- 31 Ekim 2013
- 8.051
- 6.333
- 198
Çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin, inşallah bir daha böyle bir durum yaşamazsın ve bu son olur. Bu arada Bebişine maşallah
geç yazabildim cevabı. lahusa iken annem bir hafta kv bir hafta kalmayı düşünüyorlar sonra esim 10 15 gün izin alıcak rahat atlatırım diye düşünüyorum. ama 40 gün bir misafirle çok zorlanırım. benim titizliklerim var uzun süre biri yanlış yaptığında dayanamıyorum hep kendimi sıkıyorum çok yıpranıyorum uyaramıyor da insan. ben kötü parfüm kokusuna bile gelemiyorum iki aydır misafirim var o gayet normal parfümünü sıkıyo ama ben baş ağrısında duramıyorum ona parfümünün kötü koktuğunu da söylyemiyorum söylenmez de zaten. düşün artık yani. sen nasıl yapıcaksın 40 gün kalıcak mı yanında birileriCanım lohusalık dönemi çok farklı bir dönem anladığım kadarıyla. Eskiler, "lohusa yalnız bırakılmaz, lohusaya uğrarlarmış" derler. Lohusa tuvalete gittiğinde bile, illa kapıda biri bekler. Eskiler, yalnız bırakılan lohusaların 3 harflilere karıştığını söylerler. Hatta "lohusa , lohusayı ziyaret etmez, lohusa yeni geline gitmez, cenaze evinden çıkılıp lohusaya gidilmez" gibi varsayımlarda vardır. Bunlara hurafe diyoruz biz günümüz gençliği. Bizim çağımızın da kullandığı terim, lohusalık sendromu. Benim akrabamın kızı, lohusalık sendromu denilen şeyi çok ağır bir şekilde yaşadı. Bebeğini camdan atacağı sırada yakaladılar, günlerce hastaneler yattı. Kimisi "daha 40'ı çıkmadan yeni gelin arkadaşı varmış onu ziyarete gitmiş bak gördün mü ondan olmuş" dedi, kimisi "lohusalık sendromu, kaldıramadı psikolojisi bozuldu" dedi. Kimi akrabalar hocaya götürdü okuttu,üfletti; kimisi psikologlara götürdü. Sonuç olarak o zor günleri atlattı. Şimdi kızıyla çok mutlu.
Kısacası, yeni bir dönem, hormonların yine tepetaklak olduğu bir dönem. Yardıma ihtiyacının olacağını bir dönem. Eşin tabi ki yanında olacak ama, onunda bilmediği, anlamadığı kadınsal şeyler yaşayacaksın. Bence yalnız kalma sen yine de, sana destek olacak, yardımcı olacak birileri olsun yanında. Annen veya anlaşabiliyorsanız kayınvaliden olabilir.
İsyan değil ki be canım, tuhaf bir şey işte. Ağlayasım var, bağırasım var, kırıp dökesim var, var da var yani. İsyan edemem zaten, bir çok insanın sahip olmak isteyipte olamadığı, sahip olmak için çareler aradığı bir mucizeye sahibim.
Kızlar teşekkürler, daha iyiyim şimdi. Ara ara bu dalgalanmaları yaşayacağız başka çare yok gibi, neyse ki anlayışlı eşlere sahibiz çok şükür.
Ayy Pınar, al benden de o kadar. "şu halime bak, ne çirkinim dimi" derken derken sonunda eşimin kafası atacak bir gün. Yok yani, eşim bunu hissettirecek birşey yapmadı hiç, bakışları aynıdır, dokunuşları, sözleri, ilişkimize zaten hiç ara vermedik. İşte sorun bende, ben kuruyorum kafamda
Teşekkürler canım amin, darısı hepimizin başına.
Senin durumun daha zormuş gerçekten, bir de kızın var demek. Allah bağışlasın onu da. Değişik şeyler yaşıyoruz işte, kendime dışarıdan bakınca ne yapıyorsun sen diyorum zaten. Neyse bu akşam soframı kurayım, güleryüzle olayım azcık, eşimi hoş tutayım biraz
Ay şu belirttiğim yerlerde aynı beni anlatmışsın.Bunlar için bir çare sunamayacağım lakin kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş. Bende dün 15 günlük izinden sonra iş başı yaptım. İş yerimizde ki temizlik işlerine bakan bayan geldi yanıma "bakayım göbeğine, bebek nasıl" şeklinde sorular sorarak oturdu. Sonra da başladı, kardeşinin kızının başına gelen kötü bir olayı anlatmaya. Kötü olay da hamilelik ile ilgili yani. Bir söylendim, o sırada yanımda ki arkadaşım da "şimdi bu Nil'e anlatılacak şey mi abla, kız panik yapacaksın, git Allah aşkına işine" dedi.
