• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kasım Anneleri

kızlar doktorum demir ilacımı değiştirdi gynoferon verdi bu ilacı kullanan var mı aranızda

Kızlar moralim çok bozuk..
Doktordan geldik..10 günde ben 2 kilo almışım ama bebeklerimden biri 20 diğeri 80 gr almış şok oldum..sezeryanı 20 ekime (36+1) planlıyoduk normal şartlarda alabileceğimiz en erken tarih oydu ama doktor galiba daha erken alıcaz dedi..
Kiloları 1480-1700..kemik gelişimleri normalmiş ama kilo almamışlar doğunca ısılarını korumaları için kilo almalarıda önemli..
2 ekimde tekrar gidicez eğer yine kilo almamışlarsa erken alıcakmış difüzyon durumundan dolayı..
Birde ikisinin kafasıda aşağıdaymış hazırlıklı ol dedi...
Etkisi yok dedi ama içim rahat etsin elimden geleni yapayım diye 2 ekime kadar muz patates tahin pekmez yicem yine...
Çok canım sıkıldı çok...

zeyy cim canını sıkma küçük bebekler çok çabuk toparlıyor. hayırlısını dile allahtan. herkesin yapısı farklı canım kımı bebekler anne karnında cok ıyı beslenıyor kımı farklı oluyor. biz elimizden geleni yapalım da gerisi allahın takdiri. eğer dışarda daha iyi gelişeceklerse 1-2 hafta erken doğsunlar hiçbirşey olmaz inan bana sağlıklı olsunlar gerisi önemli değil. stres bebekleri cok etkiliyor içini ferah tut. ben de geçen ay kızımın okul işini çok kafama taktım nasıl alışacak diye o ağladıkça ben de ağladım üzüldüm. bebişim az kilo aldı. üzülme canım.

Banada ayni sekilde dr 2900-3200 olur en fazla dedi 35. Haftada ayrildim artik ayaklarim odemli kaburgam cok fena agriyodu evde odemim falan hic kalmadi gercekten istirahat etmek lazim..
Zeyy günaydın dün giremedim pek buralara şimdi gördüm yazdıklarını. öncelikle hiç canını sıkmamaya çalış ki daha az etkilensinler. Dün benim de kontrolüm vardı, doktor muhtemelen 2900-3200 arasında doğacak dedi (şu an oğlum 41 cm, 1600 gr). benim biraz minyon bir tip olmam da etkiliyor anladığım kadarıyla. düşününce benim bile canım sıkıldı ki seni çooook iyi anlıyorum. bana sadece sunu söyledi; eğer imkanı varsa anne 32'de ayrılmalı işten, boşuna konulmuyor o tarih dedi. Özellikle çalışan anneler için çok önemli bir dönemdir bu dedi. kimse size fiziksel aktivite yaptırmıyor, dağ tırmanmıyorsunuz genellikle beyin yorgunluğunuz oluyor, bu da bebeğin asıl gelişimini etkileyen sey dedi. 32 haftadan sonra belli olurmuş asıl gelişme gerilikleri, anormallikler falan. ve nedeni de budur dedi. hatta kendisinden örnek verdi ilk çocukları 3900 gr iken ikincisi 2900 gr dogmuş. nedenide 27.haftada eşi annesinin kanser olduğunu öğrenmiş, 30 küsürden sonra da kaybetmişler anneyi. anne aynı anne, beslenme her şey aynı tek fark ruh hali, stres üzüntü dedi. sen de bu nedenle lütfen ama lütfen ''bebeklerim beslenmeli'' diye kendini strese üzüntüye sokma. eğlenmeye çalış, müzik dinle, üzülme, sallama dünyayı. aklına canını sıkacak bir şey geldiğinde hemen dağıt kafanı. inş kilo da alırlar ki almasalar bile ne olacak yani, sağlıkları yerinde olsun..

