2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Konyada adet bu heralde diyecektim de sildim bende sonradan. Bizde de bh kadar olmasada durum aynen böyle. Ya göeümcem 1 senedir tlfn istiyo 1500 liralık. Tlfnunda sorun var ama almıyo kp. Geçen hafta da eşime sana 50 bin vereyimde arabanı sat sıfır güzel bi tane alalım dedi.
Bi de Bu adamın aylık kazancı 10 binin altına düşmez 20 bin kazandığı bile olur..
İlerde bize oğlan bakacak nasılsa diye bi düşünce varya malum. Ona yoruyorum bende..

Senin gibi dusunuyorum bende. Benim aileminde durumu yok, altinda taktilar elinden geldigince birseylerde yaptilar ama ben eminim erkek kardeslerime daha fazlasini yapacaklar yapmak zorunda hissedecekler kendilerini.
S Simyada bence ailenle arana mesafe koyacak bir durum degil ama tabi annenle konusup rahatlayabilirsin

ayni benm rahmetli babamda oyleydi yillarca kizi olsun istemis uc tanr abim var abimle aramiz 18 yas. Annem hamile kalmis yillar snra ben olmusum kazan dibi:) babam okdr duskunduki bana. Beni bu hayatta en cok babam sevmistr belki esmden bile cok diyeblirm. Bizde kizlara dha cok ilgi vardir. Trakya adetide byle sanirm. Mesela annem bana dha duskun uc abim olmasina ragmen. Babam ben dgdugumda denize kdr kosmus sevincten. Denizde evmize baya uzak:)) cok ozledm ben babami ya nerden acldi bu konu smdi

S Simyada bence konusmalisin sebebni sormalisn. Tavir yapma sakin annen sonucta pisman olursun ilerde. Ama ben olsam sorardm

Canim benim basin sagolsun cok üzüldüm sen mutlu oldugun surece onunda bunun haberini aldigini ve mutlu oldugunu unutma ve uzulmemeye calis lutfen

Kizlar boyadm nasil olmus szce uzun zmandr bu tonu yapmadgmdan tuhaf geldi bana gdip boya alcm nerdeyse
Canim cikolata kahvemi bide daha yeni boyandigindan biraz koyu olmus biraz akip acilacak zaten renk tam oturur ozaman ama cok dogal olmus ben begendim

Portakal suyuyla yumurtayı yiyodu içine çatalla ezince. şimdi onuda yemiyo. Bıktı heralde. Ben nasıl yedircem bu sıpaya. saksıyı çalıştırmam lazım

Canım devam et bence, hemen pes etmiyorlar inat ediyorlar alistiklari düzen için. Ben de süt içiriyorum ya yatmadan önce 4_5 gün oldu o kadar çok inat ediyor ki icmemek için bizim de sıkıntı emerek uyumak istemesi. Ağlıyor bile icmeyecem diye ama ben vazgeçmeden konuşuyorum istersen aglayabilirsin ama sütünü içmeden meme veremem diyorum. Tatlım canım balım Böceğim tarzı kelimelerle yumusatiyorum. Kararlı olduğumu görünce kendi gelip paşa paşa içiyor. Kararlı ol canım, zamanla kabullenir nasıl uyumasi gerektiğini bol bol ikna edici konuş sen.

Uyumayan bebek çok zor canım Allah yardım etsin. Dönem dönem yaşıyoruz biz de o bile yetiyor senin durumun daha zormus. İnşallah 2 yaş dönüm noktası olur sizin için.

Bebe bisküvisine alternatif olarak iyi düşünmüşsun ben de deneyeyim. Çok sağol canım

ben aldım ama minicik fincanlar falan. içer gibi yaptı baya elinden zor alıp yatırdım yatağa. Atma huyu yok ama yinede kaza falan olur kırılırsa diye biraz oynasın kaldırcam.
Canım çocuklar belli olmuyor hiç kerem alp in de hiç atma huyu yok diyordum dün tuzlugu çat diye attı yere:)

Ne güzel demişsin. S Simyada Canım ben de Akaibu ya katılıyorum. Konusmalisin annenle.

Üzüldüm ya, yazık kıza kim bilir kendi ne kadar düşünüyordur.Yakın arkadaşım Konyalı onun kv ve kp de aynen böyle. Kızlarına da yapıyorlar ama oğullarına herseyi feda ediyorlar.

