Ben de kerem alp doğduğundan beri özellikle uyku konusunda elimden geldiği kadar özen gösterdim canım. Dediğin gibi gece uykusuna erkenden yatırıp daha sonra uyuduğu odada hiç ışık acmadım, uyansa bile karanlıkta ihtiyaçlarını giderdim. Gündüz onunla bol bol konuşup gece konusmamaya dikkat ettim. Çok faydasını gördüm. Eğer hasta değilse ve herhangi bir sıkıntısı yoksa uzun bir süre 7_8 arası uyudu. Tabi büyüdükçe kaydı bu saatler ama genellikle 9 gibi en gec 10 da uyumuş olur. Bazen uyumakta dirense bile nerde olursak olalım o saatleri uyumaya çalışarak geçiriyor:))Öyle canım cidden erken uyuması benim için bi lütuf gibi. Bilmiyorum alakası var mı ama ben bunu biraz düzenine bağlıyorum. doğduğunda akşam hava karardı mı ışık falan açmadık hiç. sadece tv ışığıyla gece lambasıyla durduk gözleri rahatsız olmasın diye. eşimde genelde erken uyur işleri çok yoğun. öyle komşudan şundan bundan ses falanda gelmez hiç. gelenimiz gidenimizde pek yok. kvler bile gelseler ya da biz gitsek en geç 9 da kalkarız onlarda erken yatar. bi yerde de çocukların rutin hayatı sevdikleri daha huzurlu olduklarını okumuştum. aynı saatlerde aynı şeyleri yapmaktan hoşlanırlarmış. deniyim dedim her gün aynı saatte yemeğini yedirdim uyuttum meyvesini verdim banyosunu yaptırdım. eşimin alarmıyla da her sabah aynı saatte kalkmaya allıştı. baktım cidden daha rahat olmaya başladı herşey daha çok dikkat ettim. düzeni bozacak ne başka çocuk ne eş dost gelen giden de olmayınca sanırım o da alıştı iyice bu duruma. yemek saati uyku saati geçsin direk başlar huysuzlanmaya çekiştirmeye.
ama helal olsun vallahi. iki çocuk olsa ben aynı düzeni tutturabileceğimi pek sanmıyorum. hele bi de master yapmak. akşam yemeğini zor yapıyorum ben
Kerem Alp in fazlası var eksiği yok canım. Tırnakları ile sıkıştırması çok canımı yakıyor ona izin vermiyorum canım acıyor diyorum ama tabi arada yapmaya devam ediyor.eğer diğer memeyi tutamaz elini içeri sokamazsa da çok sinirleniyor ben izin veriyorum daha fazla kisitlamayayim diye hatta bazen o el içerden boynuma kadar çıkıp yakamdan dışarı filan firliyor :)))Kizlar sizinkiler sac tutarak uyuyor ece de bir suredir meme emerken eliyle diger memeyi tutmaya calisiyor Ama ben izin vermiyorum tutuyorum elimle ellemesin diye ama hala tutmaya calisiyor Ben aliskanlik haline getirmesin diye izin vermiyorum bir de bazen sıkiyor tirnaklariyla cok aciyor izin vermemekle yanlis mi yapiyorum onu da bilmiyorum
Cok mantikli :)Yatarak yaziyosan uyusabilir canim
allahım ya ne tatlılar bu çocuklar. Ben normalde ayak görmekten nefret ederim tiksinirim ayaklardan. Eşim yatakta ayağı ayağıma deysin kavga bile çıkarmışlığım var. Ama bi çocuğun ayağını gördüm mü tüm parmaklarını tek tek öpmek istiyorumbizde yemek yerken ayakkabi corap ne varsa cikariyoruz direk cikar cikar diyo sonra ayaklarini gorunce sevinip ayyyy gidi gidi diyo kendine :)
