Konyada adet bu heralde diyecektim de sildim bende sonradan. Bizde de bh kadar olmasada durum aynen böyle. Ya göeümcem 1 senedir tlfn istiyo 1500 liralık. Tlfnunda sorun var ama almıyo kp. Geçen hafta da eşime sana 50 bin vereyimde arabanı sat sıfır güzel bi tane alalım dedi.Benim foto evlilikten fe önce. Ben sevgili Zaman'larını özledim galiba
Ya benim aklım da @Akaibu yu da okuyunca memleketle, örf alışkanlıklarla ilgili gibi geldi. Kasten değil de. Eşimin ailesi de senin annen gibidir. Geçen yaz benden 6 ay önce doğurmuş kızlarına ve çocuklarına hiçbişey yapmazken, ilk oğulları olan eşimin oğluna bi valiz kıyafet, altın kolye, harçlık, bana takı falan, kızlarının bebeğine bi atlet almadılar. Sürekli benim oğlumla oyunlar oynafılar, onun oğluyla oynamadılar. Ben rahatsız oldum eşime söyledim yapmasınlar öyle diye.Yani diyeceğim şu ki, kızlarını artık başka aileye gitti onlardan gibi görüyorlar bence. Oğullarının eşini ve çocuğunu da aile bireyi sayoyorlar. Yani kasten değildir sadece anlayış bu bence. Ama sen yine de annenle konuş içinde kalmasın.
Senin gibi dusunuyorum bende. Benim aileminde durumu yok, altinda taktilar elinden geldigince birseylerde yaptilar ama ben eminim erkek kardeslerime daha fazlasini yapacaklar yapmak zorunda hissedecekler kendilerini.Benim foto evlilikten fe önce. Ben sevgili Zaman'larını özledim galiba
Ya benim aklım da @Akaibu yu da okuyunca memleketle, örf alışkanlıklarla ilgili gibi geldi. Kasten değil de. Eşimin ailesi de senin annen gibidir. Geçen yaz benden 6 ay önce doğurmuş kızlarına ve çocuklarına hiçbişey yapmazken, ilk oğulları olan eşimin oğluna bi valiz kıyafet, altın kolye, harçlık, bana takı falan, kızlarının bebeğine bi atlet almadılar. Sürekli benim oğlumla oyunlar oynafılar, onun oğluyla oynamadılar. Ben rahatsız oldum eşime söyledim yapmasınlar öyle diye.Yani diyeceğim şu ki, kızlarını artık başka aileye gitti onlardan gibi görüyorlar bence. Oğullarının eşini ve çocuğunu da aile bireyi sayoyorlar. Yani kasten değildir sadece anlayış bu bence. Ama sen yine de annenle konuş içinde kalmasın.
ayni benm rahmetli babamda oyleydi yillarca kizi olsun istemis uc tanr abim var abimle aramiz 18 yas. Annem hamile kalmis yillar snra ben olmusum kazan dibi:) babam okdr duskunduki bana. Beni bu hayatta en cok babam sevmistr belki esmden bile cok diyeblirm. Bizde kizlara dha cok ilgi vardir. Trakya adetide byle sanirm. Mesela annem bana dha duskun uc abim olmasina ragmen. Babam ben dgdugumda denize kdr kosmus sevincten. Denizde evmize baya uzak:)) cok ozledm ben babami ya nerden acldi bu konu smdiben olsam üzüntümü kırgınlığımı annemle paylaşırdım içinde büyütmek daha kötü çünkü aslında hiç öyle niyeti yokken yaptığı şeyleri yanlış anlarsın için kırgın olduğu için.
bizde de babam tam tersidir. zaten annem hep şey der babm hep kızım olsun kızım olsun diye dolanırmış annemin ilk hamileliğinden beri üç tane peş peşe erkek olmuş tabi neyse ben doğunca babam abimlere yapmadığını yapmış bana lokumlar çikolatalalar kutu kutu dağılmış.
