2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
canım şimdiden bunları hiç düşünme.
ben ikizlere hamileyken herkes birşeyler söyledi
ayy ne yapıcaksın çok zor ,saçını başını yolarsın mahvolursun filan
ben ise hiç düşünmedim ,herşey olacağına varır dedim hep kendimi telkin ettim
doğurana kadar güç verdim kendime
doğurdum sezeryan dikişlerimle ilk gün kalktım ayağa ,çünkü iki yavrum da farklı hastanelerde yoğun bakımdaydı
o kesik biçik halimle hergün bi uçtan bi uca süt götürdüm yavrularıma kambur halimle
sonra eve geldiler hiç kimsem yok ne anne ne kayınvalide
yavrularımın ikisine birden tam 7 ay tek başıma baktım
çok zor oldu sabaha kadar uyumadım vs ama çok abartmaya gerek yok
hepsi gelip geçiyor
bi baktım ki zamanla bahçeye indirdim onları onları attım arabaya tek başıma gezdim dışarılarda
gezerken bazen uyudular oturup dinlendim bazen uyumadılar onda da idare ettim
ama gel zaman git zaman alışıyor insan herşeye
hem yardımcın da varmış daha neden bu kadar büyütüyorsun ki
topu topu bir çocuğa bakacaksın
ben iki çocukla bile buna cesaret etmişken herkes yapacaktır buna eminim
bu işte sabır ve kendini telkin çok önemli
istedikten sonra yaparsın
zaten ALLAH da sabrını veriyor vermese hiç dayanılmaz
ben bebeklerim uyuduğunda hemen evimin işini görürdüm ,hatta pasta börek bile yapardım :)
hiç durmazdım yani çok yorulurdum ama bi gülüşleri gerçekten yetiyor insana
şimdi 3.ye hamileyim
ikizlermi doğurunca işe döndüm 7 ay sonra
herkes saç baş yolmuş halde bekliyordu beni
halbuki ben gayet mutlu dönünce şaşırdılar
ve 3.yü herhalde istemezsin diyorlardı bana hep
ben de yooo niye istemeyeyimki evlat gibisi yok derdim
hiç kimsem olmamasına rağmen 3.ye hamileyim ve kafam yine rahat
elbet RABBİM bi yol açacak bi ferahlık verecektir
daha şimdiden bunu düşünüp takarsanız herşey daha kötü olur
iyi düşünelim iyi olsun inş.
Kocişim izin ayarlamış yarın bebişi görmeye beraber gidiyoruz... sabah 10:30 da randevumuz venividi hastanesinde..
hadi gözünaydın

geçmiş olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Günaydın arkadaşlar,

Bu aralar nedensiz bir mutsuzluk var içimde bide çok duygusalım ne yapacağım bilmiyorum..

Günaydın bende öyleyim , bulantım yok diyordum ya dün akşam bütün yediklerimi çıkardım
suanda fena dönüyor ,,, tost yeddım meyvesuyu içtim çıkarmasam iyi ama keyfim hiç yok ,,

Sevgili çalışan anneler, belki düşünmek için biraz erken ama zaman da hızla akıp geçiyor. Doğumdan sonra ne yapmayı planlıyorsunuz? Açıkçası ben işimi seviyorum. Ama öte yandan da yurtdışındayım ve yakınımda annem veya kayın validem olmayacak bebeği bırakmak için. Doğum izni bildiğim kadarıyla 4 ay. Yapabileceğim tekşey dadı tutmak. Ama 4 aylık bebeği nasıl dadıya bırakır ve işe gidebilirim? sorusu aklıma sıklıkla geliyor. İşi bırakma imkanım var. Hoş bütçeye katkım vardı ama çalışmazsam da eşim evi döndürebilir. Yine de insan kararsızlık içersinde kalıyor. Benim durumumda olanlar, veya bu konuda fikri olanlar benimle fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.

Aynı durumdayız bende 4 aylık bebişimi nasıl bırakıp işe dönücem , 2 ay ücretsiz izin talep edicem eğer kendimde bu cesareti görürsem işe dönücem , yok kendim büyüteyim fikrine girersem ayrılmak zorunda kalabilirim ,

Benim annem yardımcı olacak dadılara asla emanet etmem , kendi annen gibi olmaz emanet asla edemem ben bakalım kısmet herşey ,
İnşallah herşey yolunda gider ...

