- 9 Nisan 2014
- 3.255
- 4.825
- 198
Aman bosver canım ya kim ne derse desin bebisin iyi sağlıklıymıs ya o herseye değerMerhaba arkadaşlar,
Sayfalar akıp gitmiş, okuyamadım, akşama yetişicem inşallah sizlere. Umarım herkes çok iyidir.
Bugün doktor kontrolümüz vardı.
Bebeciğimiz 1485 gr ve 40.5 cm olmuş, "Haftasıyla gelişimi uyumlu, maşallah her şey yolunda, gayet sağlıklı" dedi doktorumuz. Çok şükür. Benim aklıma toksoplazma konusu takılmıştı, malum dışardan et yiyoruz. Onun için testi tekrarlamak istedim, o zaman hazır kan almışken kan değerlerinize ve TSH'a da bakalım dedi doktor bey, kanımızı verdik. Yine yavrucuğun kısa kısa video görüntüleri aldık, bir de siyah beyaz fotoğraflarını bir kaç tane. Tombiş yanak gibi duruyor ama yakından olduğu için mi görüntü bilmiyorum. O güzel yanakları sağlıkla sevmek kısmet olur inşallah.
13 Eylül'de "Çalışabilir" raporu almak ve muayene olmak için tekrar gidicem. Sanırım bundan sonra doktor görüşmelerimiz sıklaşacak.
İşe geldim, sekreterimiz, yaşını almış bir hanım, bebeği sordu nasıl diye. Ben de saf gibi sevinerek "1.5 kilo olmuş yavrucuk" dedim. Aldığım yanıt: (Bana acıyan gözlerle bakarak) Ayyyyy ama niye öyle küçük, niye büyümüyoooo" "Oeeehhh?!?!?!!?" diye kaldım o an, ne diceğimi şaşırdım. "Haftasıyla uyumlu X Hanım" dedim, "Bu haftada bu civarlarda olması gerek zaten."
Sonra bir de bebeğin ismini sordu, "Alya" koymayı düşünüyoruz deyince onu da beğenmedi, ne biçim isim öyle o falan filan :S.. Balık yağı gibiymiş isim, öyle isim mi olurmuş, blah blah..
Ya ne biçim insanlar, ne abuk subuk konuşuyorlar ya. Bi kere de birileri boğazıma bi yumru tıkamasın, sevincimi kursağımda bırakmasın ya, bi kere de içim rahat rahat şöyle bir kaç gün geçireyim ya, uf uf uf!...
aynen ben de öyleyim ya ne yesem dokunuyor. artık yemeklerden uzak duracağım sanırım kalp çarpıntı halsizlik mide fena oluyor. sıcaklar da çok etkiliyor muhtemelen. en iyisi meyve yoğurt süt
Kızlar selam kaç gündür giremiyorum şöyle bi bakındım genel olarak herkes iyiperikanadi çok geçmiş olsun umarım bir daha tekrarlamaz. Tatilden döndük serinliğindenmidir nedir ankarayı özlemişim geceleri rahat uyuyorum ama yinede çok fazla uyanıyorum sizdede var mı kızlar aynı sorun? Bebişimin kıyafetlerini dün hurçtan çıkardım 0-3 ve 3-6 olanları bir sepete ayırdım yarın yıkamaya başlayacağım,6-9 ve 9-12 olanlarıda ayırdım onlarıda yıkıcam hepsini aynı dolaba koyucam büyükler bi tarafa giyilecekler bir tarafa diye.bugün yemekten sonra e bebek e gidip kızımın deterjanını alıcam daha önce söylemiştim baby@me kullananlar çok memnunmuş bakalım bende memnun kalacak mıyım. Bikaç foto paylaşılmış bende durumumu aktarıyorum Eki Görüntüle 1228777 Kızımın battaniyeleri,Eki Görüntüle 1228778 0-3 ve 3-6 lıklar,Eki Görüntüle 1228781 6-9 ve 9-12 ler,Eki Görüntüle 1228783 Bunları minik ayaklarına giydireceğim günleri heyecanla bekliyorum ne tatlılar değil mi Eki Görüntüle 1228784 Bodylerini çorap ve şapkalrını koymak için ikeadan bunu almıştımters yüklendi yalnız,Eki Görüntüle 1228790 Bunlarda minik askılarımız