Canim bazi bebekler dogdugunda gaz problemi ya da huysuz olanlar sonralari uyumamayi aliskanlik haline getiriyorlar ki ece de oyle kesintisiz uyku uyudugu birkac geceyle sinirlidir simdi eskiye gore daha iyi gerci yine sabaha kadar kalkiyor bende kabullendim artik uyuyacagi zamani dort gozle bekliyorum dis olayi ve meme emmeyi birakinca uyur diye umit ediyorum
Canim tabi esit davranilmamasi insani uzuyor ki benim annem de oyle gerci dogumlarda kizkardesimle bana esit sekilde taki yapti yelek ceket falan ordu ama abiminkilere daha fazlasini yapti banyo kovasindan bebek arabasina yurutecine kadar bunlar bildiklerimiz ya da sonradan duyduklarimiz diyelim ben bunlara cok alinmiyorum daha once burada paylastim bazen birakmam gereken durumlar oluyor mirin kirin ediyor kardesimin cocuguna surekli bakiyor abimlerin isi oldugunda onunkilere de bakiyor bana gelince gonulsuz davraniyor kiriliyorum gerci bizde gecen gun konustuk anneme soyledim esit olmadigini kirildigimi
Ama karadenizliler kizlarina duskun oluyor sanki canim benim esimde karadenizli kizlarina cok duskunler gerci benim kv esime cok duskun en kucuk oldugu icin:)
Kizlar boyadm nasil olmus szce uzun zmandr bu tonu yapmadgmdan tuhaf geldi bana gdip boya alcm nerdeyse
cok hos olmus canim yikandikca acilir rengi zaten gayet dogal boyama sakin

S Simyada sende konus bence en azindan kirildigini soyle canim hani belki esit yapmasa bile sana da birseyler yapip gonlunu almali bence sonucta sen durumu musait degil diyorsun bu durumu anlayisla karsilayabilirsin iste birazda geleneklerimiz erkek cocukcu bir toplumuz maalesef benim ailemde dahil olmak uzere

Canim benim basin sagolsun cok üzüldüm sen mutlu oldugun surece onunda bunun haberini aldigini ve mutlu oldugunu unutma ve uzulmemeye calis lutfen
sagol cnm oyle dusunuyorm ama bi yanm hep eksik

Canim cikolata kahvemi bide daha yeni boyandigindan biraz koyu olmus biraz akip acilacak zaten renk tam oturur ozaman ama cok dogal olmus ben begendim
tesekkurederm ckolata kahve yapiyodm oncden hep ama o cok koyu oluyo ilk basta siyah gbi. Bu buyuleyici kahve

ben pek anlamam boyadan falan ama çok beğendim çok hoş duruyo.
sagl cnm alisana kdr zorlaniyorm snra baska renk zorluyo :)

Portakal suyuyla yumurtayı yiyodu içine çatalla ezince. şimdi onuda yemiyo. Bıktı heralde. Ben nasıl yedircem bu sıpaya. saksıyı çalıştırmam lazım
hirada herturlu yerdi ymurtayi smdi istemiyo bnde sabhlari pankek yapiyorm tatli diye yiyo :))

sagol canm tamam esm de boyarsan konusmam deyip duruyo aksamdan beri :) o sariyi hic sevmiyo kahve istiyo hep :)

Simdi anneme geldim oturmaya. Evde oturuyorum ama nasil konusacam bilmiyorum yillardir böyle degismez biliyorum konyanin aliskanligini edinmis beni artik ele verdim diye görüyor halbuki en cok maddi yardimi ben yaparim anneme oglan cocuklarim bakacak diue dusunuyir ama simdiye kadar hic faydasini gormedi onlardan. Galiba uygun zamanda konusmak en iyisi canim. Ben uzulecegime biraz da o dusunsun. En azindan bilmiyor demesin

Ama canim evlendikten sonra artti tabi ama ben ogrenciyken bile hep burslarla okudum evlenince bile bi taki dahi almadi hep esimin ailesini esyalarimizi aldi yani en bastan beri hep bana masraf yapmamaya calisti tabi evlenince bu durum artti . Hatta bi ara kocasi baksin dedigini bile duydum.
Dedigin gibi aliskanlik oglunu kendinden kizini elden sayiyor. Tabi bu durum kızı ailesinden sogutuyor farkinda degiller mi bilmem. Konyanin bu adetini hic sevmiyorum. Konusmam lazim ama bakalim cesareti bulabilecekmiyim

Anladim canim mesafe koymak istemem tabi ama ister istemez soguyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…