2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

cok üzüldüm canim seni cok iyi anliyorum cünkü bende daha önce iki kayip verdim biri 10 haftalik kalbi durmustu digeri de 18. haftada suyum geldi diye yani ama allah sabrini veriyo iste daha sonra yeni umutlarda veriyo simdi fazla sevinemiyorum bile korkularim var ama yine de yeniden deniyecek güc veriyo. insallah en kisa zamanda sende yeniden hamile kalirsin canim

Canımm sen sakın bebeğine kıyma, içinde kocaman bir sevgiii ,aşk var...onun mucizesi sana yetecek emin ol.. EŞin nasıl böyle bir fikirle sana gelebilir hiç anlam veremedim ya!!!

ya aslında ben de mecburiyetten bırakmasam iyiydi ama ALLAHın yanlış işi olmaz
çok özlüyordum onları RABBİM de yüzüme güldü 3.yü de vereyim hepsiyle evde biraz daha vakit geçir diye herhalde :))
rica ederim
aynen

Bebişimizi gördük kızlarrr.. Kalbimiz pıt pıt atıyordu çok şükür... Rabbim tamamına erdirsinn inş.

Bu arada 6+3 haftalık çıktı ultrasonda.. karından bakıldı
kizlar bende doktordan simdi geldim simdilik hersey yolunda , tabiki mide bulantilarinin disinda ama bebisi gördüm onu görünce bir tek mide bulantim geciyo :)
sevindim kızlar.. gözleriniz aydın olsun.. çok şükür görmüşsünüz bebeğini..

canım durumuna üzüldüm. Rabbim sabırlar versin,seni yalnızlığa uğratmasın hiç inş.. evladını da hayırlı salih evlat etsin.. yaşlarımız neredeyse aynı senle,eşlerimizin de. bizim 2. çocuğumuz olacak bu. yine de erken değil geç kaldınız diye kv baskı yapıyodu bize.. acaba eşin annesi vefat edince kime tutunacak, kim tesellisi olacak? kendi kimliğini geliştirememiş insanlar, aslında hep annelerin yüzünden oluyo.. eminim anne bebekliğinden itibaren tüm otoritedir,evde baba da siliktir. ondan hep annenin dediği yapılmıştır. bir insanın egosunu tatmin etmek uğruna bir aile parçalanıyor.. anneliğin ne kdr önemli olduğu da anlaşılıyor buradan..

geçmiş olsun canım..sen nereye taşınıyon? biz 2 hafta içinde taşınacaz evi dünden beri toplamaya başladım. oğlumla hamilelikle yardım eden de yok ama çok şükür eşimi razı ettim yarın geliyo.. evde eşimin kuzeni kalıyo.. kalacak yeri olmadığı için, ondan dolayı mutfak ve birçok eşyayı kaldıramıyorum,perdeler vs vs.. son güne kalacak herşey.. inş bir an önce yer bulur yoksa işim çok zor tam dönemin başladığı hafta her şeyi yapmam gerekecek..

Allahım sabırlar versin.. geçmişler olsun.. Cennette seni bekleyecek bir meleğin var artık.. Rabbim tez zamanda kucağını doldursun..

Seni üzmiycekse eger 18.haftada suyun gelmesi nasıl oldu biseymi tetikledi sebebi bellimi? Bende 2 düşük yaptım merak ediyorum. ..

