- 23 Temmuz 2014
- 1.230
- 1.682
- 128
slm kızlar.dün kontrolüm vardı bebeğim iyi şükür ama suyunda azalma var dedi 6.5 cm ölçtü sıkı takip edicez dedi.haftaya tekrar çağırdı.su azalmasıyla birlikte kan akışında bi bozukluk ve bebekte gelişim geriliiği saptarsa erkenden almamız lazım dedi.bu şekilde olupta 34. haftaya gelen hastam vardı ama sıkı takip olmalı dedi bende netten araştırdım biraz armut suyu arttırıyomuş bol bol armut yicem ve dua edicem dualarınızda beni de hatırlarsanız çok mutlu olurum.
Tamam unutma canımözel olarak böyle termoslu falan bulursam haber ederim. bulamazsam sıradan bir spor çanta alıcam artık
SLM kızlarrr :)
bgün sağlk ocağnda kontrlümz vrdı eşimle berabr gttk.bebeğmz maşallah yne ççk keyiiflydi ultrasndayken tekme yedk durdk meğer rahatsz etmşz minik beyfendiiyigördk şükr sağlığıda yerinde teyzelerii.
kilona dkkat et hızlı gdyosun kontrollü ye özellkle de pasta patates vs.lere dikkat dedi.
BU BEBİŞLER TOPLANIYO YA SONRA AĞRI,SANCI,KASILMA YAŞIYORUZ hani.
işte sordm ''kesinlikle magnezyum kullanımını düzene sokmalısın,her gün iç.ondan toplanır ve bol sıvı tüket ''dedi.kısa mesafeli yürüyüsler yap çk uzun yol yürüme plesantan aşağıda çnkü ani kasılmalarn olmasın ayrıca bbeğn eşi iyi durumda kanalı kaptmyo gbi bse dedi.
BEBEĞM hala tersmiş bu arada.inş vaktinde döner.
Canim epiduralli normal 1500 dedicanım sizin nasıl ???
canım yalnız kalsanızda hiç merak etme Allah doğum sonrası anneye babaya öyle bir şey veriyorki sanki bellekle bebek bakımıyla ilgili bütün veriler yüklenmiş gibi oluyor insan :)
kızlarr bebeklerinizin hangi pozisyonda olduğunu biliyor musunuz doğum pozisyonunda olan var mı?
Evet mobilya ve beyaz eşya şans işi demek ki canım. Güle güle kullanalım inşallahCanım geçmiş olsun, üzme kendini. herkes söylemiş gerçi ama, bol bol su iç, benim doktorum hamileliğin başından beri hep bebeğin suyu için bol bol su içmen gerek, dedi. Halen de her gittiğimde, bol su içmeye devam değil mi? diye de sorar. Emin ol doktorlar, bu tarz şeylerle çokça karşılaşıyordur, sıkı bir takip, senin de kendine dikkat etmen ile eminim düzelecektir. Dinlenmeye bak birde, fazla yorma kendini. Benim de bir ara suyu fazla gibiydi, sonra normale döndü, dönemsel olarak değişiklik gösteriyor olabilir. Geçici olabilir, bir daha gittiğinde normal seviyede de olabilir. Sıkma canını.
Aman şu millete de ne oluyorsa, ben hiç kimseye ne boyunu ne kilosunu söylüyorum. Bir tek annemlere ee tabi bir de sizeMillet saçmalamayı ne çok seviyor zaten. Sor bakalım kendisi kaç kilo çocuk doğurmuş, bu dönemde 3 kilo olacak hali yok herhalde, doğduğu gibi ilkokula başlar artık, heyy yarabbim.
Ya bizde inegöl'den aldık salon köşe koltuğumuzu ve yatak odamızı. Valla yatak odamı bir başka mobilyacı gördü, şaşırdı. Ben de çok memnunum mobilyalarımdan, hele yatak odamdan , ayy bayılıyorummBazı şeyler de şans işi demek ki
ekranı küçük bi tane var gebe gözlem odasında.eski bi model sanırm.pardon sağlık ocağında ultrason mu var sizin ?
Kızlar aranızda Bursalı var mı?
Biz mobilya bakmak için pazar günü inegöle gitmeyi düşünüyoruz eşimle.
O gün açık olur mu mobilyacılar çarşısı?
Bebek mobilyası satan dükkanlar bol mu?
Fiyatları piyasaya göre uygun mudur?
Biz evlenirken tüm mobilyamizi ordan aldık ve üç yıl önce piyasaya göre 5000tl ucuza aldık. O yüzden oraya bakma niyetimiz var.
kızlarr bebeklerinizin hangi pozisyonda olduğunu biliyor musunuz doğum pozisyonunda olan var mı?
