2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
acıl bişey oldugunda ne yapıcam dedim o zaman hastaneye geliceksin evdeyken zaten bende arasan bunu söylerim diyor töbe töbe.

canım, benim durumumda seninkine benziyor.
yapacak bişi yok devam ediyoruz Allah hayırlı, güzel doğumlar nasip etsin hepimize...

canım hemen en kötüyü düşünme, arkadaşlar da yazmış zaten kafa ölçüsünün 3mm den büyük olması sıkıntı yaratıyordu yaptığımız testlerde.
zaten ileri dediğin ölçü inanılmaz ileri değil.
bu tarz ilerilikler, gerilikler olabilir.
diyelim ki düşündüğün, korktuğun şey başına geldi.
(ki kesinlikle gelmeyecek)
o senin yavrun bir sıkıntısı bir eksikliği olsada.
dışarıdakilerin bakışları önemli değil.
senin ona duyduğun sevgi önemli.
senin bakış açın önemli.
evet dünyanın en zor şeyi ( benim kuzenim 40 yaşında 5 yaşında çocuk gibi-üstelik teyzem ve eniştem doktor hatta eniştem başhekimdi)
ama buna herkes sahip olabilir.
şuan benim bebeğimde risk gözükmüyor ama neler yaşayacağımızı bilmiyoruz.
ben ailemde olduğundan ben hamile kalmadan evvel hep diyordum ki amniyosentez yaptıracağım, işte çok korkuyorum.
ya başıma gelirse naparım.
sonra ben hamileliğimin başında iken doğumu yaklaşan bir arkadaşıma bu sıkıntılarımı annattım.
oda bana "hayatta hiç birşeyin garantisi yok, doğduktan sonra da bu tarz birşey yaşayabilirsin, bu sebeple kendini de bebeğinide üzme" dedi.
o günden sonra gerçekten ne kadar kendimi sıksamda hayırlısı ne ise onun olacağını biliyorum.
tabiki Allah'ım hepimizi korusun diye dua ediyorum.
Demem o ki kendini ve bebeğini lütfen üzme.
şuan benim ne kadar riskim varsa emin ol senin de o kadar riskin var.
ve tekrar yineliyorum.
içini ferah tut inşallah sağlıkla bebeklerimize kavuşacağız.
güzel günler bizi bekliyor.
şimdi silkelen ve acil olarak bu ruh halinden çık

arkadaşlar;
herkese günaydınnn güzel bir gün olsun hepimize

benim de canım. Canım acıcaktan çok daha başka korkularım var normal doğumla ilgil maalesef

ya benimde çevremde hiç normal yapan arkadaşım yok.
hatta bir kaçı normal istiyorum diyince.

yok bebek oksijensiz kalır, yok bebek için en iyisi sezeryandır falan dedi.

onlara kafamı çok taktım.
zaten daha doktorumla belirlemedikte nasıl yapacağımızı.
genede bunları duyunca acaip gel gitler yaşıyorum, çok korkuyorum.

yoksa beni çekeceğim ağrı, muayene, atılacak kesik falan hiiiç korkutmuyor.
zerre kadar onları düşünmüyorum.
tek tedirginliğim duyduklarım.

Son düzenleme:
çok haklısın nasıl olucak böyle bilmiyorum ,alalha emanetiz ,doktorumuza güvenirsek yandık ,benımkı nöbetçide olmuyormuş,sadece gündüz hastanede ,
ilk haftalarda hasta oldum aradım not bıraktım arayan soran yok ,şimdi doktorda değiştiremem
az kaldı doğumumuza dişimizi biraz daha sıkalım ,bıdahada tercıh etmem bu doktoru mu

kasel arkadaşım sen hiç canını sıkma ,doktorların ölçümleri bir birini tutmuyor sanırımı ,baktıkları açı ile de ilgili
4 boyutlu yaptırdıgım ultrasonda bebeğimin boyu 38cm cıktı,
kendı doktorumda baktırdıgımda 35 cm cıktı ,endıse etme gönlünü ferah tut sen