eşime hep söylediğim şey o kadar haklısın ki. Eşimde trafikte çok sinirli oluyo. Kuru gürültüdür ama bıçakmış sopaymış öyle kimseye dalmaz. Ama ya karşıdaki öyleyse. Bırak diyorum ya gideceğin yere 2 dk geç git ne kaybedeceksin?kızlar yazıcam yazıcam bi türlü ya konulardan ya da zamandan bahsedemiyordum size
biz eşimle kardeşimin eğlencesinden dönerken ki saat biraz geçti ve malumunuz taksim gerçeği de var bi kaç tinerci yanaştı para istiyo bi laflar falan eşimde sinirlerdi didişiyo ben sus diyorum korkuyorum diyorum oralı değil neyse benim ayağım takıldı merdivenlere tinercide oh bize para vermezseniz ii oldu fln diyo eşimi nasıl tutabildim bilmiyorum zar zor otoparka girdik neyse baktım sinirli bişi demedim daha o gün ve bi kaç gün geçti öyle olaydan hiç konuşmadım
sonra evde mirayla oynuyolar mira da maşallah bi keyifli abuk sabuk şeylere kahkaha atıyo eşimde dediki baksana güldü mü gözlerinin içi gülüyo ne güzel fln bende hemen şimşekler çaktı tabi tam zamanı konuya gir diye
dedim ki mutlu çünkü çok sevildiğini biliyo güvende olduğunu biliyo ikimizin yanındayken tepkileri hep başka daha iyi bakmalıyız kendimize birbirimize hep yanında olabilmek için hani mok yoluna diye bişi varya işte o yüzden daha dikkat etmek lazım diyip konuyu o geceye bağladım ya elinde bıçak olsaydı ya saplasaydı başka bir sürü şeyde olabilir o yüzden söz ver dedim aklına bizi getirip sus geç böyle olaylar da dedim allah korusun böyle bi olaydan başına bişi gelse seni affetmem dedim sonra daha başka şeyler de geveledim (trafikde de bazen çok sinirli olabiliyo o zamanda derim hep adam manyaktır torpidodan silah çıkarır fln felaket senaryosu deilde okuduğumuz gördüğümüz şeyler ne yazık ki) ve sonucunda sözümü aldım inşallah daha özen gösterir bundan sonra
çok korkuyorum ikimizden birine bişi olacak miranın bi yanı eksik kalacak diye biz mümkün olduğunca tedbir alalım istiyorum zaten ötesini rabbim bilir
aynen başka yerde uyuyamıyo ama uyumak için uğraşıyo resmen :) geceleri konuşmadım hafif hafif ninni falan söyledim her uyandığında aAlışmasın gece uyanmaya. Ama bazen dayanamayıp alıp seviyodum öpüyodum orasını burasını:) kuzenime de anlatmıştım o da öyle yapıyomuş. Alıştı heralde emip hemen geri uyuyo diyoBen de kerem alp doğduğundan beri özellikle uyku konusunda elimden geldiği kadar özen gösterdim canım. Dediğin gibi gece uykusuna erkenden yatırıp daha sonra uyuduğu odada hiç ışık acmadım, uyansa bile karanlıkta ihtiyaçlarını giderdim. Gündüz onunla bol bol konuşup gece konusmamaya dikkat ettim. Çok faydasını gördüm. Eğer hasta değilse ve herhangi bir sıkıntısı yoksa uzun bir süre 7_8 arası uyudu. Tabi büyüdükçe kaydı bu saatler ama genellikle 9 gibi en gec 10 da uyumuş olur. Bazen uyumakta dirense bile nerde olursak olalım o saatleri uyumaya çalışarak geçiriyor:))
Kerem Alp in fazlası var eksiği yok canım. Tırnakları ile sıkıştırması çok canımı yakıyor ona izin vermiyorum canım acıyor diyorum ama tabi arada yapmaya devam ediyor.eğer diğer memeyi tutamaz elini içeri sokamazsa da çok sinirleniyor ben izin veriyorum daha fazla kisitlamayayim diye hatta bazen o el içerden boynuma kadar çıkıp yakamdan dışarı filan firliyor :)))
