2014 Kasım Anneleri

Çok sağol canım arada böyle uzun seyehatleri oluyor malesef bu ara en çok korktuğum doğum için hastaneye gittiğimde yollarda olması haberi alırsa hızlı araç kullanmasından korkuyorum inş o gün geldiğinde burada olurda birde onu düşünmek zorunda kalmam Allah hiç birimizi ayrı bırakmasın canım inş.

ilahi innuk güldürdün beni ablacım pompa falan

Ablam niye güldün ki ?
Valla ciddiyim ben.. Doğum sancılarını onun üzerinde geçirmeyi düşünüyorum (Allahım nasip eder inşallah)
Birde kendimi psikopat gibi hissetmeye başladım. Herkes sancıdan doğumdan korkuyorken ben burda inşallah sancım olur diye dua eden bir tip oldum.

İşte en sinir olduğum şey!!!!
O kadın bi de babaanne sıfatıyla gelip sevecek değil mi o çocuğu? Allah ıslah etsin öyle insanları. İnsan sokakta gördüğü hamileye bir gülümsüyor, halini hatrını soruyor. Yazık böyle insanlara. Ben hamileliğimde çok şey öğrendim ve çok insan tanıdım. Tanıyamadığım insanları çok iyi tanıdım. Ve hiç düşünmeden sildim gönül defterimden.
Çünkü bu konuda hiçbir bahane kabul etmiyorum! Aldığı şeyleri de kabul etme! Herşeyi var çok şükür de kapat!
Ay bak yine sinirlendim!!!!!!

Ay ablacım ben de böyle düşünüyorum. Arada ben de ofluyorum ama hemen geçiyor. Fakat burda her şeyi dert eden arkadaşları görünce üzülüyorum. Biz de nitekim her kadın gibi doğumu yapacağız bir şekilde. Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin. Ben çok korkardım ama bebeğime kavuşmanın heyecanından korkuyu unutuyorum.

inana ben

geçir ablam geçir ne ile rahat edecekseniz

valla bazen ben de sadist bir ruhum var da bugünlerde mi açığa çıktı diye düşünmedim değil inan ki

Ben yarin sisircem gebelik oncesi pilatese gidiyodum sonra kaldirdim bi koseye yarin basliyim ustunde debelenmeye

Ay bebişimin odasını spor odası olarak kullanıyorduk. Odayı boşaltırken ay şu topu da indiriyim pilates yaptığım yok dedim şimdi lazım olacak iyi mi? Enemmm nasıl şişircem ben onu. Kırk saat

Canım çocuğun zaten okula gidiyormuş sende akşam a kadar çalışıyorsun galiba borçlarımız da var diyorsun mecbur birisinin bakması lazım yani babaannesi ile konuş biraz gezdirsin oynatsın Yada apartmanda bakabilecek komşun oynayabileceği çocukları falan varsa ona emanet edebilirsin..
Çalışan annelerin işi zor gerçekten bu yüzden devletin verdiği izin süresi de çok çok az ben bebeğimi 3 aylık olunca bırakıp işe başlıcam Allah kolaylık versin

Ay bebişimin odasını spor odası olarak kullanıyorduk. Odayı boşaltırken ay şu topu da indiriyim pilates yaptığım yok dedim şimdi lazım olacak iyi mi? Enemmm nasıl şişircem ben onu. Kırk saat
Aynen bebek odası spor salonu gibiydi yürüyüş bandı vardı gönderttşm ağırlıkları platesi balkona kaldırttım ama oda bebek odası ile daha güzel oldu bide yavrucaklarımız içini doldurunca daha iyi olacak

ay sorma canım ya bi parça şey alır biz aldık biz yaptık der sonrada marifet gibi. Eşinle beraber aldık herşeyimizi çok şükür onlardan gelcek hayır ALlah tan gelsin. Bi de ben hamile kaldığımdan beri 3 kez bana dedi ki ilk torunları var adı yağmur. Evlat olsa sevilmez. Neyse kimse yağmurun yerini tutamaz kerem ı onu sevdiğimiz gibi sevemeyiz ne demek bu ya sevmesinler çok mu lazım anneannesi dedesi teyzesi çok sevcek onu

O nasıl bi babaanne ya bunu derken eşin yanında mıydı Allah'ım ya Rabbim inanamıyorum

Zor sormussun canım ama empati kurmadan isin içinden çıkamadım.Uzatmadan sonucu söyelemem gerekirse sanırım senin yerinde olsam 32. hafta iznimi baslatırdım.Diğer türlü düsününce doğum sonrası üçünüzde uzun zaman geçirmis olacaksanız birlikte.Ama bu çerçeveden bakınca 1,5 saat yola katlanarak hem bebeği,hem kendini riske atıyorsun küçüğün hakkını yemis sayılmaz bu durum.32. hafta izin baslarsa az yorulmus bir anne,risksiz doğmus bir bebek ve mutlu bir abi olacak.Ben böyle mantık yürüttüm faydasa olur mu bilemiyorum.Birde esin ne diyor bu duruma iyi kötü bir fikri vardır kararı sana bıraksa da.

