kız memleketimdesin ayy özledim gurbet zor kardeş iyi olmana sevindim aman dikkat et sıcaklara
benim değerlerimi sormuşsun canım alıntı yapamadım ordan, benim ilk üç gün sabah tokluk 155 civarı öğle tokluk 135 akşam tokluk değişken bazen 90-130 arasıydı. Dün sabah 115 öğle 101 akşam 94 çıktı. ama her öğünden sonra yürüyüş yaptım. bu sabahsa 122 çıktı. Ama bende 1.5 kilo vermişim. cumartesi hem endokrin hem de kadın doğumla randevum var bakalım ne diyecekler. Biliyorumki yürümesem yine yüksek çıkacak. Ben de insülin konusunda çok endişeliyim. Canımın istediği hiçbir şeyi de yiyememek de ayrı bi sinir yapıyor. Allah yardımcımız olsun. Tokluk değerlerinin kaçın altında olması lazım biliyor musun?Naber güzel anneler...şu şeker olayı deli ediyor beni düne kadar hep değerlerim normal çıkıyordu bugün tokluk 1.saat 190 çıktıinsükine başlamaktadır korkuyorum artık ya.dün muayenede doktorum herşey yolunda diyet iyi gidiyor demişti bugün bu sonuç moralimi bozdu
canım benim ilk üç gün sabah tokluk 155 civarı öğle tokluk 135 akşam tokluk değişken bazen 90-130 arasıydı. Dün sabah 115 öğle 101 akşam 94 çıktı. ama her öğünden sonra yürüyüş yaptım. bu sabahsa 122 çıktı. Ama bende 1.5 kilo vermişim. cumartesi hem endokrin hem de kadın doğumla randevum var bakalım ne diyecekler. Biliyorumki yürümesem yine yüksek çıkacak. Ben de insülin konusunda çok endişeliyim. Canımın istediği hiçbir şeyi de yiyememek de ayrı bi sinir yapıyor. Allah yardımcımız olsun. Tokluk değerlerinin kaçın altında olması lazım biliyor musun?
ben sadece sabah açlık ölçüyorum onlar 80'i geçmiyor, diğeerleri de 1 saat tokluk. her doktor ayrı birşey söylüyor gerçekten. İnşalllah insülinlik olmadan atlatırız şu süreci.sen açlığı ölçmüyorsun sanırım cnm.ben onuda ölçüyorum birde kadın doğumcum 1.saati baz alıyor,endokrin uzmanım 2.saat önenli diyor ikiside prof, hangisini dinliyeyim şaşırdım valla:) bana doktorum 1.saat 140 2.saat 120 olmalı maximum dedi.ama endokrin uzmanım 160'ı geçmedi sürece insülin vermem dedi cnm.
bende başlıcam artık ama ilk iş deterjanımı almak olucak dalan roxy alıcam ben oğlumda çok memnun kaldım
evet canım ya sıcaklara dayanmak çok zor küvet varsa doldur içini soğuk suyla uzan valla
benve alma görümcem aldı hep tanlış ölçüyo bu bizde alından ölçer altık teknosadan çok memnunuz hastanedekilerden ama bize çocuk doktoru dijital koltuk altından olanların en sağlıklı olduğunu söyledi ateşten bir hafta hastanede yatttı oğlum bu cihazlarla 36,5 çıkarken koltuk altından 38 çıkıyodu
kızlar günaydınlar bugün loğusa alışverişine çıkacağım sizce neler almalıyım?
ben sadece sabah açlık ölçüyorum onlar 80'i geçmiyor, diğeerleri de 1 saat tokluk. her doktor ayrı birşey söylüyor gerçekten. İnşalllah insülinlik olmadan atlatırız şu süreci.
Allah şifa versin canım. Ben de hamileliğimden bu yana 2. Kez geçiriyorum. Bol su ilk tedavi. Bir de temizliğe ve kuru tutmaya özen göstermelisn. Ben bitkisel bir şey kullanmıyorum. 1 gramlık antibiyotik tedavisi uyguladı doktor. 8 günlük. Çarşamba günü tahlil vericem, umarım gitmişti enfeksiyon.Günaydın kızlar bugün 26 haftaya girdik sabah tetenoz 2 aşıyı oldum. İdrar testi yaptılar çok yoğun enfeksiyon çıktı bir ilaç yazdılar akşam içicem kısmetse başka bitkisel olarak ne yapabilirim tavsiyeleriniz neler. Enfeksiyon çok yoğun olduğundan çocuğun gelişimini durdurur dediler.
