2014 Kasım Anneleri

Ben doğuma kadar beklemedim ilk hediyemi anneler günün de aldı esim saolsun varolsun.tabi isin ucunda benim tirplerimi çekmek var ne yapsındoğumda devamını bekliyoruz dedim mesajımı da yapıstırdım o sürpriz dedi bakalım merakla bekliyoruz:)

Rabbim bize meleklerinden bağışlamış kimsenin haddi değil kız veya erkek diye yargılamak veya övünmek.. evladın kızı erkeği olmaz Rabbim neyi uygun gördüyse onu bağışlamış hepimize hayırlı ömürleri olsun inşallah..
Yeşil mercimeği ben de çok severim eşim sevmiyor ama haftasonu yapayım bari

Yanlışım varsa düzeltin diyerek yazıyorum islamiyette erkek bebek için 2 kurban kız bebek için 1 kurban kesilir dinimiz emrettiği şekil böyle..

Canım doğru olabilir söylediğin dinen mi yoksa adetten mi onu bilmiyorum yapanlar var çevrem de ama yaygın değil bizim oralarda.WhiteAngel06 hemsom sanırım bizde adette ben mi bilmiyorum diye sormustum.Bende arastırayım bakalım

amin canım inşallah Allah hayırlısını versin...

Ya yanlış anlaşılmasın lütfen ben demiyorum ki yapın veya yapmayın diye olmuşları söylüyorum

Aman ya deli oluyorum böyle şeylere, evlat evlattır. Önemli olan hayırlısı olmasıdır.

"Evliliklerinin ilk gününde kadın ve kocası kapıyı kimseye açmamaya karar verip anlaştılar. İlk olarak o gün damadın anne ve babası evli çiftleri görmeye geldi, kapının hemen ardındaydılar. Kadın ve kocası birbirlerine baktılar, adam kapıyı açmak istedi ama eşi ile yaptığı anlaşma gereği kapıyı açmadı, böylece anne babası daha fazla beklemeyip gittiler. Aynı gün içerisinde bir süre sonra, gelinin ailesi geldi. Eşler anlaşmaya rağmen birbirlerine baktılar. Gelin gözyaşları içerisinde, bunu yapamam diye fısıldayıp kapıyı açtı. Eşi hiçbir şey söylemedi. Yıllar sonra 4 erkek çocuğunun ardından 5. olarak kız çocukları dünyaya geldi. Baba yeni doğan kız çocuğu için büyük bir kutlama yapmayı planladı ve tüm tanıdıklarını davet etti. Sonra o gece eşi kocasına diğer dört çocuğa böyle bir kutlama yapmadığı halde neden bu sefer böylesine bir kutlama yapmak istediğini sordu. Eşi basit bir yanıt verdi; çünkü yalnızca kızım bana kapıyı açacak...."

Yok canım tepkim direk sana değildi, halen daha bu tarz düşünce yapılarının ve beyinlerin aramızda yaşıyor olabileceği düşüncesi çok fena.

Hay azina sağlık canım yanlış anlaşılmasın lütfen

Ya yanlış anlaşılmasın lütfen ben demiyorum ki yapın veya yapmayın diye olmuşları söylüyorum

sorun yok canım bana birileri "adet" "gelenek" falan dediği zaman illaki bilmek isterim gerekçesini, bazen öyle şeyler yapılıyor ki ama kimse bilmiyor nedenini, belki biri yanlış anladı ve öylece yerleşip gitti

bunu babamda okumuştu ve çok doğru demişti..
kapıyı açarsa kızım açar iki oğlum var iksininde yeri ayrı ama böle birşeyde kız evlat lazım demişt..
çok duygulanmıştımm halada okudukça duygulanırımm

Evet canim şimdi anladim telefondan giriyorum ya bazi seyleri kacirabiliyorum.. benimki 27 kasim tahmini dogum:) burcumuz yay tabi degismezse şimdilik:))

Evet canim şimdi anladim telefondan giriyorum ya bazi seyleri kacirabiliyorum.. benimki 27 kasim tahmini dogum:) burcumuz yay tabi degismezse şimdilik:))
Ağır abim bana akrep olacak gibi geliyor nedense:) Hayırlısı bakalım sağ salim kucağımıza alırız insallah

Hiee ben babama açmam ama anama ben açmasam bile eşim açar heralde

benim oğlum var bi oğlum daha olacak. napalım biz kapılarda mı kaldık:))) böyle düşünenlerin kızları çok mu hayırlı olacak acabaaaaa:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…