- 4 Ağustos 2014
- 7.264
- 10.867
- 298
İyi düşünmüşün canım. Oglunuz olursa Eminim eşinde mutlu olur fikrini öğrenince.Buda iyiymis :)) bende cok istiyorum oglum olsun ve kv esimden once 1 yasindaki oglunu kaybetmis hala konusu gecse cok uzulur bende onun adini koymak istiyorum tabi oglum olursa kimseden boyle bi teklif gelmedi ama ben düşünüyorum acikcasi
Tamda bu sebepten belki benim.kv demde istemez oglunun adini koymami her duydugumda hatirlarim diyebilir.ama ben yinede teklif edicrm olursa adida hakandi zaten bence gayetde guzel bi isimBize de isim konusunda kimse karışmadı sadece kv vefat ettiği için onun ismini koyup koymıycağımızı sordular bende sürekli bi yanı hüzün olacak isminin diye istemediğimi söyledim sonradan zaten eltim koydu şimdi eşimin teyzesi de koyacak kızına ismi yaşıyor da oldu ailemizde
Mira içinde medcezirden etkilenmiştim açıkcası o zamn daha hamile değildim ama kızımız olursa Nasıl dedim olabilir dedi eşim sonra bi ara ada ve duru isminde de gelip gittik ama yine ilk kararımız miraya döndük iyi ki de öyle olmuş çok seviyorum ismini
Sen yap bi cocuk dahaDi mi ya cok guzeisim o da. Gülce diye bi siir var ya hep ürperirim okurken dinlerken. İlk okudum dedim tamam kizim olursa gülce koycam. Cok sevdigim eski bi arkadasimin adi da gülce. Sempatim var isme. İnsallah Allah nasip eder de bi kizim olur koyarim.
Ay ben baya baya cocuk istiyomusum resmen onu farkettim dusuncesi bile icin icin mutlu ediyo beni
OguAynen bende esime hic soylemiyorum. Suan fiziksel olarakta zihinsel olarakta hic hazir degilim ama cok istiyorum nasil oluyosa artik :))
En cokta gokce icin istiyorum ayni sekilde.
Aslinda benim icinde hic sorun degil. Neye benzedigi kime benzedigi hic umrumda olmaz. Ama misal akrabalari geliyo. İlla ki konusulur cocugun kime benzedigi. Bana benzetiyolar bi suratlari dusuyo bize benzesin istedik ama napalimlar falan. Sanki hilkat garibesiyiz bizde. Bizim tarafa benzesin o tarafa benzemesin. Ne biliyim insan dusunsede soylememeli bu tur laflar. Bi kendilerini mukemmel gorme hali var. o yuzden seviniyorum iyi ki benzememis diye bi de ona kasilmalarini hic cekemezdim.
Bizim kiracinin kuaforunun adi mira benim d e hosuma gitmisti bu Isim ama ruyamda elif eceyi gorunce dusunmeye bike gerek gormefik hem elif esimin ismine baya uyumlu ece de jafa yapisina uyumlu.Kosa kisa gitti nufusa yazdirmaya hatta fogdugu gun gidip yazdiracakdi da dogum kagidini taburcu olurken verecez dedilerde ertedi gun gitti:)))Bize de isim konusunda kimse karışmadı sadece kv vefat ettiği için onun ismini koyup koymıycağımızı sordular bende sürekli bi yanı hüzün olacak isminin diye istemediğimi söyledim sonradan zaten eltim koydu şimdi eşimin teyzesi de koyacak kızına ismi yaşıyor da oldu ailemizde
Mira içinde medcezirden etkilenmiştim açıkcası o zamn daha hamile değildim ama kızımız olursa Nasıl dedim olabilir dedi eşim sonra bi ara ada ve duru isminde de gelip gittik ama yine ilk kararımız miraya döndük iyi ki de öyle olmuş çok seviyorum ismini
Ayy o memleketin havasından suyundandır yahu bizde de var aynısıAynen bende esime hic soylemiyorum. Suan fiziksel olarakta zihinsel olarakta hic hazir degilim ama cok istiyorum nasil oluyosa artik :))
Aslinda benim icinde hic sorun degil. Neye benzedigi kime benzedigi hic umrumda olmaz. Ama misal akrabalari geliyo. İlla ki konusulur cocugun kime benzedigi. Bana benzetiyolar bi suratlari dusuyo bize benzesin istedik ama napalimlar falan. Sanki hilkat garibesiyiz bizde. Bizim tarafa benzesin o tarafa benzemesin. Ne biliyim insan dusunsede soylememeli bu tur laflar. Bi kendilerini mukemmel gorme hali var. o yuzden seviniyorum iyi ki benzememis diye bi de ona kasilmalarini hic cekemezdim.
