2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Ben parkta falan mahallenin hanımları oğluma bir şey uzatıyor, aldırmıyorum kv de aldırmıyor, ancak bizim elimizden alacak, onu öğrendi artık almıyor kimseden bir şey...
bunu bende ogreteyim canim ama hic burda bisi verende olmuyorki nasil yapsam acaba

7,5 yaş iyiymiş bizimkiler 15 yaş abla kardeş değil anne kız gibiler haha ama Elif Hira'yı keşke erken doğurup bi tane daha yapma imkanım olsaydı..
Bende akifcğin peşine düşünüyorum aslında 2 yl içinde nasipse tabi.15 yıl niye ara verdin

bunu bende ogreteyim canim ama hic burda bisi verende olmuyorki nasil yapsam acaba
Gözlemle canım illaki oluyor, parkta olmazsa, markette oluyor, orda olmazsa avm'de oluyor, birileri illa belki iyi niyetle yapıyor, ama benim evladım iyi niyetli ile kötü niyetliyi ayırt edebilcek bir yaşta değil

Ben parkta falan mahallenin hanımları oğluma bir şey uzatıyor, aldırmıyorum kv de aldırmıyor, ancak bizim elimizden alacak, onu öğrendi artık almıyor kimseden bir şey...
Bende sinir oluyorum buna ya. Asm de kadinin biri seker verdi. Zaten cocuk hasta bisey yemiyo. Sekeri yedikten sonra zor yemek yediririm ben ona. Cok tesekkur ederiz ama alerjisi var dedim. Ordan ciktik eczanede top seker Verdiler. Unutturup aldim elinden.
Bize soran yok ki pat diye cikarip veriyolar insanlar. Ben nasil ogretcem hic bilmiyorum. Aferin bilgehana

Bende akifcğin peşine düşünüyorum aslında 2 yl içinde nasipse tabi.15 yıl niye ara verdin

eş durumundan ötürü canım.. ilk kızım ilk eşimden.. sütten ağzı yanınca yoğurdu üfleyerek yedik. ve bekledim bi 8 sene o yüzden Elif Hira biraz geç geldi ama tam geldi..

eş durumundan ötürü canım.. ilk kızım ilk eşimden.. sütten ağzı yanınca yoğurdu üfleyerek yedik. ve bekledim bi 8 sene o yüzden Elif Hira biraz geç geldi ama tam geldi..
ne de güzel gelmiş iyi ki gelmiş seni bizimle buluşturtu

ne de güzel gelmiş iyi ki gelmiş seni bizimle buluşturtu
orası öyle iyi ki varsınız.. çok fazla yazışmalara katılmasam da her gün girip sizin yazışmalarınızı okuyordum. bu çekiliş sayesinde daha çok yazdım. eski grubumuz face geçtikten sonra pufpuf sayesinde buluştuk ama hiç çekilişlere katılmamıştım. başlangıçlar güzeldir özeldir..

Anladım canım.doğru kararla doğru zamanda yapmışsınız yoksa nasıl tanışırdık

Ben de surekli okuyorum sizi kizlar. Mahremiyet konusunu gorunce yazmak istedim gercekten neyden kimden korkacagimizi sasiriyoruz artik. Cok uzucu(

Benim bu konuda yapmaya calistiklarim simdilik oglumu diger cocuklarla ayni ortamda yalnz birakmamak, cunku cocuklar simdi tv den ne goruyorlarsa direk uyguluyolar.
Altini acarken izin istemeye calisiyorum ki genelde izin vermiyor uzun uzun iknaya calisiyorum yat bakalim deyip oldu bittiye getirmiyorum

Bir de sunu okumustum ki cok fazla yaptigimiz yanlislardan biri. Birisi sevmeye calisinca genelde istemez cocuklar ama biz direk " bi kere opsun teyzen oglum, azicik sevsin babaannen" falan diye mudahele ediyoryz. Bunu da artik yapmamaya calisiyorum.

2 yasindan sonra banyoda bile ic camasirini cikartmayn cinsel organina fazla dokunmadan yikayin diyen de var pedagoglardan.