Evet mobilya ve beyaz eşya şans işi demek ki canım. Güle güle kullanalım inşallah
Ya dün sana yazdım alışveriş topiğinde ama görmedin sanırım. Senin aldığın bebek tarak fırça seti chicco muydu?
Canım ya, belki komik gelecek ama, ben akrabamızın kızının yaşadıklarından sonra açıkçası şimdiki adı lohusalık sendromu, eski adı lohusalık humması beni korkutuyor. Hani nasıl ki burada pek çoğumuz, hamilelikte saç kesilmez, diye saç kestirmedi, ya da hamile cenaze evine gitmezmiş falan diyerek gitmediler etmediler. Hani içimde ki mantıklı taraf "saçmalama lohusalık humması da ne, lohusa neden üç harflilere karışsın ki" diyor; diğer yanımda "Derya'nın başına gelenleri gördün, altı üstü 40 gün dikkat etsem, yalnız kalmasam ölmem ya " diyor.
Bir de benim kardeşimle aramda 8,5 yaş fark var, ben 9,5 yaşındaydım kardeşim 1 yaşındaydı yaz tatilinde annem işe giderken bizi evde bırakırdı, kardeşime küçük annelik yapardım. Elimde büyüdü zilli, aynı şekilde üst kat komşumuzun bebeği oldu, bakacak kimsesi yoktu, annemde emekli olmuştu ben bakarım kendi çocuklarıma bakamadım dedi, 2-3 aylıktı annesi bıraktığında ,o da benim elimden geçti. bebek bakımı dendiği zaman, kendime güvenim var ama, insanın kendi çocuğu olduğu zaman durum ne olur, işte orasını kestiremiyorum.
Kısacası, kendimi tarttım, düşündüm ettim annemin yada kayınvalidemin yada kardeşimin yanımda olmasının beni rahatsız etmeyeceğine karar verdim. Ve görüyorum ki, onlar da "ben kalırım, siz gidersiniz; siz gelince ben giderim" falan gibi konuşmalar oluyor. Ve dediğim gibi, onlar öyle karışmaz hiç birşeye, iki annem ikisi de başımın tacı. İnşallah sıkıntısız atlatırız bu dönemleri hepimiz.
benim bebişde sürekli dönüyor 2 haftada bir gidiorum her seferinde dönmüş oluyor.hareketlerinden anlıyorum zaten.bazen aşağıya vuruyor bazen mideme doğru.birde arkadaşlar benim bebiş hep sol yanımda duruyor .göbeğimde sağ tarafım yumuşacık sol tarafım çok sert sağa yatsam bile pozisyon değiştirmiyor.doktorumuz sorun değil diyor ama ilginç değil mi?
Sağol canım 8 gibi çıkarız diye düşündük zaten malum istanbul trafiğide var[/QUOTEcanım biz geçen haftalarda gittik cumartesi arabya a
dediğin gibi birileri olduktan sonra tabiikide ne kadar güzel ilgi bekleyen bir minnoş ve herkes etrafında pervane olucak yeterki sağlıkla kucağımıza alalım dediğin doğru ben şimdiden lohusalık sendromu yaşıyorum bile galba bi psikologa gitsemmi diye düşünüyorum benim ikinci hamileliğim olduğu için ve ilk doğum dönemim en yakın arkadaşımı kardeşimi dostumu kaybederek oldu şimdide sevdiklerimi kaybetme korkusuyla yaşıyorum heleki sezeryana giricem spinal olucam ilk doğumumda eşimi dışarda bırakmak bile çok zordu şimdi bide oğlumu bırakıcam bazen öyle hazırlıyorumki evi eşyaları sanki ben hastaneden geri gelmiycekmişim gibi işte herkeste bi duygusallık bi kafa kuruntusu var maalesef :)
bana da en son muayenede dr. nasıl doğum yapmayı düşünüyosun dedi sizce nasıl olmalı dedim önceliğimiz her zaman normal doğum olmalı dedi acil bir durum gelişirse sezaryen tercih etmeliyiz dedi.. doğum mevzusu açıldı ya ilk defa bi gerildim bilmiyorum Allah yardımcımız olsunKötü şeyler düşünmeyin diyorlar ama, sanırım hayatta sürekli kötü senaryoların yazılıp çizildiği tek dönem hamilelik dönemi. Allah hepimizin yardımcısı olsun. İnşallah bir kaç ay sonra yine burada, güzel anılar, güzel hikayeler paylaşırız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?