2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497

çokmuş gerçekten ben ssk lıyım özel sağlık yok yani. ben afiyet hast. gidiyorum Bilgi hanım var orda iyi yani memnunum doktorumdan ama çyle vazgeçilmeuyecek kadar değil.

çokmuş gerçekten ben ssk lıyım özel sağlık yok yani. ben afiyet hast. gidiyorum Bilgi hanım var orda iyi yani memnunum doktorumdan ama çyle vazgeçilmeuyecek kadar değil.

aslında hiç kimse vazgeçilmez değil
ama ben bekarkende gitmiştim Filiz hanıma,evliykende devam ettim..
kadın inanılmaz rahatlatıyo beni,ilgili alakalı sevecen ve hep güleryüzlü..
2 defa düşüğüm oldu,bu 3.de kalp atışını duymaya gittiğim kontrolde "sıran geldi,senden çok ben heyecanlıyım..hadi geç bakalım" dedi.. sanki aileden biri gibi..
işte insanı bu bile rahatlatıyo,güven veriyo..
bazısı öyle mi? nemrutlar

evet canım hem de nasıl. hele devlettekiler insan gibi davranmıyorlar uyuz oluyorum. Şimdi sadece rutin şeyler için gidiyorum devlet hastanesine. Özellerde de bazıları çok cins oluyor ben bisürü doktor değiştirdim valla :)

tamam canım çok teşekkür ederim :)

aynen dışarı çıkamıyorum yemek kokusu filan öldürüyor beni,bazen poşetler kağıtlar filan kokuyor yaaa..Az kaldı kızlaarr inşallah

benim çeviri ders notlarım vardı kızlar, gelişim ve öğrenme dersinden... bilg.da bir yerlerde olsa gerek, bulup onu da paylaşabilirim sizinle...

olur canım seve seve okuruz biz de rabbim bize güzel hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin... her ne kadar annelik iç güdüsel bir şey se öğrenilmeyen bir şeyse eğitim konusu farklı bişeydir bence bişeyler katabilirsek kendimize ne mutlu

Tam cikartmamistim kazaklar yoktu meseka ince trikolari falan cikartmistim. Ayy pufpufumm bi hasta oldum ki rezalet durumdayim izin aldim iki gun. Dinlenmen lazim dedi dr ilac vermedi minoset verdi ama icmeyecegim. Cok zormus boyleyken hasta olmak portakal agaci cikicak icimde galiba elimden gelen baska bisey yok meyve yemekten baska ihlamur midemi bulandiriyor.sonumuz hayrola seni anliyorum hastalik tam olarak gecmiyordur bir turlu cooook gecmis olsun. Bu arada saglik ocagi pesime dustu :) takibimi yapacaklarmis telefonumu nerden buldularsa aradilar cagirdilar gittim sasirticcu bi sekilde ilgilendiler. Bu arada bende bi kitap okuyorum " bebeginizi beklerken sizi neler bekler ?" Fena degil ama tam istedigim gibi de degil. Sanirim ayni gun veya bi gun once hamile kalmisiz super zamanlama :)

evt yaaa ben normalde hasta olmazdım,direk grip boğaz yakaladı beni..
ıhlamur ve meyve zaten benim ilaç,devamlı yedim içtim..anca geçiyo yavaş yavaş..

sağlık ocağı arıyo zaten,gittiğin hastane sisteme seni hamile diye kaydettiği an arıyolar çağırıyolar..bende gittim geçen hafta,kaydı yaptırdım..gayet ilgili davranıyolar evet..

ben bebekle ilgili herşeyde kendimi cinsiyet sonrasına ayarladım..
alışverişe başlamayı da,kitap falan okumayı araştırmayı da..
çok içim gidiyor acaip istiyorum ama tutuyorum kendimi..

Son düzenleme:
kızlar yardım (

ayak bileklerimde şişlikler oluştu üzerleri kırmızı ve çok ağrıyo.cildiyeye gittim kalp damara gittim şimdide romatolojiye gideceğim yarın.benim gibi olan varmı çok korkuyorum...

Ikili test benim icin milat olacak insallah koyverecegim ondan sonra temelli..kiyafet alacagim kendime ve bebegime akrabalara soyleyecegim. Insallah Allah o gunleri gosterir hepimize ..

kızlar yardım (

ayak bileklerimde şişlikler oluştu üzerleri kırmızı ve çok ağrıyo.cildiyeye gittim kalp damara gittim şimdide romatolojiye gideceğim yarın.benim gibi olan varmı çok korkuyorum...