bu arada herkese günaydın

Pembe renk degil mi? Benim midemi bulandiriodu o yuzden biraktm. Ama dr hem demir hem de vitamin hapi demisti.
Evet canım pembe renkte bende zorunlu olarak basladım plt değerim düşük çıkınca ama ağızda bir garip tat bırakıyor doktor sana aç karnına içtikten sonra ne kadar süre sonra yemek yiyebiliyoruz acaba yarım saat beklesem mi

ben kullanıyorum canım..
benimde değiştirdi bunu verdi..
şükür bende problem yaratmadı
Anladım canım senindemi kan değerlerin yükselmiyordu o yüzden mi verdi
Birde sabah içtikten sonra ne kadar süre sonra kahvaltı yapıyorsun akşam da aç diyor ya yatarken mi yoksa yemekten önce mi içiyorsun bu 2 hafta benim için önemlide o yüzden tam anlamıyla kullanmak istiyorum canım

Ben kullanıyorum canım,doktorum baştan beri bunu yazıyor
Canım peki kan değerlerin nasıl çıkıyor kansızlık falan çıkıyor mu birde diğer arkadaşlarada sordum kullanan olarak soruyorum nasıl kullanıyorsun ne kadar süre sonra yemek yiyorsun kahvaltı yapıyorsun

Hadi gozun aydin dinlen artik bol bol..
Bugün raporumu aldım. vajinal muayene etti. rahmine bakalım dedi. baktıktan sonra da her şey yolunda dedi. bebek de iyi gözüküyor dedi. tek korkumun kordon olduğunu söyledim. merak etme dolanma durumu söz konusu değil dedi. şu an ki durumuna biz fena değil diyoruz dedi. renkli görmek istedim ama kolundan yüzünü göremedik. denize-havuza girmemde sakınca yokmuş. tampon falan kullanayım mı sizce dedim. gerek yok dedi. hatta kullanma der gibiydi. karın kaslarım zayıf olduğu için ayağa kalkınca ister istemez sarkıyormuş. yayar pozisyonda ise çok iyi duruşu dedi. valla her zaman ki gibi içim rahat, hiç bir endişem yok. Allahım sonuna kadar böyle sürdürsün inşallah. ve Allahım rahatsızlığı, sıkıntı olan arkadaşlarıma şifa, iyilik versin. Her şey herkesin gönlünce olsun. Yarın valiz hazırlayacağım. bir de kuaföre gitmem gerek. belki uzun bir süre katılamam foruma. umarım döndüğümde bebişler hala karınlarınızda olur :) Kendinize ve en önemlisi bebişlerinize iyi bakın. sağlıcakla... iyi geceler..

Günaydın kızlarrrr :)
Günaydın zeyy kaşar falan ye diyordun bana benim bebiş geriden gidiyor dediğimde sen yemeyi bıraktınmı yoksa. Bize iki canlı diyorlarda sen üç canlısın canım beslenmene dikkat et
günaydınlar dün yarım kilo muz yedim ishale tık etmedi ve dha kötü oldu söylemesi ayıp su gibi geliyor
Günaydın....Sarı leblebi ye canım
Günaydınn hayırlı sabahlar olsun inşallah :D Bugün sağlık ocagi kontrolümz var paşamı görücem oy oy
Günaydın...Sağlık ocağında ultrasyona bakıyorlarmı bizim burda yok
Günaydın Kızçeler :)
Kızım kocaman olmuş tam 1800 gr :)
Sabırsızlıkla bekliyorum bebeğimi onu çooook seviyorum :nazar::KK46::KK15:
Günaydın....
Gunaydin kizlar
Ust katta oturuorum ben ve su an evimin ustunde terasta tarhana yapilio.ya da kurumaya birakilio. Ben karadenizliyim. Nasil yapilio kurutuluo bilmem. Bunu yapan kayinvaldemin komsulari. Sabah 6 da basladilar. Bu surekli boyle mi gidecek. Ne kadar suruo. Sabaha karsi uyuyan bi insanim zaten.sasirdim kaldim walla.
Günaydın...
herkese günaydınnnnnnnnnnnn
uykusuz gecenin yorgun annişleri çalışanlara gayret diliyorum
evde olanlar da ben gibi idare etsinler işte :KK24:

bebiş sağlık ve sıhhat haberlerine maşallah :nazar:

diliyoruz .......... yolumuza bugünde kaldığımız yerden devam ediyoruz

aslında dökülüyorum ama 11 de doktor randevum var kendimi dik tutmaya çalışıyorum