Hadi yaa şanssızlık sizinki de tühAman canım sorma ne koltuklarımın kumaşından memnunum ne süngerinden ki bir yıl içinde koltuk kenarlarındaki süngerleri değiştirdikleri halde çöktü yine nede servislerinden o yüzden çok duamı almıştır kendileri
bu arada ben dün mobilya siparişimi verdim 10-15 içinde teslim edecekler geldiğinde yüklerim resmini
büyüyen sallanan beşik + şifoniyer + yatağı + uyku seti + cibinlik = 1.000-tl
Bende de oluyo canım gece sık uyanma, uyuyunca da çokkk fazla rüya görüyorum, o yüzden sabahları yorgun kalkıyorumKızlar selam kaç gündür giremiyorum şöyle bi bakındım genel olarak herkes iyiperikanadi çok geçmiş olsun umarım bir daha tekrarlamaz. Tatilden döndük serinliğindenmidir nedir ankarayı özlemişim geceleri rahat uyuyorum ama yinede çok fazla uyanıyorum sizdede var mı kızlar aynı sorun? Bebişimin kıyafetlerini dün hurçtan çıkardım 0-3 ve 3-6 olanları bir sepete ayırdım yarın yıkamaya başlayacağım,6-9 ve 9-12 olanlarıda ayırdım onlarıda yıkıcam hepsini aynı dolaba koyucam büyükler bi tarafa giyilecekler bir tarafa diye.bugün yemekten sonra e bebek e gidip kızımın deterjanını alıcam daha önce söylemiştim baby@me kullananlar çok memnunmuş bakalım bende memnun kalacak mıyım. Bikaç foto paylaşılmış bende durumumu aktarıyorum Eki Görüntüle 1228777 Kızımın battaniyeleri,Eki Görüntüle 1228778 0-3 ve 3-6 lıklar,Eki Görüntüle 1228781 6-9 ve 9-12 ler,Eki Görüntüle 1228783 Bunları minik ayaklarına giydireceğim günleri heyecanla bekliyorum ne tatlılar değil mi Eki Görüntüle 1228784 Bodylerini çorap ve şapkalrını koymak için ikeadan bunu almıştımters yüklendi yalnız,Eki Görüntüle 1228790 Bunlarda minik askılarımız
geçmiş olsun, çok bol su iç canımslm kızlar.dün kontrolüm vardı bebeğim iyi şükür ama suyunda azalma var dedi 6.5 cm ölçtü sıkı takip edicez dedi.haftaya tekrar çağırdı.su azalmasıyla birlikte kan akışında bi bozukluk ve bebekte gelişim geriliiği saptarsa erkenden almamız lazım dedi.bu şekilde olupta 34. haftaya gelen hastam vardı ama sıkı takip olmalı dedi bende netten araştırdım biraz armut suyu arttırıyomuş bol bol armut yicem ve dua edicem dualarınızda beni de hatırlarsanız çok mutlu olurum.
çok geçmiş olsun bol bol su iç soluna yatıp istirahat et inşallah artacaktır seviyesi..slm kızlar.dün kontrolüm vardı bebeğim iyi şükür ama suyunda azalma var dedi 6.5 cm ölçtü sıkı takip edicez dedi.haftaya tekrar çağırdı.su azalmasıyla birlikte kan akışında bi bozukluk ve bebekte gelişim geriliiği saptarsa erkenden almamız lazım dedi.bu şekilde olupta 34. haftaya gelen hastam vardı ama sıkı takip olmalı dedi bende netten araştırdım biraz armut suyu arttırıyomuş bol bol armut yicem ve dua edicem dualarınızda beni de hatırlarsanız çok mutlu olurum.
