Ayyy bu etkilerini anlatmamışşardı bana ben 20. Haftadan beri diyetteydim ilk defa bu hafta abarttım hemde çoook tekrar başlamam lazım ozaman bebeğime bişey olmasın 1 ay kaldı zaten az daha tutarım şu boğazımı napıym bebişlerimiz sağlıklı olsundaCanım ben yüklemeyi 26. haftamda yaptırmıştım. Açlık 80 1. saat 183 2. saat 149 gibi bişeyler çıktı hatırladığım kadarıyla. Sonuca bakan doktordahiliye ya da diyabet ile görüş biraz yüksek çıkmış dedi. Ben hiç umursamadım gitmedim dahiliye ye falan. Sonra Eileithyia uyardı beni saolsun. İhmal etme diye.Cuma günü gittim işte doktora, direk şeker ölçüm cihazı verdi. Sonra diyabet hemşiresine yönlendirdi. Eğer gebelikte çıkan şeker kontrol altında tutulmazsa anne den çok bebeğe zarar veriyormuş. Hemşire bu en fazla senin ilerde Tip 2 diyabet hastası olacağını gösterir dedi. Bebek için zararlarını bayağı uzun anlattı. Eğer şekerimiz yüksek devam ederse gebelik bizim vücudumuzun üretmediği insülini bebek üretemeye çalışıyormuş ve buda bebeğin karaciğer ve pankreasını yoruyormuş. Bebek doğduktan soınra sürekli uyuyor şekeri düşüyor ve sarılık olma riski artıyormuş. Ayrıca çok yüksek şeker durumunda bebeğinde ilerde şeker hastası olma riski varmış. Eğer kontrol altında tutmazsan olabilecekler bunlar dedi. Korkuttu biraz beni. Haftalık kontrole çağırdı.
Diyetisyene gidemedim henüz ama zaten gebeliğin başında diyetisyene gittiğim için bana verdiği bir liste vardı. Ona uygun besleniyorum. İlk gün 179 larda gezen şekerim bugün 117 lerde gayet iyi gidiyor gibi. İnşallah çok uzun sürmesine gerek kalmaz. İki gündür aburcuburu kestim, akşam yemeklerinden sonra götürdüğüm tatlılarla vedalaştım, hamur işi olayınıda bitirirsem (şu an dengede tutmaya çalışıyorum) sanırım uzun vadeli sorun yaşamam.
Sende ihmal etme canım. Benimde son zamanlarda iştahım fena kabarmış durumdaydı ama kendime geldim. İpin ucunu bırakınca iyice kötüye gidiyor. Benim son dönemde günde 400 gr lık bir kavonoz nutellayı bitirmişliğim vardı. Donutlar, sufleler.. Şeker olunca yemeden önce bi düşünüyorsun ve sonra vazgeçiyorsun.
Tamam canım bidahakine denerim inş şimdi hıçkırık tuttu tosunumu çok şükür rahatladımmCanım 2 bardak soğuk su iç sonra sol tarafına yatyarım saat bekle öyle. Genelde soğuk su popişlerine temas edince bi kıpraşıveriyorlar..
Eğer yinede hiç hareket yoksa hemen doktora git. Bazna bende hiç oynamadı diyorum deniyorum bu taktiği hoplamaya başlıyor.
Ayyy bu etkilerini anlatmamışşardı bana ben 20. Haftadan beri diyetteydim ilk defa bu hafta abarttım hemde çoook tekrar başlamam lazım ozaman bebeğime bişey olmasın 1 ay kaldı zaten az daha tutarım şu boğazımı napıym bebişlerimiz sağlıklı olsunda
Ayy hemen kipirdamiyo diye yazmayin yahuuu bizi de kalpten goturceksiniz bende burda panik oluyorumTamam canım bidahakine denerim inş şimdi hıçkırık tuttu tosunumu çok şükür rahatladımmsağolasın
hayırlı uğurlu olsun bebeğine canım al al bitmiyor birde hep birseyler eksikmiş gibi geliyorSelam kızlar üç gündür uğrayamadım çok sayfa birkmiş oku oku bitmiyor
Herkes iyidir umarım
Biz bugün biraz alışveriş yaptık uyku seti nevresim yorgan yastık sepet al al bitmiyor sanki yaaa şimdilik bi halımız kaldı gibi
Amaa uyandgmdan beri yoktu ses canım ya yoksa çok panik yapan biri değilimAyy hemen kipirdamiyo diye yazmayin yahuuu bizi de kalpten goturceksiniz bende burda panik oluyorum
Sağol canım teşekkürlerhayırlı uğurlu olsun bebeğine canım al al bitmiyor birde hep birseyler eksikmiş gibi geliyor
Allah korusun bebisleri korkuyo insan iste..Amaa uyandgmdan beri yoktu ses canım ya yoksa çok panik yapan biri değilim
Hey maşallah bak ben böyle beslendiğini bilmiyodum. Benim şeker muhabbeti iyice sıktı, biliyosun şeker yüklemesinde sınır altında çıkmıştı ama ben 3 aya yakındır diyetle besleniyırum ve sabah yaptığım hafif kahvaltıdan ve insülin iğnesinden sonra gene 180 ölçünce şekeri iyice tepem attı. İğneleri de ölçücüyüde camdan aşşa atasım var.artık kendi diyetimi kendim yazıcam: süt ayran yoğurt et yumurta balık. O kadarrr!!Canım ben yüklemeyi 26. haftamda yaptırmıştım. Açlık 80 1. saat 183 2. saat 149 gibi bişeyler çıktı hatırladığım kadarıyla. Sonuca bakan doktordahiliye ya da diyabet ile görüş biraz yüksek çıkmış dedi. Ben hiç umursamadım gitmedim dahiliye ye falan. Sonra Eileithyia uyardı beni saolsun. İhmal etme diye.Cuma günü gittim işte doktora, direk şeker ölçüm cihazı verdi. Sonra diyabet hemşiresine yönlendirdi. Eğer gebelikte çıkan şeker kontrol altında tutulmazsa anne den çok bebeğe zarar veriyormuş. Hemşire bu en fazla senin ilerde Tip 2 diyabet hastası olacağını gösterir dedi. Bebek için zararlarını bayağı uzun anlattı. Eğer şekerimiz yüksek devam ederse gebelik bizim vücudumuzun üretmediği insülini bebek üretemeye çalışıyormuş ve buda bebeğin karaciğer ve pankreasını yoruyormuş. Bebek doğduktan soınra sürekli uyuyor şekeri düşüyor ve sarılık olma riski artıyormuş. Ayrıca çok yüksek şeker durumunda bebeğinde ilerde şeker hastası olma riski varmış. Eğer kontrol altında tutmazsan olabilecekler bunlar dedi. Korkuttu biraz beni. Haftalık kontrole çağırdı.