şimdide miraya öyle mesela abimlerin çocuğu olduğunda yengemlere bişi yapmadı tabi yeğenlerime takısını taktı ama ben hamileyim dedim müjde takısı taktı doğum yaptım set taktı miraya da ayrı hediyeler yaptı
babamın kızlara ayrı bi düşkünlüğü var bir karadenizli olarak çok enteresan geliyor bana :)
ayni benm rahmetli babamda oyleydi yillarca kizi olsun istemis uc tanr abim var abimle aramiz 18 yas. Annem hamile kalmis yillar snra ben olmusum kazan dibi:) babam okdr duskunduki bana. Beni bu hayatta en cok babam sevmistr belki esmden bile cok diyeblirm. Bizde kizlara dha cok ilgi vardir. Trakya adetide byle sanirm. Mesela annem bana dha duskun uc abim olmasina ragmen. Babam ben dgdugumda denize kdr kosmus sevincten. Denizde evmize baya uzak:)) cok ozledm ben babami ya nerden acldi bu konu smdi
Ağlama yüzünden daha önceki denemelerim başarısız oldu. Bu sefer daha az ağladıDene canım.ama çok inatçılar alışkanlıklarından vazgeçemiyolar.bizim uykularımızda sallamalı.ama beşikte ama ayakta.hemde geceleri bile.bende uğraşıcam ama çok ağlıyo
Canim cikolata kahvemi bide daha yeni boyandigindan biraz koyu olmus biraz akip acilacak zaten renk tam oturur ozaman ama cok dogal olmus ben begendimKizlar boyadm nasil olmus szce uzun zmandr bu tonu yapmadgmdan tuhaf geldi bana gdip boya alcm nerdeyse
Canim emzirmeyi birakmadanmi basladin yine gece kalkiyormuAğlama yüzünden daha önceki denemelerim başarısız oldu. Bu sefer daha az ağladı
ben pek anlamam boyadan falan ama çok beğendim çok hoş duruyo.Kizlar boyadm nasil olmus szce uzun zmandr bu tonu yapmadgmdan tuhaf geldi bana gdip boya alcm nerdeyse
Canım devam et bence, hemen pes etmiyorlar inat ediyorlar alistiklari düzen için. Ben de süt içiriyorum ya yatmadan önce 4_5 gün oldu o kadar çok inat ediyor ki icmemek için bizim de sıkıntı emerek uyumak istemesi. Ağlıyor bile icmeyecem diye ama ben vazgeçmeden konuşuyorum istersen aglayabilirsin ama sütünü içmeden meme veremem diyorum. Tatlım canım balım Böceğim tarzı kelimelerle yumusatiyorum. Kararlı olduğumu görünce kendi gelip paşa paşa içiyor. Kararlı ol canım, zamanla kabullenir nasıl uyumasi gerektiğini bol bol ikna edici konuş sen.kızlar size hayatımın sorusunu soruyorumğlum doğduğundan beri sallanarak uyuyor. Uyutma ritüelimiz şöyle. önce uyumaya ikna ediyorum. Telden müzik dinliyor oynuyoruz yatakta. Sonra emiyor en az yirmi dakika sonra da en az yarım saat ninni söyleyip beşikte sallıyorum. Bu süreç en az bir buçuk saat sürüyor. Bugün sallamıycam diye karar aldım. saat onda yatağa geldik,herkes uyumuş sen de uyu filan dedim. Emmeye başladı. sonra beşiğe koy salla dedi. Ben de beşik bozulmuş sallanmıyor dedim. bir buçuk saat emdi müzikli ara ara beşik diye tuttururdu. Uykusu çok geldi ama bir türlü uyuyamadı. Sonra çok ağladı. Kucağıma aldım, emzşrdim sakinleşmedi ben de 2 saat 7 dakikanın ardından ayağımda üç dakika çok hafif salladım uyudu. Şimdi bu çocuk sallanmadan uyumuş oldu mu olmadı mı. yarın eski sisteme dönsem mi. bazen 45 dakikada uyuduğu da oluyor. yoksa yarın da denemeye devam edeyim mi
Uyumayan bebek çok zor canım Allah yardım etsin. Dönem dönem yaşıyoruz biz de o bile yetiyor senin durumun daha zormus. İnşallah 2 yaş dönüm noktası olur sizin için.S.a. kızlar benim oğlanda doğdu doğalı uyumaz yani geceleri hep ayaktayım.bugün gündüz uyutmadım düşünün ama yine kalktık yine ayaktayız.kollarımı hissetmiyorum yada bacaklarımı.neyse bu duruma alıştım lakin başağrısı ve sinir oluştu bende.bide stresten kendimi gece gece yemeğe verdim.
Anlıcanız ben benlikten çıktım
Bebe bisküvisine alternatif olarak iyi düşünmüşsun ben de deneyeyim. Çok sağol canımbeyaz benimki canım bende küçük aldım. Yetiyo şimdilik bana.