ovvvv bizim klimasız yaşamamız imkansız gibi bişey ya amtalyada olduğumuzdan benim oğluşum bile klimayı açmazsak uyumuyo gece defalarca uyanıp ağlıyo çok şükür ki hiç birimize dokunmuyo şimdi yeni bebişte alışcak inşallah klimayla yaşamayacanım çok büyük geçmiş olsun şimdi nasılsın?
diş ağrısı kötüdür bilirim
eşim klimanın altında uyumayı sevmiyo çarpar diyo,bana da aksine dokunmuyor ama onsuz da uyumak istemediğimden sıcağı boyluyorum bendetam bir eziyet
ayyyy menülerimiz aynı tatlım bide turşuuu ayranBen kuru fasulye pilav yapcam bu gün yoğun istek üzerine yayla çorbası kaç gündür aklımdan geçiyor çokkk severim ama basında durup dakikalrca bekleyecek gücüm yok malesef...tavuk görmeye tahamülüm bile yokk
syy geçmiş olsun canım valla maşallah bebişine kocamannnnnn olmuşKızlar doktordan geliyorum ağrıların sebebi yine idrardaki iltihapmış ilaç verdi inşallah geçer..böbreklerimede bakıldı ultrasonla oda ağrı yaparmış onlarda bişey çıkmadı ama 30 haftalık olmuş bebeğim 1650 gr
canımmm rabbim tez zamanda acil şifalar versin....slm annişlerr..
eşimin anneannesi kanserdi..
bugün fenalaştı ve şu an kritik yoğun bakımda..
doktorlar Allahtan ümit kesilmez ama durumu iyi değil çıkamayabğilir dediler..
herkez burada bekliyor..
bende arada gidip bakıyorum ediyorum..
öpüldünüz çok
ayyyy şu insanlar boş boş konuşuyo ya deli oluyorum vallaMerhaba arkadaşlar,
Sayfalar akıp gitmiş, okuyamadım, akşama yetişicem inşallah sizlere. Umarım herkes çok iyidir.
Bugün doktor kontrolümüz vardı.
Bebeciğimiz 1485 gr ve 40.5 cm olmuş, "Haftasıyla gelişimi uyumlu, maşallah her şey yolunda, gayet sağlıklı" dedi doktorumuz. Çok şükür. Benim aklıma toksoplazma konusu takılmıştı, malum dışardan et yiyoruz. Onun için testi tekrarlamak istedim, o zaman hazır kan almışken kan değerlerinize ve TSH'a da bakalım dedi doktor bey, kanımızı verdik. Yine yavrucuğun kısa kısa video görüntüleri aldık, bir de siyah beyaz fotoğraflarını bir kaç tane. Tombiş yanak gibi duruyor ama yakından olduğu için mi görüntü bilmiyorum. O güzel yanakları sağlıkla sevmek kısmet olur inşallah.
13 Eylül'de "Çalışabilir" raporu almak ve muayene olmak için tekrar gidicem. Sanırım bundan sonra doktor görüşmelerimiz sıklaşacak.
İşe geldim, sekreterimiz, yaşını almış bir hanım, bebeği sordu nasıl diye. Ben de saf gibi sevinerek "1.5 kilo olmuş yavrucuk" dedim. Aldığım yanıt: (Bana acıyan gözlerle bakarak) Ayyyyy ama niye öyle küçük, niye büyümüyoooo" "Oeeehhh?!?!?!!?" diye kaldım o an, ne diceğimi şaşırdım. "Haftasıyla uyumlu X Hanım" dedim, "Bu haftada bu civarlarda olması gerek zaten."
Sonra bir de bebeğin ismini sordu, "Alya" koymayı düşünüyoruz deyince onu da beğenmedi, ne biçim isim öyle o falan filan :S.. Balık yağı gibiymiş isim, öyle isim mi olurmuş, blah blah..
