2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Kızlar şimdi kontrolden geldim 11 haftalık olmuşuz :) doktorumuz ikili testi de yaptı ense kalınlığı normal dedi bide kan verdim sonucu 26 kasımda çıkacak bebeğim 4 cnm olmuş maşl. :) herşey çok şükür yolunda allah herkesin bebeğini sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin :))

Slm canim bende vardi hemde ne yanma kaynar gibiydi yatamiyodum bile dr. Rennie duo surup ic dedi yemeklerden once birde gece yatarken kullandim 1 hafta 2 gundur denedim icmedim yanmiyor devam ederse hamilelik boyunca bile kullanan cokmus

aynen midemden nefes borusuna kadar bir yanma çok kötü oluyorum sağol canım dr soracağım

[h=2]Anne karnında bebek eğitimi[/h]
Bebeğiniz anne rahmine düştüğü andan itibaren onun istenen bir varlık olduğunu hissettirin. Çocuk zihninde onun değerli bir varlık olduğunu belirleyen ona karşı olan davranışlarınız olacaktır, söylemleriniz değil. Çocuğunuza gözlerinizi çevirdiğiniz zaman, onun bu dünyadaki varlığıyla takdir edildiğini, beğenildiğini hissetmesini sağlayın. “ SEN BİZİM İÇİN ÖNEMLİSİN VE DEĞERLİSİN”. Anne babalıkta bundan daha önemli bir kural yoktur.

Yapılan araştırmalar bebeğin ana dilini anne rahminde öğrendiğini ortaya koyuyor Bebekler zaten anne sesini çok çabuk algılıyorlar Ardından da babayı algılamaya başlıyor İşte bu nedenle bebeğin en baştan itibaren bir birey olduğunu kabul etmekte yarar var Öyle ki hamilelik sırasında karı-koca arasında sürekli gerginlik yaşanması da bebeği etkiliyor O açıdan tartışma sonrasında anne, karnına dönüp "Babanla yüksek sesle konuştuk ama bunun seninle ilgisi yok" demeli

Çocuğunuza yabancı dil, ya da sanat eğitimini hamileliğiniz ilk aylarından itibaren verebileceğinizi biliyor muydunuz?

Psikologlar hamileliğin ikinci 3 aylık dönemi olan 3. ve 6. aylar arasında çocuğun zihinsel gelişiminin başladığını ve annenin heyecana bağlı ortamından etkilenen çocuğun, çeşitli uğraşlarından da etkilendiğini belirtiyorlar.

Anne karnındaki bebeğin, koşullama yöntemiyle yabancı dile, çeşitli sanatsal etkinliklere, bazı bilimlere yatkınlığı artırılabilir, düzenli uyku alışkanlığı kazandırılabilir. Örneğin, hamileliğin 2. döneminde sürekli yabancı dil konuşan, dinleyen annenin çocuğunun o dile kolayca hakim olabildiği; resime kendisini adayan annenin de çocuğunun resime karşı yetenek kazandığı saptanmış. Ayrıca matematik, fizik gibi bilimlerle ilgilenen annenin de çocuğunun bu bilimlere karşı başarılı olduğu görülmüş" diyor. Özerk doğumdan sonra çocuğun uyku düzeninin ise hamilelik döneminde gürültülü ortamda bulunan, sesli müzik dinleyen anne adaylarının çocuklarında daha iyi olduğunu, çocuğun gürültüden fazlaca etkilenmediğini söylüyor.

Bebeğe en güçlü ulaşan ses annesinin sesidir. Anne karnındaki bebek 26. haftadan itibaren ise annenin sesinin ritmini, iniş çıkışlarını ayırt edebilir. Anne sakin bir sesle yavaşça ve basit cümleler kurduğunda bebek sakinleşir. Hamileliğin son 3 ayında ise bebek müzik ya da gürültü duyduğunda tekme atar, duyduğu sese göre tepki gösterir

doğum sonrasında da anne sesi ve annenin kalp atışına benzeyen sesler bebeği çok rahatlatır. Bebekler zamanla göz teması kurmaya, anne sesini dinlemeye, anneyi gözlemlemeye ve annenin yüz ifadesindeki değişiklikleri fark edebilmeye başlarlar; böylece anne-bebek iletişimi yeni bir boyut kazanır. Annenin mimikleri, canlılığı, değişken ses tonu bebeğin ilgisini çekmeye başlar ve bebek gülümseyerek, ayaklarını ve kollarını oynatarak tepki gösterir.

Hamilelikte kendinizi üzmeyin. Hiçbir şeyi kafanıza takmayın.
-Kendinizi kötü hissetmenize neden olacak kişi ve olaylardan uzak durun.
-Deprem, sel, kaza gibi felaket haberlerini ve bu tür görüntüleri izlemeyin.
-Yorucu ve stresli bir işiniz varsa izin alın.
-Doktorunuz hamileliğiniz esnasında size istirahat önerdiyse onu mutlaka dinleyin.

