- 9 Nisan 2013
- 125
- 28
- 298
ne yazıkki iyi haber vemiyecegimarkadaşlar geçen hafta bebegimi aldırmak zoruna kaldım karnımda ölmüş oküçücük kalbi dayanamış bir hafta oldu iyiyim elhamdülillah bundada vardır bir hayır diyorum allah sizin bebeklerinzi size bagışlasın saglıklı sıhatlı kucagınıza alırsınız inş
Günaydın kızlar,
Bir iyi bir de kötü haberim var. İyi haber bujgün toxplazma rubella vs testlerinin sonucunu göstermek ve kontrol için doktora gideceğim.
Kötü haber de kaynanam sürekli çocuğu aldırın aldırın deyip duruyordu. Sonunda eşimde aldıralım dedi bana kibarca ve ayrıldım. Durumu aileme de anlattım ve bana destek verdiler. Bu çocuğa ne kadar zor sahip olduğumu biliyor herkes ve eşimin bu anneci tavrından sonra artık onu hayatımdan sildim.
Zaten daha once bir kere boşanıp tekrar evlenmiştik ama artık onu hayatımda istemiyorum.
Annesi yüzünden mutluluğumu doya doya yaşayamadım. Ama artık etkilenmeyeceğim, allaha havale ettim ikisini de.
ya aslında ben de mecburiyetten bırakmasam iyiydi ama ALLAHın yanlış işi olmazInsallah canimm ya insallah :)
Kendimiz yasamadan anlayamayacagiz ama heralde nasil olacagini. Senin bebisler sansli valla ise baslayana kadar bayya bir cikarmislar annelerinin tadini:) ozguvenleri icinde boylesi en sagliklisi aslinda.
Oyle bir ablukaya alindim ki birkac kere bu cevre tarafindan eve donup eyvah esimlede bu kadin isi konusunda uzlasamazsak bittim ben heralde fln diye dusundum:) simdi daha iyi hissediyorum tesekkurler!!
aynenAynen öyle çok iyi moral veriyorsunuz , doğru olan da bu ve gerçekten Allaha sığınınca herşey düzene girer , herkes çok kolay süreçler yaşamamıştır hem bebişimiz olsun hem yardımcımız olsun hemde uykusuz kalmayalım butün güzellikler bir arada olmuyor onlar için fedakarlık yapmamız lazım , NAPALIM ANNE OLMAK KOLAY DEĞİL ,,
Bebişimizi gördük kızlarrr.. Kalbimiz pıt pıt atıyordu çok şükür... Rabbim tamamına erdirsinn inş.
Bu arada 6+3 haftalık çıktı ultrasonda..karından bakıldı
sevindim kızlar.. gözleriniz aydın olsun.. çok şükür görmüşsünüz bebeğini..kizlar bende doktordan simdi geldim simdilik hersey yolunda , tabiki mide bulantilarinin disindaama bebisi gördüm onu görünce bir tek mide bulantim geciyo :)
canım durumuna üzüldüm. Rabbim sabırlar versin,seni yalnızlığa uğratmasın hiç inş.. evladını da hayırlı salih evlat etsin.. yaşlarımız neredeyse aynı senle,eşlerimizin de. bizim 2. çocuğumuz olacak bu. yine de erken değil geç kaldınız diye kv baskı yapıyodu bize.. acaba eşin annesi vefat edince kime tutunacak, kim tesellisi olacak? kendi kimliğini geliştirememiş insanlar, aslında hep annelerin yüzünden oluyo.. eminim anne bebekliğinden itibaren tüm otoritedir,evde baba da siliktir. ondan hep annenin dediği yapılmıştır. bir insanın egosunu tatmin etmek uğruna bir aile parçalanıyor.. anneliğin ne kdr önemli olduğu da anlaşılıyor buradan..Eşim 36 yaşında ben 29 yaşındayım ve çok zamansız oldu bu çocuk aldırın diyor. kv dem 70 yaşında ve çok kötü bir kadın, allah düşmanımın başına vermesin. bunca yıl katlandım ama eşim de adam olmuyor, annesinin eteğinden çıkamadı hala.