benim de canım. Canım acıcaktan çok daha başka korkularım var normal doğumla ilgil maalesef

canım nasıl korkuların var ,benımde var sanırım rüyalar göruyorum tuhaf tuhaf
birde hurma yedıgımde inanılmaz kasıklarımagrıyor,doguma yardımcı bır meyveymıs megersem ,kasılmalara yol acarmıs ,yemeyı bıraktım,doğum anında yesek sanırım işe yarar, allahyardımcımız olsun

Günaydın kızlar....
bugün akşam saat 5 olurmu?
daha 9bucuk..
bugun bitermi?
uykum var...
buaralar cok uykusuzum....

canımmm;

valla nasıl geçer bilmiyorum. inanki sürünerek geldim işe.
her gün biraz daha zor uyanıyorum.
gözlerimi zor açıyorum.

artık her sabah söylenir oldum
yorgun hissediyorum kendimi buda bazı günler psikolojime çok net yansıyor

evimde istediğim saatte uyanıp, uzunca ve güzelce bir kahvaltı yapıp.
ayağımı uzatıp biraz oturmak istiyorum.
öğlen olmadan hafif bir yüryüşe çıkmak istiyorum.

merak etme hayatım baştan geriliyosunda sonra başa gelen çekilir diyosun zaten 1 dakka sürüyo

1 dk ise iyiymiş.
ben geçen sene smear testi yaptırırkende çok zorlanmıştım. kasıyorum kendimi.
hayırlısı diyelim şimdiden düşünmiyim en iyisi.

merhabalar herkese
kızlar bende birkaç gündür gece bacak krampları başladı. az sonra doktorumu araycağım ilaç kullanıyor musunuz siz yazdırmalı mıyım acaba?

Gunaydın kızlar... bebeler baya büyüdü . Sıksık giremiyorum ama takip ediyorum burayı ...bizde herşey normal ilerliyor çok şükür inşallah tüm bebeleri sağlıkla kucagımıza alırız. Benim tek şikayetim aşırı duyarlı oldum abuk subuk rüyalar veya gün içinde oğlumla ilgili vesvesler yapıp korkuya kapılıyorum. kendimi bu tür duygulardan arındırmalıyım negatif enerji ile tüm kötülükleri çagırcam kendime gelirim inş....
kasel 11benimde oğlum kafa bakımından öndeydi ....ben muğlada yaşıyorum ve burda ki dr bunun la ilgili hiç bişey dememişti. İst erdem hastanesinde adalet hnm a gitmiştim oda bu bebeğin kafası çok büyük diyip beni baya bir panikletmişti.......sonra burdaki dr um buralıların kafası büyük olur boşuna paniklemissiniz dedi....oğlum 38+1 de kafa ölçüler 42 olur şekilde kilosundan ve nst de hareketsiz oluşundan dolayı acil sezeryanla alındı. hiç bir sorunu yok çok şükür sağlıklı kafası büyük ama anormal değil ......

Canım ben özel hastanede çalışıyorum birsürü kadın doğumumuz var gece bir asistan bir doç. kalır nöbetçi olarak acil vaka gelirse diye ama sen kendi doktorunu istersen evden kalkıp gene geliyor.

birde zaten normal doğum ilk bebekte 16 saat süren bişey doktorun hastanedeyse bırakıp seni gitmez bekler doğurana kadar gece gelirsende sabaha kadar doğurmayacağına göre hayli hayli gelir doktorlarınız diye düşünüyorum.

ayneeeeeennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn canım ya........ doktora gıdecegım zaman rapor ısteyecegım.. en azından bıraz dınlenırım ya hem bedenen hem psıkolojık yoruldum... bebegımde yoruldu... sureklı bılgsayar basında radrasyon alıyorum.... agustostada yıllık ıızne cıkıcam... sonra Rabbımın izniyle dogum izni...

sende rapor almayı dusenmezmısın ?

