Amaniiinn enişte saygılar :)Kesin bizimki gibi olmustur:)) bu arada catlak kadin yazmissin ya az once esim yanimdaydi mesaj okurken bir yandanda birsey konusyorduk ben mesaji okuyunca gülümsedim esim ne gülüyon dedi bende hic ya arkadas birsey yazmista ona gülüyorum dedim Allahtan merakli biri degil
Ha ha ha yok tabi haberi olmadi duysa bana kizar sen benim annemin dedikodusunu mu yapiyorsun annem hicte oyle biri degil hem seni kadar seviyor bilmiyormusun der klasik olarakAmaniiinn enişte saygılar :)
Sevimlilik manasında kötü niyet yok hörmetler
Yok canım ana dedikodusu nedir tamamen ece üstüne yoğunlaşan bi konuşma :)Ha ha ha yok tabi haberi olmadi duysa bana kizar sen benim annemin dedikodusunu mu yapiyorsun annem hicte oyle biri degil hem seni kadar seviyor bilmiyormusun der klasik olarak
Evet evet aynen oyleYok canım ana dedikodusu nedir tamamen ece üstüne yoğunlaşan bi konuşma :)
ayy cok gicik iste hic sevmiyorum bu gurultu olayini sizin oralar hareketlenmeye baslamistir Allah sabir versin canim gecede hoc cekilmezAy yaz geliyo gürültüler başladı otelle bitişik benim ev girişimiz bir demir kapı var dan dun fenalık geldi bu saat oldu hala müzik sesleri var etraftan of of
Ev sahipleri de paraya bakıyo artık hırlımı hırsızmı bi bakın araştırın yok parayı alınca iş bitiyo bi an önce kurtulursun inş :) hadi canım yattım ben iyi gecelerEvet evet aynen oyle
ayy cok gicik iste hic sevmiyorum bu gurultu olayini sizin oralar hareketlenmeye baslamistir Allah sabir versin canim gecede hoc cekilmez
Bizimde yan daireye biri tasindi ya ben cok tedirginim su saati sökülmüs gecen gun gordum evde su yok pencerelerde perde yok sadece bir pencereye perde gibi bir bez takmislar o kadar bir adam girip cikiyor kadin falan yok sabah 5 te telin alarmi bir basliyor 7 ye kadar biz kalkiyoruz esimle ama ses oyle boyle degil ece uyandi dun 5 te sese caldikca gozlerini aciyor en sonunda esim duvara vurdu ama onu bile duymadi sanirim alarm devam etti ben tirsiyorum cocuklar var benim yeri geliyor evde kaliyorlar ben bir yere gidince bin defa tembihliyorum kimseye kapiyi acmayin diye
Aynen oyle tatlim sanada iyi geceler bende yatiyorum bizim sipalar erkenden aciktik diye dikilirler tepeme:)))Ev sahipleri de paraya bakıyo artık hırlımı hırsızmı bi bakın araştırın yok parayı alınca iş bitiyo bi an önce kurtulursun inş :) hadi canım yattım ben iyi geceler
gecmis olsun canim ya. Sogan bizde ise yaramisti baya sizdede yarar insallah. Cok fena kokuyo ciddenKizimin burnu acayip akiyo uyrkende tikaniyor sogan kestim basucuna koydum simdi ayagimda salliyorum ama her yer acayip sogan koktu inşallah ise yarar
bence erkek cocuk babasina kiz annesine benzemeli ya. Bi kizin erkege benzetilmesi cok garip geliyoSenin eşinin ailesinin bazı huyları benim eşimin ailesine benziyor. Şöyle bir farkla benim oğlum babasının A5 e çekilmiş fotokopisi sadece gözleri bana benziyor renkli:) Ben de en güzel yeri bana benziyor diyor ama ben kendimi hiç beğenmem eşime benzediği için mutluyum
Ne konuldugundan cok insanin zoruna giden rizamizin alinmamasi zaten.isim konusunda çok dertliyim kızlar hala içimde yaradır. Ben Aras ve Tuna ismini çok seviyorum. Eşim hiç yanaşmadı bu isimlere. Her bulduğum isme kulp taktı. Kendi istediği ismi koydurdu resmen baskıyla. İki isim olacak biri senin biri benim istediğim olsun dedim olacaksa Ata Göktuğ olacak dedi. Çok pişmanım diretmediğim için.
koyduk canim hatice de ekledik kimlige. Zaten bende islami bi isim ekleme taraftariydim. Ama soylemiyorum hic..Canim gokceye ikinci usim olarak kv ismini verdinuz mi kimlikte yaziyor mu?