Bilmiyorumki hic yok heralde hc duymadm :)aynen aynen kestirdim o da fayda etmedi kazıtcam afalllıcak kalcak en sonunda :) ay bi sen bi ben çektik bu saçtan :) dün banyo yaptık beraber annem aldı giydirsin diye ben çıktım giyiniyorum uykusu da gelmişti iyice kıyamet kopuyo saçımı kurutmadan yapıştı tutmaya uyudu kaldı hemen
Sizde başka var mı akrabalarda falan böyle olan benim görümcenin oğlanda böyle hala oynuyomuş
benm uyusuyo ama benm kolumdan ve boynumdan kaynaklaniyo sebebi var canm.Kizlar tlfu kullanirken parmaklarim uyusuyor sizde de oluyor mu
evt ya cok haklisn bnde cok korkuyorm bu sebebten gecenlerde arabadayz biri onumuze kirdi arabayi esmde hzlandi ona yanasti biraz dedm napiyosn kafayimi yedin korkuttum dedi snra adam acti cami kufur etti esmde acti ona ailemin yaninda nasl oyle hareketler yaparsn dedi kavga ckcak sandm . adam ozur diledi gencti zaten arabanin camlari siyah oldgu icn gorememis bizi. Ya dedm silah vrsa o yapti diyo ilk once bnde korkuttum altta kalamiyo hic illa bisey dicek yapck cok korkmustm bidha yapmicm dedi bizmkide ama bakalm . ama gercekten adamin yaptginaa sessz kalmak zordu arabayi ben kullaniyo olsaydm kaza yapmistm kesinkızlar yazıcam yazıcam bi türlü ya konulardan ya da zamandan bahsedemiyordum size
biz eşimle kardeşimin eğlencesinden dönerken ki saat biraz geçti ve malumunuz taksim gerçeği de var bi kaç tinerci yanaştı para istiyo bi laflar falan eşimde sinirlerdi didişiyo ben sus diyorum korkuyorum diyorum oralı değil neyse benim ayağım takıldı merdivenlere tinercide oh bize para vermezseniz ii oldu fln diyo eşimi nasıl tutabildim bilmiyorum zar zor otoparka girdik neyse baktım sinirli bişi demedim daha o gün ve bi kaç gün geçti öyle olaydan hiç konuşmadım
sonra evde mirayla oynuyolar mira da maşallah bi keyifli abuk sabuk şeylere kahkaha atıyo eşimde dediki baksana güldü mü gözlerinin içi gülüyo ne güzel fln bende hemen şimşekler çaktı tabi tam zamanı konuya gir diye
dedim ki mutlu çünkü çok sevildiğini biliyo güvende olduğunu biliyo ikimizin yanındayken tepkileri hep başka daha iyi bakmalıyız kendimize birbirimize hep yanında olabilmek için hani mok yoluna diye bişi varya işte o yüzden daha dikkat etmek lazım diyip konuyu o geceye bağladım ya elinde bıçak olsaydı ya saplasaydı başka bir sürü şeyde olabilir o yüzden söz ver dedim aklına bizi getirip sus geç böyle olaylar da dedim allah korusun böyle bi olaydan başına bişi gelse seni affetmem dedim sonra daha başka şeyler de geveledim (trafikde de bazen çok sinirli olabiliyo o zamanda derim hep adam manyaktır torpidodan silah çıkarır fln felaket senaryosu deilde okuduğumuz gördüğümüz şeyler ne yazık ki) ve sonucunda sözümü aldım inşallah daha özen gösterir bundan sonra
çok korkuyorum ikimizden birine bişi olacak miranın bi yanı eksik kalacak diye biz mümkün olduğunca tedbir alalım istiyorum zaten ötesini rabbim bilir
