2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Kızlar hoppala çok eğlenceli duruyo ama su duvara asilanlar değil de bright starts marka var hem yurutec hem hoppala hem de aktivite masası gibi. 4. Aydan itibaren yazıyo. Sizler nasi bisi düşünüyorsunuz? Ayy heyecanlandim çok

Canim ilk üç ay uyuturken kundak yaptım. Şimdi de ayagimda sallayıp uyuturken dalana kadar kollarını tutuyorum. Kundagi çok aramiyo
ya bende kollarını yapıyorum sadece açık uyutmayı denedim ama uyumuyor eliyle yüzünü falan ovuşturup uyanıyor , bıraktırmak istiyorum ama nasıl yapıcam bilmiyorum

acaba bu hoppala dediğiniz şu asılı durduğu şey mi? ilk ay bizim bebişin kalçasında bir ml sapma vardı sonra düzeldi , kalça gelişimiyle ilgili konuşurken doktorumuz eğer sapma devam etseydi size bazı yasaklar koyacaktık kanguru sling yürüteç vs bunlar kalça gelişimi için zararlı olabilir demişti, acaba bu hoppala da zararlı mıdır

canım doktora sordum kullanabilirsiniz zararı yok dedi. Yine de sen bilirsin. Aşağıdaki linkte resimini görebilirsin. Ben ondan almayı dusunuyorum ama biraz pahalı
http://www.e-bebek.com/fisher-price-rainforest-jumperoo_FPR-K7198

bende bir inceleyeyim canım, aslında çok seviyorum böyle şeyleri ama ilk ay öyle bir şey çıkınca korktum biraz. gerçi doktor demişti ki kıpırdadığı için yanlış çıkmış olabilir dedi 2. ayında tekrar çektirdik onda normaldi

tatlm biliosunki hamialeyken ihlamuur gibi otlar yasakti icmek bence soktoruna sor yada 6ayi dolduktan sonra ver ama kesinlikle doktoeuna sor daha bebegin degerlrini bilmiosun kani alinmadi cnku bu tur otlar bazi degeleri yukseltip alcaltnakta dkkat et ot diip gecme sokotruna sor canm

kizlar ben hoppala ve yurutec hakkinda sunh dusunuorum . hopala ya bindigi zamn cocugun vucut agirli tamamiyla kalcasina yuk binio ve surekli sicrio ayaklarina az yukleme yapio yrumesini bu yonle yurutece gore daha uzun zamn gecer. yurutectede sole dusunuirum daha cok ayaklarina binio ayaga daha sık kalkio boylece surekli kacaya yuk binmio aadce yoruldugu zamn oturuo ve hopoalaya gore cocuk daha cabuk yuruo .. bana gore arasindaki farklar bunlar bana yurutec daha mantikli gelio . ama bu benm mantik yuruttuggum bisi . ayrica yurutecte bu tur bi tehlike varsa soylendugi gibi boyle bisi kanitlandiysa zaten bu uretimden kaldirilir hukuk tarafindan devlette onaylatir bence eger bole cddi bisi varsa sayet yurutec te gibi gibiler icinbebek sadce 15 dkka tutulur icinde ondan fazlasi tabiki hangisi olursa olsun zararli . sma ne olursa olsun tabi ben doktoruma sorucam

aynen bende öyle yim artık yazıyorum soracaklarımı yoksa unutuyorum, canım sen kundak yaptın mı hiç bebeğine
Bizim ilk aylar çok gazlı olduğu için olabildiği kadar hareket ettirmeye çalışıyorduk bacaklarını falan o yüzden kundak hiç yapmadım şimdi el kol bacaklar sere serpe uyuyor hatta birini yorgandan bile çıkarıyor

Evet canım haklısın ilk 3 ay biz hep kan tahlili yaptırdık ne yazık ki karaciğer enzimlerinden dolayı şimdi nasıl bilmiyorum

layı konuşuyoruz galiba ablam amerikada yaşıyor o gönderdi geçenlerde hoppala kapıya tutturuluyor hiç denemedik daha küçük diye ama doktora sorup 6. Aydan sonra günde 5-10dk bindirebilirim çok eğleniyor sanki bebeler bi videoda görmüştüm yürüteç almayı düşünmüyorum ama çünkü çoğu parmak ucuna basarak yürüyor bilmiyorum ne kadar sağlıklı tabi

benimde ablam yürüteç gönderdi bebeklerimiz arası tam bir yaş yeğenime almış ve kullanmıştı yengeç gibi yan yan yürüyodu sıpa çok tatlıydı 10. ayında yürüdü zaten sadece 2 ay kullandı yürüteci bende olmasaydı özellikle almazdım ama var olduğu için 7. aydan sonra günde yarım saat denemeyi düşünüyorum

