sağınca 70 ml çıktı bugün ikisinden bu nasıl bi söyleyiverin????? Sağmak zorunda kaldım çünkü bebeğim mememi görünce kucağına yatar yatmaz çığlıkla ağlıyor bende ağlıyorum sonra çok ağırıma gidiyor doğduğundan beri haftada bir kez biberon verdim beni reddetmemişti 4.5 ayda mi reddedecek? Anlamadım siz KAC OGUN KAC ML VERİYORDUNUZDUR TAHMİNİ BİSEY DOYLEYİN BENİM Kİ 6 350 GR.
Bilmiyorum ki canım umarım yoktur saat başı uyanıyo 10 gündürNoldu canm seninki uyumuomu bisi mi var
Günaydın canım. Sen iyisin yine benimki 5 te uyandiGunaydin kizlar bizim cadi 6 da uyandi. Biz ne zaman saatlerce uyuycaz yatak keyfi yapicaz ya. Cok hsretim misil misil uyumaya.
Cok gecmis olsun ins. İyilesmistir. Bebislerimize allah saglik.versin hasta olmasinlqr cok zpr oluyir.Günaydın canım. Sen iyisin yine benimki 5 te uyandiarada oksuruyo da off çok canım sıkkın. Yarın dra goturcem. Inşallah geçmiştir idrar yolu enfeksiyonu. Yarın tahlil ister kesin. Inşallah iyi çıkar. Dua edin lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?