Bende cok gordum bunu. Tanistiriyolar adi nezaket. İnternette o kizin resmi ama ismi neziha. Emel diyolar birine asil ismi selma.Eşimin ailesinde de herkesin kimlik ismi farklı kullanılan isim farklı. Ama öyle farklı isimler de değil niye kimliktekini kullanmıyorlar o da tuhaf. Mesela kadının kimlikte adı Ayşe ama o Fatma ismini kullanıyor. Ya da kimlikte Hayriye o Huriye kullanıyor gibi. Sanki kimliktekini kullanmayalım da ne olursa olsun kafasındalar
Ya ben Nasıl anne olduğumu bile anlamadım bi de Allah'ın gücüne gitmesin de gerçekten erkek çocuğu kabullenmem zor oldu yani adı umurumda değildi kızım olmadıktan sonra. Ne gerizekalıymışım, o kadar ki oğlum olsa boşanırken almam bile derdim. Cinsiyeti öğrendiğimizde ağlamıştım erkek diyeBende sasirdim cidden. Belki o yorede yokrur. Burda kime gitsej cocugun adini sordugumuzda erkekler kasila kasila annenin adi soyle falan diyolar. Kadinlarin yuzleri dusuyo. Aha diyorum bu da madur.
Sana da sasirdim cidden bos anina mi denk geldi ki nasil rkletmedin :)))
Apriori lohusa sendromundan yeni ciktiYa ben Nasıl anne olduğumu bile anlamadım bi de Allah'ın gücüne gitmesin de gerçekten erkek çocuğu kabullenmem zor oldu yani adı umurumda değildi kızım olmadıktan sonra. Ne gerizekalıymışım, o kadar ki oğlum olsa boşanırken almam bile derdim. Cinsiyeti öğrendiğimizde ağlamıştım erkek diyeo yüzden isim meselesinde hiçbir fikrim de yoktu, bi oğlum olsa da şu ismi koysam diye hiç düşünmemiştim. Kafamda 1000 tane kız ismi vardı bi tane erkek ismi düşünmemiştim. Eşimin de canla başla istediği bi isim varken hiç isim önermedim bile. Azadı doğduktan bi süre sonra iyice benimseyip hayatımın anlamı yapınca düşündüm bunları ama iş işten geçmişti ve konuyu açmadım ben de :/
Aynen öyle ben lohusalıkta hiç somut sorun yaşamadım hani yok kv anne görümce bilmem ne falan çok rahattı , ne sütüme ne başka bişeye karışan olmadı ama bende tuhaf bi mallık vardı. Ne olduğunu idrak edemedim, o rahat tek kişilik hayatımın sona ermesinin şokunu uzun süre atlatamadan. O arada bi de çocuğun cinsiyetine taktımApriori lohusa sendromundan yeni cikti
Ama simdi canini verirsin gerekirse di miYa ben Nasıl anne olduğumu bile anlamadım bi de Allah'ın gücüne gitmesin de gerçekten erkek çocuğu kabullenmem zor oldu yani adı umurumda değildi kızım olmadıktan sonra. Ne gerizekalıymışım, o kadar ki oğlum olsa boşanırken almam bile derdim. Cinsiyeti öğrendiğimizde ağlamıştım erkek diyeo yüzden isim meselesinde hiçbir fikrim de yoktu, bi oğlum olsa da şu ismi koysam diye hiç düşünmemiştim. Kafamda 1000 tane kız ismi vardı bi tane erkek ismi düşünmemiştim. Cinsiyetten sonra kıyafet alışverişinde bile üzülürdüm hep koz Bebek reyonlarımın başında dikilir bakardım ya hakkaten ne iğrenç bi düşünce yapısıymış. Yani erkek Bebek peşinde deliren bu uğurda boşanan ikinciye evlenen ya da kız çocuğu benimsemeyen cahillerden hiçbir farkım yokmuş o Zaman
Eşimin de canla başla istediği bi isim varken hiç isim önermedim bile. Azadı doğduktan bi süre sonra iyice benimseyip hayatımın anlamı yapınca düşündüm bunları ama iş işten geçmişti ve konuyu açmadım ben de :/
Bizde hiç kız erkek çocuk ayrımı olmadı iki kız iki erkeğiz. Hatta ilk çocuk olduğum için biraz kayırılırım bile. Ya sebebini bilmiyorum ama bir kadın olduğum için bir kız çocuğunu daha güzel yetiştiririm diye düşünürdüm hep. Bir de erkek çocukla bir süre sonra yollarımız ayrılacak ergenlikte falan ama kız olsa o dönemi de birlikte atlatacağız falan diye düşünüyorum. Kendime arkadaş istedim heralde.Ama simdi canini verirsin gerekirse di miniye boyle dusundun acaba kendince bi cevabin var mi?
