ben 31+5 te gidip alıcam geçirsen o günleri de aktarmıyolarmış
Ben de devlet memuruyum canım doğrudur ya tüh... Valla doktorum bu son kontrolümde kendisi sordu çalışıyor musun diye sonra hesapladı 16 eylüle gün verdi o zaman gel hem iznini de ertelemek için yazını alırsın onu da hallederiz dedi.. O zaman 32+ lı haftada oluyorum yani 33. haftada oluyorum ama ona göre hesaplamıştır di mi ne bilim..
Kızlar benim çarşambaya randevum vardı fakat bende birkaç gündür azar azar su geliyor bebeğimin hareketleri de yavaşladı ben yarın doktora gidicem dua edin inş bir sorun çıkmaz benim gibi olan var mı aranızda
Kızlar dün eşimle yemekten sonra öyle dolaşalım derken alışveriş yaptık. Babaanne yazlıkta olduğundan onun için çeyiz gibi dizdim , size de atıyorum.
Eve geldiğimizde eksikleri not ettim. Bir ara da onlar için çıkacağım ama aralarında emin olanadığım şeyler var. Mesela strilizatör alacak mısınız? Ne kadar gerekli bilmiyorum. Şu an için çalışan anne değilim göğüs pompası bana lazım olacak mı bunu da bilmiyorum. Alırsam nasıl bir şey almalıyım?
Bunun dışında eksiklerimiz şöyle;
Telsiz
Ateşölçer(markaya karar veremedim. Uzaktan ölçen mi kulaktan mı emin değilim)
Dönence
Hastane için pijama,gecelik
Yenidoğan bezi
Göbek bağı bandı
Banyo takımı
Emzirme minderi
Hastanede dağıtılacak ikramlıklar,hediyelikler
Kıyafet daha önceden de almıştım, dün de bir kaç şey aldım. Fazla abartmayı düşünmüyorum.
Uyku setimizin fotoğrafında bulunan halıyı da aldık.
Puseti de yarın intetnetten kardeşimle alacağız.
Araba zaten almayacağımı söylemiştim.
Oda takımına da Aşağıda fotoğrafı bulunan modele karar verdim, yapımına başlayacaklar(özel yaptırıyoruz,başlığında kızımın ismi de yazacak:) )
Ve son olarak ikeadan aksesuar alışverişi kalıyor, en zevklisi de bu benim. Bayılıyorum çünkü onların aksesuarlarına. Çerçeve,abajur vb seyleri de oradan alacağım.
Tavsiyelerinizi alabilirim kızlar :)
Siz benden daha tecrübelisiniz, önceden aldınız her şeyiEki Görüntüle 1220296 Eki Görüntüle 1220297 Eki Görüntüle 1220298 Eki Görüntüle 1220299 Eki Görüntüle 1220296 Eki Görüntüle 1220297 Eki Görüntüle 1220298 Eki Görüntüle 1220299
günaydın hanımlar...
2 hafta pek aranızda olamıcammm..
iş arkadaşım izinli ve tek başıma kaldım berbat yoğun olucam dua edin bana
Günaydın kızlar, evden sıkıcı bi gün daha :)
Kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Beğenmenize çok sevindim. İçim rahatladı.
Bir şey daha soracağım. Bebeğin kıyafetlerini nasıl yıkıcaz ya? Ne ile kaç derecede? Makinemin bebek giysileri diye bir ayarı var ama çok yüksek derecede yıkarsa küçülür diye korkuyorum. Yumuşatıcı kullanıcaz mı mesela? Yada deterjanı ne olacak?
Canım ya çok çok geçmiş olsun sürekli insanın aklına bişi takılı kalınca zor oluyor Rabbim şifa versin hemencecik... Bakalım daha kontrolüme 1 ay var... O zamana kadar artmaz inşallah söylicem..
Kızlar ya konu beni de ilgilendiriyor.. Ben de erteleticem 37. haftaya kadar ama 5 gün yıllık iznim var 36. hafta alırım peşine de doğum izni olur diye düşünüyordum öyle olmuyor mu? Olmuyorsa şimdiden kullanalım yoksa iznim yanıyor benim yazık olur
ben 31+5 te gidip alıcam geçirsen o günleri de aktarmıyolarmışzaten verdikleri ne sanki ondan bundan kesiyolar çok sinir bozucu bi durum
benim kontrol haftaya pazartesi 31+5 oluyorum gitmişken alıcam.. ayy valla ya hem sürekli sağlık bakanlığı 2 yaşa kadar emzirin diyo hem kuş kadar izin veriyor mecbur ücretsiz izin alıcam şartlarımı zorlayıp.. bakacak birileri de var ama minnacık bırakıp nasıl geleyim işe..
Canım biraz baktım da şimdi zaten 32. haftada ayrılmak istesen de o izin 32+6 da başlıyormuş... Yani 32+ larda gitsen de olur doktora.. Benim doktorum öyle hesaplamış demekki... Sorma ya sanki lütfediyorlar bu izinleri bir de kırpmak için bahane.. Bu ne
benim kontrol haftaya pazartesi 31+5 oluyorum gitmişken alıcam.. ayy valla ya hem sürekli sağlık bakanlığı 2 yaşa kadar emzirin diyo hem kuş kadar izin veriyor mecbur ücretsiz izin alıcam şartlarımı zorlayıp.. bakacak birileri de var ama minnacık bırakıp nasıl geleyim işe..