çok zamansız ve erkenmiş. yani herhalde eşimin 50 yaşına gelmesini bekleyecektik. Ayrıca benim yıllarca çocuğum olmadı, bir sürü ilaç kullandım, istediğim zaman hamile kalabilen ya da çocuklu biri olsam anlarım ama amacı bizi ayırmaktı, başardı.
Zaten 2 haftadır arayıp sormuyor, bir ihtiyacın var mı diye sormuyor. Ben dün dava açtım tekrardan ve bu sefer iyi niyetli davranmayacağım, nafaka talep edeceğim, sürünsünler.
geçmiş olsun canım..sen nereye taşınıyon? biz 2 hafta içinde taşınacaz evi dünden beri toplamaya başladım. oğlumla hamilelikle yardım eden de yok ama çok şükür eşimi razı ettim yarın geliyo.. evde eşimin kuzeni kalıyo.. kalacak yeri olmadığı için, ondan dolayı mutfak ve birçok eşyayı kaldıramıyorum,perdeler vs vs..bu arada son kontrolumu yazayım :) tasınma derdım var gremıyorum cok fazlabebegım ve ben gayet ıyız :) dusuk tehlıkesını atlattık teyzelerı :) progestana devam edıyoruz ve tabıkı folık asıt.. 1 martta tekrar randeumuz var :)
Allahım sabırlar versin.. geçmişler olsun.. Cennette seni bekleyecek bir meleğin var artık.. Rabbim tez zamanda kucağını doldursun..ne yazıkki iyi haber vemiyecegimarkadaşlar geçen hafta bebegimi aldırmak zoruna kaldım karnımda ölmüş oküçücük kalbi dayanamış bir hafta oldu iyiyim elhamdülillah bundada vardır bir hayır diyorum allah sizin bebeklerinzi size bagışlasın saglıklı sıhatlı kucagınıza alırsınız inş
cok üzüldüm canim seni cok iyi anliyorum cünkü bende daha önce iki kayip verdim biri 10 haftalik kalbi durmustu digeri de 18. haftada suyum geldi diye yani ama allah sabrini veriyo iste daha sonra yeni umutlarda veriyo simdi fazla sevinemiyorum bile korkularim var ama yine de yeniden deniyecek güc veriyo. insallah en kisa zamanda sende yeniden hamile kalirsin canim
cnm işe başlamak zorunda kalınca o dünyanın en zevkli işi bile olsa ayakların geri geri gdiyor, çalışmaya mecbur olan katlanıp gidiyorda mecbur olmayan genelde vazgeçiyor, hormonlarında etkisiyle bırakmak çok zor oluyor helede yabancı birine. şimdi karar vermek zorunda mısın? doğumdan sonra bakarsın duruma göre, olmaz mı?
başa gelince herşeye bi çözü bulunuyor yeterki karamsarlığa kapılma. ben kızımı ana kucağı ile banyoya alıyordum duş perdesi açık ce yaparak yıkanıyordum, memeleri gördükçe kikir kikir gülerdi.
Ay cok hosuma gittii:) valla harikaymissiniz!!!:):)
çok güzel anlatmışsınkızlar bu arada çalışma hayatı ve bebekle hayttan konuşulmuş..
