2014 Kasım Anneleri

canım cok geçmiş olsun buaralar ishal cogunlukta sorun oldu maalesef patates hasşa ye bol bol su tüket olur mu muz ye biraz kolada içebilirsin yarında doktora gidersin su tüket ama ihmal etme

Saol canım zaten ihmel edecek gibi değilim. Gecenin 4 ünda karın ağrısı ile uyanınca açıkçası korkmadım değil. Ertesi gün tüm gün boyunca sancı ve mide bulantısıeşliğinde halsizlik mahvetti beni birde hava sıcak olunca hastaneye gidip serum taktırmamak için direndim resmen.
Kola patates ve muzu denedim dün ama tabi şekeri fırlatıyorlar onlarda. Dengede tüketmek lazım az az.

istersen eger hala devam ediyorsa bir yerden acilden giriş yap annesi yada seni yormaya devam ederse serum takılır en azından sıvı kaybın dengelenir..cok dikkat et kendini ama olur mu korkmada annesi hic birseycik olmaz Allah seni ve bebeğini korusun

Selamm kızlar bebeğim bugün pek hareketsiz endişelendim biraz malum haftamız ilerledi bu haftalarda hareketleri önemli canım sıkıldı:-(

Canımm bende şeker diyetimi bozdum bu ara ve hiç gidip ölçtürmedim nasıl çıktı senin sonuçlar çok sıkıntı oluyomuymuşki yüksek çıkması of takıldım bak şimdi bende yarın tekrar başlmam lazım galiba:-( ama canım herşeyi çekiyor artık dur diyemiyorum kendime:-(

Selamm kızlar bebeğim bugün pek hareketsiz endişelendim biraz malum haftamız ilerledi bu haftalarda hareketleri önemli canım sıkıldı:-(
canım artık yerleri daralmaya başladı hareketlerini daha az hissetmen gayet normal birde uyuyordur annesi sen hic sıkıntı yapma bu sıralar minnoşlar uzun uyuyabiliyor malum büyüyolar enerji topluyorlar..cok hareket ettiysen ondanda olabilir annesi

Evet 2 gündür çok dolaştık ama daha net hareketlerni hissedyrdm ben yeri daraldıgından beri bide ekim annelerini okudum doğum yapmış biri bebeğin hareketlerni takip edin benimki etmiyrdu boynuna kordon dolanmış sezaryenle aldılar hemen falan yazmış tırstım azcık:-(

sen degilmiydin canim cook kilo aldim diyen hala zayifsin ve masallah cook iyi gorunuyosunuz
evet canım bendim 50 ile başladım yarışmaya simdi 65 oldum daha 9 uncu aya kadarr ohoooo ne versen yiyorum hatta vermesen de yiyorum [/QUOTE]
Bende 55 ile basladim 68 oldum :) cok tostopak degilim ama yine de insan baskül de görünce korkuyor herhalde

sakın sakın böyle seyler düşünme olur mu bak bnde hareketlerini net hissediyorum hala ama cok hareket ettiğin zamanlar onlarda uzun uykuya dalabiliyor ..sen suanda kendini cok dinleme ıstersen cıkolata ye meyve suyu ic az once bir kanaldaa gordum soğan yemek te bebeği uyarıyormuş hareketi için dilersen taze soğanda ye hareket eder..senden tek ricam aklına kotu birsey getirme bnmde cok uzun sure hissetmediğim zamanlar oldu

evet canım bendim 50 ile başladım yarışmaya simdi 65 oldum daha 9 uncu aya kadarr ohoooo ne versen yiyorum hatta vermesen de yiyorum
Bende 55 ile basladim 68 oldum :) cok tostopak degilim ama yine de insan baskül de görünce korkuyor herhalde[/QUOTE]
aynen canım yaa insan tartıya çıkmaya korkuyor ama benim her hafta cidden çıkmaya başladı kilo suanda tamam ama bunu daha geri kalan ayı var son ay sismesi var ödemi var hayır tamam diyorum dikkat edecem diyorum ama olmuyor tutamıyorum agzımı

Evet görmüştüm onlari iyi fikir.

