2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

Cok sevindim canım gözünaydın.bende cuma gıttım baktırdım 49 mm çıktı.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canım ya nasıl mutlu oluyoruz böyle güzel haberler duyunca. Allah kucağımıza aldığımız gün haber vermeyi nasip etsin.

sezeryana girerken yazıcam size kızlar şuanda giriyorum diye inş. hayırlısı ile

Amin canım yaa insanın en ufak bişeyde ödü kopuyo kaldı ki bi de erken doğum tehlikesi olabilir lafını duyunca hepten pimpirik olmuştum ama neyseki şükürler olsun sıkıntılı durumumuz kalktı ortadan

Senin tarih belli tabi sezeryan olunca bakalım biz nolucaz :)

rahim ağzı uzunluğu ile ilgili bana doktor hiç bişey söylemedi :44:
tahilleri testleri devlette yaptırdım o yüzden mi acaba zaten bir iki haftaya kadar özel bi doktora gideceğim.

canım bir sorun yoksa söylemezlerki bende gidiyorum çok öksürüyorum diye rahmime baktı kapalı dedi merak etme bişey yok dedi böyle ölçümler insanın kafasını karıştırıyor sırf bence bundan söylemiyorlar. ona bakılırsa bize söylemeden tonla ölçüm yapıyolar mesela bebeğe kan akış hızını ölçüyolar 3 ün altında olması lazımmış benim sorun olana kadar bundan haberim bile yoktu. o hesap.

canım benim ilki 41. haftada gelmedi. kızım çok bekletti kasılma ağrı hiçbişey yoktu. ama 3 cm açılmam vardı. doktor hayret ediyordu ağrısız sızısız açılma şanslısın diye ama sonra kızıımın kalp atışları hızlandı sıkıntıya girdi eşimde suni sancıya izin vermedi mecbur sezeryan oldum. şu anda SSVD düşünüyorum ama hangi hastane yapar doktorum ne der bilmiyorum. ondan sezeryan diyorum ben.

kullandığın demir ilacın ferro sanolmu yoksa ferro sanol duodenal mi?

rahim ağzı uzunluğu ile ilgili bana doktor hiç bişey söylemedi :44:
tahilleri testleri devlette yaptırdım o yüzden mi acaba zaten bir iki haftaya kadar özel bi doktora gideceğim.

banada hiç öyle bişey söylenmedi.
yapılmadı sanırım

arkadaşım aradı aman dikkat et rüyamda erken doğum yaptığını gördüm dedi.
canım sıkıldı psikolojim bozuldu

canım çok yakın işyerindeki arkadaşım hamile. şuanda 33 haftalık. hep bebeği 1 hafta önden giden tombalak bir bebekti. 30. haftada felan 1700 kg felandı düşün. 2 gün önce 33 haftaya girdi randevusuna gitti ama bir sorunu yoktu tansiyonuda hep düşüktür.

randevuya girdi ağlayarak çıktı. bebek 33 haftalık gelişim durmuş tansiyon 15-10 dan aşağı düşmüyor halen düşüremiyorlar bebek gelişmediğinde eski kilosunda kalmış normalde bu durumlarda acil sezeryan olurmuş. ama bebek 2 kilo altında olduğundan doğr doğmaz kuvöze alırnırmış doktorlar biraz bekleyelim bebek 2 kiloyu geçtiği anda alalım dediler o gün apar topar izne çıktı masasında halen su şişesi yarım durur şuanda evde bekliyor. tansiyon düşmüyor. ayakları şiş. kramplar bi taraftan. bırak zamanında doğurayım demeyi doğsa da kurtulsa dedik artık.

demem o ki Allahın dediği olur sana erken doğum diye yazdı ise boşuna üzülme. berat kandilinde zaten hepimizin kaderi değişmemek üzere alınacak canlar doğacak canlar kazançlar zararlar yazıldı. rüya gören kendine yorumlasın sana değil.

canım çok doğru söylüyorsun herşey Allah'tan.
HAyırlısı olsun inş

oh maşallah annesi, Allah sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri de nasip etsin herbirimize :))

Peki doktorun bir daha hangi haftada çağırdı seni

günaydın anneler sizinde bebekleriniz uyandı mı (gece gündüz ayrımı oluyor mu)

canım burdaki arkadaşımda hamile bazen onu uykudan uyandırıyormuş benimkide benle uyur benle kalkar sabah işe giderken uyanır bazen işyerinde uyanır hiç gece yarısı felan hissetmedim uykuya daldıktan sonrada duymadım gece yarısı wc ye kalkarım kızımı örterim telimi alarmını kontrol ederim vs hiç uyanık olduğunu veya uyandığını hissetmedim.

Hayırlısı olsun diyelim yinede aslında yurt dışında olsa yapıyorlar ama türkiyede dr lar pek riske girmek istemiyor... Maşallah ne kadar sabırlıymış ufaklık suni sancıdan bende korkuyorum öyle bi durumda kalsam sezeryan düşünürüm gibi geliyor... Neden bilmiyorum çok itici geliyor bana suni sancı :))

oh maşallah annesi, Allah sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri de nasip etsin herbirimize :))

Peki doktorun bir daha hangi haftada çağırdı seni

Amin canım hepimiz o güzel günü görelim inş :) aslında 3 hafta sonra çağıracaktı ama benim evhamlı olduğumu biliyo onun için 2 hafta sonraya çağırdı zaten mümkünse hep böyle çağırsın artık 4 hafta bana çok uzun geliyor arada kaçamak yapıp nöbetçi dr a görünüyorum öyle olunca :)

Dr lar arada bir ölçüyo zaten sadece size söylemiyorlardır karnınıza baktıktan sonra usg nin aletini kasığınıza doğru kaydırıp bir ölçüm alıyordur en kesin sonucu vajinadan baktıklarında alıyorlar ama karından bakıncada devasa farklar olmuyo dr unuz işinin ehli ise korkmayın örneğin geçen karnımdan baktı 30mm demişti sonra vajenden bakınca 29mm dedi yani çok da bi fark yok bugünse yakın zamanda alttan baktığı için sadece karından bakmakla yetindi... Öncesinde de hatırlıyorum ölçüyordu kendi ağzında mırıldanarak ama her seferinde rahim ağzını ölçüyorum demiyordu... Geçen kontrolde de böbreklerine bakıyodu bebeğin eşim anladı dr da onun üzerine evet böbreklere bakıyorum dedi yani boşa evham yapmayın :) hem bi sıkıntınız olsa vücut belli ediyo bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…