Bide 547888 okudugun kitabin adi ne merak ettim
Yazik kiza ya. Gercekten uzuldum. Burda o kadar cok duyuyorum ki bunlari. Bizdede ayni seyler iste. Ama ben direttim. Asla kabul etmem tek o ismi dedim. Riza mi bile almadan ne oluyo dedim. Kendimi damizlik inrk gibi hissediyodum resmen. Dogur ver ellerine.Yakın arkadaşım da Konyalı aynı sizdeki gibi çok sorun yaşadı. Tek kv nin ismi koyulacak diye baskılar bütün arayanlar daha dogmamis bebeğe o isimle sesleniyorlardi. Sinir oluyordu kız. Zorla bi isim ekledi yanına ama kendi koyduğu ismi tek kullandikca olay oldu. Oğlu olursa kp sinin ismi çok fena ama hiç kaçarı yok koymak zorunda:/ Çok kötü yaa ben bu kadar saçma birşey görmedim. Kendi çocuklarına istedikleri isimleri koyamamis insanların hıncını çocuklarından cikarmasindan başka birşey değil. Oysaki onların bize seçme şansı verilmedi siz ne istiyorsanız onu koyun demesi lazımdı. Valla senin karşı koyma hikayeni okudukça oh bee diyorum. Ben de senin gibi düşünüyorum. Oğlun da olsa koyma ismi. Haketmiyorlar bence. İnsan adil olmalı yaa anneyi hiçe saymak nedir???
Geçmiş olsun canım, malesef dibindeyken bile oluyor bazen
Ohh bee iyiki sana benzemis. Çok da tatlı maşallah kuzum. Kerem alp e 3 aylık hamileyken ultrasonda video çekmişti eşim annesi izlemiş aramisti Ayyy aynı ahmete benziyor diye. Kadın ultrasondan teşhisi koyuyor:)) Kerem alp doğduğunda oturup kalkıp aynı ahmet diyor herkes. Ya arkadaş kaşı gözü bişeyi de bana benziyordur heralde diyordum içimden. Deli oluyordum. Bozuldugumu görünce kübra ya da benziyor diyordu arada zoraki:)) Kerem alp 4 aylıkken kv lere gittik onların taraftan eşim dahil kimseye zerre benzemiyor çocuk sarışın bi kere en başta:))) Aynı dayilarina benziyor kerem alp. Her gelen hiç sizin tarafa benzemiyor aynı annesi dedikçe 4 köşe oldum resmen. O günden sonra bu konuda hiç konusmuyorlar. Ben de inadına huyunu suyunu ağzını burnunu bizim tarafa benzetip duruyorum yanlarında. Çok şükür. Böyle düşünen insanlar hakediyor bunu. İlahi adalet. Yoksa babası tabiki bezeyecek. Kime bezeyecek ya anne ya baba.
Ay ben bile sinir oldum ta burdan. İnşallah ikinci çocuğun da sana veya sizin tarafa benzer. Amiiinnn. Benimki de inşallah bana benzer. Allah hayirlisini versin ama söylediklerini düşününce böyle demekten alamıyorum kendimi:)
o ne guzel babanneymis oyle yaBenim de içimde kaldı isim. Daha sevgiliyken eşim derdi kendi konulamamış ismini koymayı çocuğuna. Tabi ben o Zaman evlenmek ve çocuk bana çok ütopik geldiği için "koyarız yaaa, zaten oğlan çocuk sevmem olursa al seni. Olsun" tarzı saçmalamıştım, söz vermişimkız olunca da ben babaannemin adını çok severim, mavi idi adı. Kızım olursa da benzindi isim hakkı mavi koyacaktım. Tren kaçtı ikinci çocuk isteniyorum çünkü :/ evlendik hamile kaldım ama erkek çocuk hiç sevmezdim ve hiç beklemiyordum bile, öylece eşimin ismi konuldu. Gerçi çok Mutlu oldu ya o bana yeter.
