- 4 Haziran 2012
- 2.163
- 1.841
- 248
Ayaklari bukmek serbestmi? Cok kolay degiyorda,bukuncebak bu ayak olayı Kızlar normal doğum bekleyenler size bir test önerecegım. Yere oturun . Ayaklarınızı uzatın. Hıc bır yere yaslanmayın. Elllerinizde bır yerden güç almayın. Bacağınızı tutmadan, sağ ayağınızın topuğunu sol ayağınızın baş parmağına değdırebılıyorsanız doguma henüz var. Değdıremıyorsanız bır kaç güne bebek gelıyor demekmıs.
hayıor bükmeyeceksin uzun olacak ben braz zorlandımAyaklari bukmek serbestmi? Cok kolay degiyorda,bukunce
doktora göre değişiyor bizde 5 doktor varsa 3 ü yap dese 2 si yapma diyor.. eczanelerde spreyler var sıkınca dikiş üzerine plastik bi tabaka oluyor su geçirmiyor.. ilk gün belki ağrı emzirme yürüyüş derken olmayabilir ama ikinci gün ayakta duş alınabilir bencede.. rahatlar insan
yok tatlım yazdım aslında ama geç yazdım 23:00 felandı heralde zayıf geldi kızcazım bana ya sanırım isalden oldu 10 günde 127 gr almış bu şekilde olursa eee o zaman doğum zamanında 2.400 gr oluyohımmm evet dündü sonuçları yazmayınca merak ettim ii maşlallah
anladım canım kendini kasmassan bi sıkıntı olmuyo kanama oluyo ilte biraz benim ilk çatı muayenesi için bakıldı sonra 4 kerede açılma varmı diye ama bu sefer yıttım bu olaydan 32 deyim bende 38+4 gibide doğum yaparsın dedi doktor ama31. Haftamdayım canım doktorum 37. Haftada yapçaz biraz kanaman olcak dedi. Benim de pek bi bilgim yok
Kızlar aşağıda paylaştığım linkte ki yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum.
Ben şimdi kendi tercih listemi hazırlayıp, önümüzdeki hafta bunu kabul eden hastane ve doktor arayışına gireceğim. İnşallah bulurum. Artık önümüzde ki hafta 30 diyoruz. Doğumu yaptıracak doktorla tanışmanın vakti geldi. Doktor doktor hastane hastane gezeceğim. Elimde listelerle...
http://www.hthayat.com/yazarlar/ozge-taskin/1020784-dogum-tercihlerini-hazirlamak
ablam iki defa sezaryen oldu birincisinde ne derece ağrısı olduysa ikincisi de aynı şekilde ağrısı oldu ilk gün ister istemez ağrı olacak ama kalkıp bol bol yürümek lazım yoksa gaz sancısı daha beter oluyor ayakları ve sırtı sıcak tutmak çok önemli.. Allah hepimize hayırlı doğumlar versinayy evet ilk ayağa kalktıgımda ne çok ağrım olmuştu yurudukçe ağrıyordu ama rahatlamak ıcın yurumek gerekıyormuş sanırım. ıkı gun de geçtı ama cok şükür ağrılar. 1 hafta da normale döndüm. herkes ıkıncı sezeryanın daha agır geçtiğini söylüyor canım o konuda bir bilgin var mı? 3.5 sene olacak arada. keşke bu bebişim dönse de beklesem normal için ama hiç umudum yok yine. sabit yerinde duruyorbenim rahmimde ufak bir perde var çift rahim gibi gözüküyor. ilk hamileliğimde farkedildi. bebek de ordaki boşluğa gore pozisyon alıyor. kızımda erken doğarsa diye cok korkmustum ama sukur ki son gune kadar durdu. kızım dönmediği için sezeryan olmuştum.