Hani senin kadar agir bir sekilde degil ama bende sanki erkek cocugum olsa bu kadar sevmezmisim gibi geliyor. Gokceye ilk erkek gibi demisti doktor. İcim bi buruk olmustu. Soylemedim kimseye de esim cok sevinmisti. Gece yatarken sacmala ne farkeder diye kendime kiziyodum. Kiz oldugunu ogrenince cok sevindim. Yine yatinca Allahim saglikli olsun onemli degil falan diye dua ediyodum. Daha cok sevindim diye kendimi kotu hissetmistim.
Simdide bi cocugum daha olurda erkek olursa ya gokce kadar sevmezsem diye endise ediyorum. Birazda o yuzden yine kizim olsun istiyorum sanirim.
Burda bdvde bi konu okumustum. Kadin egin tek kizi annesi cok ezmis bi gun kizim dememis. Baba da hic sesini cikarmamis. Abilerde ezmis hep. Evlenmis ikiz cocuklari olmus biri kiz biri erkek. Oglum derken annemin oglum diyisleri aklima geliyo diyemiyorum yazmisti. Kizimi daha cok mu seviyorum acaba diye vicdan azabi cekiyomus. Annem gibi ayrim yapmak istemiyorum ama sanki yapiyomusun gibi hissediyorum.falan baya bi yazmisti acaip etkilenmistim. Kadinin psikolojisi bozulmus resmen.
Ben boyle seyler yasamadim ama Kadin cinayetlerini, ev icinde kiz cocuklarin ezilmesini, tacizleri tecavuzleri gerceklestirenlerin cogunun erkek olmasi. Okudugun kitapta izledigim dizi de filde her yerde bi kadini aciz gosterme. Ya benim cocugumda boyle bi adam olursa kahrolurum korkusu. sanirim bu sebepleri biraz icsellestirdim. Feministce birazda dedigin gibi erkek diye tutturanlardan cok farkli degil. Ama hislerim aynen boyle ve her ne kadar yanlis diye dusunsemde engel olamiyorum boyle hissediyorum resmen.
Tepkilerin cok hos yaBizde hiç kız erkek çocuk ayrımı olmadı iki kız iki erkeğiz. Hatta ilk çocuk olduğum için biraz kayırılırım bile. Ya sebebini bilmiyorum ama bir kadın olduğum için bir kız çocuğunu daha güzel yetiştiririm diye düşünürdüm hep. Bir de erkek çocukla bir süre sonra yollarımız ayrılacak ergenlikte falan ama kız olsa o dönemi de birlikte atlatacağız falan diye düşünüyorum. Kendime arkadaş istedim heralde.
Ben öyle burulma falan değil ya baya hastanede eşime şarlamıştım. Kromozomuna tüküreyim bak erkekmiş falan gibi saçmalamıştım. Onu beklemeden taksiye atlayıp eve gitmiştim. Ağlamıştım tüm gün. Şimdi düşünüyorum da Nasıl bir aptallık bu. Eşim şok tabi Ada'm da izin almış cinsiyet öğrendikten sonra hastane çıkışı güzel bi yerde kahvaltı yapıp kutlarız diye.