kızlar bu arada çalışma hayatı ve bebekle hayttan konuşulmuş..
walla benim oğlan kdr edepsizi zor bulunur sööölemesi ayıp 11. günden itibaren taktım boynuma oğlumu, sokak sokak gezdik malatyada.. marketlere,pazarlara,kapı gezmelerine.. arabaya atıyodum yaz günleri ne gece ne gündüz demeden geziyodum.. anakucağını da banyoya sokup duş kabinini kapatıp banyomu yapıyodum aylarca bu böyle devam etti.. bazen çok zorda kaldığım zamanlar oldu.. üst kat komşumun 2.5 yaşında ikiz kızları vardı onları çağırıyordum onlar oğlanla yanımda oynarken ben de işimi yapıyodum.. sonra sonra Allah yardım etti oğlan büyüyüp emeklemeye her şeyi karıştırmaya başlayınca yan apt dan ilkokula biri de ortaokula giden kızlar ders çalışmaya gelmeye başladı.. birine ders çalıştırırken biri oğlana bakıyodu.. arada onlar bakıyo.. ben hem yemek hem asta börek yapıyordum.. hatırlıyorum onun kardeşi bunun arkadaşı derken bazen evde 7 çocuk birden oluyodu hem vakit süper geçiyodu hem ders çalıştırıyordum kendimi işe yarar hisediyordum hem de kızlarla evde eğlence için pasta börek yemek ne varsa yapıyoduk. onlar benden birsürü ev işi ve yemek öğrendiler anneleri hala dua ediyo :))
eşim eve gelince bu ne yaw deyip hepsini kovalıyodu kalabalık ve mutlu vardı bir zamanlar trt de dizi.. aynı onlar gb yaşadık aylarca.. sayelerinde oğlum çok sosyal bir çocuk oldu.. gezmeye gidicez diyince koşa koşa kapıya gidiyo.. eve girerken avaz avaz ağlıyoruz :)) bugün de araba almadım elinden tuttum yürüye yürüy annemlere geldik, dönüşte beraber pazar yapıcaz..
sen kendi hayatını zorlaştırmazsan hiçbirşey zor olmuyor.. 2 çocuk da idare ederim ben.. hııı ihmal ettiğim şeyler oluyo mu? genelde ev en sona kalıyodu.. çünkü sürekli batıyodu.. eşim gelmeden batan yerleri sildim mi bi sıkıntı olmuyodu..
çalışma hayatında da haziran da doğum yaptım eylülde iş başı ( hayatımın en kötü zaman dilimiydi.. okulların açıldığı gün annemle babam hacca eşim il dışına gitti.. 40 günlük bakıcı ayarladık.. her sabah 6 da bebeğimi bırakıyor,12 de geri alıyodum. geceleri uykusuz olduğumdan yrd edecek kimse olmadığından çok kötü hasta oldum günlerce serum yemeye hastaneye gittim meleğimi de mecburen götürdüm o ortama.. omuzumda anakucağını sürekli taşımaktan yırtık oluştu..süt kesilme tehlikesi atlattık birçok kere.. ama insan azimli olunca hiç vazgeçmyor.. eşimin o zamanlar sözü vardı.. 2. çocukta 2 sene hakkını tamamen kullandıracağım sana diye.. oğlum 4 yaşına gelecek minik meleğim 2 yi bitirene kdr.. ikisini de annleri gül gibi büyütecek inş evinde.. parka da pikniğe de denize de gideceğiz.. Rabbim yardım ediyo ben de kendime güveniyorum.. ama bu sefer inş arkamda bırakıp okulda fazladan geçirdiğim tek dk nın hesabını yapmayacağım.. çalışmak çok güzel devam edeceğim elbette ama inş minik yavrum 2 yaşına gelince.. oğlum 16 aylıkken izin aldım ve 16 aylık da olsa bir anneye bebeğinin ne kdr muhtaç olduğunu anladım.. annem bakıyor evet ama kimse sizin gibi bakamıyor.. sizden aldığı zevki,hazzı kimseyle tatmin edemiyor yavrucak bunu anladım.. keşke biraz daha bizi düşünseler de evlatlarımızı çalıştığımız kurumlarda br yere bırakabilsek.. kanunen var ama kimse yanaşmıyor buna..

İlk anne adaylarının endişelere kapılması çok normal ,kendimden biliyorum.. :) nasıl birşey , nasıl bir duygu hiçbir şey bilmiyosun.. hayatın bambaşka bir döngüye giriyor.. haklı olarak biçok kaygınız olabilir , ama inanın Allah o meleklerin sevgisiyle anneye herşeyin sabrını veriyor. deneyimli olmanıza gerek yok , anne iç güdüsüyle herşeyii çözüyorsunuz.. uykusuz kalmayıdaa uyumadan sabah etmeyide, güneş doğuncaa bütün gün uyumuş gibi enerjik olmayı da , bebişleri emzirirken o muhteşem duyguyu tatmayıda , ilk gülümsemesinde dünyaları unutmayı da Allahın izniylee hepimiz yaşacağızz kimimiz tekrar tadacağız..