Zaten ben bu evde yan dairedekilerle aynı evde yaşıyormuşum gibi hissediyorum duvarlar çok ince oturma odası ve yatak odası duvarları bir herşey duyuluyor kendi evimde fısıltıyla konuşuyorum özellikle yatak odasında:)
@Akaibu Gökçe ye maşallah gerçekten erken uyuması çok güzel geçenlerde yurt dışından teyzemler gelmişti kızları var ögretmen bana çocukların yatış saatlerini sordu Oglanlar 9.30 dedim çok geç bizim orada çocuklar 7 de diş fırçalıyor kitap okuyup yatıyorlar dedi yine onların bir arkadaşı gelmiş Türkiye ye araştırma yapmak için ben görmedim kızı kızın yası küçükmüş daha 3. ye hamileymiş bir tane 6 yasında bir tanesi eceyle yaşıtmış 5 aylık da hamileymiş ve kadın master yapıyormuş vallahi şaşırdım ben eve zor yetişiyorum maşallah yani bir de eceyle yaşıt olanda erken yatıyormuş diye sordum evet ama gece meme emdiği için çok fazla uyaniyor dedi bu noktada iyi bari benzer birşeyi yaşıyormusuz dedim:))
Benim oglum da yapiyor onu bazen. Canimi yakmadigi icin izin veriyorum arada.zaten surada 4-5 ayimiz kaldi sonra birakacaklar:)
Ben bi de oglumu gectim oyuncaklarini da emziriyorum:))
Bi kuklamiz var inek. Onu aliyo getiriyo meme ham ham ham diye doyuruyo bi guzel memeye dayayip
kızlar yazıcam yazıcam bi türlü ya konulardan ya da zamandan bahsedemiyordum size
Bilmiyorumki hic yok heralde hc duymadm :)
benm uyusuyo ama benm kolumdan ve boynumdan kaynaklaniyo sebebi var canm.
evt ya cok haklisn bnde cok korkuyorm bu sebebten gecenlerde arabadayz biri onumuze kirdi arabayi esmde hzlandi ona yanasti biraz dedm napiyosn kafayimi yedin korkuttum dedi snra adam acti cami kufur etti esmde acti ona ailemin yaninda nasl oyle hareketler yaparsn dedi kavga ckcak sandm . adam ozur diledi gencti zaten arabanin camlari siyah oldgu icn gorememis bizi. Ya dedm silah vrsa o yapti diyo ilk once bnde korkuttum altta kalamiyo hic illa bisey dicek yapck cok korkmustm bidha yapmicm dedi bizmkide ama bakalm . ama gercekten adamin yaptginaa sessz kalmak zordu arabayi ben kullaniyo olsaydm kaza yapmistm kesin
allahım ya ne tatlılar bu çocuklar. Ben normalde ayak görmekten nefret ederim tiksinirim ayaklardan. Eşim yatakta ayağı ayağıma deysin kavga bile çıkarmışlığım var. Ama bi çocuğun ayağını gördüm mü tüm parmaklarını tek tek öpmek istiyorum
eşime hep söylediğim şey o kadar haklısın ki. Eşimde trafikte çok sinirli oluyo. Kuru gürültüdür ama bıçakmış sopaymış öyle kimseye dalmaz. Ama ya karşıdaki öyleyse. Bırak diyorum ya gideceğin yere 2 dk geç git ne kaybedeceksin?
aynen başka yerde uyuyamıyo ama uyumak için uğraşıyo resmen :) geceleri konuşmadım hafif hafif ninni falan söyledim her uyandığında aAlışmasın gece uyanmaya. Ama bazen dayanamayıp alıp seviyodum öpüyodum orasını burasını:) kuzenime de anlatmıştım o da öyle yapıyomuş. Alıştı heralde emip hemen geri uyuyo diyo
Bilmiyorumki hic yok heralde hc duymadm :)
benm uyusuyo ama benm kolumdan ve boynumdan kaynaklaniyo sebebi var canm.