Velhasil dikkat edecegimiz cok sey var cok is dusuyor bize. Bunlar aklima gelenler.

sahi msjini okuyunca aklima geldi.
Dun teyzem anlatti. Torunu gokceden 7 ay buyuk. Cok atak cogu yasitina gore cok bilincli hareketleri konusmalari var. Dayiminda ondan 2 ay kucuk kizi var. Biraz sakin sessiz uysal bi cocuk. Bi gun beraber otururken cocuklar cocuk odasinda oynuyolarmis. İceri bi gitmisler. Dayimin kizi yatmis teyzemin torunuda onun poposuna krem suruyo.
Hepsi sasirmis tabi napiyosunuz diye sormuslar. Poposu acidi krem suruyorum demis teyzemin torunu. Kiza sen yat poponu ac krem surcem demis o da yatmis. Sok oldum duyunca.teyzemler falan gulerek anlattilar komik bi olay diye. İnsanin aklina kotu bisey gelmiyo.
Yani cok masum aslinda onlarin yasinda bu olay. Ama eger bu bilinci kazabdirmazsaj ilerde bilincsiz bi sekilde daha baska seylerde yapabilirler.
Kren surenin annesi surekli kizim al elinden vur ona falan diye konusur cocujla. Ezilmesinmis maksat. Mahremiyet kismina da ne kadar giriyo bilemiyorum. Onlarin bulundugu ortamda gokcenin yanindan saniye ayrilmiyorum resmen..

Çocukların taklit dönemi, bizden ne görüyorlarsa uyguluyorlar, küçük oldukları için üzerinde çok durulacak bişi değil ama ilerde sorun olabilir.

En nefret ettiğim babaanne tipi ben de baskasinin altini degistirmesine banyo yaptirmasina izin vermiyorum ben uyurken yaptirmis banyo cocugu pipisini oynadı herhalde banyoya bayilan cocuk banyodan korkar oldu pipisini eliyle saklar oldu banyoda 5 6 ay oldu yeni yeni aşıyo yavrum

Cocugun bezinide sadece annenin degistirmesi gerekiyormus mesela sadece anne bakabilir degistirebilir kimse bakamaz diye soylemek gerekiyormus bide cocuklari severken poposuna vuruyorlar mesela ben kimseye izin vermiyorum kimsenin cocugunada yapmiyorum bende babasida bi tane opebilirmiyim diye soruyoruz disardada genelde erkeklerden korkuyor ama genc kizlara falan kendini sevdirmek icin goz kirpiyor :)

Çocukların taklit dönemi, bizden ne görüyorlarsa uyguluyorlar, küçük oldukları için üzerinde çok durulacak bişi değil ama ilerde sorun olabilir.
Evet suan icin normal ama bu manzarayi gulerek anlatmalarina sok oldum ben daha cok. Bu tepkiyi goren cocuk iyi bisey oldugunu dusunecek. Hadi teyzemi anladim yasli kadin akli getirmiyo. Dayimla yengeminde hic dusunmemesi beni ayri sasirtti.
kuzumya. Buyukler birazda hircin yikarlar ya belki ondanda korjmustur. Annen bizi bildigin citilerdi biraz temizlik konusunda takintiliydi o zamanlar. nefret ederdim banyo yapmaktan kucukken. cok sukur benim kv ugrasmaz oyle angaryalarla.

Ben de esime diyorumda pek dinlemiyo opme konusunda beni.
Kizlarda hep bi cilveli oluyo ya. Kendilerini nssil sevdirecekleribi iyi biliyolar :)

Gercektn cok ince cizgiler yaa dedigin olay krem surmeyle de kalmayacak iste ne gorseler yapmak isteyecekler kendi cocugumuza engel olsak neleri izledigini vs belirlesek de herkste ayni hassasiyet olmayinca isimiz zor. Allah korusun evlatlarimizi.biz ne yapsak da bi yerden sonra elimizde olmuyo bazi seyler

benim kvde de oyle yikarmis esim banyoda yakiyordu bastira bastira lifliyordu diyor tirnaklarimi keserken makasla kivira kivira kesiyordu cok canim yaniyordu diyor kv normal makasla tirnaklarini keser zaten esim buyudum kurtuldum diyor mesela bize geldiginde de banyoya bir girer en az 40 dk cikmaz kaynar kaynar yikanir sampuan kullanmaz beyaz sabun bir kalip sabun azicik kalir o banyodan ciktiginda ev buram buram beyaz sabun kokar ve kendisi beyaz tenli zaten surati domates gibi kipkirmizi olur ben kvde de gencken cok titizmis simdi yaslandi pek birsey yapmiyor

bize doktor vermisti almamistm sekern ne oldgnu bilmiyo henuz demistm adam sok oldu kipkirmizi oldu bde doktr olck

dgdugundan ben hep ben degistrdm bikackerede annem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…