Koy Kız kocamın adı bak bi çeyrek takarızBen oğlum olursa özgür mu koysam diyordum eşimde olumlu yaklaşıyordu bu isme. Ama özgür abimin ismi ve abimin huyu pek iyi değildiramannn dedim kız halaya oğlan dayıya çekermiş birde ismini koyarsak OooooOoo işimiz var deyip vazgeçmiştik gerçi oğlumuzda olmadı :)
Seninle ne alakası var Can'ım çocuk bu. önemli birşeyi yokmuş bak. geçmiş olsunUyutmaya goturmustum komidin kenarina vurdu kafayı çizildi kanadı biraz da, dikislik değil şükür, tabi benim yanımda oluyormuş nedense boyle kazalar
Senin eşinin ailesinin bazı huyları benim eşimin ailesine benziyor. Şöyle bir farkla benim oğlum babasının A5 e çekilmiş fotokopisi sadece gözleri bana benziyor renkli:) Ben de en güzel yeri bana benziyor diyor ama ben kendimi hiç beğenmem eşime benzediği için mutluyumAynen bende esime hic soylemiyorum. Suan fiziksel olarakta zihinsel olarakta hic hazir degilim ama cok istiyorum nasil oluyosa artik :))
yemin ediyorum aynı söylemler. Tek gözleri , geç yürümesi, geç konuşması bana benziyor gerisi eşimin ailesine benziyormuş. Nasıl mutlu oluyor kv bunlarla ama oğlum babaannesini hiç sevmiyor ne hikmetseBenim oğlan da ayni babasına benziyor gözler hariç, bana benzeyen bi yatafi yok mesala zekiligi dedesine, titizligi kvye benziyor, bana da iste gec yurumesi gec konuşması benziyormuş
Ata Göktug da guzel canim ama istedigin isim olsaydi daha da icine sinerdi saglik olsun adiyla yasasin oglusunisim konusunda çok dertliyim kızlar hala içimde yaradır. Ben Aras ve Tuna ismini çok seviyorum. Eşim hiç yanaşmadı bu isimlere. Her bulduğum isme kulp taktı. Kendi istediği ismi koydurdu resmen baskıyla. İki isim olacak biri senin biri benim istediğim olsun dedim olacaksa Ata Göktuğ olacak dedi. Çok pişmanım diretmediğim için.
Canim gokceye ikinci usim olarak kv ismini verdinuz mi kimlikte yaziyor mu?yazik ya deger mi acaba onlar egolarini tatmin edecekler diye kadindan bu hakki almaya. İyi konusmussun orda canim.
Oyle bisey olursa bu kadin kadar sessiz durmayacagim kesin ama sutliman olacaginida hic sanmiyorum. İstedigimi yaptiririm mutlaka bu konuda tavizim yok. Esime arada laf sokuyorum. Kesin boyle boyle olacak o yuzden ikinci cocugu bile istemiyorum diye. Yok olmaz falan diyo. Ama bakalim neler yasayacagiz
bizimde hic aklimizda yoktu gokce. Neler neler dusundum. En son sinir oldum kura cekcem dedim. 535384 kez okudugum bi kitap var orda gökçen diye bi karakter vardi cok severim.onunla gülce arasinda kararsiz kaldim. Esim gökcen dedi. En son o olsun dedim. Millete soyluyorum herkes gokce anliyo. Neyse dedim gokce olsun en azindan cocuk zorlanmasin. :))
Bi kizim daha olursa adini gülce koycam ama
Yakın arkadaşım da Konyalı aynı sizdeki gibi çok sorun yaşadı. Tek kv nin ismi koyulacak diye baskılar bütün arayanlar daha dogmamis bebeğe o isimle sesleniyorlardi. Sinir oluyordu kız. Zorla bi isim ekledi yanına ama kendi koyduğu ismi tek kullandikca olay oldu. Oğlu olursa kp sinin ismi çok fena ama hiç kaçarı yok koymak zorunda:/ Çok kötü yaa ben bu kadar saçma birşey görmedim. Kendi çocuklarına istedikleri isimleri koyamamis insanların hıncını çocuklarından cikarmasindan başka birşey değil. Oysaki onların bize seçme şansı verilmedi siz ne istiyorsanız onu koyun demesi lazımdı. Valla senin karşı koyma hikayeni okudukça oh bee diyorum. Ben de senin gibi düşünüyorum. Oğlun da olsa koyma ismi. Haketmiyorlar bence. İnsan adil olmalı yaa anneyi hiçe saymak nedir???İs zaten kocada bitiyo. Aileler ne derse desin o hayir derse tamamdir. Benim ailemde de hic karisilmaz. Eskiden koyarlarmis. Benim adimda babannemin adi mesela. Dedem ben dogunca kendi annesinin adini koymak istemis. Babamda o kadar seviyosan anneni kendi kizina koysaydin demis.babannemin adini koymuslar. Ama sevmiyorum bende adimi. Babannem bi gun benden icin adini seviyo heralde hic sikayet etmiyo dedi baya kalabalik bi ortamdi. Sikayet etsem nolcak koymussunuz bi kere gidip degistirecek halim yok ya dedim Benim esim tek erkek olunca biraz fazla yukleniyolar her konuda . soyle esimle guzelce oturalim isim begenelim diyemedik agiz tadiyla.