Sıcak bi yandan, masa başında oturmak bi yandan, yemeklerin güzel olmaması bir yandan... Bu kara liste uzar gider .. Ama evde olsam keyfimce uzanırım, istediğimi yer içerim, filmimi izler kitabımı okurum.. Neyse haftaya annemler gelsin de bi hafta falan rapor alayım bari.. Azıcık baksın beslesin beni.
Canım ben bebek deterjanı kullanıcam hacı şakir in ama yumuşatıcı kullanmayı düşünmüyorum zaten normaldede kullanmıyorum sirke kullanıyorum yumuşacık oluyor çmaşırlar bebek içinde öyle yapıcamKızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Beğenmenize çok sevindim. İçim rahatladı.
Bir şey daha soracağım. Bebeğin kıyafetlerini nasıl yıkıcaz ya? Ne ile kaç derecede? Makinemin bebek giysileri diye bir ayarı var ama çok yüksek derecede yıkarsa küçülür diye korkuyorum. Yumuşatıcı kullanıcaz mı mesela? Yada deterjanı ne olacak?
birgen günaydın bu göğüs ucu kremi işi vardı sen başladın mı kullanmaya ne kullanıcaksın bide bana da söylesene..
Eğer peri ile benim konuştuğumuz ise ter olmadığı besbelli canım. Baya bildiğim beyaz renkli (şeffaf değil), koyu, yoğun bir akıntı. Aktığını da gayet net hissediyorum.Kızlar günaydın o akıntının ter olmadığından emin misiniz
doktorunuzla konuşun su olabilirEğer peri ile benim konuştuğumuz ise ter olmadığı besbelli canım. Baya bildiğim beyaz renkli (şeffaf değil), koyu, yoğun bir akıntı. Aktığını da gayet net hissediyorum.
Çanta hazırlığına başlayalım mıDogum cantasina konulacak seylerden bugun aklima humana cay geldi, sutu artirsin diye ilk gun iciliyormuymus ne, biryerde okumustum, sizin bilginiz var mi
Bu arada cantami daha hazirlamadim yaa, yavastan baslamak lazim, terlik ve lohusa taci almadim, cok suslu taclari sevmiyrm ben, sade olsun istyrm bulamadim, terlikte hemsirelerin terligi gibi alicam yuksek dolgulu ve beyaz, hastane hijyenik bir yer degil, bence en makulu o sekilde, suslu terlikler evde giyilebilir diye dusunuyrm
Biz de araba aldık. Benim maaştan kesiliyor. Çok isterdim bebeğimin her uyanışına ve uyuyuşuna şahit olmaya. Ama çok zor. Geçinemeyiz tek maaşla
Valla imkanın varsa ne güzel canım... Biz de ev almasaydık kesin ücretsiz izin alıyordum ama şimdi kredi ödemesi vs. baya zorlar o yüzden ben alamicam maalesef...
çok şükür benim de hiç problemin olmadı henüz.. bende lansinoh alayım dursun o zamanGünaydın canım
internette araştırmalarıma göre 8. ayda kullanılıyormuş
doktorumada iki hafta var gitmeme tam sekizinci ayın içinde oluyorum diye onun için aramadım
açıkçası birde şuana kadar göğüs ucuyla ilgili problemim kuruma vs olmadı çok şükür sorana kadar bekleyeceğim
bende çoğu arkadaş gibi lansinoh aldım kremim hazırda beni bekliyor
ücretsiz izinden dönünce bi gün çalışıp sonra tekrar yıllık izine ayrılabilirsin veyada doğum sonu izinlerin bitince bi gün başlangıç yapıp yıllık izinlerini kullanıp sonrasında ücretsize ayrılabilirsin..kızler ben de devlet memuruyum ve 32 den sonra 1 gun bile yıllık izin ya da rapor alırsak doğum sonrası izinden düşüyorlar malesef. yanlız şunu merak ediyorum ücretsiz izinden döndükten sonra kalan izinlerimizi kullanabiliyormuyuz acaba onu araştırmadım. ben kızım da 32 de ayrılmuştım hiç de pişman olmadım ama o zaman erken doğurdugunda yada mesela 36 da ayrıldın izne kalan 4 haftan yanıyordu malesef. kızım 2 aylıkkken iznim bitmişti. şimdi öyle değil çok şükür doğum sonrasına aktarılıyor. ben de nasıl dayanıcam bilmiyorum ama en azından 36 yı bitireyim diyorum. allah kolaylık versin hepimize.
Yav konuşuldukça da kafam karıştı iyi mikızler ben de devlet memuruyum ve 32 den sonra 1 gun bile yıllık izin ya da rapor alırsak doğum sonrası izinden düşüyorlar malesef. yanlız şunu merak ediyorum ücretsiz izinden döndükten sonra kalan izinlerimizi kullanabiliyormuyuz acaba onu araştırmadım. ben kızım da 32 de ayrılmuştım hiç de pişman olmadım ama o zaman erken doğurdugunda yada mesela 36 da ayrıldın izne kalan 4 haftan yanıyordu malesef. kızım 2 aylıkkken iznim bitmişti. şimdi öyle değil çok şükür doğum sonrasına aktarılıyor. ben de nasıl dayanıcam bilmiyorum ama en azından 36 yı bitireyim diyorum. allah kolaylık versin hepimize.
çok şükür benim de hiç problemin olmadı henüz.. bende lansinoh alayım dursun o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?