- 29 Ağustos 2013
- 2.049
- 3.001
- 448
Sıcak bi yandan, masa başında oturmak bi yandan, yemeklerin güzel olmaması bir yandan... Bu kara liste uzar gider .. Ama evde olsam keyfimce uzanırım, istediğimi yer içerim, filmimi izler kitabımı okurum.. Neyse haftaya annemler gelsin de bi hafta falan rapor alayım bari.. Azıcık baksın beslesin beni.Bende 37ye kadar çalışıcam diyordum şu an 30dayım ama 32 hesabına bende başladım
gerçekten durumlar ağırlaşıyor artık herşey zor geliyor
32. haftada çalışabilir raporu aldıktan sonra artık rapor ve izin alınmıyor alınırsa o günler doğum sonuna aktarılmıyor maalesefBende senin gibi yapıcam, manuel süt pompasını sipariş verdim, biberonları 2 adet cam aldım, bulaşık makinesinde sadece bebek ürünlerini yıkamak şartıyla da sterilize oluyormuş. Bende almicam strelize makinesini.
Bu arada ben doğumdan sonra çalışmayı düşünmüyorum kızlar o yüzden 32 de sallana sallana ayrılmayı düşünüyorum rapora. Ama çalışmayı düşünseydim 35-36 ya kadar dururdum. Bu işyeri 40 km uzak evime ve otobüste genelde ayakta kalıyorum, 86 kiloyum çok zorlanıyorum, bu durumlar olmasa kalırdım gene. Ayrıca kalacaksanız haftada 1-2 raporla idare edin, o şekilde daha rahat ilerler haftanız. Kalan zaman ile bebişe daha çok doyarsınız..
yok canım oğlumdayken soba kurmuştuk üstüne çaydanlık koyuyoduk süper oluyodu ama şimdi oğlum çok kıpırdak 20 aylık okucak yanar korkusuyla soba kurmucamız için yeni aldık canım ama netten araştırdım güzel yorumlar vardı biz indirimde diye erken akdık 100 tl yeDeğil mi ya bende öyle düşünüyorum evim kaloriferli nemsiz kalıyor ev. Ne kadar fiyati arzumun birde kullanip nemnun mu kaldın yoksa yeni mi aldın?
Benim enfeksiyon hiç geçmiyor zaten. Şu an yine ilaç tedavisindeyim. Çarşamba bitiyo ilacım. Kültür temiz çıkar inşallah. Bak bi tek biz değil herkes de var. Ama yine de sorunca aldığım cevabı yazarm sana. Benim de pek bi hazırlık yaptığım söylenemez. Alışveriş topiğine yazdıklarımı aldım, o da hevesten içte :) hepsi bir kolide duruyo öylece.
Canım ben de enfeksiyon çıkmıştı zaten o yüzden de korkuyorum... 1 ay önce çıkmıştı doktor bol su iç hemen ilaca başlamıyorum demişti geçen gün de mide sırt ağrısı için acile gittiğimde yapmışlardı demekki geçmemiş yine çıktı orda o yüzden tedirgin oldum...
Öyle mi... İnsan bişi olunca sanki bir tek kendisinde oluyormuş gibi panik oluyor... Bu arada maşallah prensesinin odasına bayıldımRabbim sağlıkla doğup büyümesini nasip etsin...
Ben de daha hiçbişi hazırlamadım hala daha böyle garip bir rahatlık içindeyim neden acaba
Ya işte ne bilim yoğun ve sık sık gelince panikliyorum beyaz ve baya yoğun peynir kesiği gibi olacak nerdeyse
Kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Beğenmenize çok sevindim. İçim rahatladı.
Bir şey daha soracağım. Bebeğin kıyafetlerini nasıl yıkıcaz ya? Ne ile kaç derecede? Makinemin bebek giysileri diye bir ayarı var ama çok yüksek derecede yıkarsa küçülür diye korkuyorum. Yumuşatıcı kullanıcaz mı mesela? Yada deterjanı ne olacak?
Benim enfeksiyon hiç geçmiyor zaten. Şu an yine ilaç tedavisindeyim. Çarşamba bitiyo ilacım. Kültür temiz çıkar inşallah. Bak bi tek biz değil herkes de var. Ama yine de sorunca aldığım cevabı yazarm sana. Benim de pek bi hazırlık yaptığım söylenemez. Alışveriş topiğine yazdıklarımı aldım, o da hevesten içte :) hepsi bir kolide duruyo öylece.
Ben de çalışabilir kağıdı aldıktan sonra izne ayrılacağım. Gelince bir iki hafta da çalışayım diye. Şimdilik plan bu ama 1 ay sonra hala bu kafada olur muyum bilmiyorum. Bebeğe annemin bakacağı kesinleşirse ayrılırım herhalde 32 de. Çünkü 3 hafta doğum sonrası izni uzatacağım diye hiç sıkıntıya sokamam kendimi.32. haftada çalışabilir raporu aldıktan sonra artık rapor ve izin alınmıyor alınırsa o günler doğum sonuna aktarılmıyor maalesef
bende iki yıl ücretsiz izne ayrılıcam inşallah ama 37. haftaya kadar çalışcam çünkü 10 sene mi tamamlamış olucam 30 gün yıllık izinim olucak sonra işime yarar bide zaten masraf çok bi maaş daha alayım napayım.. raporu haftaya alıcam bakalım devam edicem baktım dayanamıyorum bırakırım..