evt ya cok haklisn bnde cok korkuyorm bu sebebten gecenlerde arabadayz biri onumuze kirdi arabayi esmde hzlandi ona yanasti biraz dedm napiyosn kafayimi yedin korkuttum dedi snra adam acti cami kufur etti esmde acti ona ailemin yaninda nasl oyle hareketler yaparsn dedi kavga ckcak sandm . adam ozur diledi gencti zaten arabanin camlari siyah oldgu icn gorememis bizi. Ya dedm silah vrsa o yapti diyo ilk once bnde korkuttum altta kalamiyo hic illa bisey dicek yapck cok korkmustm bidha yapmicm dedi bizmkide ama bakalm . ama gercekten adamin yaptginaa sessz kalmak zordu arabayi ben kullaniyo olsaydm kaza yapmistm kesin
Ay benimde bi önceki ev öyleydi her ses geliyo taşındık kurtulduk çok şükür
Yurtdışında nerdeler bilmiyorum ama eşimin kuzenleri almanyada orda başvuru yaptığında belli saat aralıpında eve yardımcı gönderiyomış devlet sen ne iş dersen onu yapıyo dediler temizlik yemek bebek bakımı sana kalmış
Ayrıca bebek parası aldıklarından zırt pırt doğurduklarını düşünüyorum ben yine almanydaki bi kuzen, adam daha 89 doğumlu eşi ondan küçük bizden sonra evlendiler peşpeşe iki çocuk kadın diyomuş ki önce çocuk doğurayım sonra okucam neyse okumaya sıra gelmeden ikinci çocuğu doğurup boşandılar
Çocuklar arada kaldı en son devlet alır bakar işte
Orada yaşayan türkler bile türklüklerini kaybetmişler bence
O yüzden boşverin ben bizim halimizdrn memnunum
Ya bi de @Akaibu nun gökçesi sabah 5 te uyanıyodu diye hatırlıyorum betül 5 te kalksa bana akşam olmaz :)
Ay buna çok güldüm yaa
Aynen katılıyorum sizlere sakaryada tinerci filan çok yok bi de geç saatlere pek kalmayız ama bizde de eşim trafikte karşıdan araba geldiğini görüyo üstüne gidiyo ya çarpacak mısın diyorum yol bizim diyo çarpıştıktan sonra yol onun olsun senin olsun ne fark eder diyorum boş boş bakıyo delimidirler nedir :))
Saatler geri alınınca gökçe alamamıştı kendi saatini hemen 5-5:30 da kalkıyodu. Çok şükür onu 6 ya çektik. Bunada şükür diyoruzAy benimde bi önceki ev öyleydi her ses geliyo taşındık kurtulduk çok şükür
Yurtdışında nerdeler bilmiyorum ama eşimin kuzenleri almanyada orda başvuru yaptığında belli saat aralıpında eve yardımcı gönderiyomış devlet sen ne iş dersen onu yapıyo dediler temizlik yemek bebek bakımı sana kalmış
Ayrıca bebek parası aldıklarından zırt pırt doğurduklarını düşünüyorum ben yine almanydaki bi kuzen, adam daha 89 doğumlu eşi ondan küçük bizden sonra evlendiler peşpeşe iki çocuk kadın diyomuş ki önce çocuk doğurayım sonra okucam neyse okumaya sıra gelmeden ikinci çocuğu doğurup boşandılar
Ya bi de @Akaibu nun gökçesi sabah 5 te uyanıyodu diye hatırlıyorum betül 5 te kalksa bana akşam olmaz :)
Ay buna çok güldüm yaa
Aynen katılıyorum sizlere sakaryada tinerci filan çok yok bi de geç saatlere pek kalmayız ama bizde de eşim trafikte karşıdan araba geldiğini görüyo üstüne gidiyo ya çarpacak mısın diyorum yol bizim diyo çarpıştıktan sonra yol onun olsun senin olsun ne fark eder diyorum boş boş bakıyo delimidirler nedir :))
Yabancı Turist sayısı azalacak ya acısını bizden çıkaracaklar :/sanırım bu yıl oteller bi tık daha pahalı bizim geçen sene sezonda aldığımız fiyatlarla şuan erken rezervasyon fiyatları yarışır halde
@AreN5 Canım teşekkür ederim. önerdiğin Otel süpermis gerçekten ama bütçe olarak bizim baya üstümüzde. En düşük odası 5 gün için 3600 diyor, biz 2000 veya biraz üstü olursa ancak yetebilicez.