ben emzirme sürem boyunca lactamil kullandım canım tadı hmmmm enfesÇanta hazırlığına başlayalım mıBen daha tatildeyim dönünce o zaman bende başlayım Bu arada o çayı bende duydum işe yarıyormuş birde bebek çayı varmış onu araştırıcam çantaya onuda koyucam ilk aylarda içirilebilen gaz çayıymış sanırım anosonlu bişeydi bilen var mı
ayyy güldürdün beni bende 5 dk da çıkarım diyorum girdim mi çıkasım gelmiyo soğuk sudanduşa girince soğuk suyun altından hiç çıkasım gelmiyor en iyisi banyoda konaklayayım zaten evin en serin yeri
Benimde kayda değer bi iş yerim olsa senin gibi yapardım, ocakta girdim buraya, çok sallamıyom çıkarım yani. Ama şaşırdım 32 den sonra alınan izin rapor muhabbetine. Şaşkınlıklar içerisindeyim. Araştırdım son girilen kayıtlara göre öğrendim, ama gene sistem değişmiş. Bu sistem sürekli değişiyo, hamile kalıp doğurana kadar sistemler değişiyo. Nasıl iş anlamadım valla...32. haftada çalışabilir raporu aldıktan sonra artık rapor ve izin alınmıyor alınırsa o günler doğum sonuna aktarılmıyor maalesef
bende iki yıl ücretsiz izne ayrılıcam inşallah ama 37. haftaya kadar çalışcam çünkü 10 sene mi tamamlamış olucam 30 gün yıllık izinim olucak sonra işime yarar bide zaten masraf çok bi maaş daha alayım napayım.. raporu haftaya alıcam bakalım devam edicem baktım dayanamıyorum bırakırım..
Dostum, sen çatlaklarım falan dedin ya, bende cevap vermiştim, henüz çatlamadım bende kiloluyum falan didim ya.. Akşam eve gittim bi baktım bana el sallayan çatlaklarım oluşmuşGünaydın kızlar, evden sıkıcı bi gün daha :)
Ayy Birgenim, elimde liste var, çiziyorum aldığımı almadığımı, dün baktım bebeğin herşeyi alınmış bi küvet kalmış, anne için yazan bölümde bir çizik bile yok!! Kendime hiç bişi almamışım.. Ahh bu annelik yokmu yemedim yedirdim giymedim giydirdim ah ahGünaydın şekerim
senin aldıklarının resmini bekliyorum unutma bende şu pompa işini halledicem biran önce ve biberon bir eksik kapansın
benim bulaşık makinemde biberon yıkama programı var şimdi hatırladım
sonra kendime pijama olayına girişmek niyetim
rapor dediğin gibi hiç kullanmak istemiyorum aslında 32de ama bende şu sancı olayını biliyosun ağustos sonu karar vericem durumuma göre
Canikom bu değerlere göre daha sıkı diyet yap der doktorun, insülin takviyesine başlayacağını bilmiyorum. Benimde böyle hatta acıcık yüksek bile ama dikkat et ve yürü dedi, insüline gerek yok dedi.benim değerlerimi sormuşsun canım alıntı yapamadım ordan, benim ilk üç gün sabah tokluk 155 civarı öğle tokluk 135 akşam tokluk değişken bazen 90-130 arasıydı. Dün sabah 115 öğle 101 akşam 94 çıktı. ama her öğünden sonra yürüyüş yaptım. bu sabahsa 122 çıktı. Ama bende 1.5 kilo vermişim. cumartesi hem endokrin hem de kadın doğumla randevum var bakalım ne diyecekler. Biliyorumki yürümesem yine yüksek çıkacak. Ben de insülin konusunda çok endişeliyim. Canımın istediği hiçbir şeyi de yiyememek de ayrı bi sinir yapıyor. Allah yardımcımız olsun. Tokluk değerlerinin kaçın altında olması lazım biliyor musun?
ben emzirme sürem boyunca lactamil kullandım canım tadı hmmmm enfesbebeğim içinde milupa iyi.geceler çayı kullandım hatra iki kutu doğumdan itibaren kullanılabiliyo anason papatya melisa felan var içinde rahatlatıyo bebişi gece uyucağında veriyosun iyi.oluyo
ayyy güldürdün beni bende 5 dk da çıkarım diyorum girdim mi çıkasım gelmiyo soğuk sudan
ben sadece bi tane pijama takımı aldım eksikler benim de çokcevap bekliyorum sizlerdennnn
Günaydınlar :)
dün izinliydim, bugün mesaideyim.
bu hafta Çocuk Terbiyesinde Doğru Bilinen Yanlışlar kitabına başladım. otobüste okuyordum. yanıma oturan kadın baktııı baktıı yanağıma dokunup, "boşver boşver okuyup okuyup kafanı karıştırma" dediniye kafam karışsın ki dedim ben de. okuduğum bölümde bebeğin doğar doğmaz anne temasında bulunması yazıyordu falan onun üstüne bir kaç şey söyledi. ben o ara güle güle indim ayy sabah sabah nasıl tepkiler verdi öyle teyze yaa. ha bir de 4 tane doğurduğunu ekledi en sonuna
ne güzel bi uygulama valla.. bizde güya rahat edelim diye devlet memuru olduk ama o yok bu yokkızlar ben şimdi insan kaynaklarına sordum ,yıllık izinim doğum iznimden düşmeyecekmiş.kurumsal bir şirkette çalışıyorum ben bizde uygulama farklı sanırım.hatta gebelik dışında rapor alırsamda düşmüyormuş doğum iznimden:) çok sevindim bu duruma çünkü ben kurban bayramına kadar çalışıp sonra dönmemeyi planlıyordum:)
ne güzel bi uygulama valla.. bizde güya rahat edelim diye devlet memuru olduk ama o yok bu yok
bende başlıcam artık ama ilk iş deterjanımı almak olucak dalan roxy alıcam ben oğlumda çok memnun kaldım
canım dalan nerde satılıyor ben hiç karşılaşmadım da.. ebebekte indiriim vardı babyme aldım ben ama bebek doğduktan sonra ondan alamam sanırım sık sık yıkamak gerekecek..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?