Şimdiyi ise hiç sorma azad için ölürüm de öldürürüm de hiç ikiletmem yani.
Oya ablanın annesi doğum yaptığında eşinden ayrıymış ve babasının evinde doğum yapmış. Babasına gitmiş nüfusa Semiha yazdırmıs. Eşide bunu duyunca çok kızmış benim kızımın adı Semiha değil oya demiş. Semiha dedirtmemis kimseye. Herkes oya diyoEşimin ailesinde de herkesin kimlik ismi farklı kullanılan isim farklı. Ama öyle farklı isimler de değil niye kimliktekini kullanmıyorlar o da tuhaf. Mesela kadının kimlikte adı Ayşe ama o Fatma ismini kullanıyor. Ya da kimlikte Hayriye o Huriye kullanıyor gibi. Sanki kimliktekini kullanmayalım da ne olursa olsun kafasındalar
Tepkin on numaraymis :)Bizde hiç kız erkek çocuk ayrımı olmadı iki kız iki erkeğiz. Hatta ilk çocuk olduğum için biraz kayırılırım bile. Ya sebebini bilmiyorum ama bir kadın olduğum için bir kız çocuğunu daha güzel yetiştiririm diye düşünürdüm hep. Bir de erkek çocukla bir süre sonra yollarımız ayrılacak ergenlikte falan ama kız olsa o dönemi de birlikte atlatacağız falan diye düşünüyorum. Kendime arkadaş istedim heralde.
Ben öyle burulma falan değil ya baya hastanede eşime şarlamıştım. Kromozomuna tüküreyim bak erkekmiş falan gibi saçmalamıştım. Onu beklemeden taksiye atlayıp eve gitmiştim. Ağlamıştım tüm gün. Şimdi düşünüyorum da Nasıl bir aptallık bu. Eşim şok tabi Ada'm da izin almış cinsiyet öğrendikten sonra hastane çıkışı güzel bi yerde kahvaltı yapıp kutlarız diye.
Şimdiyi ise hiç sorma azad için ölürüm de öldürürüm de hiç ikiletmem yani.
Bi ben kestirip attım isim trenini kaçırdım ikinci çocuk yok diyrO değilde ikinci çocuk ismi arar olduk :)
Yaparsın yaparsın belki hemen olmaz ama bi süre sonra özler sende yaparsınBi ben kestirip attım isim trenini kaçırdım ikinci çocuk yok diyr
bazi laflari cidden anlayamiyorum ya. Bi yakinimiz cocuklarindan birini kaybetmissi. Yaslilardan biri ne agliyon 2 tane daha var iste dedi. Kadin sinir krizo gecirdi bu lafla. Sonra tekrar hamile kaldi yine oglu oldu onada ayni ismi verdi falan. Allahim gostermesin acilarini ya.Sofradaki corba dokulmuste baska yemek var nasilsa der gibi konusuyolar resmen..O meşhur öyküyü erkek sanan otobüsteki amcanın lafı
tek çocuk olmazmış ölürse çocuksuz kalırmışım
İki çocuk idare eder biri ölürse biri kalırmış
Üç çocuk iyiymiş biri ölürse iki tane kalırmış
Amca otobüste bunları söylüyo bana kendinde 5 tane varmış
Çüşşş amca deseydin ya lafa bakO meşhur öyküyü erkek sanan otobüsteki amcanın lafı
tek çocuk olmazmış ölürse çocuksuz kalırmışım
İki çocuk idare eder biri ölürse biri kalırmış
Üç çocuk iyiymiş biri ölürse iki tane kalırmış
Amca otobüste bunları söylüyo bana kendinde 5 tane varmış
Yok anacım ya eminim son kararın. Zaten o bi süreden sonra menapoza girerim benYaparsın yaparsın belki hemen olmaz ama bi süre sonra özler sende yaparsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?