Ben de bazen bebeklerini alıyorum emziriyormuş gibi yapıyorum koşa koşa geliyor bebegi atıyor kendi yapışıyor memeye:))Benim oglum da yapiyor onu bazen. Canimi yakmadigi icin izin veriyorum arada.zaten surada 4-5 ayimiz kaldi sonra birakacaklar:)
Ben bi de oglumu gectim oyuncaklarini da emziriyorum:))
Bi kuklamiz var inek. Onu aliyo getiriyo meme ham ham ham diye doyuruyo bi guzel memeye dayayip
Benim eşimde araba kullanırken sinirleniyor bazen boşver diyorum korkuyorum sonuçta karşımızdaki insanın ruh halini bilmiyoruz çok basit nedenlerle bazen insanları öldürüyorlar ki geçen sene dükkanın camına kartopu geldi diye öldürülen adamı unutamıyorum Allah korusun hepimizi böyle insanlardankızlar yazıcam yazıcam bi türlü ya konulardan ya da zamandan bahsedemiyordum size
Aynı canım ya iki memeyi de işgal ediyorlar:))Ben de kerem alp doğduğundan beri özellikle uyku konusunda elimden geldiği kadar özen gösterdim canım. Dediğin gibi gece uykusuna erkenden yatırıp daha sonra uyuduğu odada hiç ışık acmadım, uyansa bile karanlıkta ihtiyaçlarını giderdim. Gündüz onunla bol bol konuşup gece konusmamaya dikkat ettim. Çok faydasını gördüm. Eğer hasta değilse ve herhangi bir sıkıntısı yoksa uzun bir süre 7_8 arası uyudu. Tabi büyüdükçe kaydı bu saatler ama genellikle 9 gibi en gec 10 da uyumuş olur. Bazen uyumakta dirense bile nerde olursak olalım o saatleri uyumaya çalışarak geçiriyor:))
Kerem Alp in fazlası var eksiği yok canım. Tırnakları ile sıkıştırması çok canımı yakıyor ona izin vermiyorum canım acıyor diyorum ama tabi arada yapmaya devam ediyor.eğer diğer memeyi tutamaz elini içeri sokamazsa da çok sinirleniyor ben izin veriyorum daha fazla kisitlamayayim diye hatta bazen o el içerden boynuma kadar çıkıp yakamdan dışarı filan firliyor :)))
Benim teyzemler Hollanda da canım ama o dediğini duymuştum Almanya da tanıdıklarımız var onlar söylemişti hatta ece doğduğunda bana sordular yardımcı vermediler mi diye:))Ay benimde bi önceki ev öyleydi her ses geliyo taşındık kurtulduk çok şükür
Ay buna çok güldüm yaa
Gerçekten mi ya. Tüh. Bizde güya iki senedir gitmedik diye uzun yapmayı füşünüyoduk. Artık paramız kaç güne yeterse öyle olcak artıksanırım bu yıl oteller bi tık daha pahalı bizim geçen sene sezonda aldığımız fiyatlarla şuan erken rezervasyon fiyatları yarışır halde
@Apriori123 nin dediği gibi ki bencede turist sayısında düşüş bekledikleri için öyleGerçekten mi ya. Tüh. Bizde güya iki senedir gitmedik diye uzun yapmayı füşünüyoduk. Artık paramız kaç güne yeterse öyle olcak artık
Ayy ayni hirada pis diyo saca halinin tuglerne gcen emzgi dustu agzndan aldi tekrar soktu yetisene kdr ben cikartti surati gormen lazm gulmekten oldum o an pis iyyy yapiyo deli kizGökçe evde yerde saç gördümü iki parmağıyla tutup bana getiriyo anne at Diye
Gökçe evde yerde saç gördümü iki parmağıyla tutup bana getiriyo anne at Diye
demekki bu haziran bebişleri çok da titiz aynı zamanda mirada öyle hiç hoşlanmıyo hele elin üstün kirlendi lafını duysun koşarak banyo yada hemen çıkar çıkarAyy ayni hirada pis diyo saca halinin tuglerne gcen emzgi dustu agzndan aldi tekrar soktu yetisene kdr ben cikartti surati gormen lazm gulmekten oldum o an pis iyyy yapiyo deli kiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?