buda mimozaçiçeğim den alıntı Herkese günaydın. Biz geldik kızımla teyzelerimi kardeşlerini merak ettik nasıllar acaba? Kızım çok şükür cok iyi. Cok uslu bir bebek açıkmadığı sürece ağlamadan yada altı kirlenmeyince ağlamadan bir bebek. Ihtiyaclarını karsıladığımız anda susuyor ağlamasını da bir görseniz kedi gibi miyavlama seklinde :) birazda kendimden bahsedeyim. Ilk iki gün oluşan şiddetli gaz sancılarım sonunda son buldu. Buradan sezeryan olacaklara söyleyeceğim şu ki ameliyattan çıkar çıkmaz mutlaka ayağınıza kalın çorap giyin. Ben giymedim 2-3 saat sonra giydim sonrada davul gibi şiştim. 2 tane kaçman yapıldı ancak oyle rahatladım. Dediğiniz gibi komposto içtim kayısı form cayı içtim sinamike içtim incir yedim kayısı yedim herseyi yaptım ama çıkamadık işte. Neyse dün taburcu edildik. Bugun evdeyiz. Hastane e herkes kızımın canını açıtıyrordu yok 2 saatte bir emmesi lazım yok emmezse sararır soyle boyle ben bunların hiç birisini yapmadım. Evet 3-3,5 saati geçirmiyoruz ama kızımda zaten o zaman da bir uyanıyor. Yani zorlamıyorum emsin emsin diye. Zaten dün bebek hemsiresiyle çıkarmadan konuştum sonkez. Dedim ki bakın benim kızım oyle cok emen bir bebek değil. Yani mümkün değil 2 saatte bir uyandırmak. 3 saate bir zaten kendisi uyanıyor ben kızımı zorlamak orasını burasını cimcikleyerek uyandırmak ağzınaşekerli sular vermek istemiyorum dedim. Hemşire de tabi haklısınız doğru olanda o zaten. Bebek siz ne yaparsanız yapın kendisi belirler emme saatini dedi. Biz ilk gğnler yok 2 saatte bir emecek derken anneyi emzirmeye teşvik amaçlı yapıyorduk ama sizin artık 2. Gününüz bunun zaten bilincindesiniz dedi kızınız da cok sağlıklı gözüküyor. Siz 3,5 en fazla 4 saati geçirmeyin ama yine de dedi. Sonra sordum bazen yarım saat emiyor ama bazen 5 dakika emiyor neden boyle dedim. Kızınızın yeme öğünleri de farklı oluyor dedi. Yarım saat süren bir öğünden sonra tabiki daha kısa bir emme süreci oluyor bunun için kızınızı zorlamayın o zaten soyana kadar emer emmeden mi bıraktı zaten uyumaz huzursuz olur acsa aranır sürekli sizde bunu anlarsınız memenize götürürsünüz dedi.
Sonuc olarak şimdi evdeyiz. Düşün gece duşa girecektim badimi çıkartmamla Çeşme gibi sütüm akmaya başladı. Hayatımda ilk defa göğüslerimi bu kadar büyük gordüm. Hemen pompamla şağmaya başladım. 120 cc süt cıktı. Üstüne pompanın tamamen sağladığını bildiğim için kızımı emzirmeye başladım yarım saate yakında kızım emdi. Sonra duşa girdim kalkanlarımı taktım göğsüme. Sabah 4 de bi baktım kalkanın yarısı yine dolmuş. Bu sebepten artık süt arttığı çaylarını içmeyi buraktım eşim beni Montofon ineğim diye seviyor. Şimdi sitelere bir kac tavsiye de bulunmak istiyorum. Bunları bence mutlaka almanız gerekiyor.
1. Pompa. Bence elektirikli pompa iyi oluyor. Çünkü iki göğüsü sağmak gerektiğinde tek pımpaysa en az 20 dakika sürüyor. Manuel pompa bence cok zaman alır.
2. Lansinoh lanolin göğüs ucu kremi. Inanılmaz bir krem. Tek kurtarıcım diyebilirim. Ilk günler göğüste cok cok acı oluyor benim oyle oldu en azından. Bence doğumdan once başlanmalı göğüs uçlarına sürülmeye. Ben bu kadar açılacağını bilseydim doğumdan once kesinlikle alır başladım.
3. Göğüs ucu kalkanı. Eğer sütünüz benim gibi ciddi cok olursa göğüs pedi falam korumuyor. Kalkan şart oluyor. Kalkan sütü icinde topluyor böylelikle toplanan sütü bebeğinize de verebilirsiniz.
4. Hastaneye mutlaka kettle götürün. Ben kettle mı karsı odayla bile paylaştım cok cok lazım oluyor hastene de.
5. Ilk gün geceliğim ve iç çamaşırım kirlendi. Iyiki iki tane gecelik almışım dedim. Sezeryan olacaklar bence kesinlikle gecelik giymeli pijama asırı zor olurdu benim için.
6. HSta bezi hiç kullanmadım. 3 tane mesane pedi 3 tane Orkid bitirdim. Şimdide günlük ped kullanıyorum.
7. Hastanede sanırım 20 ye yakın bebek bezi kullanmışızdır. Bebek ilk günler cok cok fazla kaka yapıyor.
8. Sıcak su torbası. Bize gerçi hastane de verdiler ama basımdan dolayı karnım şişince ayağımın altına hemen sıcak su torbası verdiler ve bu son gece bana cok iyi geldi. Gaz olabilir acısından mutlaka sıcak su torbanızı yanınıza almanızda yarar var.
9. Bir tane hastane çıkışıyla geldik. 3 tane hastane çıkışımız vardı birde. Bosu bosuna okadar yük edindim. Üstü bası bile coğu zaman incecikti kızımın hiç hırka bile kullanmadık. Bence oyle cok cok yük edinmeye gerek yok.
