2014 Kasım Anneleri

Valla tatli hep yiyorum,umarim şekerm çikmaz. :) ama tık yok evladimda.. herşekil dönüyorum. 3 gundur pek hareketsiz.

Annenin doğum ağrıları azaltmak için ilaç dışı yöntemler:
- Annenin doğum sancılarını çektiği dönemde hareket etmesi ve ayağa kalkması ağrıların hafiflemesini sağlar. Annenin sürekli sırt üstü yatakta sabit kalması ağrının hafiflemesini engeller.
- Sancılar sırasında annenin yatakta kalçasını sağa-sola çevirmesi sancıyı azaltabilir.
- Annenin ses çıkarması, mırıldanması, inlemesi de doğum ağrılarını az hissetmesini sağlar.
- Müzik dinlemek annenin rahatlamasını, gevşemesini, sancıları hafif hissetmesini sağlar.
- Annenin güzel hayaller kurması sancıları hafif hissetmesini sağlar.
- Annenin bel ve kuyruk sokumu bölgesine masaj yapılması ağrısını azaltır.
- Annenin omuz ve beline masaj yapılması ağrısını azaltır.
- Sıcak ıslak bezlerin annenin beline uygulanması ağrısını azaltır.
- Sıcak su ile duş almak ağrıları azaltır.
- Annenin sancı odasında bir objeye odaklanması ve ona konsantre olması ağrıları hafif hissetmesini sağlar. Bu obje bir süs eşyası veya duvar saati, doğum odasında bir alet, eşya v.b olabilir.
- Annenin karnına hafif hafif masaj yapması sancılarını azaltır.
- Anneye doğum sırasında destek olan bir yardımcının annenin ayaklarına ve bacaklarına masaj yapması ağrısının azalmasını sağlar.
- Bunların dışında annenin doğum ağrılarını az hissetmesi ve bunlara en iyi şekilde uyum sağlaması için solunum egzersizi teknikleri vardır.Bu tekniklerden en çok kullanılanı Lamaze tekniğidir. Solunum egzersizleri hastanın hem sancılara daha kolay dayanmasını sağlar hem de gevşemesini ve bebeğe daha çok kan gitmesini sağlar.
Kızlar netten bişeyler araştırıyordum paylaşayım dedim

Canım sen avrupa yakasındasın sanırım. Sana yakınmı bilmiyorum ama avrasya hospital'ı bir araştır istersen. Orada doğum fiyatı 1300 diye duydum. Hastanenin doğum ekibinden herkes çok memnun. Dün hastane ve doğum doktoru için yapılan yorumları okuyunca bende mi oraya gitsem diye düşündüm. Ama tabi mesafe çok uzak. Gerçi benim durumumdaki gebe hatunlara mesafeler vız geliyorda. Eşime desem alay eder burdan kalkıp doğurmaya karşıya mı gitcen diye

Birkaç tanede ben ekliyim;
- pilates topunda zıplamak,
- nefes egzersizleri yapmak,
- gevşemek,

Hemen başlıyayım araştırmaya. Peki buna doktor ücreti de dahil mi? Çünkü ethica 1200 ama doktor ücreti yok içersinde.

Çok güzel!! Böyle şeyler paylaşalım yüreklendirelim birbirimizi!! Şu Lamaze tekniğini araştırayım ben

Hemen başlıyayım araştırmaya. Peki buna doktor ücreti de dahil mi? Çünkü ethica 1200 ama doktor ücreti yok içersinde.

Doktorun dışardan mı gelecek?
Eğer öyleyse ücreti hastane ile konuşmak lazım. Çünkü bu fiyatı hastanenin ssvd destekleyen doktorunda doğum yapan birinden öğrendim. O doktor hastanenin kendi doktoru olduğu için toplam ödediği Sgk fiyatı 1300 müş. Genelde anlaşmalı doktorların ücretleri dahil oluyor fiyata. Ama anlaşmalı olmayan için hastanenin parasını ayrı doktorun parasını ayrı ödüyorsun.

ben bi hastahane buldum tavsiye de ederim sezeryan 900 küçük bi hastahane ama benim içimi rahatlattı doktorumda çok şeker:)

Kizlar bugun oglusumun oyun minderini yaptm biraz eksigi var bitirip eklicem super oldu internette var ordan bakip yapabilirsnz ben seviyrum ugrasmayi bu pazarda lohusa terligimi ve tacimi yapcam:)

Kizlar bugun oglusumun oyun minderini yaptm biraz eksigi var bitirip eklicem super oldu internette var ordan bakip yapabilirsnz ben seviyrum ugrasmayi bu pazarda lohusa terligimi ve tacimi yapcam:)

benim kızımın maşallahı var uyuduğu anı hiç bilmiyorum :) 7/24 ayakta tekmeler taklalar gece çok zor uykuya dalıyorum kazayla uyanayım dersemde bir daha uyuyamıyorum kızım sağolsun :) sağlıklı olsunda güzel şeyler bunlar :)

benim kızımın maşallahı var uyuduğu anı hiç bilmiyorum :) 7/24 ayakta tekmeler taklalar gece çok zor uykuya dalıyorum kazayla uyanayım dersemde bir daha uyuyamıyorum kızım sağolsun :) sağlıklı olsunda güzel şeyler bunlar :)

aynennnnnnn
kızlar böyle cadı olcak herhalde benimkiler de öyle ne zaman uyuyolar bilmiyorum

öğle yemeği
1 kase corba
2 köfte buyuklugu et
4 yemek kasıgı sebze
6yemek kasıgı pılav ya da makarna
4 ınce dılım ekmek

dusunsenıze ben bunları yesem bıda acıkmam gun boyu
Canım ilk başta çokmuş gibi gelebilir ama doğru olan diyet listesi budur. Ben bu tarz diyetle 2 ayda kalıcı 5 kg verdim. Sağlıklı beslenme diyeti bu. Metabolizma alışıyor ve sağlıklı kilo veriyorsun. Eşim de 13 kg verdi.

canım önümüzdeki salı gideceğim söylemeyecektim ama şimdi senin yazını okuyunca söylemeye karar verdim teşekkür ederim geçmiş olsun canım

Kuzum tşk ederim. Vallahi günlet ne çabuk geçiyor. Doğuma hazırlık yapıyoruz. Daha dün cinsiyet öğrenmeyle, hissetmeyle kafayı bozmuştuk. :)
Lieracı kullan kuzum çok iyi bir krem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…