Kızlaaar, en son 3 hafta önce muayene oldum ve Dr kontrolüm 1 hafta sonra. Bebeğimi nasıl merak ediyorum anlatamam. İyi mi herşey yolunda mı? diye. Sizde de böyle kaygı oluyor mu? Gitsem görsem iyi olduğunu öğrensem öyle rahatlayacağım ki. Hareketlenseler işimiz daha rahat olacak. Bebişlerin hareketlerini hissedince içimiz rahat edecek. Siz de durum nasıl? Var mı bu tip kaygılar?

Sorma ya. İnsanın aklı takılıyor di mi? Ama bence sende anne faktörü çok büyük artı. Anneye bıraktın mı aklın daha az kalır. Ben de öyle bir imkan yok :S O nedenle kara kara düşünüyorum…
İnşallah Rabbim bize de hayırlı bir çözüm verir.

günaydınnn güzel anneler :)

hormonlarımızın etkisiyle bazen dünya ya düşman oluyoruz bazen çok mutsuz ve bitkin.

şimdi bırakın bulantıları,mutsuzlukları..

içinizdeki minnoşları düşününnn bakimmmm

Diymi bir de uyanık olma durumu var. Ben biraz hareket edeyim ve yanıma tatlı bişeyler götüreyim en iyisi muayeneden önce yerim hareketlendirir onu :)

evet canım benimde taa 27 sinde randevum. bir önceki randevumda 2 hafta önceydi.aynı sıkıntıları bende yaşıyorum.
dediğin gibi hareketli olsalar, birşeylerden emin oluyorsun.
ama bizde derin bir sessizlik hakim :44:
bekliyoruz mecburen.

inşallah herşey güzel olacak

Diymi bir de uyanık olma durumu var. Ben biraz hareket edeyim ve yanıma tatlı bişeyler götüreyim en iyisi muayeneden önce yerim hareketlendirir onu :)

Selam. Evet benim doktorumda bir dahaki kontrolden önce yemek yememi hatta mümkünse sıcak çikolata falan içmemi tavsiye etmişti, hareketli olması için. İnşallah güzel haberlerini alır, evladını pıtır pıtır hareketli görürsün :)

Ayyy inşallah canım Rabbim burdan hep güzel, mutlu haberler paylaşmamızı nasip etsin.

Kızlar merhaba :) ben 10. haftamdayım. Dün işte biraz üşüdüm ve oturduğum yerde çalışırken karnımın sağ tarafında bıçak sokulur gibi bir ağrı girdi. Arada olan öyle ağrılar oluyor ya onlardan sandım ama gün içinde o bölgede ağrı gitmedi eve geldim yemek yapıyorum yine ağrı. Artık gece yattım kalktım sabah yine ağrım var. Internetten araştırdım bu gibi ani ağrı kramp gibi şeyler rahmin genişlemesi ile ilgili oluyormuş bazısı gün boyu sürebilir demiş. Sizde de böyle oldu mu, oluyor mu?

canım ben doğum izninden sonra mecbur işe döneceğim. çalışmama gibi bir durumum yok. ama bende anne faktörleri var. bana yardımcı olacak insanlar var yani. bu sebeple nispeten daha rahatım.
dadı olayı biraz sıkıntı. eğer çok ta maddi durumunda bir değişiklik olmayacaksa çocuğun biraz daha büyüyenene kadar ara verebilirsin belki.:44::44::44:

Günaydın bende öyleyim , bulantım yok diyordum ya dün akşam bütün yediklerimi çıkardım
suanda fena dönüyor ,,, tost yeddım meyvesuyu içtim çıkarmasam iyi ama keyfim hiç yok ,,

Sanırım bir süre bu şekilde devam edecek Hep meleğimi kucağıma alacağım zamanı aklıma getirip kendimi teselli etmeye çalışıyorum.

bence maddi olarak sıkıntın yoksa bebeğine kendin bak ,neden bakıcıya veriyorsunki,zaten maddi sıkıntısı olan insanlar mecburiyetten bakıcıya bırakıyor ,ben de onlardan biriyim ,ev kredimiz var ,mecbur çalışıyorum ,ev kredisi olmasa ücretsiz izin alır kendim bakardım ,ama 3.de kadın alaccağım ben de başlarında olacağım kadın ikizlere bakacak ben de 3.ye inş. hem 3üyle de vakit geçirmiş özlememiş olurum

Canım konu hakkında yorum alma dr u ara hemen bence. rahim ağrısı karına vururmu ilk defa duydum.

Çok saol arkadaşım. Allah hepimizin yavrularımızdna yana yüzlerimizi güldürsün :)

Seninle BDT de aynıymış. En son ne zaman gittin doktoruna bir de 2'li testini ne zaman yaptıracaksın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…