2014 Kasım Anneleri

hurma yeme mi dedi? ciddi mi ama çok faydalı diye biliyorum Kuran da bile geciyor.

Hamilelik açısından faydalarını değerlendirecek olursak başlıca yararları şunlardır:

1. Hamilelik döneminden üç ay önce başlanması ve tüm hamilelik boyunca alınması gereken folik asit bakımından da hurma oldukça zengin bir meyvedir. Folik asit yeni hücre yapımında ve hücre yenilenmesinde önemli rol oynar.

2. Potasyum vücutta su dengesinin de korunmasını sağlar. Potasyum bakımından oldukça zengin olan hurma bu anlamda da hamilelere çok faydalıdır.

3. İçerisinde demir barındıran hurma hamilelikte kansızlık sorununu açısından da faydalıdır. Hamileler hurma yiyerek de demir ihtiyaçlarının bir kısmını giderebilirler.

4. Hurmada bulunan kalsiyum iskelet yapısının şekillenmesi açısından da fayda sağlar.

5. İçerdiği magnezyumdan dolayı da böbrekler açısından çok önemli bir besin kaynağıdır.

6. A vitamini barındıran hurma özellikle hamilelik döneminde vücut direncinizi arttırmanızı sağlar.

hee bide brokoli ve bol bol kivi dedi kivi cok faydaliymis

ılık ballı süt bağırsakları süper çalıştırıyor hem de faydalı ii olur.ben bu ara bol bol yeşillik biber yiyorum ama etten yana pek hevesim ve çabam yok.pek sevmem eti( dr bana decavit verdi günde bir tane tok karna ondan içiyorum.
ayrıca ben siyah çay ve nescafeyi kesemedim bir türlü(okulda tenefüs araları çaysız yapamıyorum şimdilik saıcak içecek ne içeceğimi bilemiyorum

Nescafe icme dedi bende kahvesiz yapamayanlardanim sadece cok canin isterse turk kahvesi ic ama hergun degil dedi cayida en fazla 2 kucuk bardak acik dedi ihlamur iciliyo diye biliyorum bide sicak cikolata 3 ayi atlatana kadar biraz dayan kritik donem gecince arada kacamak yaparsin bence bende dayanamiuorum bode ben sigara iciyorum 4 e dusurdum ama dayanamiyorum sugarada kesinlikle yasak en fazla 2 dedi ama napcam bolmiorum((

ben de maydanozu duydum düşük tehlikesi yapıyor diye

Yaa aslina bakarsan A llah ne yazdiysa onu gorcez bunlar bence bahane dusecegi varsa tutamazsin zaten o yuzden bol moral stresten uzak kalarak cok dusunmemek lazim ama yinede bunlar sadece tedbir amacli soylenen seyler bnm arkadasim yeni dogum yapti herseyden de yedi ama iste risk diye dikkat etmek lazim birinin dedigi digerini tutmuyoki bnm kafam karisti zaten iyice:)))

Bende de vaginal baktı ama kalp için haftaya gel daha duyulmaz dedi

Bende de vaginal baktı ama kalp için haftaya gel daha duyulmaz dedi
canım merhaba keseni gördün sanırım.ne kadarmış büyüklüğü ?ya ben de kese ne kadarken kalp atışı duyuşur hesaplamaya çalılıyorum
Yaaa kizlar bana bide gezen tavuk yiceksin dedi ben bu gezen tavukla dogal yumurtayi nerden bulcam ist dayim ben

Dben konyadayım ama ben anca köy yumurtası falan bulabilirim.o da çalıştığım okulda velilerden satın alabilirim.ama zaten sabahları çok erken kalkınca yumurta falan yiyemiyorum

ne iyi dedin canım ya, fena çekiyoruz hemde :)
Ben 11 tane vurundum su ana kadar, işe yarasında vurunmaya ve acıya razıyım :)
Bişey sorucam, 1 seferde en fazla 9 kutu mu veriyor raporla eczane canım
bilmukabele,, çekeceğim bende,, sağlıklı olsunda bebişş :) canım bana 3 tane yazmış dr. Benim bi kutuda 10 iğne var, ayda 3 kutu gidiyor..