geçmiş olsun canım..sen nereye taşınıyon? biz 2 hafta içinde taşınacaz evi dünden beri toplamaya başladım. oğlumla hamilelikle yardım eden de yok ama çok şükür eşimi razı ettim yarın geliyo.. evde eşimin kuzeni kalıyo.. kalacak yeri olmadığı için, ondan dolayı mutfak ve birçok eşyayı kaldıramıyorum,perdeler vs vs.. son güne kalacak herşey.. inş bir an önce yer bulur yoksa işim çok zor tam dönemin başladığı hafta her şeyi yapmam gerekecek..

benım ev sahıbım evden cıkarıyor kızı gelmek ıstıyor evıne .. bızde izmir içinde baska bı eve cıkıcaz.. bulduk yarın temızlık yapıcam cuma da tasınıcam basımı uykudan alamıorum nasıl olcak bılmem

çok güzel anlatmışsın
RABBİM mutlaka imdadına yetişiyor insanın
aaah ah şu kreş kanununu çıkarsalar her kuruma zorunlu olacak da çıkarmadılar
ben de çıkarsalar diye bakıyorum
bellimi olur belki çıkar bu kanun ve yanıbaşımızda çocuklarımızı kreşe bırakırız
bizim kurumun kreşi olsa ben zaten hiç iş yapamam herhalde :))

Bunlari soyleyebildigim tecrube ve rahatliga gelebilmeyi sabirsizlikla bekliyorum

Peki kizlar baska bi sorum var:)
Benim 7.haftamda 1 hafta lekelenmem oldu. Simdi 9 un icindeyim Allaha sukur atlattik gibi gorunuyo simdilik ve o neydi hala bilemiyorum.
Insallah ilk bebegim olacagi icin cinsiyeti benim icin hic mi hic onemli degil ama erkek bebek kanamayla gelir diye cok duydum ordan burdan acaba tamamen hurafe midir yoksa daha zor yerlesmesiyle ilgili halk arasinda kayit edilememis bir istatistik var midir sizce?
Burda kanamasi lekelenmesi olanlari hep takip ediyorum bakalim neleri olucak

benimde 6.haftaya kadar kahverengi lekeler oldu ama simdi yok allaha sukur. hic duymamistim erkek bebek kanamayla gelir diye :) acaba dogrumu

Benımde pembe akıntım olu kanama sayılmaz , sonra kahve rengine döndü hala progestan içiyorum ,

Kanamayla cinsiyt alakası ne olur bilinmez ,,

benimde 15 gün kahverengi lekelenmem oldu bende cinsiyeti öğrenir öğrenmez paylaşırım :)

Canım kanama eşittir hurafe.

arkadaşlarımın tamamına yakınının kanaması oldu doktor kahverengi olduğu sürecee yerleşme kanamasıdır merak etmeyin dedi ve hepsinin kızı oldu.

erkek istediğinden heralde öyle düşünüyosun sende heralde.

kızlar anlamadığım bişeyi sorucam.

ben özel bir hastanede çalışıyorum. ve kadın doğum doktorum işinin ehli. ötesi yok. ama dün tahlillerim vs yapılsın diye ssk ya gittim geçen hafta bebeğim 9 haftanın içinde idi. bu hafta 10. haftam oluyor. kendi doktorum böyle hesapladı.

ama ssk daki 1 hafta geri söyledi. 8 hafta 2 günlük dedi. 1 hafta nasıl küçük söyleyebiliyor anlamadım gitti. adam gibi bakmadı zaten.

ya ultrasondan yada, cok hastaya baktiklari icin cok onemsemiyorlar bence . bir daki doktor randevun nezaman ?

Kizlar meraba,
Kac gundur giremiyorum bi selam veriyim dedim. Hic keyfim yok kizlar. Hic bisey yapmak istemiyorum. Ise zor geliyorum. Midem cok tuhaf bulanmasa bile sanki surekli acim ama hicbisey almiyo icim. Esime de cok ters davraniyorum. Onla da atistik.

Ama bugunumuze sukur tabiki. Icimdeki emanet icin herseye deger. Sizlerde iyisinizdir umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…