38.-39.hafta sanırım. benim ilki sezeryandi, geçen hafta ölçtü 23 eylül doğum görünüyo 15i gibi sezeryan yaparız dedi.
Hmm ben daha doktora gitmedim gidince bana da söyler o zaman tarihi..
İnşallah canım gümbür gümbür duyarsın)
Rapido, ay verdigin linke baktim, ciddeen dedigin gibi , ustune gormede hep erkek cocuklar dogmus:))) tabi bilimsel bir gercek olmamakla birlikte eglencesine konusuyoruz burda:)
Kizlar asiri carpintim var sizinde oluo mu cok huzursuz edio beni bu durum
truee 20.haftandasın ne güzel canım ya inşallah herşey hepimiz için yolunda gider göbüş çıktı mı senin
bende şişkinlik var
merhaba güzel anneler ve minişleri..geçmişi okudum biraz bayaa şeyler olmuş bakmayalı...öncelikle minişlerini görenlerin gözleri aydınn.. çok üzücü olaylarda yaşanmış bebeğini kaybeden arkadaşlar eşiyle sıkıntısı olanlar Rabbim herkese kolaylık ve sabır dayanma gücü versin...
bende bebişimi görmek için sabırsızlanıyorum cuma günü kontrolüm var ama geçmiyor zaman...bi ben öyleyim sanıyordum ama aynı duyguları yaşayanları okuyunca rahatladım burayı okumak iyi geliyor bana sanki onlarca arkadaş bi gün kurmuşuz da orada bir araya gelip konuşuyormuşuz gibi rahatlıyorum çünkü etrafımızdakiler bizi anlamıyor en azından benimkiler öyle..bişey desem naz yapıo oluyorum..hele bide biri var ki deli ediyor benii resmen bebeğim sorun oldu hanıma..ilk zamanlar kayınvalidem yanımdaydı ona demiş sana acıyorum hizmet ediyosun geline bizde hamile kaldık her işimizi kendimiz yapıoduk demez mi..kan beynime sıçradı ama miniğimi düşünüp rahatlatıyorum kendimi strese sokmuyorum miniğimi...
evde zaman geçmiyor hayırlısıyla biraz büyüseler de dönseler kımıldasalar da varlıklarını hissetsek de rahatlasak..dün bayaa adet sancısı gibi karnım ağrıdı çok korktum wc ye gidip gelmekten mahvoldum geceleri aynı huzursuzluk uyuyamıyorum..
İçimi dökebileceğim en doğru yer burasıydı çünkü hepimiz hamileyiz ve birbirimizin halinden anlarız. Eminim ki benim durumumda olan bir çok insan var burayı okuyan. Belki ümitlenen, belki de hüzünlenen.
Bebeğimi kesinlikle aldırmayı düşünmüyorum çünkü bu bebeğe kolay sahip olmadım. Yıllarca pcos tedavisi gördüm, doktorum artık mucize hamile kalman dedi ve bu mucize bana 2014 yılında geldi.
Eşimle son zamanlarda kopma noktasına gelmiştik annesi ve kendi kişilik sorunları yüzünden. Bu bebek bir mucize olur o düzelir sandım ama maalesef düzelmedi.
Benim belki bir daha hiç çocuğum olmayacak ve bunu bildikleri halde bana aldır çocuğu diye baskı yapmalarına, vicdansızlıklarına yüce rabbim cevap verecektir.
Bebeğimi onlarsız büyütmem daha hayırlı demek ki... Bekar bir anne olmaya hazırım, yeter ki bebeğimin psikolojisi sağlam olsun, bu tür insanların içinde yetişmesin.
Test sonuçlarım temiz çıktı kızlar. Evde kedi beslememe rağmen bir sıkıntı olmadı.
İyi ki varsınız, hepinize çok teşekkür ederim. İnanın ağlıyorum okuduğumda, insanın kendini yalnız hissetmemesi nasıl iyi hissettiriyor anlatamam.
Hepiniz iyi ki varsınız. Burada olup, bu paylaşımlarda bulunmamız tesadüf olamaz.