Canım valla ben şimdi bile mutfaktan çıkamıyorum. helal olsun sana
ay maşallah nazarımız değmesin. bende bebe bisküvisi vermemek için muffin yapıyorum kakaolu cevizli falan. buzluğa atıyorum süt yemediği için kefirin içine onu ufalıyorum . Gerçi bi faydası olmuyo ama bisküvi yerine bişey denemek istersen fikir olsun dedim :)
güzelmiş cidden bu aparat. Almışken baza almak daha mantıklı geliyodu bana da ama düşerse diye ikeadaki küçük yataklardan almayı düşübüyodum araştırayım bi
Canım çocuklar belli olmuyor hiç kerem alp in de hiç atma huyu yok diyordum dün tuzlugu çat diye attı yere:)ben aldım ama minicik fincanlar falan. içer gibi yaptı baya elinden zor alıp yatırdım yatağa. Atma huyu yok ama yinede kaza falan olur kırılırsa diye biraz oynasın kaldırcam.
Ne güzel demişsin. S Simyada Canım ben de Akaibu ya katılıyorum. Konusmalisin annenle.canım mesafe koysan ne olacak ki yine kendine dert edeceksin. Git açık açık anlat kırıldığını. Derdinin para hediye olmadığını anlayacak şekilde anlat bence. Dert olacaksa onada dert olsun düşünsün anne o eşit davranması lazım.
Benim eşimin ailesi de böyle. Kızlara hiç bişey yapmıyolar diyemem. Kesinlikle onlarada yapıyolar ama eşime yağdırırken kızlara damlatmışlar resmen. Evlenmeden önce yaptıkları beni ilgilendirmez ama şimdi bişey yapack olduklarında kendi çok kötü hissediyorum kardeşinin ablasının hakkını yiyoruz gibi geliyo.
Bazı insanlar erkek çocuklarını kayırıyolar malesef..
Üzüldüm ya, yazık kıza kim bilir kendi ne kadar düşünüyordur.Yakın arkadaşım Konyalı onun kv ve kp de aynen böyle. Kızlarına da yapıyorlar ama oğullarına herseyi feda ediyorlar.Konyada adet bu heralde diyecektim de sildim bende sonradan. Bizde de bh kadar olmasada durum aynen böyle. Ya göeümcem 1 senedir tlfn istiyo 1500 liralık. Tlfnunda sorun var ama almıyo kp. Geçen hafta da eşime sana 50 bin vereyimde arabanı sat sıfır güzel bi tane alalım dedi.
Bi de Bu adamın aylık kazancı 10 binin altına düşmez 20 bin kazandığı bile olur..
İlerde bize oğlan bakacak nasılsa diye bi düşünce varya malum. Ona yoruyorum bende..
Canim bazi bebekler dogdugunda gaz problemi ya da huysuz olanlar sonralari uyumamayi aliskanlik haline getiriyorlar ki ece de oyle kesintisiz uyku uyudugu birkac geceyle sinirlidir simdi eskiye gore daha iyi gerci yine sabaha kadar kalkiyor bende kabullendim artik uyuyacagi zamani dort gozle bekliyorum dis olayi ve meme emmeyi birakinca uyur diye umit ediyorumGüzelmiş iyi fikir .aslından beşikten ayırsam acaba bişiler değişirmi.gerçekten bu saate kadar sürekli yat kalk yaptık.akif daha ufak bebekkende uyumazdı kucakta pışpışlardım.öyle başladık sallanmaya.maşallah betüle iyi gecelerde kullansın:))
Canim tabi esit davranilmamasi insani uzuyor ki benim annem de oyle gerci dogumlarda kizkardesimle bana esit sekilde taki yapti yelek ceket falan ordu ama abiminkilere daha fazlasini yapti banyo kovasindan bebek arabasina yurutecine kadar bunlar bildiklerimiz ya da sonradan duyduklarimiz diyelim ben bunlara cok alinmiyorum daha once burada paylastim bazen birakmam gereken durumlar oluyor mirin kirin ediyor kardesimin cocuguna surekli bakiyor abimlerin isi oldugunda onunkilere de bakiyor bana gelince gonulsuz davraniyor kiriliyorum gerci bizde gecen gun konustuk anneme soyledim esit olmadigini kirildigimiKizlar aslinda bdv lik bi konu ama canim cok sıkıldı size anlatmak istiyorum.