Özgür ismi çok güzel ama dayısı na çekme ihtimali çok kötü canımAyy o memleketin havasından suyundandır yahu bizde de var aynısı
Koy Kız kocamın adı bak bi çeyrek takarız
Senin ig hesabin ne canimAyy esim daha aksam sanki neden babamin ismini koymadik ki dedi :)) ben de neden koyacaktik ki dedim:)
Buraya geldim isim.konusu.
Bu arada benim oglum da esimin kopyasi instagramimda olanlar gormuslerdir.
Bana da uzulme ikinci sana benzer insallah diyenler oluyo.yavv neden uzuleyim babasi o da yni. Kafasi cok garip insanlar var
Onlar ailecek hoş, kardeşinin adı da Seraygecmis olsun canim ya. Sogan bizde ise yaramisti baya sizdede yarar insallah. Cok fena kokuyo cidden
bence erkek cocuk babasina kiz annesine benzemeli ya. Bi kizin erkege benzetilmesi cok garip geliyo
Ne konuldugundan cok insanin zoruna giden rizamizin alinmamasi zaten.
koyduk canim hatice de ekledik kimlige. Zaten bende islami bi isim ekleme taraftariydim. Ama soylemiyorum hic..
Nihal atsizin - deli kurt canim kitap atsizi sevmem ama dayimin kitapliginda bulmustum eski bi hikaye siyasi icerigi yok. Her okudugumda aglarim deli gibi
Yazik kiza ya. Gercekten uzuldum. Burda o kadar cok duyuyorum ki bunlari. Bizdede ayni seyler iste. Ama ben direttim. Asla kabul etmem tek o ismi dedim. Riza mi bile almadan ne oluyo dedim. Kendimi damizlik inrk gibi hissediyodum resmen. Dogur ver ellerine.
Cok aglattilar ama beni o hamile halimle. O yuzden esimde dahil bu konuda hic birine hakkimi helal etmiyorum. Ben bu konu yuzunden bosanmaya karar verdim. Tabi sirf bu degildi her halta karisiyolardi bu son damla oldu. Esyalarimi aldim ankaraya gittim esim isteyken. Bisey yokmus gibi geldi aldi beni. Biraz agladi annesigil cok baski yapiyolarmis. Brnde dedim zaten sirf benim dedigimde olmaz. Bu cocuk ikimizin. Ortak bi karar veremiyosak ikimizinde dedigi olur dedim. Anneni babani mutlu etmek ugruna beni uzmeyi goze aliyosanda zaten bu evlilikten hayir gelmez artik katlanamam. Artik ailesiyle ne yapti bilmiyorum sormadim. Yakin akrabalar yine desede bir daha tek isim konusunu acmadilar. Su guzel mi kizim falan diye oneri vrrdiler şadece.
Erkek olursa yine aynini yaparim hic eyvallahim yok.
Bu arada akrabalari arasinda kv nin adini tek olarak koymayan bir tek biziz. Bunu soyleyip millet ne dere getirdiler isi. Bende dedim madem oyle bi niyetiniz vardi. O zaman diger kuzenlerin gibi koyden daha 18 ine basmamis okumamid ezilmis bi kizi sececektin kendine es diye. O zaman lafin gecerdi. Oylesini istiyosanda bosaniriz yakana yapisacak degilim. Boyle bi omur grcmez dedim.
Simdi herkese ilk cocuklari kendilri koysun istedik diyolar.
Onlara o kadar kizginim ki. Ben lohusaykende cok sacmalik cikardi kv. İyi niyetli de deseler her dedikleri batiyo suanda o yuzden.
O ultrasyon meselesi bizde de oldu :))
Hastaneden donduk onlarda da akrabalar var. Verdim iste bakiyolar. Kv ayyy ayni gokhana benziyodu dedi. Ben bi sasirdim anne neresi benziyo. Ben elima aldigimda ciglik maskesine benziyo demistim direk. Gulme krizine girdi herkesama bildigin ciglik maskesi gibiydi ya
Boyle dusunenlere benzetmesin Allah. BEn dusunursem bana da benzetmesin hatta. Amin.
