- 25 Şubat 2008
- 1.434
- 657
- 448
Ben haftanın 3 günü eve gider gitmez yemeğimi yiyip uyuyakalıyorum 19:00 dan sabah 06:00 ya kadar. Feci uyku bastırdı, işte de öğlen yemeğinden sonra 45 dk koltuklu odada uyuyorum gizlice. Nolduk lö biz.paso uyuyorum sormaaaaa.. iyice miskin kedi oldum Garfield misali:)) sen nasılsın?
Korkudan mı saygıdan mı
Ben haftanın 3 günü eve gider gitmez yemeğimi yiyip uyuyakalıyorum 19:00 dan sabah 06:00 ya kadar. Feci uyku bastırdı, işte de öğlen yemeğinden sonra 45 dk koltuklu odada uyuyorum gizlice. Nolduk lö biz.
Annemi çok seviyo, kendi annesi hiç ezilmemiş hatta azcık şımarık büyümüş ama benimkini ezen ezmiş hala da ezdiğini görüyo ve anneme ben bağırınca bile bana öyle bi kızıyo ki, anneme düşkün annesi gibi sevdi valla. Allah bozmasın. Ben açma kocacım desem o açar yani ahah
yaa sorma yaa ben bugün masada uyumuşum 1,5 saatt...hemde aşı olduğum kolun üstüne yatmışım..
acı ile uyandım yarım saat kolumdan kıvrandımm
varya o uykudan uyanınca ne sersemleşiyom, bıraksalar 2 saat uyurum mışıl mışıl
benim oğlum var bi oğlum daha olacak. napalım biz kapılarda mı kaldık:))) böyle düşünenlerin kızları çok mu hayırlı olacak acabaaaaa:))
Ağır abim bana akrep olacak gibi geliyor nedense:) Hayırlısı bakalım sağ salim kucağımıza alırız insallah
benim oğlum var bi oğlum daha olacak. napalım biz kapılarda mı kaldık:))) böyle düşünenlerin kızları çok mu hayırlı olacak acabaaaaa:))
İnşallah Allah herkese hayırlı evlat versin, bu yazılan hikaye "oğlum oğlum" diyerek, oğlan çocuğuna kurban kesen, baklava dağıtan; kız çocuğuna hiç birşey yapmayıp, bisküvi-lokum dağıtan zihniyete yönelikti.
Heehhee aynı şeyi bende düşündüm..
Bir kızım olsun çok istedim ama Rabbim iki tane erkek nasip etti. Hayırlısı buymuş demek ki. Kızda olsa erkekte olsa evlat evlattır. Allah herşeyden önce sağlık versin.
Ama şu erkek evlada tapan aileleri anlayabilmiş değilim. Kız çocuğunu daha doğduğunda eziklemeye başlayan zihniyet bana da çok itici geliyor. Ben dinimizde böyle bir ayrım göremiyorum. Acaba zaman içerisinde insanlar kendi yorumlarına dini kılıflar bulupta bunları günümüze kadar taşımış olabilir mi?
Dinimiz kız çocuğuna değer vermeseydi kız çocuklarının diri diri gömülmesi adetini neden ortadan kaldırıldı o zaman?
Benim doğup büyüdüğüm yerde kız çocukları sevilmez erkek çocukları el üzerinde tutulur. Gerekçesi erkek çocuğun soyadını devam ettirmesi. Bende bu eziklikle büyüdüm maalesef. Fazlasıyla gıcığım o yüzden.
Hatta iki erkek çocuktan sonra kız çocuğu doğuran akrabamıza eşi şimdi şapkamı yere düşürdün demiş..