Ya ne biçim insanlar, ne abuk subuk konuşuyorlar ya. Bi kere de birileri boğazıma bi yumru tıkamasın, sevincimi kursağımda bırakmasın ya, bi kere de içim rahat rahat şöyle bir kaç gün geçireyim ya, uf uf uf!...
ikili test yaptırmamıs mıydın canım normal kontrolünde mi dedi bunu doktorun?slm kızlar.dün kontrolüm vardı bebeğim iyi şükür ama suyunda azalma var dedi 6.5 cm ölçtü sıkı takip edicez dedi.haftaya tekrar çağırdı.su azalmasıyla birlikte kan akışında bi bozukluk ve bebekte gelişim geriliiği saptarsa erkenden almamız lazım dedi.bu şekilde olupta 34. haftaya gelen hastam vardı ama sıkı takip olmalı dedi bende netten araştırdım biraz armut suyu arttırıyomuş bol bol armut yicem ve dua edicem dualarınızda beni de hatırlarsanız çok mutlu olurum.
sudecet .!.:kızlar karar verdim benim bebiş ışığı sevmiyor hareket ederken ne zaman tshirtü yukarı çeksem duruyor kapatıyorum devam ediyor sonra yine çekiyorum duruyor icerden ne sayıyordur bana
allah şifa versin canım geçmiş olsunslm annişlerr..
eşimin anneannesi kanserdi..
bugün fenalaştı ve şu an kritik yoğun bakımda..
doktorlar Allahtan ümit kesilmez ama durumu iyi değil çıkamayabğilir dediler..
herkez burada bekliyor..
bende arada gidip bakıyorum ediyorum..
öpüldünüz çok
ay tursu vardı o aklımdaydı da ayran sen deyince kopya çektimovvvv bizim klimasız yaşamamız imkansız gibi bişey ya amtalyada olduğumuzdan benim oğluşum bile klimayı açmazsak uyumuyo gece defalarca uyanıp ağlıyo çok şükür ki hiç birimize dokunmuyo şimdi yeni bebişte alışcak inşallah klimayla yaşamaya
ayyyy menülerimiz aynı tatlım bide turşuuu ayran
syy geçmiş olsun canım valla maşallah bebişine kocamannnnnn olmuşşu hapşuranı yanlışlıkla koydum silemiyorum
canımmm rabbim tez zamanda acil şifalar versin....
ayyyy şu insanlar boş boş konuşuyo ya deli oluyorum vallamaşallah canım bebişine çok güzel gelişimi ismide öyle banada defneden başka isim mi yok ağaç ismini koycan çocuğa diyolar bigün birine kendin doğur istediğin ismi koy dicem
Tatlım bol bol su iç bendede 14. Hafta gibi suyu sanki az demişti bol bol su içtim yorulmadım hep dinlemdim geçti sanada Allah şifa versin inşallahslm kızlar.dün kontrolüm vardı bebeğim iyi şükür ama suyunda azalma var dedi 6.5 cm ölçtü sıkı takip edicez dedi.haftaya tekrar çağırdı.su azalmasıyla birlikte kan akışında bi bozukluk ve bebekte gelişim geriliiği saptarsa erkenden almamız lazım dedi.bu şekilde olupta 34. haftaya gelen hastam vardı ama sıkı takip olmalı dedi bende netten araştırdım biraz armut suyu arttırıyomuş bol bol armut yicem ve dua edicem dualarınızda beni de hatırlarsanız çok mutlu olurum.