walla benim oğlan kdr edepsizi zor bulunur sööölemesi ayıp11. günden itibaren taktım boynuma oğlumu, sokak sokak gezdik malatyada.. marketlere,pazarlara,kapı gezmelerine.. arabaya atıyodum yaz günleri ne gece ne gündüz demeden geziyodum.. anakucağını da banyoya sokup duş kabinini kapatıp banyomu yapıyodum aylarca bu böyle devam etti.. bazen çok zorda kaldığım zamanlar oldu.. üst kat komşumun 2.5 yaşında ikiz kızları vardı onları çağırıyordum onlar oğlanla yanımda oynarken ben de işimi yapıyodum.. sonra sonra Allah yardım etti oğlan büyüyüp emeklemeye her şeyi karıştırmaya başlayınca yan apt dan ilkokula biri de ortaokula giden kızlar ders çalışmaya gelmeye başladı.. birine ders çalıştırırken biri oğlana bakıyodu.. arada onlar bakıyo.. ben hem yemek hem asta börek yapıyordum.. hatırlıyorum onun kardeşi bunun arkadaşı derken bazen evde 7 çocuk birden oluyodu hem vakit süper geçiyodu hem ders çalıştırıyordum kendimi işe yarar hisediyordum hem de kızlarla evde eğlence için pasta börek yemek ne varsa yapıyoduk. onlar benden birsürü ev işi ve yemek öğrendiler anneleri hala dua ediyo :))
eşim eve gelince bu ne yaw deyip hepsini kovalıyodukalabalık ve mutlu vardı bir zamanlar trt de dizi.. aynı onlar gb yaşadık aylarca.. sayelerinde oğlum çok sosyal bir çocuk oldu.. gezmeye gidicez diyince koşa koşa kapıya gidiyo.. eve girerken avaz avaz ağlıyoruz :)) bugün de araba almadım elinden tuttum yürüye yürüy annemlere geldik, dönüşte beraber pazar yapıcaz..
sen kendi hayatını zorlaştırmazsan hiçbirşey zor olmuyor.. 2 çocuk da idare ederim ben.. hııı ihmal ettiğim şeyler oluyo mu? genelde ev en sona kalıyodu.. çünkü sürekli batıyodu.. eşim gelmeden batan yerleri sildim mi bi sıkıntı olmuyodu..
çalışma hayatında da haziran da doğum yaptım eylülde iş başı( hayatımın en kötü zaman dilimiydi.. okulların açıldığı gün annemle babam hacca eşim il dışına gitti.. 40 günlük bakıcı ayarladık.. her sabah 6 da bebeğimi bırakıyor,12 de geri alıyodum. geceleri uykusuz olduğumdan yrd edecek kimse olmadığından çok kötü hasta oldum günlerce serum yemeye hastaneye gittim meleğimi de mecburen götürdüm o ortama.. omuzumda anakucağını sürekli taşımaktan yırtık oluştu..süt kesilme tehlikesi atlattık birçok kere.. ama insan azimli olunca hiç vazgeçmyor.. eşimin o zamanlar sözü vardı.. 2. çocukta 2 sene hakkını tamamen kullandıracağım sana diye.. oğlum 4 yaşına gelecek minik meleğim 2 yi bitirene kdr.. ikisini de annleri gül gibi büyütecek inş evinde.. parka da pikniğe de denize de gideceğiz.. Rabbim yardım ediyo ben de kendime güveniyorum.. ama bu sefer inş arkamda bırakıp okulda fazladan geçirdiğim tek dk nın hesabını yapmayacağım.. çalışmak çok güzel devam edeceğim elbette ama inş minik yavrum 2 yaşına gelince.. oğlum 16 aylıkken izin aldım ve 16 aylık da olsa bir anneye bebeğinin ne kdr muhtaç olduğunu anladım.. annem bakıyor evet ama kimse sizin gibi bakamıyor.. sizden aldığı zevki,hazzı kimseyle tatmin edemiyor yavrucak bunu anladım.. keşke biraz daha bizi düşünseler de evlatlarımızı çalıştığımız kurumlarda br yere bırakabilsek.. kanunen var ama kimse yanaşmıyor buna..
İlk anne adaylarının endişelere kapılması çok normal ,kendimden biliyorum.. :) nasıl birşey , nasıl bir duygu hiçbir şey bilmiyosun.. hayatın bambaşka bir döngüye giriyor.. haklı olarak biçok kaygınız olabilir , ama inanın Allah o meleklerin sevgisiyle anneye herşeyin sabrını veriyor. deneyimli olmanıza gerek yok , anne iç güdüsüyle herşeyii çözüyorsunuz.. uykusuz kalmayıdaa uyumadan sabah etmeyide, güneş doğuncaa bütün gün uyumuş gibi enerjik olmayı da , bebişleri emzirirken o muhteşem duyguyu tatmayıda , ilk gülümsemesinde dünyaları unutmayı da Allahın izniylee hepimiz yaşacağızz kimimiz tekrar tadacağız..
