arkadaşlar ben iki kere gittim doktora bir ilk öğrendiğimde birde kalp atışları için. ikisinde de alttan baktı. sizde de öyle mi oldu. sorduğumda 10.haftaya kadar böyle bakılır çok küçük olduğu için dedi
Valla bu konuda ne düşüneceğimi bilmiyorum. ilk çocuğum kız. farketmez ama erkekte fena olmaz. benim istediğim eli yüzü düzgün aklı tam hayırlı evlat.
kayınvalidem ve görümcem gibi erkek düşkünün cahillerden değilim.
halaa bebegiminkalp atışlarını duymaya gitmedim çok heycaNLIyım 18inde duyacagım inşallah
Kızlar merak ettgm başka bir konu var ilişkiye girme konusunda ne ddi doktorlarnz bna bir sorun yok iliski serbest ddi bu konuda skntı yasayan oldu mu aranzda ??
Bu tamamen gebeliği yaşayan kişiye bağlı. Eğer kese aşağıdaysa ve kanama bölgeleri varsa yasaklıyolar sanırım. Ama risk yoksa serbest tabiki. Doktorun serbest dediyse serbesttir. Zaten bi aksilik olursa anlarsın. Vücudumuz neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlatıyo zaten.
cnm, böylesi çok zor ama gözün arkada kalmıyor çocuğunun sevildiğini özenle beslendiğini iyi niyetle bakıldığına emin oluyosun, çok iyi bakan bakıcılarda var tabii ama hep bi acaba oluyo kafalarda. kaynana belki başka sebeplerle sinir harbi yaşatıyo en meleği bile olsa evde bi başkası oluyo işte, belki ayağını uzatıp oturamıyosun, amaan dağınık kalsın şurası diyemiyosun ama hiç biri bakıcı huzursuzluğu ve endişesinden fazla olmuyo.Bakiciya flan veremem ben bebegimizi dio:)) esim pek karismaz kayinvalidem kisin burda yazin memleketinde yasio kayinpederim vefat etmis gezio cocuklarinda bebek olduktan sonra bende kalicakmis hep:))
çokşeyin vücutta deposu varda suyun yok ki. hem gerekliyse versinler serum bi zararı yokki.yeterli sıvı alamadığım için. yemekte yiyemiyorum ben.
bulantılardan beslenme sıfır. Acaba suyu çoğaltıyım dieyemi söyledi
evet öyle oldu. 12. haftada 2 li test içinde ölçümleri alttan ultrasonla alacak. ilk gebeliğimdede öyle olmuşstu. bi zararı yok canım, olsa kadın doktorlar hamile kalınca kendilerine baktırtmazdı.arkadaşlar ben iki kere gittim doktora bir ilk öğrendiğimde birde kalp atışları için. ikisinde de alttan baktı. sizde de öyle mi oldu. sorduğumda 10.haftaya kadar böyle bakılır çok küçük olduğu için dedi
Kızlar merak ettgm başka bir konu var ilişkiye girme konusunda ne ddi doktorlarnz bna bir sorun yok iliski serbest ddi bu konuda skntı yasayan oldu mu aranzda ??
Her hangi bir kanama yok ddi doktoruma cok güveniyorum ama işin ucunda bir can olunca cok fazla düsünüyor insan :)
Kızlar, henüz ilk trimester i tamamlamamışken bunları kafaya takmamak gerek belki ama elimde değil bu yüzden tecrübesi olan arkadaşlarımın beni tecrübeleri doğrultusunda yönlendirmelerini yardımcı olmalarını rica ediyorum.
Ben 10 yıllık yoğun iş hayatıma, 2013 Kasım ayında evlendikten 3 ay sonra birazda bunu yasamak ve tadini cikarmak istiyorum diyerek ara verdim ve sonraki ay planlayarak hamile kaldim. Simdi heyecanla bebegimizi bekliyoruz ancak ben ilk sene bebegi yardimcisiz buyutmek konusunda biraz endiseliyim. 3 saatte 1 emzirmek, evden hic cikamamak hava bile alamicak olmak, o kdr uykusuzluk arasinda yemek hazirlamak ve psikolojik olarak saglam kalmak sanki imkansiz birseymis gibi geliyor yardimsiz. Kayinvalidem ve annem bana cok yakin oturuyorlar askinda ama her seferinde onlara gebe kalicak olma dusunceside beni huzursuz ediyo.
Haftada 1 gelen bir yardimcimiz var diyorum acaba haftada 3 gelen baska bir yardimci mi bulsak onun yerine ama esimin zaten evde oldugum icin bunu simariklik olarak algilamasindan korkuyorum. Diyorum her sbh erken den biri gelse yardima en azindan emzirip bebegi emanet edip biraz uyurum mesela.
Ricam bu isler cok zor mu yoksa altindan yalnizda kalkilabllir mi calismayan annelerin tecrubelerini cook merak ediyorum.
mutlaka yardıma ihtiyacın olacaktır canım özellikle ilk aylar ama nekadar olacağı bebekle de ilgili bişey. bazısı çok gazlı olur sürekli ağlar bazısı gecede 2-3 emzirirsin biter. ikiside yakınmış madem onlar mutlaka sık sık gelip bebeği görmek isteyecekler ve seve seve torunlarına bakacaklardır. evden hiç çıkamayacağın fikrine nerden kapıldın, gözünde çok büyütme, o bebek arabası ne işe yarıyo, atacaksın arabaya gezdireceksin, çocuk doktoru çıkar dışarı diyecek başta. 3-5 ay sonra eşinle hafta sonu gezmeleriniz falan eski haline yaklaşır.
arkadaşlar ben iki kere gittim doktora bir ilk öğrendiğimde birde kalp atışları için. ikisinde de alttan baktı. sizde de öyle mi oldu. sorduğumda 10.haftaya kadar böyle bakılır çok küçük olduğu için dedi
Benim ilk randevularımda da hep vajinal baktı canım. Yeni yeni karından bakıyor.
canım çok sevindim bebeişinin iyi oldugunaaaa ben de yarın bu duyguları yaşıcakmıyııımmmm çok heyecanlıyım :)) Benim için de dua edin olur muu:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?