Teşekkürler canim bende bir arastirayim bakalım fiyati iyi geldi arzumunyok canım oğlumdayken soba kurmuştuk üstüne çaydanlık koyuyoduk süper oluyodu ama şimdi oğlum çok kıpırdak 20 aylık okucak yanar korkusuyla soba kurmucamız için yeni aldık canım ama netten araştırdım güzel yorumlar vardı biz indirimde diye erken akdık 100 tl ye
32. haftada çalışabilir raporu aldıktan sonra artık rapor ve izin alınmıyor alınırsa o günler doğum sonuna aktarılmıyor maalesef
bende iki yıl ücretsiz izne ayrılıcam inşallah ama 37. haftaya kadar çalışcam çünkü 10 sene mi tamamlamış olucam 30 gün yıllık izinim olucak sonra işime yarar bide zaten masraf çok bi maaş daha alayım napayım.. raporu haftaya alıcam bakalım devam edicem baktım dayanamıyorum bırakırım..
Benim Son tahlilde 31 yazıyodu
Canım annem de bebeğim aldıkları kıyafetleri yün programında 30 derecede 20-30 dk felan yıkamış çok güzel oldu mis gibi oldu hiç de yıpratmaz öyle dedi yün programı çok narin yıkıyor ya ben de öyle yapıcam... Ben de hacışakirin sabun tozunu aldım onla yıkarım yumuşatıcı kullanmicam...
Canım işte bana ilaç da vermedi ya doktor 1 ay önce lökosit 6-8 idi.. Geçen gün 10 çıkmış... İlerliyo gibime geldi ilaç da kullanmadığım için.. Bol su içiyorum ama demekki fayda etmiyor.. Sağol canım.
Gunaydin kizlar bugun 25+6 gunlugum bebegimin hareketleri cok azaldi iki gun once harika derecede hissedebildigim hareketler dunden beridir yok denilecek kadar az...cok cok korkuyorum cuma gunu icin randevum var.. İnsallah normaldir... Dua edin olur mu?
Benim Son tahlilde 31 yazıyoduaile hekimi az çok ona bakmayız var mı yok mu diye bakarız dedi ama ben zaten artık öğrendim çok şeyi. Malum bunca yıldır yaşıyorum bunu. Kendi doktorum da geçen aylarda kullandığım antibiyotiki verdi. O sefer etki etmişti, bakalım bu sefer ne olacak. Umarım yoktur sende umarımmm.
cnm yıllık izinde mi kullanamıyoruz? ben 35. haftada yıllık izin alır bir daha dönmem diyordum
kesinlikle kullanılmıyor tekrar aradım özlük işlerinin sorumlusunu ne kadar yıllık izin alırsan o günler düşülecek dedi.. aklınız da olsun önemli bi ayrıntıcnm yıllık izinde mi kullanamıyoruz? ben 35. haftada yıllık izin alır bir daha dönmem diyordum
aldığın beş gün doğum sonu izninden düşülecek o zaman 32. haftaya gelmeden kullan peri..
Canım ya çok çok geçmiş olsun sürekli insanın aklına bişi takılı kalınca zor oluyor Rabbim şifa versin hemencecik... Bakalım daha kontrolüme 1 ay var... O zamana kadar artmaz inşallah söylicem..
Kızlar ya konu beni de ilgilendiriyor.. Ben de erteleticem 37. haftaya kadar ama 5 gün yıllık iznim var 36. hafta alırım peşine de doğum izni olur diye düşünüyordum öyle olmuyor mu? Olmuyorsa şimdiden kullanalım yoksa iznim yanıyor benim yazık olur
birgen günaydın bu göğüs ucu kremi işi vardı sen başladın mı kullanmaya ne kullanıcaksın bide bana da söylesene..Günaydın şekerim
senin aldıklarının resmini bekliyorum unutma bende şu pompa işini halledicem biran önce ve biberon bir eksik kapansın
benim bulaşık makinemde biberon yıkama programı var şimdi hatırladım
sonra kendime pijama olayına girişmek niyetim
rapor dediğin gibi hiç kullanmak istemiyorum aslında 32de ama bende şu sancı olayını biliyosun ağustos sonu karar vericem durumuma göre
aldığın beş gün doğum sonu izninden düşülecek o zaman 32. haftaya gelmeden kullan peri..
ben devlet memuruyum fark eder mi bilmiyorum şimdi aradım özlük işlerini 32. haftada çalışabilir aldıktan sonra kullandığın her gün yıllık izin rapor doğum sonu izninden düşülecek dedi.. 32. haftanızı da kaçırmayın sakın tam o zaman almak gerekiyor
Gerçekten mi... Ay bilmiyordum canım ya... Kamuda çalışıp çalışmamak farketmiyor di mi... Siz de kamudasınız di mi? Ay personele ben de sorayım iyi ki konu açıldı kızlar iznime yazık olacakmış ya Allah razı olsun sağolunnn... Ben de hevesleniyordum ya 1 hafta önceden çıkarım diye.. Hayırlısı olsun...
ben devlet memuruyum fark eder mi bilmiyorum şimdi aradım özlük işlerini 32. haftada çalışabilir aldıktan sonra kullandığın her gün yıllık izin rapor doğum sonu izninden düşülecek dedi.. 32. haftanızı da kaçırmayın sakın tam o zaman almak gerekiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?