cnm işe başlamak zorunda kalınca o dünyanın en zevkli işi bile olsa ayakların geri geri gdiyor, çalışmaya mecbur olan katlanıp gidiyorda mecbur olmayan genelde vazgeçiyor, hormonlarında etkisiyle bırakmak çok zor oluyor helede yabancı birine. şimdi karar vermek zorunda mısın? doğumdan sonra bakarsın duruma göre, olmaz mı?
başa gelince herşeye bi çözü bulunuyor yeterki karamsarlığa kapılma. ben kızımı ana kucağı ile banyoya alıyordum duş perdesi açık ce yaparak yıkanıyordum, memeleri gördükçe kikir kikir gülerdi.
ne yazıkki iyi haber vemiyecegimarkadaşlar geçen hafta bebegimi aldırmak zoruna kaldım karnımda ölmüş oküçücük kalbi dayanamış bir hafta oldu iyiyim elhamdülillah bundada vardır bir hayır diyorum allah sizin bebeklerinzi size bagışlasın saglıklı sıhatlı kucagınıza alırsınız inş
Cok cok gecmis olsun ama ne guzel ifade etmissin bundada bir hayir vardir diye. Bende eminim bir hayir olduguna. Bir sonrakini en kisa surede hayirlisiyla kucagina alman dilegiyle...:)
İlk anne adaylarının endişelere kapılması çok normal ,kendimden biliyorum.. :) nasıl birşey , nasıl bir duygu hiçbir şey bilmiyosun.. hayatın bambaşka bir döngüye giriyor.. haklı olarak biçok kaygınız olabilir , ama inanın Allah o meleklerin sevgisiyle anneye herşeyin sabrını veriyor. deneyimli olmanıza gerek yok , anne iç güdüsüyle herşeyii çözüyorsunuz.. uykusuz kalmayıdaa uyumadan sabah etmeyide, güneş doğuncaa bütün gün uyumuş gibi enerjik olmayı da , bebişleri emzirirken o muhteşem duyguyu tatmayıda , ilk gülümsemesinde dünyaları unutmayı da Allahın izniylee hepimiz yaşacağızz kimimiz tekrar tadacağız..
Peki kizlar baska bi sorum var:)
Benim 7.haftamda 1 hafta lekelenmem oldu. Simdi 9 un icindeyim Allaha sukur atlattik gibi gorunuyo simdilikve o neydi hala bilemiyorum.
Insallah ilk bebegim olacagi icin cinsiyeti benim icin hic mi hic onemli degil ama erkek bebek kanamayla gelir diye cok duydum ordan burdan acaba tamamen hurafe midir yoksa daha zor yerlesmesiyle ilgili halk arasinda kayit edilememis bir istatistik var midir sizce?
Burda kanamasi lekelenmesi olanlari hep takip ediyorum bakalim neleri olucak
Benim 7.haftamda 1 hafta lekelenmem oldu. Simdi 9 un icindeyim Allaha sukur atlattik gibi gorunuyo simdilikve o neydi hala bilemiyorum.
Insallah ilk bebegim olacagi icin cinsiyeti benim icin hic mi hic onemli degil ama erkek bebek kanamayla gelir diye cok duydum ordan burdan acaba tamamen hurafe midir yoksa daha zor yerlesmesiyle ilgili halk arasinda kayit edilememis bir istatistik var midir sizce?
kızlar anlamadığım bişeyi sorucam.
ben özel bir hastanede çalışıyorum. ve kadın doğum doktorum işinin ehli. ötesi yok. ama dün tahlillerim vs yapılsın diye ssk ya gittim geçen hafta bebeğim 9 haftanın içinde idi. bu hafta 10. haftam oluyor. kendi doktorum böyle hesapladı.
ama ssk daki 1 hafta geri söyledi. 8 hafta 2 günlük dedi. 1 hafta nasıl küçük söyleyebiliyor anlamadım gitti. adam gibi bakmadı zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?