Hiç sorma canım hamilelikten dolayı zaten duygusallık hat safhada
Kapidan cikarken kendimi zor tuttum uzun yol araba kullanacak aklı bende kalmasın diye gidince basladim ağlamaya. Kıyamam saat başı arıyor ama yinede zor geliyor. Gurbetteyim zaten ailem yanimda değil arkadaşim gece yanimda kalacak sağ olsun.Ne güzel siz kavuşmuşsunuz darısı bize

arkadaşlar aklıma gelmişken yazayım dedim

kabızlık sıkıntısı çeken annelerimiz vitamin ve kan ilaçları aşırı derece de kabızlık yapıyor çok zorlanırsanız biraz ara verin derim faydası oluyor

tikita

Tikita merhaba! Uzun bir süredir yoğunluğum nedeniyle forma giremiyordum. Bir kaşıntı problemin olmuş yeni okudum hemen yazmak istedim çünkü ben çok çektim o konuda.
Gebeliğin 2-3. ayındaönce yüzümde bir kızarıklık çıktı onu takip eden iki hafta içerisinde bütün vicudumda kızarıklıklar çıktı. Ama çıldırıyordum üşenmedim saydım 300 küsür benek vardı kafamın içerisindekiler hariç. Bünyem de alerjik dedim kesin alerji, yediklerimi kontrol etmeye çalıştım acaba ne yanlış diye ama onunla alakası yokmuş.. Ben bir çeşir sedef geçirmişim doktorun söylediğine göre. Alerjik bünyelerde stres ve gebelik birleşimde oluşmuş. Yediklerimle hiç bir alakası yokmuş. Kesinlikle sıcak su yasak lif sürmek yasak dokunmak yasak. Çünkü dokundukça yayılıyor. Mümkün olduğunca az duş al dedi doktor bana havlu ile kurulanorken bile yayılıyormuş. Ben üç atak geçirdim yüz ve kafa sonra gövde sonrada bacaklar.. Sonra da durdu. Stres mi yaptın bişeylere son dönemde acaba? Bide ilaç veremiyorlar bize bir tek krem karışımı vardı. O da kortizonlu bir kremi bepantenle seyreltmişti. Onu kullandım ama kortizonlu olduğu için az kullandım. 3 farklı doktora gittim bu konuda. En sonuncusu EAU Thermal Avene marka bir duş jeli ve onun dustan sonra kullanılan kremini verdi. Bu nemlendirici gibi bişey ilaç değil. Birazcık da pahalı bişey ama beni çok rahatlattı. Bu arada benimki alerji değildi bildiğin kaşınıyordum sonra o kaşınan yerler pul pul olup dökülüp tekrar kızarıyordu. Cildim acayip kuruydu..
Seni çok iyi anlıyorum kaşınmak deli ediyor adamı bide en en başlarda geçirdim ki sen daha çok zorlanıyorsundur.
İnşallah geçer atlatırsın hemen.
acil şifalar diliyorum..

Allah kavuştursun canım

koymucaz demeniz durumunda hala bir isimde biz bulalım demeleri cidden yüzsüzlük yanii..
isim hakkı aslen anneye verilmiştir aslında..
Bu isim konusunda bende isyana katılıyorum biZde aileden karışan olmadı ama ben eşimle ortak bir isim koymayı isterdim ama bulamadık sağolsun eşim beni kırmadı ve benim istediğim isimde karar verdik annenin bu kadar zorluktan en doğal hakkı diye düşünüyorum

Valla esime dedim ben nasil sisrcem yaa kac saat dedi lastikciye mi gotursek napsak

değil tabi ablacım değil belki de ben baştan beri çok şey yaşadım da bu günler artık son günler diye sabrediyorum geçiyor az kaldı diyor kendimi teselli ediyorum
Amin canım amin inşallah

Az kaldi evet, cogu bitti azi kaldi.. yavruma kavusacam daha ötesi var mi? :) bunun yarattigi huzur bambaska.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…