Ben hamileyken eşimle hep problem yasadim bu zaman zarfinda bu sure annemlerde kaldım dogumu orda yaptim kirkim cikincaya kadar. Ben hamileyken annem bana en ufak bi sey yapmadı. Ne bana ne kizima hazirlik yapmadi. Bi ara anne kizima biseyler ör dedim elim ağrıyor oremem dedi. Herseyimi kendim aldim hastane cikisi pijamalarimi bezini butun herseyi. Doğum yaptim kizima bisey almadi hediye taki gibi. Tabi maddi durumu iyi olmadigi icin bende beklemedim. Bu arada evin mutfak giderlerine yardim ettim masraf olmayayim diye. Hatta bi ara annem faturalari da öde sen gelince fatura artti falan dedi. Neyse kendi evime geldiğimde yine bisey beklemedim sadece 2 yildir bi iki kiyafet almistir. Annem Erkek kardeslerime para verdi onlar ufak taki yaptilar annem dayisinin hediyesi olsun dedi. Sonra ben param olunca bilezik alirim elife dedi ama almadi. Butun masrafi esimle ben yaptik ailemden de bisey beklemedik.
Simdi ise erkek kardeslerimin ikisinin de eei hamile. Dun gelinimizin birine 400 liralik alisveris yapmis. Bebegine hastane cikisi falan almis gelinimize pijama almis vs.
Diger gelinede ceket ormus torununa da yelek ormus göndermiş ona da hastane çıkışı falan alacakmis daha bisey alamadim dedi annem.
Aslinda bana aldiklarini soylemek istemiyir ama sonrasinda bi sekilde soyluyo veya öğreniyorum.
Tabi moralim bozuluyor bana mi parasi yoktu diye. Esime de anlatamam bunu basima kalkar belki diye.
Her zaman maddi destegini erkek cocuklarina yapti kiz cocuklarina yapmadi.
Tabi kardeslerimin arasinda maddi durumu en iyi olan benim ama bu hic bisey yapmamasi anlamina mi geliyor. Y9ksa ben mi abartip bosuna üzülüyorum. Cok dolmusum dahasi da var. Mesela babamdan kalan ufak bi mirasi bile bana vermeye pek gönlü yok bende istemem dedim zaten. Gonlu yok ki. Siz benim uerimde olsaniz naparsiniz anneizle araniza mesafe koyar misiniz
Ama karadenizliler kizlarina duskun oluyor sanki canim benim esimde karadenizli kizlarina cok duskunler gerci benim kv esime cok duskun en kucuk oldugu icin:)ben olsam üzüntümü kırgınlığımı annemle paylaşırdım içinde büyütmek daha kötü çünkü aslında hiç öyle niyeti yokken yaptığı şeyleri yanlış anlarsın için kırgın olduğu için.
bizde de babam tam tersidir. zaten annem hep şey der babm hep kızım olsun kızım olsun diye dolanırmış annemin ilk hamileliğinden beri üç tane peş peşe erkek olmuş tabi neyse ben doğunca babam abimlere yapmadığını yapmış bana lokumlar çikolatalalar kutu kutu dağılmış.
şimdide miraya öyle mesela abimlerin çocuğu olduğunda yengemlere bişi yapmadı tabi yeğenlerime takısını taktı ama ben hamileyim dedim müjde takısı taktı doğum yaptım set taktı miraya da ayrı hediyeler yaptı
babamın kızlara ayrı bi düşkünlüğü var bir karadenizli olarak çok enteresan geliyor bana :)
cok hos olmus canim yikandikca acilir rengi zaten gayet dogal boyama sakinKizlar boyadm nasil olmus szce uzun zmandr bu tonu yapmadgmdan tuhaf geldi bana gdip boya alcm nerdeyse
sagol cnm oyle dusunuyorm ama bi yanm hep eksikCanim benim basin sagolsun cok üzüldüm sen mutlu oldugun surece onunda bunun haberini aldigini ve mutlu oldugunu unutma ve uzulmemeye calis lutfen
tesekkurederm ckolata kahve yapiyodm oncden hep ama o cok koyu oluyo ilk basta siyah gbi. Bu buyuleyici kahveCanim cikolata kahvemi bide daha yeni boyandigindan biraz koyu olmus biraz akip acilacak zaten renk tam oturur ozaman ama cok dogal olmus ben begendim
sagl cnm alisana kdr zorlaniyorm snra baska renk zorluyo :)ben pek anlamam boyadan falan ama çok beğendim çok hoş duruyo.