kalkp atışını duydum, dosyada yazıyodur illaki kese ölçüleri ama açıkçası çok kurcalamak istemiyorum pimpirikli olmayayım diye. doktordan doktora bilgi alacağım. bana aha bu kese bu da bebek dedi, siyah kesenin içinde yıldız gibi parlayan bi üzüm vardı :)
benim eşim benim yüzümden az kalsın geç kalacaktı ve yetişip kalp atışlarını dinlerken benden daha duygusaldı. çıkarken kızdı bile bana, az kalsın kalp atışlarını kaçıracaktım fln dedi. :) kısacası kalp atışını duyunca duygulanıp östörojeni artabilir eşinin 6 -7 haftada da görünmeye başlıyomuş kese.

Canım benim sat 3 şubattı pazartesi ilk defa dr a gittim kese + bebiş göründü ama minicikti bebek haftaya kalp için gel dedi kese falan hesabı bilmiyorum bence çok ilgilenme zaten dr yönlendiriyor seni

Ama yumurta onemli protein acisindan ve almamiz gerekn bol protein zaten zorla kendini icindeki mercimek icin :))))

meraba arkadaşlar, ben de geçen hafta öğrendim hamile olduğumu, pazartesi ultrasonla küçücük bir kese gördük. SAT'a göre 5 hafta ama doktorum daha küçük olduğunu söyledi. 2 hafta sonra tekrar çağırdı. İlk bebeğim inşallah. Umarım her şey normaldir, bazen çok tedirgin oluyorum. Zaman zaman karnımda batmalar oluyor bunlar normal midir?

yaaa aslında aynı durumlarımız ben de olur olmaz zararlı ne varsa istiyorum işte((((çayı azaltıyım bari ya(8
yaaa inşallah cumartesiye gitsemmi diyorum ben de etkileneceğini düşünüyorum ama inşallah bakalım(gözünaydın bu arada canım benim.ben keseyi 6 martta gördüm,10 martta da 7,9 x7,4 mm di.
Canım benim sat 3 şubattı pazartesi ilk defa dr a gittim kese + bebiş göründü ama minicikti bebek haftaya kalp için gel dedi kese falan hesabı bilmiyorum bence çok ilgilenme zaten dr yönlendiriyor seni
ooo maşallah bebiş de görünmüşşş harika valla gözünaydın.ben sat 28 ocak ama adetim 30 günde bir olur benim

Ama yumurta onemli protein acisindan ve almamiz gerekn bol protein zaten zorla kendini icindeki mercimek icin :))))
ya aslında en azından haşlasam okulda tenefüste bari yerim yanapıyım artık dediğin gibi başlıyım bari yumurtaya

bu arada kızlar burdan bi hesaplamaya bakın.benim hoşuma gitti ayrıntılı ve doğru geldi bana
http://gebelik.hesaplama.net/hesaplama.do

Tatlım benim sat 24 ocaktı. 21 şubatta regli olmam lazımdı ama 19 şubatta lekelenme ollunca dr.a gittim. Kanda 160 çıktı hcg. Regli günü 250.. 4 gün sonra bidaha gittik 820 çıktı. Dr çok minicik bi nokta gördü vaj. Ultrasonda. 1 hafta sonra yine hcg bakıldı 3400lerdeydi, kesem 5 mm. civarıydı. Son olarak bu pazartesi hcg 6200 dü,,ama bebeğimi gördük ve kalp atışlarını dinledik :) kesemde büyümüş güzell :))dr. bebeğin kalp atışlarından sonra hcg yi artık önemsemediklerini söyledi.. 2 hafta sonrada kontrole gidicem.. Düşğk tehlikem vs. yok,, herşey yolunda :) yeterince aydınlatabilmişimdir umarım canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…