Diyetisyene gidemedim henüz ama zaten gebeliğin başında diyetisyene gittiğim için bana verdiği bir liste vardı. Ona uygun besleniyorum. İlk gün 179 larda gezen şekerim bugün 117 lerde gayet iyi gidiyor gibi. İnşallah çok uzun sürmesine gerek kalmaz. İki gündür aburcuburu kestim, akşam yemeklerinden sonra götürdüğüm tatlılarla vedalaştım, hamur işi olayınıda bitirirsem (şu an dengede tutmaya çalışıyorum) sanırım uzun vadeli sorun yaşamam.
Sende ihmal etme canım. Benimde son zamanlarda iştahım fena kabarmış durumdaydı ama kendime geldim. İpin ucunu bırakınca iyice kötüye gidiyor. Benim son dönemde günde 400 gr lık bir kavonoz nutellayı bitirmişliğim vardı. Donutlar, sufleler.. Şeker olunca yemeden önce bi düşünüyorsun ve sonra vazgeçiyorsun.
Kuzum ben okunmamışları okumaya kalkarsam seneye görüşürük heralde hihihihi. Hayırlı olsun bebişin yatağı döşeği. Ben çarşafını da geçirdim, bebiş geldsin diye bekliyo yatağı :)Selam kızlar üç gündür uğrayamadım çok sayfa birkmiş oku oku bitmiyor
Herkes iyidir umarım
Biz bugün biraz alışveriş yaptık uyku seti nevresim yorgan yastık sepet al al bitmiyor sanki yaaa şimdilik bi halımız kaldı gibi
Geçen benimde 2 gün hareketsiz kaldı ödüm pokuma karıştı ama bişi yokmuş. Şekerin yoksa tatlıbişiler ye sola yat, şeker varsa muz ve süt iç yap aynısını, hareket varsa korkma yoksa doktora. Bide ben grip olmuştum grip oğlumu yavaşlatmış bilesinAmaa uyandgmdan beri yoktu ses canım ya yoksa çok panik yapan biri değilim
Valla üç günde yüz sayfayı geçmişler atlaya atlaya okuyorum bende evde dinlenmedeyim şuanKuzum ben okunmamışları okumaya kalkarsam seneye görüşürük heralde hihihihi. Hayırlı olsun bebişin yatağı döşeği. Ben çarşafını da geçirdim, bebiş geldsin diye bekliyo yatağı :)
Hey maşallah bak ben böyle beslendiğini bilmiyodum. Benim şeker muhabbeti iyice sıktı, biliyosun şeker yüklemesinde sınır altında çıkmıştı ama ben 3 aya yakındır diyetle besleniyırum ve sabah yaptığım hafif kahvaltıdan ve insülin iğnesinden sonra gene 180 ölçünce şekeri iyice tepem attı. İğneleri de ölçücüyüde camdan aşşa atasım var.artık kendi diyetimi kendim yazıcam: süt ayran yoğurt et yumurta balık. O kadarrr!!
Hey maşallah bak ben böyle beslendiğini bilmiyodum. Benim şeker muhabbeti iyice sıktı, biliyosun şeker yüklemesinde sınır altında çıkmıştı ama ben 3 aya yakındır diyetle besleniyırum ve sabah yaptığım hafif kahvaltıdan ve insülin iğnesinden sonra gene 180 ölçünce şekeri iyice tepem attı. İğneleri de ölçücüyüde camdan aşşa atasım var.artık kendi diyetimi kendim yazıcam: süt ayran yoğurt et yumurta balık. O kadarrr!!
Kuzum ben okunmamışları okumaya kalkarsam seneye görüşürük heralde hihihihi. Hayırlı olsun bebişin yatağı döşeği. Ben çarşafını da geçirdim, bebiş geldsin diye bekliyo yatağı :)
Ateş ölçerle kafayı yemek üzereyim. Kulaktan mı alından mı daha iyi? Braunun alından ateş ölçeri yok sanırım. Kullanan Arkadaşlar alından öneriyorlar ama kulaktan daha iyi sonuç verir diye duydum.. Kızlar siz hangi markaları aldınız?
Kuzum ben okunmamışları okumaya kalkarsam seneye görüşürük heralde hihihihi. Hayırlı olsun bebişin yatağı döşeği. Ben çarşafını da geçirdim, bebiş geldsin diye bekliyo yatağı :)
Ben onun astronot poposunu yerim yer cok tatli..Kızlaarr oğluşuma aldığım astronot tulumm nasıl sizceayy içinde kim bilir ne komik olcak yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?