Kızlar emzirme sutyeni alırken bir beden büyüğünümü alıcaz. Ben 80 giyiyorum normalde 85 aldım yinede tam oldu ne yapıcam degistireyimmi? Tecrübeli annelerden cevap bekliyorum...

Canım ben de normalde 80 giyiyorum 85 aldım internetten sipariş verdim dar geldi ama. Şimdi iyice büyücek bu haftalardan sonra o nedenşe 90 alıcam sanırım

merhabalar herkese
kızlar bende birkaç gündür gece bacak krampları başladı. az sonra doktorumu araycağım ilaç kullanıyor musunuz siz yazdırmalı mıyım acaba?

Bende birkaç gün önce aynı konudan muzdarip buraya da yazdım, magnezyum içmeye başladım şükür kesildi. magnezyum ve kalsiyum eksikliği nden oluyomus canim.

Bunlarin hepsi sacmalik adi üstünde normal dogum önceden insanlar evde doğruluyorlardı.doktor zaten ters bişey oldugunda anında müdahale edip sezaryana alır veya kesik atar kontrollü sekilde.bak ben 43+3 de doğurdum yinede sezaryan yapmsdilar.heleki agridan korkmuyosan ve bebegin sagligi pozisxonu müsahitse kesnlikle normal dogum yap. Gerisi Allah'ın elinde zaten.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kızlar ben sürekli bilgisayar basındayım...
cok tedırgınım radrasyon olayından napıcaz....

canım ben de aynı durumdayım bilgisayar dersleri veriyorum üstelik 1 tane de değil koca sınıf bilgisayar.
eve git canın sıkılır bilgisayar.
ne yapacaksın uzak durabiliyorsan dur. yoksa meslek mecbur. hem yalnız zararlı olan bilgisayar değil. telefonu bulaşık çamaşır makinası fırını....

1 dk ise iyiymiş.
ben geçen sene smear testi yaptırırkende çok zorlanmıştım. kasıyorum kendimi.
hayırlısı diyelim şimdiden düşünmiyim en iyisi.

smear testinde bişey anlamıyon zaten bir aletle açıp sürüntü alıyorlar merak etme buda geçecek. sonra doğum hikayelerimizi anlatırız burada.

kelimesi kelimesine katılıyorum canım. NOrmal doğum olumsuz hikayeleri beni geriyor bebeğim için endişelenmeme sebep oluyor, yoksa nedir yan, ben 1 gün acı çeksem bağırsam yırtınsam!

nasıl ya normal istiyosa mutlaka doktorlar yapıyor bu ihmal bence ya çatısı darsa ya normal yapamıcak nitelikteyse nasıl tehlikeye atıyorlar.

Onu inan bilmyrm doktor gerek gormedi dedi bana dogumda daha belli olurms dogum sancisi basladiginda daha dogrusu ve gercektende oyle oldu arkadasm cok rahat bir sekilde normal dogm yapti

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ya böyle söyleyenlere ben geri kafalı diyorum. bizim zamanmızda ultrason mak yoktu annem bebeğimin resimlerini görünce şaşırıyor nasıl çekiyolar bunu makineyle diye 1 kere bile hamile iken muayneye gitmemiş kaç haftalık doğurduğunu bile bilmşyo sancısı gelmiş gitmiş doğurmuş onu geçtim annemin kız kardeği makat gelişi doğmuş o zamanın şartları ile bu zamanın şartları birmi

bebek için en iyisi normal doğumdur. kadın içinde öyle. bebek hazır oldıuğu zaman geliyor ya varmı dahası.

oksijen sizmi kalır biz nasıl doğmuşuz normal valla hem kendimle hem annemle gurur duyuyorum normal doğurmuş doğmuşum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…