Rahatlama egzersizleri hamilelik döneminde işe yarar. Kalp atışları, kan basıncı, stres hormonu ve kas gerginliği azalır, zihin de tüm bu fiziksel değişimlerden olumlu etkilenir. Kaygı ve depresyon ile baş etmede, bedeni rahatlatmak, öncelikle zihni rahatlatmanın ve endişe ve kaygılardan uzaklaşmanın yoludur. Her gün veya gün aşırı, bu egzersizlerden faydalanmalıdır. Hamilelik döneminde psikolojik destek alınması, duyguları ifade etmek, yapıcı ve alternatif düşünme yöntemleri geliştirmek, başa çıkma becerileri kazanmak açısından yardımcı olacaktır.

hamile bir kadın sağlıklı beslenmeli, yeteri kadar uyumalı, alkol ve sigaradan uzak durmalı ve egzersiz yapmalıdır. Egzersiz yorgunluk, halsizlik ve bel ağrıları gibi hamilelik ile ilgili rahatsızlıkların görülme sıklığını azaltır.

ALINTI...

canım doktorun haberi olmadan bişe yapma..numarası varsa ara sor istersen yerine decavit kullanabilir miyim diye..benim eczacı bi arkadaşım var o da hani doktorlar da ilaç firmalarıyla anlaşıyolar yoksa farkı yok falan dedi..ama sen dediğim gibi mutlaka doktoruna danış sakın kesme..

maşallah canım..

gözün aydın canım herşeyin yolunda olmasına sevindim ne güzel atlattın darısı başımıza

Canim evet haklisin ama kismen...
Ilaclari tabi ki doktor kontrolunde kullanmak sart....
Fakat bizler annelerimiz gibi sansli degiliz maalesef....
Dogallik denen birsey kalmadi....
Mecbur cogu vitamin minerali haplarla almak zorundayiz...
Dogal yollardan alip yediklerimiz ne kadar dogal olabilir ki ?
Bence once tedbir sonra tevekkul

Masaallah
Canim cinsiyet hakkinda birsey soyledi mi peki ?

maşallah canım darısı bizim başımıza :)

bebeğinizin cinsiyeti henüz belli değil ama ne hissediyorsunuz kızlar. Ben evlenmeden önce de rüyamda hep erkek çocuğum olacağını görürdüm şimdi de öyle hissediyorum. Bu arada hamilelikten beri çok garip rüyalar görüyorum baya korkarak uyanıyorum filan, aslında huzurluym ama neden öyle oluyor anlayamadım. Siz de durum nasıl

Bende oğlum olacakmış gibi hissediyorum canım.Hakkımızda hayırlısı olsun.

Rüya konusuna gelince rüya değil resmen kabuslar görüyorum bende

selamlar

bende 11.haftamdayım bulantılarım falan geçti çok şükür
ben hala alışamadım kendimi hamile gibi hissedemiyorum daha doğrusu bişey olacağından korkuyorum sanırım o yüzden napıcam bilmiyorum pazartesi günü randevum var ikili test yapılcak hayırlısı olur inş
of kafam çok karışık

ooohhh süpersin..maşallah arkadaşım
darısı başımıza

Kizlar idrar ve sutle yapilan cinsiyet belirleme yontemi var deneyeniniz var mi ?
sut kesilirse kiz diyorlar....
Kesilmez ise erkek....
Ben yaptim kesilmedi yani Erkek ...
Yarinda kontrolum var...
Cinsiyet hakkinda yorum alirsam yazarim....

Kizlar idrar ve sutle yapilan cinsiyet belirleme yontemi var deneyeniniz var mi ?
Kesilmez ise erkek....
Yarinda kontrolum var...

nasıl oluyo kız o.. anlat çabııkkkkk

Kesilmez ise erkek....
Yarinda kontrolum var...

nasıl oluyo kız o.. anlat çabııkkkkk

aaa buldum

http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...siyet-uzerine-dogruluk-payi-cok-yuksek-5.html

bardağın 3 te 1 i kadar taze soğuk süte sütün yarısı kadar idrarınızı ekleyin bir kaç dakika içinde süt çürüyorsa bebek kız çürümüyorsa bebek erkek

ben kız hissediyorum nedense..burda bikaç arkadaş yapmıştı sanırım gece elini karnının üstüne koyup ayetel kürsiyi okuyup bebeğini görmeyi bekleyenler bende her gece yapmak istiyorum ama nedense korkuyorum,yapamadım bi türl :)

evet ben de öyle yaptım ve erkek gördüm dün gece de eşim kız görmüş rüyasında..bakalım kısmet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…