bende almayı düşünüyorum hoppala ama max. 9 kilo dio benim sıpa zaten 8 kilo şimdi gidip bi görmek gerek yürüteç ve hoppala konusunda iki doktora danıştım ikiside alanında çok iyiler biri kullanabilirsin çok bırakmamak şartıyla dedi ikincisi gerek yok dedi ama ben yürütece çok binmişim hiçbi zararı olmadı bebekler çok eğlenir eminim bazı ülkelerde çok tehlikeli bulunmuş bebeğin ulaşamayacağı bir hızla hareket ettiğinden bide bi araştırmaya göre bebek kazalarındada düşme çarpma falan ön sıralardaymış aklım karışık ama hoppala alsam bebek 9 kilo olunca rahat etmesse die korkuyorum belki kilo alımı yavaşlar ama bilemedim :)) demir ilacınada başlayamadım hala son olarak benim bebeğim el çırpınca yada yüksek ses duyunca gözlerini kırpıştırıyo korkuyo ağzıda oynuyo sanki tik gibi doktora gitmeyi düşünüyorum nası geçer acaba ....

kaç aylık bebeğin benimki de 4 aylık yüksek ses çıkınca bazen korkuyo bence korkması normal nede olsa savunmasız küçücük bişey ağzına bişey diyemem ama bence korkması normal canım üzülme

Kızlar uyuturken uyku tulumu giydiriyormusunuz?içinde rahat oluyorlarmış bana pek rahat görünmüyoda. Benim kız gece üzerini çok açıyor tekmeleye tekmeleye yorganını itiyor, çorabını çıkarıyor hatta bazen alt pijamasını bile nasıl beceriyo anlamıyorum

ayyyy valla şu kundaksız uyuyan bebeklere özeniyorum ya bizimki kundaksız uyumuyo kundaksız uyusa bizim uyku tulumu hazır giydiririm sıcacık uyur kuzum pek bi tatlı oluyolar o tulumlarda

ayyyy valla şu kundaksız uyuyan bebeklere özeniyorum ya bizimki kundaksız uyumuyo kundaksız uyusa bizim uyku tulumu hazır giydiririm sıcacık uyur kuzum pek bi tatlı oluyolar o tulumlarda
Bebişlerin alışkanlıklarını değiştirmek zor oluyo canım ya ben hiç yapmadığım için öyle alıştı tabi yavaş yavaş gevşet önce tek kolunu falan çıkar belki alışır

Bebişlerin alışkanlıklarını değiştirmek zor oluyo canım ya ben hiç yapmadığım için öyle alıştı tabi yavaş yavaş gevşet önce tek kolunu falan çıkar belki alışır
aslında gece kendi açıyo şapur şupur elini emiyor sıpa ama uykuya dalamıyor kundaksız neyse en azından kışın sıcacık uyusun bakalım bir ay daha sonra açarım bende

Evet yürüteçte bebekler çok tatlı yürüyorlar yan yan hızlı hızlı ama emekleyenlerde çok tatlı oluyor kısa sürelerden bişi olmaz bence gene de herkes doktoruyla karar verecek tabi

her birine birer çay kaşığı koyuyorum canım

teşekkürler =) 1 çay kaşığı yetti ama bu sefer de başka sorunlar çıktı oyy oy taş gibi çok güzel yoğurdum oldu ama mayam ekşi olduğundan epekşi bi yoğurdum oldu tabiki yemedi bebişim, ben de evde maya yapımı araştırdım nohut ve süt ile yapılan, onu yaptım ve mayaladım 3. mayalanmayı dün gece yaptım o da çok tatlı ama hem biraz sulu kaldı hem de makinem plastik kokusu yapıyor sinir oldum ama pes etmedim denemeye devam =)

teşekkür ederim, kutu sütle değil de günlük pastörize sütle yapıyorum çünkü hergün taze süt bulabilmem imkansız bulunduğum yerde. bir küçük kaba yaptım dediğin gibi mayam yeni olduğu için muhtemelen sulu oldu, sonra makineye geçtim çünkü kaloriferleri kapattık biz havalar iyi bebişi de çok sıcağa alıştırmıyorum diye. makinede yapınca da plastik kokusu minik kapların üst kısmına siniyor, ağzı sıkıca kapanabilen minik kavanozlardan alıp denicem bir de bakalım bir şekilde yapıcam bu işi =) bir de mayayı yeni oluşturduğum için çok süt gibi tadıyor sanırım o da bir kaç mayalamadan sonra artık yoğurt gibi tatmaya başlayacak inşallah en azından ben öyle umuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…