hirada herturlu yerdi ymurtayi smdi istemiyo bnde sabhlari pankek yapiyorm tatli diye yiyo :))Portakal suyuyla yumurtayı yiyodu içine çatalla ezince. şimdi onuda yemiyo. Bıktı heralde. Ben nasıl yedircem bu sıpaya. saksıyı çalıştırmam lazım
sagol canm tamam esm de boyarsan konusmam deyip duruyo aksamdan beri :) o sariyi hic sevmiyo kahve istiyo hep :)Canim bazi bebekler dogdugunda gaz problemi ya da huysuz olanlar sonralari uyumamayi aliskanlik haline getiriyorlar ki ece de oyle kesintisiz uyku uyudugu birkac geceyle sinirlidir simdi eskiye gore daha iyi gerci yine sabaha kadar kalkiyor bende kabullendim artik uyuyacagi zamani dort gozle bekliyorum dis olayi ve meme emmeyi birakinca uyur diye umit ediyorum
Canim tabi esit davranilmamasi insani uzuyor ki benim annem de oyle gerci dogumlarda kizkardesimle bana esit sekilde taki yapti yelek ceket falan ordu ama abiminkilere daha fazlasini yapti banyo kovasindan bebek arabasina yurutecine kadar bunlar bildiklerimiz ya da sonradan duyduklarimiz diyelim ben bunlara cok alinmiyorum daha once burada paylastim bazen birakmam gereken durumlar oluyor mirin kirin ediyor kardesimin cocuguna surekli bakiyor abimlerin isi oldugunda onunkilere de bakiyor bana gelince gonulsuz davraniyor kiriliyorum gerci bizde gecen gun konustuk anneme soyledim esit olmadigini kirildigimi
Ama karadenizliler kizlarina duskun oluyor sanki canim benim esimde karadenizli kizlarina cok duskunler gerci benim kv esime cok duskun en kucuk oldugu icin:)
cok hos olmus canim yikandikca acilir rengi zaten gayet dogal boyama sakin
Simdi anneme geldim oturmaya. Evde oturuyorum ama nasil konusacam bilmiyorum yillardir böyle degismez biliyorum konyanin aliskanligini edinmis beni artik ele verdim diye görüyor halbuki en cok maddi yardimi ben yaparim anneme oglan cocuklarim bakacak diue dusunuyir ama simdiye kadar hic faydasini gormedi onlardan. Galiba uygun zamanda konusmak en iyisi canim. Ben uzulecegime biraz da o dusunsun. En azindan bilmiyor demesincanım mesafe koysan ne olacak ki yine kendine dert edeceksin. Git açık açık anlat kırıldığını. Derdinin para hediye olmadığını anlayacak şekilde anlat bence. Dert olacaksa onada dert olsun düşünsün anne o eşit davranması lazım.
Benim eşimin ailesi de böyle. Kızlara hiç bişey yapmıyolar diyemem. Kesinlikle onlarada yapıyolar ama eşime yağdırırken kızlara damlatmışlar resmen. Evlenmeden önce yaptıkları beni ilgilendirmez ama şimdi bişey yapack olduklarında kendi çok kötü hissediyorum kardeşinin ablasının hakkını yiyoruz gibi geliyo.
Bazı insanlar erkek çocuklarını kayırıyolar malesef..
Ama canim evlendikten sonra artti tabi ama ben ogrenciyken bile hep burslarla okudum evlenince bile bi taki dahi almadi hep esimin ailesini esyalarimizi aldi yani en bastan beri hep bana masraf yapmamaya calisti tabi evlenince bu durum artti . Hatta bi ara kocasi baksin dedigini bile duydum.Benim foto evlilikten fe önce. Ben sevgili Zaman'larını özledim galiba
Anladim canim mesafe koymak istemem tabi ama ister istemez soguyorumSenin gibi dusunuyorum bende. Benim aileminde durumu yok, altinda taktilar elinden geldigince birseylerde yaptilar ama ben eminim erkek kardeslerime daha fazlasini yapacaklar yapmak zorunda hissedecekler kendilerini.
S Simyada bence ailenle arana mesafe koyacak bir durum degil ama tabi annenle konusup rahatlayabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?