Çok teşekkür ederim
merhaba güzel anneler ve minişleri..geçmişi okudum biraz bayaa şeyler olmuş bakmayalı...öncelikle minişlerini görenlerin gözleri aydınn.. çok üzücü olaylarda yaşanmış bebeğini kaybeden arkadaşlar eşiyle sıkıntısı olanlar Rabbim herkese kolaylık ve sabır dayanma gücü versin...
bende bebişimi görmek için sabırsızlanıyorum cuma günü kontrolüm var ama geçmiyor zaman...bi ben öyleyim sanıyordum ama aynı duyguları yaşayanları okuyunca rahatladım burayı okumak iyi geliyor bana sanki onlarca arkadaş bi gün kurmuşuz da orada bir araya gelip konuşuyormuşuz gibi rahatlıyorum çünkü etrafımızdakiler bizi anlamıyor en azından benimkiler öyle..bişey desem naz yapıo oluyorum..hele bide biri var ki deli ediyor benii resmen bebeğim sorun oldu hanıma..ilk zamanlar kayınvalidem yanımdaydı ona demiş sana acıyorum hizmet ediyosun geline bizde hamile kaldık her işimizi kendimiz yapıoduk demez mi..kan beynime sıçradı ama miniğimi düşünüp rahatlatıyorum kendimi strese sokmuyorum miniğimi...
evde zaman geçmiyor hayırlısıyla biraz büyüseler de dönseler kımıldasalar da varlıklarını hissetsek de rahatlasak..dün bayaa adet sancısı gibi karnım ağrıdı çok korktum wc ye gidip gelmekten mahvoldum geceleri aynı huzursuzluk uyuyamıyorum..
canım şimdi günler geçmiyor gibi gelecek sana banada hala geçmiyor gibi geliyorgöbüş bayaa bi çıktı artık saklayamıyorum ama 8 haftalıkken şişkinlik başlamıştı.. 12 haftalıkken hamile pantolonu almıştım..şimdi bebişin kasık hizalarında o hizadaki dar şeyler rahatsız edebilir bol giyin canım..
hele birde 3. ayını doldur bi anda şişmeye başlıyorsun.. şimdi yakındaa ikili test heyecanın başlayacak birde o minnacık şeyi haraketli göreceksin gözlerin dolacak ağlayacaksın demedi deme 11. hafta içinde kıpır kıpırdı benimki
Rabbim meleklerimizi bize bağışlasın inş.sağlıcakla gelsin sıpalar
kızlar bu arada çalışma hayatı ve bebekle hayttan konuşulmuş..
walla benim oğlan kdr edepsizi zor bulunur sööölemesi ayıp11. günden itibaren taktım boynuma oğlumu, sokak sokak gezdik malatyada.. marketlere,pazarlara,kapı gezmelerine.. arabaya atıyodum yaz günleri ne gece ne gündüz demeden geziyodum.. anakucağını da banyoya sokup duş kabinini kapatıp banyomu yapıyodum aylarca bu böyle devam etti.. bazen çok zorda kaldığım zamanlar oldu.. üst kat komşumun 2.5 yaşında ikiz kızları vardı onları çağırıyordum onlar oğlanla yanımda oynarken ben de işimi yapıyodum.. sonra sonra Allah yardım etti oğlan büyüyüp emeklemeye her şeyi karıştırmaya başlayınca yan apt dan ilkokula biri de ortaokula giden kızlar ders çalışmaya gelmeye başladı.. birine ders çalıştırırken biri oğlana bakıyodu.. arada onlar bakıyo.. ben hem yemek hem asta börek yapıyordum.. hatırlıyorum onun kardeşi bunun arkadaşı derken bazen evde 7 çocuk birden oluyodu hem vakit süper geçiyodu hem ders çalıştırıyordum kendimi işe yarar hisediyordum hem de kızlarla evde eğlence için pasta börek yemek ne varsa yapıyoduk. onlar benden birsürü ev işi ve yemek öğrendiler anneleri hala dua ediyo :))
eşim eve gelince bu ne yaw deyip hepsini kovalıyodukalabalık ve mutlu vardı bir zamanlar trt de dizi.. aynı onlar gb yaşadık aylarca.. sayelerinde oğlum çok sosyal bir çocuk oldu.. gezmeye gidicez diyince koşa koşa kapıya gidiyo.. eve girerken avaz avaz ağlıyoruz :)) bugün de araba almadım elinden tuttum yürüye yürüy annemlere geldik, dönüşte beraber pazar yapıcaz..
sen kendi hayatını zorlaştırmazsan hiçbirşey zor olmuyor.. 2 çocuk da idare ederim ben.. hııı ihmal ettiğim şeyler oluyo mu? genelde ev en sona kalıyodu.. çünkü sürekli batıyodu.. eşim gelmeden batan yerleri sildim mi bi sıkıntı olmuyodu..
