canım şimdiden bunları hiç düşünme.
ben ikizlere hamileyken herkes birşeyler söyledi
ayy ne yapıcaksın çok zor ,saçını başını yolarsın mahvolursun filan
ben ise hiç düşünmedim ,herşey olacağına varır dedim hep kendimi telkin ettim
doğurana kadar güç verdim kendime
doğurdum sezeryan dikişlerimle ilk gün kalktım ayağa ,çünkü iki yavrum da farklı hastanelerde yoğun bakımdaydı
o kesik biçik halimle hergün bi uçtan bi uca süt götürdüm yavrularıma kambur halimle
sonra eve geldiler hiç kimsem yok ne anne ne kayınvalide
yavrularımın ikisine birden tam 7 ay tek başıma baktım
çok zor oldu sabaha kadar uyumadım vs ama çok abartmaya gerek yok
hepsi gelip geçiyor
bi baktım ki zamanla bahçeye indirdim onları onları attım arabaya tek başıma gezdim dışarılarda
gezerken bazen uyudular oturup dinlendim bazen uyumadılar onda da idare ettim
ama gel zaman git zaman alışıyor insan herşeye
hem yardımcın da varmış daha neden bu kadar büyütüyorsun ki
topu topu bir çocuğa bakacaksın
ben iki çocukla bile buna cesaret etmişken herkes yapacaktır buna eminim
bu işte sabır ve kendini telkin çok önemli
istedikten sonra yaparsın
zaten ALLAH da sabrını veriyor vermese hiç dayanılmaz
ben bebeklerim uyuduğunda hemen evimin işini görürdüm ,hatta pasta börek bile yapardım :)
hiç durmazdım yani çok yorulurdum ama bi gülüşleri gerçekten yetiyor insana
şimdi 3.ye hamileyim
ikizlermi doğurunca işe döndüm 7 ay sonra
herkes saç baş yolmuş halde bekliyordu beni
halbuki ben gayet mutlu dönünce şaşırdılar
ve 3.yü herhalde istemezsin diyorlardı bana hep
ben de yooo niye istemeyeyimki evlat gibisi yok derdim
hiç kimsem olmamasına rağmen 3.ye hamileyim ve kafam yine rahat
elbet RABBİM bi yol açacak bi ferahlık verecektir
daha şimdiden bunu düşünüp takarsanız herşey daha kötü olur
iyi düşünelim iyi olsun inş.
Tek kelimeyle supersinnnnn diyorum ya maşallah cok pozitifsin gercekten cilgin anne yani:))
canım şimdiden bunları hiç düşünme.
ben ikizlere hamileyken herkes birşeyler söyledi
ayy ne yapıcaksın çok zor ,saçını başını yolarsın mahvolursun filan
ben ise hiç düşünmedim ,herşey olacağına varır dedim hep kendimi telkin ettim
doğurana kadar güç verdim kendime
doğurdum sezeryan dikişlerimle ilk gün kalktım ayağa ,çünkü iki yavrum da farklı hastanelerde yoğun bakımdaydı
o kesik biçik halimle hergün bi uçtan bi uca süt götürdüm yavrularıma kambur halimle
sonra eve geldiler hiç kimsem yok ne anne ne kayınvalide
yavrularımın ikisine birden tam 7 ay tek başıma baktım
çok zor oldu sabaha kadar uyumadım vs ama çok abartmaya gerek yok
hepsi gelip geçiyor
bi baktım ki zamanla bahçeye indirdim onları onları attım arabaya tek başıma gezdim dışarılarda
gezerken bazen uyudular oturup dinlendim bazen uyumadılar onda da idare ettim
ama gel zaman git zaman alışıyor insan herşeye
hem yardımcın da varmış daha neden bu kadar büyütüyorsun ki
topu topu bir çocuğa bakacaksın
ben iki çocukla bile buna cesaret etmişken herkes yapacaktır buna eminim
bu işte sabır ve kendini telkin çok önemli
istedikten sonra yaparsın
zaten ALLAH da sabrını veriyor vermese hiç dayanılmaz
ben bebeklerim uyuduğunda hemen evimin işini görürdüm ,hatta pasta börek bile yapardım :)
hiç durmazdım yani çok yorulurdum ama bi gülüşleri gerçekten yetiyor insana
şimdi 3.ye hamileyim
ikizlermi doğurunca işe döndüm 7 ay sonra
herkes saç baş yolmuş halde bekliyordu beni
halbuki ben gayet mutlu dönünce şaşırdılar
ve 3.yü herhalde istemezsin diyorlardı bana hep
ben de yooo niye istemeyeyimki evlat gibisi yok derdim
hiç kimsem olmamasına rağmen 3.ye hamileyim ve kafam yine rahat
elbet RABBİM bi yol açacak bi ferahlık verecektir
daha şimdiden bunu düşünüp takarsanız herşey daha kötü olur
iyi düşünelim iyi olsun inş.