sizinkiler akilli davranmislar :)) yeni dogum yapmis gelmissin anlayamamisindir bile ne oldugunu :) guzelmis ama ismi. Benim kv nin adi da cok absurt bisey degil ama kp imin adi gani :) ya dusunemiyorum cocuga gani oglum falan dedigimiesime bunu diyince ama diyo allahin ismi oyle deme. Ona lafim yokta madem Allahin isimlerinden oldugu icin bu kadar isteklisiniz 3 kardessiniz birinizin adinda bile dini emare yok dedim. Cevap yok :)) amac babayi memnun etmek. Beni ikna etmeye ugrasiyo.
Dogmamis cocugun adinin derdine dustum resmen. Ama olacaklari o kadar iyi tahmin ediyorum ki. Onlar bi yandan ben bi yandan esime yuklencem kriz cikcak :)
Geçmiş olsun canım, malesef dibindeyken bile oluyor bazenUyutmaya goturmustum komidin kenarina vurdu kafayı çizildi kanadı biraz da, dikislik değil şükür, tabi benim yanımda oluyormuş nedense boyle kazalar
Ohh bee iyiki sana benzemis. Çok da tatlı maşallah kuzum. Kerem alp e 3 aylık hamileyken ultrasonda video çekmişti eşim annesi izlemiş aramisti Ayyy aynı ahmete benziyor diye. Kadın ultrasondan teşhisi koyuyor:)) Kerem alp doğduğunda oturup kalkıp aynı ahmet diyor herkes. Ya arkadaş kaşı gözü bişeyi de bana benziyordur heralde diyordum içimden. Deli oluyordum. Bozuldugumu görünce kübra ya da benziyor diyordu arada zoraki:)) Kerem alp 4 aylıkken kv lere gittik onların taraftan eşim dahil kimseye zerre benzemiyor çocuk sarışın bi kere en başta:))) Aynı dayilarina benziyor kerem alp. Her gelen hiç sizin tarafa benzemiyor aynı annesi dedikçe 4 köşe oldum resmen. O günden sonra bu konuda hiç konusmuyorlar. Ben de inadına huyunu suyunu ağzını burnunu bizim tarafa benzetip duruyorum yanlarında. Çok şükür. Böyle düşünen insanlar hakediyor bunu. İlahi adalet. Yoksa babası tabiki bezeyecek. Kime bezeyecek ya anne ya baba.Aynen bende esime hic soylemiyorum. Suan fiziksel olarakta zihinsel olarakta hic hazir degilim ama cok istiyorum nasil oluyosa artik :))
Ay ben bile sinir oldum ta burdan. İnşallah ikinci çocuğun da sana veya sizin tarafa benzer. Amiiinnn. Benimki de inşallah bana benzer. Allah hayirlisini versin ama söylediklerini düşününce böyle demekten alamıyorum kendimi:)kirpi yavrusunu pamugum diye severmis ya. Babasina benzemis halasina benzemis hic umrumda olmaz benimde. Ha bana benzemesi hosuma gitmiyo degil. Ama baskasina benzese de bozulmazdim klon yapmadik sonucta. ilk dogdugunda ayni kp e benziyodu. Surat ifadesi kaslari catik bakisi falan. Hepimizde derdik ayni dedesi diye aklima bisry gelmedi hic.. Sislikler inince degisti biraz. Simdide surekli ilk dogdugunda cok guzeldi gokce daha tatliydi bize benziyodu diyen bi kaynana olunca Allahim iyi ki ekmegine yag surmemissin diyorum acikcasi.
Bunuda kime deseler sinir olur heralde :)
Çatlak kadın :)Birde benim kv hamileyken özlem koyun sevgi koyun deyip durdu dogduktan sonra da sevgi sevgi diye seviyordu birde karsi apartmandaki gicik komsunun adi sevgi yazin kapi acik duyuluyor esim anne Allah askina sus cikacak simdi ne Sevgisi deme bir daha dedi ondan sonra Ece demeye basladi
Kesin bizimki gibi olmustur:)) bu arada catlak kadin yazmissin ya az once esim yanimdaydi mesaj okurken bir yandanda birsey konusyorduk ben mesaji okuyunca gülümsedim esim ne gülüyon dedi bende hic ya arkadas birsey yazmista ona gülüyorum dedim Allahtan merakli biri degilÇatlak kadın :)
E var ya öylede nufusta başka söylenen başka :)
Eşimin yengesinin başka adı unuttum bile kullanmıyolar remziye diyolar kadına :) remziye koyaymışlar ya o zaman :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?