çalışma hayatında da haziran da doğum yaptım eylülde iş başı( hayatımın en kötü zaman dilimiydi.. okulların açıldığı gün annemle babam hacca eşim il dışına gitti.. 40 günlük bakıcı ayarladık.. her sabah 6 da bebeğimi bırakıyor,12 de geri alıyodum. geceleri uykusuz olduğumdan yrd edecek kimse olmadığından çok kötü hasta oldum günlerce serum yemeye hastaneye gittim meleğimi de mecburen götürdüm o ortama.. omuzumda anakucağını sürekli taşımaktan yırtık oluştu..süt kesilme tehlikesi atlattık birçok kere.. ama insan azimli olunca hiç vazgeçmyor.. eşimin o zamanlar sözü vardı.. 2. çocukta 2 sene hakkını tamamen kullandıracağım sana diye.. oğlum 4 yaşına gelecek minik meleğim 2 yi bitirene kdr.. ikisini de annleri gül gibi büyütecek inş evinde.. parka da pikniğe de denize de gideceğiz.. Rabbim yardım ediyo ben de kendime güveniyorum.. ama bu sefer inş arkamda bırakıp okulda fazladan geçirdiğim tek dk nın hesabını yapmayacağım.. çalışmak çok güzel devam edeceğim elbette ama inş minik yavrum 2 yaşına gelince.. oğlum 16 aylıkken izin aldım ve 16 aylık da olsa bir anneye bebeğinin ne kdr muhtaç olduğunu anladım.. annem bakıyor evet ama kimse sizin gibi bakamıyor.. sizden aldığı zevki,hazzı kimseyle tatmin edemiyor yavrucak bunu anladım.. keşke biraz daha bizi düşünseler de evlatlarımızı çalıştığımız kurumlarda br yere bırakabilsek.. kanunen var ama kimse yanaşmıyor buna..
cnm işe başlamak zorunda kalınca o dünyanın en zevkli işi bile olsa ayakların geri geri gdiyor, çalışmaya mecbur olan katlanıp gidiyorda mecbur olmayan genelde vazgeçiyor, hormonlarında etkisiyle bırakmak çok zor oluyor helede yabancı birine. şimdi karar vermek zorunda mısın? doğumdan sonra bakarsın duruma göre, olmaz mı?
Cnm, haklısın annelerden duyuyorum doğum sonrası genelde hormonların etkisi ile annelik iç güdüleri tavan yapıyormuş. Sanırım çalışmayı bir kenara bırakacağım :) bu fikir git gide ağır basıyor. Bırakırsam da bebeğim 2-3 yaşına gelene kadar kendim bakarım. Aslında ben de doğum sonrası karar vermek isterdim ama, şartlarım öyle ki, bu düşüncemi biran önce iş verenimle paylaşmak durumundayım. Allah işimi aratmasın ve bebeğimi sağlıkla kucağıma almamı nasip etsin. Hepimize sağlıkla meleklerimizi kucağımıza aldığımız günleri göstersin.
sen naz yapıyor ol boşver ,ohh çatlasınlar :)merhaba güzel anneler ve minişleri..geçmişi okudum biraz bayaa şeyler olmuş bakmayalı...öncelikle minişlerini görenlerin gözleri aydınn.. çok üzücü olaylarda yaşanmış bebeğini kaybeden arkadaşlar eşiyle sıkıntısı olanlar Rabbim herkese kolaylık ve sabır dayanma gücü versin...
geçmiş olsun hiç olmadı duymadım da çok doktoruna mutlaka sorKizlar asiri carpintim var sizinde oluo mu cok huzursuz edio beni bu durum
abooo şimdiden göbüşün mü olducanım şimdi günler geçmiyor gibi gelecek sana banada hala geçmiyor gibi geliyorgöbüş bayaa bi çıktı artık saklayamıyorum ama 8 haftalıkken şişkinlik başlamıştı.. 12 haftalıkken hamile pantolonu almıştım..şimdi bebişin kasık hizalarında o hizadaki dar şeyler rahatsız edebilir bol giyin canım..
hele birde 3. ayını doldur bi anda şişmeye başlıyorsun.. şimdi yakındaa ikili test heyecanın başlayacak birde o minnacık şeyi haraketli göreceksin gözlerin dolacak ağlayacaksın demedi deme 11. hafta içinde kıpır kıpırdı benimki
Rabbim meleklerimizi bize bağışlasın inş.sağlıcakla gelsin sıpalar
başın sağolsun canım okurken bir tuhaf oldumya söyle evdeydim birden bisey hissetin sanki acildi alttan bisey sonra suyum gelmeye basladi hastaneye gittim iki gün yattin su azalmisti bebegin kalbi atiyodu ama susuz yasayamazdi icerde neyse sonradan sancimda oldu bebek de geldi ama tabi yasamadi cok kücüktü. sonra arastimada plazenta da sorun cikti gelismesi durmus oda kandan kaynakli olabilir dediler ve kan sulandirici tavsiye ettiler bir dahaki hamileligime simdi onu kullaniyorum hergün igne yapiyorum karnimdan kan sulandirici öyle tabi cok üzüldüm mahvoldum ama bir yandan da güc geliyo yine bakalim öyle iste
valla benim de 2.sezeryan olacakarkadşlar aranızda sezeryan doğumla 2. çocuğunu dünyaya getiren anneler varsa yada çevresinde böyle tanıdığı olan varsa bebeği kaçıncı haftada sezeryanla alıyor doktor?
seni çok iyi anlıyorum ben de zor bebek sahibi olanlardanımİçimi dökebileceğim en doğru yer burasıydı çünkü hepimiz hamileyiz ve birbirimizin halinden anlarız. Eminim ki benim durumumda olan bir çok insan var burayı okuyan. Belki ümitlenen, belki de hüzünlenen.