Yuhh dedim yaa ben öyle laf konuşan adamın o şapkasını varyaaa...
o zihniyet artık yok oluyor amaaa bizler sayesindee
İnşallah canım, gönlümüzden geçen bu tabi ki. Allah herkese hayırlı evlat versin, benim 2 senedir babaannem rahatsız, gündüzleri bakıcı var ama akşamları yanında birisinin kalmasını gerekiyor çoğu zaman. Babam var bir de halam var. Ve inan bana, kız çocuğu daha yakın olur anneye, ilgilenir derler ama, maalesef halam köyde ev yaptı oraya gider, kafa dinler, babam babaannemi yıkar, altını temizler. Gel de şimdi, kız evlat yakın olur de. Önemli olan hayırlı evlat.
İnşallah Allah herkese hayırlı evlat versin, bu yazılan hikaye "oğlum oğlum" diyerek, oğlan çocuğuna kurban kesen, baklava dağıtan; kız çocuğuna hiç birşey yapmayıp, bisküvi-lokum dağıtan zihniyete yönelikti.
Heehhee aynı şeyi bende düşündüm..
Bir kızım olsun çok istedim ama Rabbim iki tane erkek nasip etti. Hayırlısı buymuş demek ki. Kızda olsa erkekte olsa evlat evlattır. Allah herşeyden önce sağlık versin.
Ama şu erkek evlada tapan aileleri anlayabilmiş değilim. Kız çocuğunu daha doğduğunda eziklemeye başlayan zihniyet bana da çok itici geliyor. Ben dinimizde böyle bir ayrım göremiyorum. Acaba zaman içerisinde insanlar kendi yorumlarına dini kılıflar bulupta bunları günümüze kadar taşımış olabilir mi?
Dinimiz kız çocuğuna değer vermeseydi kız çocuklarının diri diri gömülmesi adetini neden ortadan kaldırıldı o zaman?
Benim doğup büyüdüğüm yerde kız çocukları sevilmez erkek çocukları el üzerinde tutulur. Gerekçesi erkek çocuğun soyadını devam ettirmesi. Bende bu eziklikle büyüdüm maalesef. Fazlasıyla gıcığım o yüzden.
Hatta iki erkek çocuktan sonra kız çocuğu doğuran akrabamıza eşi şimdi şapkamı yere düşürdün demiş..
Yuhh dedim yaa ben öyle laf konuşan adamın o şapkasını varyaaa...
Sana benim beğenip kaydettiğim örnekleri sunayım şeker kızlara varsa aradım taradım oğluşumada güzelini buldum:)) Eki Görüntüle 1189833 Eki Görüntüle 1189834 ve erken sünnet düşünüyorum oğluşumun sünnetten sonra giyeceği tulumda bu olacak inş Eki Görüntüle 1189836
Sana benim beğenip kaydettiğim örnekleri sunayım şeker kızlara varsa aradım taradım oğluşumada güzelini buldum:)) Eki Görüntüle 1189833 Eki Görüntüle 1189834 ve erken sünnet düşünüyorum oğluşumun sünnetten sonra giyeceği tulumda bu olacak inş Eki Görüntüle 1189836
kızlar hersey masraf yaa
eşim muhendıs, ben uzmanım..
ona ragmen, para bırıktırmeye calısıyrz yapamıyrz henuz pek bırıkımımız yok
o yuzden hep kısmaya calısıyrm heves ettıklerımden
ev almak ıstıyrz o yuzden
ne bılım ben mevlut setıne falan para vermemeyı dusunuyorum
suana kadar kenardakı paramız 3500 lıra oldu.
Canımcım bizde sizin gibiyiz inan azınsanmayacak kadar aylık gelirimiz var ama gelirimzden çok giderimiz var malesef kikızlar hersey masraf yaa
eşim muhendıs, ben uzmanım..
ona ragmen, para bırıktırmeye calısıyrz yapamıyrz henuz pek bırıkımımız yok
o yuzden hep kısmaya calısıyrm heves ettıklerımden
ev almak ıstıyrz o yuzden
ne bılım ben mevlut setıne falan para vermemeyı dusunuyorum
suana kadar kenardakı paramız 3500 lıra oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?