Bende diyorum niye tişortü kaldırınca duruyor bu minik demek ışıktan rahatsız oluyor görüyor musun hiç aklıma gelmemiştiAynen cnm benim kizda seevmiyo isigi.romantik ayol bunlar :))
Aman bosver canım ya kim ne derse desin bebisin iyi sağlıklıymıs ya o herseye değerisim de gayet güzel bence değisik ve hos geldi bana...Soranlara da bundan sonra kilosu su kadar bu kadar deme herseyi normal de geçistir benim de annem ve kv yapıyor aynı seyi birsey yemiyor musun ,bebek beslenemiyor mu,ufak mı doğacak yoksa bir sürü gürültü çekmekten geçistirici cvp vermek daha mantıklı Sıkma canını Alya'yı da üzme
ayyyy şu insanlar boş boş konuşuyo ya deli oluyorum vallamaşallah canım bebişine çok güzel gelişimi ismide öyle banada defneden başka isim mi yok ağaç ismini koycan çocuğa diyolar bigün birine kendin doğur istediğin ismi koy dicem
Aynen cnm benim kizda seevmiyo isigi.romantik ayol bunlar :))
Ayy çok güzell, ağladım ben izlerken amaAllah'ım o günleri göstersin inşallah hayırlısıyla.Biz de eşim , ilk zamanlar sürekli bebek yıkama videoları izledi durdu, ısrarla ben yıkayacağım diyor. Yıkasın tabi, babası ne diyim. Bakalım bu cesareti o zaman da gösterebilecek mi?
Canım valla , bir süre annem ve kayınvalidem dönüşümlü olarak kalır. Bir süre sonra sadece gündüz gelirler, akşam eşim geldiğinde giderler. Biz de düzenimizi kurmaya çalışırız. Benim için sorun yok, yani ilk bebeğim, ne yapacağım bilmiyorum hiç. Yanımda deneyimli birileri olmalı mutlaka. Ayrıca ne kayınvalidem ne de annem öyle herşeye karışacak insanlar değiller. benim açımdan sıkıntı yok.
slm kızlar.dün kontrolüm vardı bebeğim iyi şükür ama suyunda azalma var dedi 6.5 cm ölçtü sıkı takip edicez dedi.haftaya tekrar çağırdı.su azalmasıyla birlikte kan akışında bi bozukluk ve bebekte gelişim geriliiği saptarsa erkenden almamız lazım dedi.bu şekilde olupta 34. haftaya gelen hastam vardı ama sıkı takip olmalı dedi bende netten araştırdım biraz armut suyu arttırıyomuş bol bol armut yicem ve dua edicem dualarınızda beni de hatırlarsanız çok mutlu olurum.
Teşekkür ederim. Evet doktorumuz her şey gayet iyi diyor, millet maşallah doktordan daha çok biliyor, keyfe limon sıkmasalar olmaz.
Sağlıkla kucağıma alayım, başka bir şey istemiyorum. Kilo ve boy ortalamalar seviyesinde olduktan sonra milim hesabı yapacak değilim ki zaten. Hayır bi de ne biliyor da neye göre küçük diyor :) Bu haftada 3 kilo mu olsun bebek Allah korusun..
Hadi yaa şanssızlık sizinki de tüh
Bizimkiler ilk günkü gibi maşallah. Bursa'da Yıldız mobilya varya, oraya mobilya yapıyordu zaten bizim aldığımız yer.
Hayırlı olsun mobilyanız da, güle güle kullanın inşallah, fotosunu merakla bekliyorum :)
Teşekkür ederim. Evet doktorumuz her şey gayet iyi diyor, millet maşallah doktordan daha çok biliyor, keyfe limon sıkmasalar olmaz.
Sağlıkla kucağıma alayım, başka bir şey istemiyorum. Kilo ve boy ortalamalar seviyesinde olduktan sonra milim hesabı yapacak değilim ki zaten. Hayır bi de ne biliyor da neye göre küçük diyor :) Bu haftada 3 kilo mu olsun bebek Allah korusun..
Benimki daha önce doğum pozisyonundaydı, ama dönmüş son gidişimizde makat geliş pozisyonundaydı, ama daha erken, daha çokkk dönerlerkızlarr bebeklerinizin hangi pozisyonda olduğunu biliyor musunuz doğum pozisyonunda olan var mı?
kızlarr bebeklerinizin hangi pozisyonda olduğunu biliyor musunuz doğum pozisyonunda olan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?