- 15 Kasım 2013
- 6.733
- 13.780
- 248
- 43
Aynen öyle birbirini tutan doktr yorumu çok az benim kendi adıma kararım aşı konusunda doktorun yaptır dediği herşeyi yaptırmak bi hepatit kaldı bakalım onuda yaptırınca 2 yaşında var dedi sonra 4 yaşındaymış artık çok şükür kurtuluyoruz bu fasıldandacanım bizim dr da tam tersini söyledi ağızdan alınan aşıyı yaptırmayın karmanın içinde zaten var dedi. ben yaptırmadım. bu drlar da ne tuhaf kendi aralarında bile çelişiyorlar..
Birbirleriyle çekilişiyolar çünkü aşılarla ilgili eğitim almıyolar. O konuda uzmanlık yapmıyolarsa araştırmaları tezleri makaleleri okumuyolarsa bilgileri tamamen tekdüze sağlık bakanlığının zorunlu olarak yaptığı açıklamalardan ibaretmiş...canım bizim dr da tam tersini söyledi ağızdan alınan aşıyı yaptırmayın karmanın içinde zaten var dedi. ben yaptırmadım. bu drlar da ne tuhaf kendi aralarında bile çelişiyorlar..
O dr yuzunden 5 sene once her muayeneye 150 tl verdimBu doktor adamı kalpten götürürmüş. O nasıl açıklama ya hu
Bu ozel menenjit asisini hemsireye sormustum inanir misiniz oyle bir asinin varligindan bile haberi yoktu.Birbirleriyle çekilişiyolar çünkü aşılarla ilgili eğitim almıyolar. O konuda uzmanlık yapmıyolarsa araştırmaları tezleri makaleleri okumuyolarsa bilgileri tamamen tekdüze sağlık bakanlığının zorunlu olarak yaptığı açıklamalardan ibaretmiş...
Bizimde 5 seneden sonra kendiliginden oldugunu duyunca butun olumsuzluklari siralamisti, kalpten goturecekti bizi haberi yokBende ilk bi doktora gittim o gün kaza yapmış kadın gelmemiş karşısında biyer vardı oraya girelim bari dedik gittik kadın baktı işte kese var dedi ondan sonra sıraladı üni hast git kilolusun tansiyon olur falan demişti
Aren iplere pek dokunamadığı için hiç sorun olmadı..Ipli perde kullanışlı oluyor mu cocuk takilir falan diye duydum. Ben zebrayi pek sevmiyorum aslinda hic kullanmadim hep tül kullandim yine tül aldim baktim mutfaga gore degil yine başa dondum gezip bakmam lazim seçenek çok.
Sen böyle anlatınca aklıma geldi. Areni öğrendikten bikaç gün sonra babamı yoğun bakıma almışlardı. Tabi aşırı üzüntüden benim şiddetli kanamam oldu. Dr gittik hemen. Dr parça düşürürsen gelirsin diyip eve gönderdi bizi. Neyse eve geldik ben parça düşürdüm. Wcden eşime bağırdım bebek düştü diye. Sonra hemen dr gittik tekrar dr kese bozulmuş yapacak bişey yok dedi. Nasıl ağlıyorum anlatamam. Ertesi gün kendi tüp bebek dr gittik herşey yolunda hiçbirsorun yok demişti.. İnanılmaz mutlu olmuştum..Bende anlatiyorum ama ilginctirki oglumu hic hatirlayamiyorum hafizami cok zorladim, 5 sene onceki kizimi hatirliyorum
Bizim de ilk 5 yil olmadi bebegimiz ustune bel fitigi ameliyat derken cok stresli bi bes yil gecirdik. 2 asilama yaptik tutmadi karar verdik tup bebek yaptiracagiz. Benim adet dongumde en gec 28 gün. 2 gun gecikti reglim haftasonuna denk gelmisti zaten ptesi annemlere birakti esim beni eczanede orda test alip yapacaktim. Kiz kardesim ecz calisiyordu o donemler tabi ben hic test yapmamistim o zamana kadar kardesim biliyor nasilsa diye girdim wc ye :) koyduk testi önümüze arkadas belli belirsiz bir cizgi cikti ben goruyorum da bu cok bilen ecz kalfasi gormuyor mukizin canini alacaktim... kiz cevap versene benim gordugumu sende gormuyor musun diye sonra bu birden bir bagirmaya basladi anneeee cann hamile diye ama ziplarken ayaklari poposuna deyiyor tabi beni aldi bi titreme zangir zangir titriyorum heyecandan. Titreye titreye tlfnu cevirdim esimi aradim ha-ha-ha-mi....leyim diyebildim annene ver telofonu cabuk dedi, cevaba bak su kizi sakinlestir birsey olacak demis ondan sonra 4 tane daha idrar testi bir kan tahlili yaptirdik hepsi pozitif ama ben hala inansmiyorum. Neyse dra gittik muayene olduk oturduk drn karsisina.. kese var ama bebek yok dedi tabi biz sok baska aciklama da yapmiyor , nasil yani ne demek simdi bu 5 seneden sonra oldu bu bebek deyincede basladi anlatmaya, sormaz olaydik yok bos gebelik olabilirde yok bilmem nede butun tibbi aciklamalari yapti. Eve geldik esim anneme var aama yok diyo annem nasil yani diyor esim aslinda var ama yok diyo Hemen o dr birakip bolgedeki en iyi profa gittik ve bebisimizin kalp atislarini dinledik goz yaslari icinde
Birbirleriyle çekilişiyolar çünkü aşılarla ilgili eğitim almıyolar. O konuda uzmanlık yapmıyolarsa araştırmaları tezleri makaleleri okumuyolarsa bilgileri tamamen tekdüze sağlık bakanlığının zorunlu olarak yaptığı açıklamalardan ibaretmiş...