Kısacası, yaşadığımız dönem acayip bir dönem, endişeler had safhada, kızgınlık, kırgınlık, öfke, mutluluk, zevk, her duyguyu adeta dibine kadar yaşıyoruz. Resmen "rutubetten nem kapar" haldeyiz. Her işareti kendimize, bebeğimize yoruyoruz. Normal midir, anormal midir bu durumlar bilemem ama, yalnız değilsin. Sabah ki olay için de çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun, bebeğinin hareketleri iyiymiş bak, korkma ve gerilme. O annesiyle, böyle ufak sarsıntılar sizi ayıramaz
Canım sen ankaradasın demi nerdeki mağazadan aldın acaba?
en iyisini yapıyorsun canım valla bndee uyudum daha yeni uyandımBen de genelde kahvaltıdan sonra uyuyorum ama Fox'taki İsmail Küçükkaya'yı izlemezsem içim rahat etmiyor. Çağdaş habercileri yalnız bırakmamak lazım. Gündem önemli.
Birazdan yatar, 12 de kalkarım. Oh mis.
Hmm bize uzak orası ya şimdi eşime desem burdaki avm lerden bak der:-( neyse banane versin ozaman parasını fazla fazlaAtlantisteki Koray'dan aldım canım. Sanırım hala devam ediyor indirim
Canım bende biberon aldığımız mağzanın poseti duruyordu onun üstündeki numarayı aradım simdi açıklar mı 30 ağustosta diye sadece pazar günleri kapalıyız 30 ağustos c.tesine geldiği için açığız dedi baby cıty yazıyor posetin üstünde teli de verebilirim istersenHafta sonu handan bi dükkanı aradım açıkmı diye sormak için henüz bi yazı gelmedi dedi adam tekrar ararsınız dediler ondan bide size sorayım dedim
Sen nerdesin ki canım?Hmm bize uzak orası ya şimdi eşime desem burdaki avm lerden bak der:-( neyse banane versin ozaman parasını fazla fazlasağol canım
Geçmis olsun canım...Bahsettiğin spreyi kullanma kategori C uygun değil tatlım disçiye git gebeler için uygun anestezi yapıyorlar her yerde var mı bilmiyorum ama ara sor önce çok çok çokk geçmis olsun...
Keçiörendeyim canım antares forum ankamall falan oralara bakalım dicek kesinSen nerdesin ki canım?
Şimdi aradım canım açıkmışpazar günleri kapalı ama o gün nasıl olur bilmem bi dükkanı ara sor istersen..
canım çok büyük geçmiş olsun şimdi nasılsın?
diş ağrısı kötüdür bilirim
eşim klimanın altında uyumayı sevmiyo çarpar diyo,bana da aksine dokunmuyor ama onsuz da uyumak istemediğimden sıcağı boyluyorum bendetam bir eziyet
ellerine saglıkk annesii ohhh artıkkkk misss gibiiii giyecek prensesinCnm ben yıkadım, 2 camasirlik doldu ,ayrica buyukleri de balkona atti annem, evi temizledm bende.. Kizimda temizlik yaparken asagiya vuruyodu, "yeter anne" mi diyordu bilemiyorum.
Canım ne zaman nst ye gireceğizpazar günleri kapalı ama o gün nasıl olur bilmem bi dükkanı ara sor istersen..
Canım ilgilendiğin içi çok sağol teşekkür ederimCanım bende biberon aldığımız mağzanın poseti duruyordu onun üstündeki numarayı aradım simdi açıklar mı 30 ağustosta diye sadece pazar günleri kapalıyız 30 ağustos c.tesine geldiği için açığız dedi baby cıty yazıyor posetin üstünde teli de verebilirim istersen
Çok sağol canım. Sürekli tuzlu suyla gargara yapıyorum. Ara ara ağrım hafifliyor gibi. Bugün gün boyu devam ederse yarın Dr a gidicem inşallah..
Ben kuru fasulye pilav yapcam bu gün yoğun istek üzerine yayla çorbası kaç gündür aklımdan geçiyor çokkk severim ama basında durup dakikalrca bekleyecek gücüm yok malesef...tavuk görmeye tahamülüm bile yokkYa kızlar bana şu yemek yapma işi çok sıkıcı zor gelmeye başladı... Eşim illa ki etsiz bişi yemiyor... Yani bizim menümüz bir gün etli bişi bir gün tavuklu bişi birgün kıymalı bişi.. Öyle öyle geçiyor.. Bu yüzden yoruldum sanki... Akşama ne yapsam bilemiyorum... Yayla çorbası yapayım kendime diyorum yağsız.. Eşime de tavuk çıkarmıştım ama artık inanın etten tavuktan öyle soğudum ki.. Bişi yapasım da gelmiyor.. Pratik bişiler söyleyebilecek olanınız var mı?
ben onu pazartesi sordum 32. haftam bitti doktor 36. haftada dedi bana.. arkadaşımı 34. haftada girmişti (onun sıkıntısı vardı biraz) ama artık iki haftada bir kontrole geleceksin dedi..Canım ne zaman nst ye gireceğiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?