canım ben doğum izninden sonra mecbur işe döneceğim. çalışmama gibi bir durumum yok. ama bende anne faktörleri var. bana yardımcı olacak insanlar var yani. bu sebeple nispeten daha rahatım.
dadı olayı biraz sıkıntı. eğer çok ta maddi durumunda bir değişiklik olmayacaksa çocuğun biraz daha büyüyenene kadar ara verebilirsin belki.:44::44::44:
bence maddi olarak sıkıntın yoksa bebeğine kendin bak ,neden bakıcıya veriyorsunki,zaten maddi sıkıntısı olan insanlar mecburiyetten bakıcıya bırakıyor ,ben de onlardan biriyim ,ev kredimiz var ,mecbur çalışıyorum ,ev kredisi olmasa ücretsiz izin alır kendim bakardım ,ama 3.de kadın alaccağım ben de başlarında olacağım kadın ikizlere bakacak ben de 3.ye inş. hem 3üyle de vakit geçirmiş özlememiş olurum
Kızlaaar, en son 3 hafta önce muayene oldum ve Dr kontrolüm 1 hafta sonra. Bebeğimi nasıl merak ediyorum anlatamam. İyi mi herşey yolunda mı? diye. Sizde de böyle kaygı oluyor mu? Gitsem görsem iyi olduğunu öğrensem öyle rahatlayacağım ki. Hareketlenseler işimiz daha rahat olacak. Bebişlerin hareketlerini hissedince içimiz rahat edecek. Siz de durum nasıl? Var mı bu tip kaygılar?
Çok saol arkadaşım. Allah hepimizin yavrularımızdna yana yüzlerimizi güldürsün :)
Seninle BDT de aynıymış. En son ne zaman gittin doktoruna bir de 2'li testini ne zaman yaptıracaksın?
Amin canım. Ben en son 24 ocakta gittim. Bir sonraki muayenem 21 şubat. Ama daha erken de gidebilirdik eşime uygun olduğu için bu tarihi aldık. Gittiğimde bebeğin ense kalınlığı ölçülecek ve ikili test yapılacak. Ayy inşallah güzel sonuçlar alırız.
Kızlar merhaba :) ben 10. haftamdayım. Dün işte biraz üşüdüm ve oturduğum yerde çalışırken karnımın sağ tarafında bıçak sokulur gibi bir ağrı girdi. Arada olan öyle ağrılar oluyor ya onlardan sandım ama gün içinde o bölgede ağrı gitmedi eve geldim yemek yapıyorum yine ağrı. Artık gece yattım kalktım sabah yine ağrım var. Internetten araştırdım bu gibi ani ağrı kramp gibi şeyler rahmin genişlemesi ile ilgili oluyormuş bazısı gün boyu sürebilir demiş. Sizde de böyle oldu mu, oluyor mu?
ayy sevindim karından bakmasına bitti artık o fasıl.. ama idrar değerlerin garip çıkmış3 lt yi bul su içmede bir an önce atılsın. ben küçükken böbrek rhtsızlığı çok geçirdim protein i gördüler mi drlar çok panik yapardı ben de protein iyi bişey değil mi niye böyle yapıyolar derdim çocu aklımla inş geçici bi durumdur. daha önce böbrekte sıkıntı var mıydı?.
canım tebrik ederim. Allah kucağına almayı nasip eder inş. midem çok bulanıyor çok mutsuzum
Sağolasın cnm..Amin cümlemiz inş..İnş bi an önce geçer bulantılarıncanım doktor yüz kremlerini ve makyajı serbest yapabilirsin dedi ama saç boyama işini 2 li testten sonra tekrar konuşalım dedi. arkadaşlarımın hepsi boyatmıştı.