Ay cidden cok konustum bu konuda ama cok fena dertliyimbir dokun bin ah isit oldu benimki
o ne guzel babanneymis oyle yaMavi diye babanne ne guzel
Benim işyerinde oya ablam var nufusta Semiha. :) kimse Semiha demiyor.Çatlak kadın :)
E var ya öylede nufusta başka söylenen başka :)
Eşimin yengesinin başka adı unuttum bile kullanmıyolar remziye diyolar kadına :) remziye koyaymışlar ya o zaman :)
Çok ilginç bizde hiç kv kp ismi teklif dahi edilmedi :/ ailede hiç de olmadı. Ama ailede Kürtçe isim takıntısı var gibi, her ailede var mutlaka bi tane. Biz de kürdüz ama bizde yeni jenerasyonda hiç yoktur. Hatta tüm sülalede bi tek annemin adıdır başka yok. O yüzden de gıcık oldum şimdi iyice diretip olmazsa emrivaki ile ikinci ismi ekleticem ben hep çınar istiyordumBi de ben simdi bana emrivaki yaptilar diye hic hatice lafini gecirmiyorum. Akrabalar hatice de diyolar niye? Diye soruyorum. Cevap yok.
Sorduklarinda gokce diyorum adina. Ordan atliyolar hatice gokce diye
Gecen sene pasta yaptigimda gokce yazdim sadece. Niye dediler. Su pastaya iki ismi sigmazdi ki dedim. Sen istesen sigdirirdin dedi gorumce. Demekki istememisim dedim guldum bisey diyen olmadi. :))
Kapiya adini yazdigimda hmm gokce mi yazdin sadece dediler duymamazliktan geldim. Kussunler darilsinlar zerre umrumda degil. Bana yasattiklarina saysinlar.
Sanirim esim bosanmak istedigimi soyledi. O yuzden baski yapamiyolar. Ama laf sokmaktan da geri durmuyolar.
Bosanmamizda umurlarinda degildir rminim. Milletin agzina dedikodu olacak rezil olcaz diye susuyolar.
Arada soylerler haberlerde falan ciktiginda. Yok bi tokattan bosanilirmiymis. Erkek aldatti diye bosanilirmiymis. Tek yasamak kolaymiymis. Millete rezil olurmussun.
Cok sukur annrm babam hayatta kardeslerimde var. Asla kabul edemem boyle seyleri. Kimsem olmasa yine eyvallahim olmaz ben basimin caresine bakarim diyorum.
Kolay saniyomusum ben hayati. Kolay degil biliyorum ama bunu yapan adam karaktersiz ahlaksiz. Allah korkusu olmayan adamdir. Boyle adamdan hersey beklenir. ayni cati altinda kalamam hele birde cocuk varken diyorum.
Kp daha once kari kiz islerine bulasmis. Esim anlatmisti. Evdeki herkes biliyo hunu. Ben oyle diyince sus pus oluyolar
Delal da cok guzelmis cidden. Ay dusunemiyorum hic mavi diye babanneOnlar ailecek hoş, kardeşinin adı da Serayisminden çok ben çocukken annem çalıştığı için beni babaannem büyüttü o yüzden de istiyorum. Tabi ismi bu kadar güzel olmasaydı istemeyebilirdim gerçi annemin adı da güzel Delal :)
Eşimin ailesinde de herkesin kimlik ismi farklı kullanılan isim farklı. Ama öyle farklı isimler de değil niye kimliktekini kullanmıyorlar o da tuhaf. Mesela kadının kimlikte adı Ayşe ama o Fatma ismini kullanıyor. Ya da kimlikte Hayriye o Huriye kullanıyor gibi. Sanki kimliktekini kullanmayalım da ne olursa olsun kafasındalarBenim işyerinde oya ablam var nufusta Semiha. :) kimse Semiha demiyor.
Bende sasirdim cidden. Belki o yorede yokrur. Burda kime gitsej cocugun adini sordugumuzda erkekler kasila kasila annenin adi soyle falan diyolar. Kadinlarin yuzleri dusuyo. Aha diyorum bu da madur.Çok ilginç bizde hiç kv kp ismi teklif dahi edilmedi :/ ailede hiç de olmadı. Ama ailede Kürtçe isim takıntısı var gibi, her ailede var mutlaka bi tane. Biz de kürdüz ama bizde yeni jenerasyonda hiç yoktur. Hatta tüm sülalede bi tek annemin adıdır başka yok. O yüzden de gıcık oldum şimdi iyice diretip olmazsa emrivaki ile ikinci ismi ekleticem ben hep çınar istiyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?