Allah Allah cok gecmis olsub. Insallah gecici onemsiz birset cikar ilk defa duydum ben. Ileriki donemlerde boyle sislikler vs oluyormus ama bu donemde bilemiyorum

Ikili test benim icin milat olacak insallah koyverecegim ondan sonra temelli..kiyafet alacagim kendime ve bebegime akrabalara soyleyecegim. Insallah Allah o gunleri gosterir hepimize ..

amin canım benim en kocamanından en büyüğünden amin büsbüyük amin

kızlar yardım (

Allah Allah cok gecmis olsub. Insallah gecici onemsiz birset cikar ilk defa duydum ben. Ileriki donemlerde boyle sislikler vs oluyormus ama bu donemde bilemiyorum

benmde bildiğim,duyduğum bişey değil bu dönem için :26:

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="width: 50%"][h=3]Belirti[/h][/TD]
[TD="width: 50%"][h=3]Muhtemel nedenler[/h][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Vajinal kanama (az miktarda, ya da durmuş bile olsa)[/TD]
[TD]Düşük, düşük tehdidi, plasentanın önde yerleşmesi, plasentanın ayrılması, erken doğum tehdidi[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Karın ağrısı[/TD]
[TD]Düşük, düşük tehdidi, dış gebelik, plasentanın ayrılması,erken doğum tehdidi, başlamış doğum eylemi, ağır preeklampsi[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Rahimde kasılma, ya da kramp tarzında ağrılar[/TD]
[TD]Erken doğum tehdidi, başlamış doğum eylemi[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Karnın ileri derecede sertleşmesi ve gevşememesi (kanama olabilir ya da olmayabilir)[/TD]
[TD]Erken doğum tehdidi, başlamış doğum eylemi, plasentanın ayrılması[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Vajinadan sıvı gelmesi (miktarı ne olursa olsun)[/TD]
[TD]Vajinal enfeksiyon, suların erken gelmesi[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ellerde, yüzde, ya da ayaklarda aniden ortaya çıkan şişme, kısa zamanda "aşırı kilo almış olma" hissi[/TD]
[TD]Preeklampsi[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TR="bgcolor: #ffffff"]
[TD]Şiddetli başağrısı[/TD]
[TD]Preeklampsi[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TD]Görme bozuklukları (bulanık görme, sinek uçuşması, kısmi körlük, parlak noktalar, görme alanında kör noktaların ortaya çıkması)[/TD]
[TD]Preeklampsi[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TABLE="width: 100%"]
[TD="width: 50%"]Başdönmesi, sersemlik[/TD]
[TD="width: 50%"]Preeklampsi, pozisyonel (sırtüstü) yatmaya bağlı tansiyon düşmesi[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TD]Bebek hareketlerinde belirgin azalma[/TD]
[TD]Bebekte sıkıntı (fetal distres)[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TD]Bebek hareketlerinin durması[/TD]
[TD]Inutero mort fetalis (bebeğin ölmesi)[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TD]Ayakta, baldırda, ya da bacakta ağrı veya kızarık bir bölge ortaya çıkması[/TD]
[TD]Tromboflebit (damar iltihabı)[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TD]Pubik bölgede ve kalçalarda şiddetli ağrı, bacak hareketlerinin kısıtlanması[/TD]
[TD]Simfiz pubis ekleminin aşırı zorlanması ya da ayrılması[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TD]İdrar yaparken yanma ya da ağrı[/TD]
[TD]İdrar yolu enfeksiyonu, Cinsel yolla bulaşan hastalık (CYBH)[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TD]Vajinal akıntı, genital bölgede yara ya da yanma[/TD]
[TD]Vajinal enfeksiyon (vajinit), Cinsel yolla bulaşan hastalık (CYBH)[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TD]Ateş (38 derecenin üzerinde)[/TD]
[TD]Enfeksiyonlar (başta idrar yolu enfeksiyonu)[/TD]
[/TR]
[TR]
[/TD]
[/TR]
[TD]Şiddetli bulantı ve kusma[/TD]
[TD]Hyperemesis Gravidarum tablosu
(İleri gebelik haftalarında mide problemlerine ya da idrar yolu enfeksiyonuna işaret edebilir, her zaman değerlendirilmelidir.)
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…