merhaba arkdaşlar dün bebişimin kalp atışını duyduk şükürler olsun. doktor herşey olması gerektiği gibi dedi ... vajinal progestan kullanıyodum günde iki kere bire düşürdü. sonra eve geldim bana kesenin şekli tuhaf geldi int. baktım kesenin yuvarlak yada ona yakın olması gerekirmiş aksi halde düşük yada normal olmayan bebek olabilirmiş yazıyodu benim ki muz şeklinde çok korkuyorum hiç sevinemedim dün gece hiç uyuyamadım int. bakıyorum benim keseye benzeyen hiç kese göremedim herkes tebrik için arıyo açmıyorum telefonları dokunsan ağlıycam benim bebeğim biraz geç oldu iki sene bekledim onu aşılama oldum olmadı kendiliğinden oldu diye sevinirken şimdide bunlara üzülüyorum. nolur birşey söyleyin arkadaşlar sizin keseleriniz nasıldı varmı benimkine benzeyen resmini koyuyorum nolur bi fikir verin
Gözünaydın cnmKizlar cok sukur bugun duydum melegimin sesini :)) nasil guzel bi duyguymus..Rabbim herkesin evladini korusun. Riskli donemimiz dvm ettigi icin progestorona dvm. 2 hafta sonra yine gorecegiz :)
Bizim tup bebek oldugu icin transfer tarihine gore hsp yaptik ve 2 Ekim'e kaydi tatihimiz. Yani bgn 6+2 olduk. Ama ben sizinle dvm etmek istiyorum.
iyigeceler anneler hepinizinguzel haberlerine cok sevndim malesef ben daha bebegin kalp atislarini duymadim. dokuz haftalik olcak kontrolum vardi gitim ultrasyona vermedi sadece alttan muayne ve kan ve idrar tahlileri yapti daha yermi gun sonra yada biay sonra ultrasyondan bakcakglar nekadar sacma ama korkuyorum iste bi kalp sesini sizin gibi duysaydim hayirlisi olsun buarada cok ilginc bisey var iki aydir bulantidan kusmaktan bi hal oldum buna ragmen dort kilo almisim!!! niye acaba acaba cok seker yedigim icin mi kac paket yedigimi bilmiyorum rejim yapsam bi sakincasi olurmu cunku cok kilo almak istemiyorum
arkadaşlar merhaba bende bugün 6.haftama girdim dün doktora gittiğimizde bebeğimin kalp atışlarını göremedik ve 2.5mm bebeğimin kendisi haftaya kalbi atmazsa alcaklar çok korkuyorum
Merhaba hatunlar. Bir hastane macerası daha yaşadık bugün :)) çok şükür bebişim sağlıklı. Günüyle uyumlu büyümüş. 4.15 cm olmuş. Ense kalınlığı 0.6 mm :)) burun kemiği oluşmuş. Oynaşıp duruyorduu :)) 11+1 dedi doktorumuz. Organları eli kolu sağlıklıymış. Azcık hareketliydi zaten. Uyanamamıştı henüz sanırım :))
Ayyy çok mutlu oldum yaa. Çok özlemiştim. Çok iyi geldii :)) içim de çok rahatladı. Cünsiyeti göremedi. Çok uğraşmıcam zaten dedi. 3 hafta sonra olsun kesin olsun dedi. Temam dedik :)) öyle işte. Darısı herkesin başınaaa :))
İyi akşamlar kızlar :)
İki gündür hiç giremedim. Dün sabah kahvaltıdan sonra evde bayıldım, düşerken çok hafif başımı da vurmuşum. Ben düşme anımı hatırlamıyorum, kayınvalidem söyledi. Ayılınca hemen yattım, ilk kalkarken midem bulandı ve çıkardım. O an rahatladım zaten. Acile gittik, hamileyim deyince hiç tetkik falan yapmadılar, sadece serum taktılar.