Aynen öyle birbirini tutan doktr yorumu çok az benim kendi adıma kararım aşı konusunda doktorun yaptır dediği herşeyi yaptırmak bi hepatit kaldı bakalım onuda yaptırınca 2 yaşında var dedi sonra 4 yaşındaymış artık çok şükür kurtuluyoruz bu fasıldanda
Birbirleriyle çekilişiyolar çünkü aşılarla ilgili eğitim almıyolar. O konuda uzmanlık yapmıyolarsa araştırmaları tezleri makaleleri okumuyolarsa bilgileri tamamen tekdüze sağlık bakanlığının zorunlu olarak yaptığı açıklamalardan ibaretmiş...
Bende plansız olduğu için ikincisi mutlaka planlı olsun istiyorum ama plansız oluncada ayrı bi güzel oluyo sankiBenim öyküde hevesim kursağımda kaldı öğrenme konusunda ikinciyi kendim planlıcam diyorum hep :) bizim hemen oldu adetim gecikti üşüme falan nasıl donuyorum test yaptım bende hep silikti çizgiler 5 krre falan yapmışımdır kv görümceye hamileyim dedim olmaz hemen yanılıyosun falan dediler hiç bi heyecan heves yaşayamadım :)
Geçen gün midemi üşüttüm heralde bulantı üşüme çok fenaydım kv ye diyorum böyle böyle hamilemisin diyo bana hemen :) hee dedim birine baktıkta ikincisini yaptık
Bu ozel menenjit asisini hemsireye sormustum inanir misiniz oyle bir asinin varligindan bile haberi yoktu.
aynen canım ciddi ciddi doktorların bu konuda bi bilgisi yok. Özellikle araştırmadıkları sürece bunun eğitimini almıyolarmış. Şu özel aşıları yaptırsan mı diye düşünürken kardeşimin tanıdığı bi doktor vardı ona sorduk. Adam bunun eğitimini biz almıyoruz genel geçer yüzeysel görüyoruz. Özel aşılar hakkında tek bildiğimizde bu aşıları üreten ikaç firmalarının tanıtmak için gönderdikleri broşürlerden ve firma temsilcilerinin söylediklerinden ibaret demiş.bende netten baktım karmanın içinde çocuk felci aşısını gördüm ondan sorma gereği duydum. hakkımızda hayırlısı.. geçen aylarda bir haber vardı. avukatmıydı tam olarak hatırlamıyorum. adam çocuğuna hiçbir aşıyı yaptırmamış. mahkeme filan açmışlar ve bu kişiler kazanmış. o yüzden aşılar konusunda çok kararsızım. yazdığı şeylerde mantıklı geldi.
Benimde face de görmüştüm bu yazıyıYine guldurdun beni kiz.. adama senin yuzunden demiş :)
Cok hosuma gitti bu laf
3 mu
Kiskanmadim ki
Evet canım çok kiloluydu 6 günlükken bebek hastanesine gitmiştik emzirme odasında iki kadın vardı birşeyler konuşuyorlardı biri diğerine oglumu göstererek bak onun gibi iki üç aylık olsa neyse dedi hiç çaktırmadım nazar değmesin diye:)Canm cok kiloluymus gercektende cok tehlikeli aslinda. Hira 3.200 gram dgdu bn ble nasl dogurdum bilmiyorm normal cok zor gercekten ama sezeryan bana dha urkutucu geliyo
Canım birde aslında Dr çok önemli ben devlet hastanesinde dogum yapmıştım belli bir drum yoktu nöbet değişimi oldu birkaç kez ilk yatış yaptığımdaki Dr sezaryan olur yüksek ihtimalle dedi beni yatırdılar unuttular orada serum bitiyor gelen giden yok sancım artıyor muayene etmiyorlar canları ne zaman isterse belki iyiler de vardı ama bana denk gelmedi ben o yüzden Eceye hamile kalmadan eşimle pazarlık yaptım bu doktordan herkes memnundu onda dogum yaparsam hamile kalırım dedim bu doktorda hep normal yapmamı istiyordu ama kızım ters gelince sezeryan oldum yoksa epidural normal yaptırcam diyordu Dr um epidural çok rahat oluyor ikinci bebek için hayırlısı canım senin hazır olman önemli olan hazır hissediyorsan düşün yoksa biraz daha bekle bekleBunyeye gore degisiyo demek canm.ben sezaryenden cok korkuyorum kalbim durur herhalde.dogum sonrasi rahatti ama bi sknti yasamadim.Allah kismet ederse ikinciyi de normal dogurcm insallahbu arada esim baski yapiyo ikinciyi yapalm diye daha cok erken ya
Ne tuhaf doktormuşBende anlatiyorum ama ilginctirki oglumu hic hatirlayamiyorum hafizami cok zorladim, 5 sene onceki kizimi hatirliyorum