Ne zaman baslıyor senin iznin?Benim ki 10 ekimde baslıyor.
Benimde o civarda canım ama ben dayanamam okadar lisedeyim bide bizim veletler çok sıkıntılı strese girerim erken doğururum sonra bu haftada gitcem inş haftaya pazartesi başlatcam artık iznimi zaten bi sürü iş var evde bebiş erken geliym demeden halletmem lazım

Sağol canım biraz dinleneyim bakalım oynar inş

Bende 55 ile basladim 68 oldum :) cok tostopak degilim ama yine de insan baskül de görünce korkuyor herhalde
aynen canım yaa insan tartıya çıkmaya korkuyor ama benim her hafta cidden çıkmaya başladı kilo suanda tamam ama bunu daha geri kalan ayı var son ay sismesi var ödemi var hayır tamam diyorum dikkat edecem diyorum ama olmuyor tutamıyorum agzımı[/QUOTE]
Bendee tv de ne gorsem canim çekiyor:) ve malesef ödemler başladı ben de ayaklarim ve bacaklarim cok fena artik basarken de zorlaniyorum sen de ödem olmasin inşallah 32 de birakicam işi de o zaman biraz daha dikkatli beslenebiliriz oglusumla

Canım ben yüklemeyi 26. haftamda yaptırmıştım. Açlık 80 1. saat 183 2. saat 149 gibi bişeyler çıktı hatırladığım kadarıyla. Sonuca bakan doktordahiliye ya da diyabet ile görüş biraz yüksek çıkmış dedi. Ben hiç umursamadım gitmedim dahiliye ye falan. Sonra Eileithyia uyardı beni saolsun. İhmal etme diye.Cuma günü gittim işte doktora, direk şeker ölçüm cihazı verdi. Sonra diyabet hemşiresine yönlendirdi. Eğer gebelikte çıkan şeker kontrol altında tutulmazsa anne den çok bebeğe zarar veriyormuş. Hemşire bu en fazla senin ilerde Tip 2 diyabet hastası olacağını gösterir dedi. Bebek için zararlarını bayağı uzun anlattı. Eğer şekerimiz yüksek devam ederse gebelik bizim vücudumuzun üretmediği insülini bebek üretemeye çalışıyormuş ve buda bebeğin karaciğer ve pankreasını yoruyormuş. Bebek doğduktan soınra sürekli uyuyor şekeri düşüyor ve sarılık olma riski artıyormuş. Ayrıca çok yüksek şeker durumunda bebeğinde ilerde şeker hastası olma riski varmış. Eğer kontrol altında tutmazsan olabilecekler bunlar dedi. Korkuttu biraz beni. Haftalık kontrole çağırdı.

Diyetisyene gidemedim henüz ama zaten gebeliğin başında diyetisyene gittiğim için bana verdiği bir liste vardı. Ona uygun besleniyorum. İlk gün 179 larda gezen şekerim bugün 117 lerde gayet iyi gidiyor gibi. İnşallah çok uzun sürmesine gerek kalmaz. İki gündür aburcuburu kestim, akşam yemeklerinden sonra götürdüğüm tatlılarla vedalaştım, hamur işi olayınıda bitirirsem (şu an dengede tutmaya çalışıyorum) sanırım uzun vadeli sorun yaşamam.

Sende ihmal etme canım. Benimde son zamanlarda iştahım fena kabarmış durumdaydı ama kendime geldim. İpin ucunu bırakınca iyice kötüye gidiyor. Benim son dönemde günde 400 gr lık bir kavonoz nutellayı bitirmişliğim vardı. Donutlar, sufleler.. Şeker olunca yemeden önce bi düşünüyorsun ve sonra vazgeçiyorsun.

Bendee tv de ne gorsem canim çekiyor:) ve malesef ödemler başladı ben de ayaklarim ve bacaklarim cok fena artik basarken de zorlaniyorum sen de ödem olmasin inşallah 32 de birakicam işi de o zaman biraz daha dikkatli beslenebiliriz oglusumla [/QUOTE]
valla canm normalde 38 numara giyiyorum ama ayaklarım arrada zorlanıyor odem muhakkak ki olacak dileğimiz inşallah sadece son ay oluryalnız deilsin arkadaşım bnde aynı durumdayım artık doğum yapınca burda beraber kilo vercez inallahhadi 32 gelsin miss gibi sende dinlen biraz annesi

Sağol canım biraz dinleneyim bakalım oynar inş

Canım 2 bardak soğuk su iç sonra sol tarafına yatyarım saat bekle öyle. Genelde soğuk su popişlerine temas edince bi kıpraşıveriyorlar..
Eğer yinede hiç hareket yoksa hemen doktora git. Bazna bende hiç oynamadı diyorum deniyorum bu taktiği hoplamaya başlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…