Neyse ki bugün doktoruma gittim veeeeee, bebişimi gördüm. Kıpır kıpır oynuyordu vallahi.Çok mutlu oldumi içim de rahatladı. Doktor da aniden kalktığım için bayılmışsındır, hareketlerine dikkat et, ani hareketler yapma dedi.
Umarım sizlerde de herşey yolundadır. Geçmişi okuyayım biraz... :)
arkadaşlar ben iki kere gittim doktora bir ilk öğrendiğimde birde kalp atışları için. ikisinde de alttan baktı. sizde de öyle mi oldu. sorduğumda 10.haftaya kadar böyle bakılır çok küçük olduğu için dedi
Kızlar merak ettgm başka bir konu var ilişkiye girme konusunda ne ddi doktorlarnz bna bir sorun yok iliski serbest ddi bu konuda skntı yasayan oldu mu aranzda ??
bende de oyle bakmıstı.hatta bana senin bagırsakların one geliyo,rahim buyudukce gorulur demişti.24 subatta gittigimde umarım ustten gorulur artıkarkadaşlar ben iki kere gittim doktora bir ilk öğrendiğimde birde kalp atışları için. ikisinde de alttan baktı. sizde de öyle mi oldu. sorduğumda 10.haftaya kadar böyle bakılır çok küçük olduğu için dedi
Tek kelimeyle supersinnnnn diyorum ya maşallah cok pozitifsin gercekten cilgin anne yani:))
Canım sana maşallah diyorum ve dediklerine aynen katılıyorum...zaman çok hızlı akıp geçiyor hayatımızdan.. her anın tadını çıkararak şükrederek yaşamak gerekiyor...Rabbim herşeyin sabrını,rızkını veriyor inanın...
teşekkür ederim
herkese örnek olsun inş.
hiç dert etmesin kimse ,akışına bıraksın
su akar yolunu bulur elbet
Günaydın kızlar,
Bir iyi bir de kötü haberim var. İyi haber bujgün toxplazma rubella vs testlerinin sonucunu göstermek ve kontrol için doktora gideceğim.
Kötü haber de kaynanam sürekli çocuğu aldırın aldırın deyip duruyordu. Sonunda eşimde aldıralım dedi bana kibarca ve ayrıldım. Durumu aileme de anlattım ve bana destek verdiler. Bu çocuğa ne kadar zor sahip olduğumu biliyor herkes ve eşimin bu anneci tavrından sonra artık onu hayatımdan sildim.
Zaten daha once bir kere boşanıp tekrar evlenmiştik ama artık onu hayatımda istemiyorum.
Annesi yüzünden mutluluğumu doya doya yaşayamadım. Ama artık etkilenmeyeceğim, allaha havale ettim ikisini de.
benim de ikili testi 27 şubat yapacağız.
umarım sonuçlar iyi çıkar hepimize.
ilk defa da yaptıracağım ilk çocuğum olduğu için birazda tedirginim :44::44:
Günaydın kızlar,
Bir iyi bir de kötü haberim var. İyi haber bujgün toxplazma rubella vs testlerinin sonucunu göstermek ve kontrol için doktora gideceğim.
Kötü haber de kaynanam sürekli çocuğu aldırın aldırın deyip duruyordu. Sonunda eşimde aldıralım dedi bana kibarca ve ayrıldım. Durumu aileme de anlattım ve bana destek verdiler. Bu çocuğa ne kadar zor sahip olduğumu biliyor herkes ve eşimin bu anneci tavrından sonra artık onu hayatımdan sildim.
Zaten daha once bir kere boşanıp tekrar evlenmiştik ama artık onu hayatımda istemiyorum.
Annesi yüzünden mutluluğumu doya doya yaşayamadım. Ama artık etkilenmeyeceğim, allaha havale ettim ikisini de.
Günaydın canım
Bende de ayni kaygi var hep bi korku var icimde ben de gideli 2 hafta oldu 1 hafta sonra falan gidicem çok merak ediyorum yaa
Amin canım. Ben en son 24 ocakta gittim. Bir sonraki muayenem 21 şubat. Ama daha erken de gidebilirdik eşime uygun olduğu için bu tarihi aldık. Gittiğimde bebeğin ense kalınlığı ölçülecek ve ikili test yapılacak. Ayy inşallah güzel sonuçlar alırız.
Günaydın kızlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?