Bebeğimi kesinlikle aldırmayı düşünmüyorum çünkü bu bebeğe kolay sahip olmadım. Yıllarca pcos tedavisi gördüm, doktorum artık mucize hamile kalman dedi ve bu mucize bana 2014 yılında geldi.
Eşimle son zamanlarda kopma noktasına gelmiştik annesi ve kendi kişilik sorunları yüzünden. Bu bebek bir mucize olur o düzelir sandım ama maalesef düzelmedi.
Benim belki bir daha hiç çocuğum olmayacak ve bunu bildikleri halde bana aldır çocuğu diye baskı yapmalarına, vicdansızlıklarına yüce rabbim cevap verecektir.
Bebeğimi onlarsız büyütmem daha hayırlı demek ki... Bekar bir anne olmaya hazırım, yeter ki bebeğimin psikolojisi sağlam olsun, bu tür insanların içinde yetişmesin.
Test sonuçlarım temiz çıktı kızlar. Evde kedi beslememe rağmen bir sıkıntı olmadı.
İyi ki varsınız, hepinize çok teşekkür ederim. İnanın ağlıyorum okuduğumda, insanın kendini yalnız hissetmemesi nasıl iyi hissettiriyor anlatamam.
Hepiniz iyi ki varsınız. Burada olup, bu paylaşımlarda bulunmamız tesadüf olamaz.
Çok teşekkür ederim
her leke tehlike anlamına gelmezkiPeki kizlar baska bi sorum var:)
Benim 7.haftamda 1 hafta lekelenmem oldu. Simdi 9 un icindeyim Allaha sukur atlattik gibi gorunuyo simdilikve o neydi hala bilemiyorum.
Insallah ilk bebegim olacagi icin cinsiyeti benim icin hic mi hic onemli degil ama erkek bebek kanamayla gelir diye cok duydum ordan burdan acaba tamamen hurafe midir yoksa daha zor yerlesmesiyle ilgili halk arasinda kayit edilememis bir istatistik var midir sizce?
Burda kanamasi lekelenmesi olanlari hep takip ediyorum bakalim neleri olucak
cihazdan kaynaklanıyorkızlar anlamadığım bişeyi sorucam.
ben özel bir hastanede çalışıyorum. ve kadın doğum doktorum işinin ehli. ötesi yok. ama dün tahlillerim vs yapılsın diye ssk ya gittim geçen hafta bebeğim 9 haftanın içinde idi. bu hafta 10. haftam oluyor. kendi doktorum böyle hesapladı.
ama ssk daki 1 hafta geri söyledi. 8 hafta 2 günlük dedi. 1 hafta nasıl küçük söyleyebiliyor anlamadım gitti. adam gibi bakmadı zaten.
aynı durum bende de var ,bulantı değil ama tarifi imkansız bir duyguKizlar meraba,
Kac gundur giremiyorum bi selam veriyim dedim. Hic keyfim yok kizlar. Hic bisey yapmak istemiyorum. Ise zor geliyorum. Midem cok tuhaf bulanmasa bile sanki surekli acim ama hicbisey almiyo icim. Esime de cok ters davraniyorum. Onla da atistik.
Ama bugunumuze sukur tabiki. Icimdeki emanet icin herseye deger. Sizlerde iyisinizdir umarım.
Günaydın, güzel bigün olsun güzel anne adaylarııı
kızlar anlamadığım bişeyi sorucam.
ben özel bir hastanede çalışıyorum. ve kadın doğum doktorum işinin ehli. ötesi yok. ama dün tahlillerim vs yapılsın diye ssk ya gittim geçen hafta bebeğim 9 haftanın içinde idi. bu hafta 10. haftam oluyor. kendi doktorum böyle hesapladı.
ama ssk daki 1 hafta geri söyledi. 8 hafta 2 günlük dedi. 1 hafta nasıl küçük söyleyebiliyor anlamadım gitti. adam gibi bakmadı zaten.
ne güzel sağlıklı olsunlarda beklerim ben.
siz öyle yazınca acaba sorun mu var bende dedim.
evhamlı oldum iyice:)
çok teşekkürler cevaplarınız için.
valla içim rahatladı.
bi de ikil test nasıl birşey oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?