Bizim de ilk 5 yil olmadi bebegimiz ustune bel fitigi ameliyat derken cok stresli bi bes yil gecirdik. 2 asilama yaptik tutmadi karar verdik tup bebek yaptiracagiz. Benim adet dongumde en gec 28 gün. 2 gun gecikti reglim haftasonuna denk gelmisti zaten ptesi annemlere birakti esim beni eczanede orda test alip yapacaktim. Kiz kardesim ecz calisiyordu o donemler tabi ben hic test yapmamistim o zamana kadar kardesim biliyor nasilsa diye girdim wc ye :) koyduk testi önümüze arkadas belli belirsiz bir cizgi cikti ben goruyorum da bu cok bilen ecz kalfasi gormuyor mukizin canini alacaktim... kiz cevap versene benim gordugumu sende gormuyor musun diye sonra bu birden bir bagirmaya basladi anneeee cann hamile diye ama ziplarken ayaklari poposuna deyiyor tabi beni aldi bi titreme zangir zangir titriyorum heyecandan. Titreye titreye tlfnu cevirdim esimi aradim ha-ha-ha-mi....leyim diyebildim annene ver telofonu cabuk dedi, cevaba bak su kizi sakinlestir birsey olacak demis ondan sonra 4 tane daha idrar testi bir kan tahlili yaptirdik hepsi pozitif ama ben hala inansmiyorum. Neyse dra gittik muayene olduk oturduk drn karsisina.. kese var ama bebek yok dedi tabi biz sok baska aciklama da yapmiyor , nasil yani ne demek simdi bu 5 seneden sonra oldu bu bebek deyincede basladi anlatmaya, sormaz olaydik yok bos gebelik olabilirde yok bilmem nede butun tibbi aciklamalari yapti. Eve geldik esim anneme var aama yok diyo annem nasil yani diyor esim aslinda var ama yok diyo Hemen o dr birakip bolgedeki en iyi profa gittik ve bebisimizin kalp atislarini dinledik goz yaslari icinde
Canım bi program var aplock sanırım adı. Telefonun istediğin yerine şifre koyabiliyosun onu indir istersen. Iphoneda yok ama androitse rahat edersin. Bende gökçe elimden çekince uçak moduna alıyorum. Öğren miş arıyo hepAyy bu kıza pepe falan açıyorum telden o da bütün milleti arıyor geçende birisini aramış bugünde oglumun geçen seneki dershane öğretmenini aramış ögretmen aradı simdi özür dilerim böyle böyle dedim olsun önemli degil dedi bir de telefon kontörlü eşim dün yükleme yaptı kontörler boşa gidiyor eşim duymasın:))
Deneyeyim canım sagol oglumun telefonu bu zaten söyleyeyim de indirsin ayy sorma canım milleti taciz ediyor:))Canım bi program var aplock sanırım adı. Telefonun istediğin yerine şifre koyabiliyosun onu indir istersen. Iphoneda yok ama androitse rahat edersin. Bende gökçe elimden çekince uçak moduna alıyorum. Öğren miş arıyo hep
Bu sene ece izin verirse oynarsınız biraz zor ya :)Yılbaşı akşamları ailece tombala oynarız çok keyifli oluyor çocuklar da çok seviyor her sene klasik olarak küçük oglum yenilgiyi hazmedemez oyunun yarısında ses tonu değişir ve aglamaya başlar bana hiç çıkmıyor diye her oyunun başında söz verir aglamaycagım diye yine aynısını yapar biz eşimle birbirimize bakıp şimdi aglıyacak modunda tebessüm ederiz birbirimize ama anne baba yüregi dayanamayız onun rakamlarını seçip ona tombala yaptırırız böylece mutlu sekilde bitiririz tombalayı:)))
İzin vermezde masa da oynarız artık onun önüne de oyun hamuru falan koyarım oyalanır biraz:))Bu sene ece izin verirse oynarsınız biraz zor ya :)
kafa dengi insanları ben de seviyorum çok güzel vakit geçiyor kolaygelsin canımPertim çıkacakAkşam biz dahil 5 aile bizdeyiz. Yarın da eşimin doğum günü. Bu kadar işin arasında ve bu karlı havada gittim pasta aldım. Bi sürü hazırlık yapıcam daha. Salatalar tamam sayılır. Eşim balık alacak. Meyve kuruyemiş içecekler tamam. Pasta tamam. Lavabonun biri fırçalandi diğeri kaldı. Birde sanırım bi grup bizde kalacak. Yorganlara yeni nevresim geciriyim. Offfffff ben kasindim ama neyse akşam çok keyifli olacak. Tam kafa dengi arkadaşlarımız geliyo. Yorgunluğa değer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?