Aklıma daha baska birsey gelmiyor. Soracak sorularınız olursa hemen cevapyabilirim. Kızım suanda uyuyor ve ben sizlerleyim kaderdaşlarım :)
yok tatlım yazdım aslında ama geç yazdım 23:00 felandı heralde zayıf geldi kızcazım bana ya sanırım isalden oldu 10 günde 127 gr almış bu şekilde olursa eee o zaman doğum zamanında 2.400 gr oluyohımmm evet dündü sonuçları yazmayınca merak ettim ii maşlallah
anladım canım kendini kasmassan bi sıkıntı olmuyo kanama oluyo ilte biraz benim ilk çatı muayenesi için bakıldı sonra 4 kerede açılma varmı diye ama bu sefer yıttım bu olaydan 32 deyim bende 38+4 gibide doğum yaparsın dedi doktor ama31. Haftamdayım canım doktorum 37. Haftada yapçaz biraz kanaman olcak dedi. Benim de pek bi bilgim yok
oturarak yapılıyor değil mi ben çok kolay yaptımhayıor bükmeyeceksin uzun olacak ben braz zorlandım
Kızlar aşağıda paylaştığım linkte ki yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum.
Ben şimdi kendi tercih listemi hazırlayıp, önümüzdeki hafta bunu kabul eden hastane ve doktor arayışına gireceğim. İnşallah bulurum. Artık önümüzde ki hafta 30 diyoruz. Doğumu yaptıracak doktorla tanışmanın vakti geldi. Doktor doktor hastane hastane gezeceğim. Elimde listelerle...
http://www.hthayat.com/yazarlar/ozge-taskin/1020784-dogum-tercihlerini-hazirlamak
Ben yaptim ama dedıgin gbi az zorlandim.hayıor bükmeyeceksin uzun olacak ben braz zorlandım
ayy evet ilk ayağa kalktıgımda ne çok ağrım olmuştu yurudukçe ağrıyordu ama rahatlamak ıcın yurumek gerekıyormuş sanırım. ıkı gun de geçtı ama cok şükür ağrılar. 1 hafta da normale döndüm. herkes ıkıncı sezeryanın daha agır geçtiğini söylüyor canım o konuda bir bilgin var mı? 3.5 sene olacak arada. keşke bu bebişim dönse de beklesem normal için ama hiç umudum yok yine. sabit yerinde duruyorbenim rahmimde ufak bir perde var çift rahim gibi gözüküyor. ilk hamileliğimde farkedildi. bebek de ordaki boşluğa gore pozisyon alıyor. kızımda erken doğarsa diye cok korkmustum ama sukur ki son gune kadar durdu. kızım dönmediği için sezeryan olmuştum.
harika yazıı.keşke bunları uygulasalar..çıktısını alıp onlara vereceğim:)
inanmıyorum gerçekten miiiiiii
cnm kaça aldın yatağı bende hala arayış içindeyim de:)
Kaçıncı haftadasın canım? Bebişler 36-37. haftalara kadar dönebiliyorlar hatta sonrasında bile dönen var. Dönmese bile en azından doğumun kendiliğinden başlamasını bekleyebilirsin. Dün müdürümüzün ablası sezeryan olacaktı. Ama doktorunun acil doğumu olduğu için bugüne ertelemişti. Gece 4 te doğum başlamış bu sabah yine randevulaştıkları saatte sezeryan olmuş. Doktor bir kaç saat daha beklesen normal doğururmuşsun diye espiri yapmış. Eğer rahimdeki perde bebeğin erken alınmasını gerektirecek bir sağlık sorunu oluşturmuyorsa ve sende beklemek istersen doktorunla konuş bunu.
Kız nie çıktısını alıp veriyon. Senin kendi tercihlerin yok mu? Belki sen epidural istiyecen? başka linklerde atayım oku, kendine tercih listesi yap.
http://blogcuanne.com/2010/03/08/ornek-dogum-plani/
http://bebekveben.com/dogum/dogum-tercihleri-listesi/
Yanlış anlaşıldı sanırım. Bu sadece hazırlık için
Ayy Samsu mu.Bugünler de benim Samsun aşkım depreşti.Çok özledim memleketimi gidemiyorum da.Durup durup aklıma geliyor gözlerim doluyo, bak yine doldu ya.Niye böyle olduysam.Samsun canım..
valla ben zor yaptım.. sen çok mu kolay yaptın
Ayak topuk olayi nedir ?
ben zor yaptım hatta ağrım oldu yaparken zaten bugün ebe arkadaş karnın aşağı inmiş biraz dedicanım ben kolay yaptım yaw hemde arkası arkaya denedim 3-4 defa hepsinde de yaptım
bana arkadaşım almış bebedorun yeni doğan almış 125 ml almışlarkızlar birşey sorucam biberon aldınız mı ilk aşamada kaç tane ve kaç ml almak gerek sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?