uykusuz her gece :KK31:
Günaydın...
GÜNAYDINNNNNNNNN
Yağmurlu bir sabahtan herkese....
Günaydın canım burada yağacak hava kötü kapalı
kızlar doktorum demir ilacımı değiştirdi gynoferon verdi bu ilacı kullanan var mı aranızda
Ben yutamıyorum onu her içmemde kusuyorum sadece vitamini içiyorum
Banada ayni sekilde dr 2900-3200 olur en fazla dedi 35. Haftada ayrildim artik ayaklarim odemli kaburgam cok fena agriyodu evde odemim falan hic kalmadi gercekten istirahat etmek lazim..
carputi senin günler iyice azalmış

[QUOTE="xilerixx, post: 37033537, member:

Günaydın canlar...Zeyy Allahım evlatlarını hayırlısıyla kucağına almanı nasip etsin inşallah, bol bol dinlen ve bebişlerini besle ve tabi bol dua gönlünü Allahla bir tutu her şey hallolur inşAllah...Doğrumları yaklaşan arkadaşlar doğumun sağlıklı geçmesi içinbol bol meryem suresini okumak gerekiyormuş ben kızıma hamile kaldığımı öğrendiğimde hatme başlamıştım şimdi 3 cüzüm kaldı inşallah bitince ben de meryem suresine başlayacağım inşAllah birbirimize bol dol dua edelim her an ve o an bize tek yardımcı Allah dualarımız dilimizde olsun gönlümüz ferah olsun inşallah sizler benim hep dualarımdasınız hepimiz hayırlısıyla kavuşucaz inşAllah yavrularımıza... seviyom sizi annecanlar...

Günaydın zeyy kaşar falan ye diyordun bana benim bebiş geriden gidiyor dediğimde sen yemeyi bıraktınmı yoksa. Bize iki canlı diyorlarda sen üç canlısın canım beslenmene dikkat et

Günaydın....Sarı leblebi ye canım

Günaydın...Sağlık ocağında ultrasyona bakıyorlarmı bizim burda yok

Günaydın....

Günaydın...

Günaydın...

Günaydın canım burada yağacak hava kötü kapalı

Ben yutamıyorum onu her içmemde kusuyorum sadece vitamini içiyorum

carputi senin günler iyice azalmış
Zaten suan hareketlerini bi gorsen cikacak sanirsin..

Ben de en başından beri hatta 3 aylıktan beri kullanıyorum canım.. Benim de zaten geçmişten kalan kansızlık problemim vardı.. Demir depolarım boştu.. Gebe kalmadan bir ay önce demir depo ilacı kullanmıştım sonra da 3. gebelik ayımda doktor bunu yazdı hala daha kullanırım... Biraz olsun toparladı kanımı... 10-11 lerdeydi hiç çıkmazdı 1 ay önce baktırdım ilk defa 12 yi görmüştüm şu an durum ne bilmiyorum.. Ben de aç karnına değil de genelde kahvaltımı yapıyorum sonra 2-2,5 saat sonra içiyorum aç karnına dokunabiliyor benim mide problemlerim de fazla çünkü..

flowerhome kız gyno ferrosanol sandım sen yazarken benim bahsettiğim ilaç gyno ferro sanol... Senin bahsettiğin gynoferon muş kusuruma bakma yanlış anladım...

flowerhome flowerhome ben kullandım o kan ilacını pembe renk hatta.
tubis2014 bizim burda var ama cihaz çok eski ve ekranı çok ufak kutu gibi,kalp atımi takibi için koymuşlar işte. zor anlaşılıyor gibi görüntü ama ebe bana göbeğin yağlı değil o yüzden daha anlasilir görüntü elde ediyoruz sende dedi :nazar:

Zaten suan hareketlerini bi gorsen cikacak sanirsin..
yapma yav pat küt tekmeliyor şimdi kemikleşti
flowerhome kız gyno ferrosanol sandım sen yazarken benim bahsettiğim ilaç gyno ferro sanol... Senin bahsettiğin gynoferon muş kusuruma bakma yanlış anladım...
Banada yazdığı gyno ferro sanol du ama içemiyorum kusuyorum kanımda 11 lerde yakındada tahlil yaptırmadım

Ben de en başından beri hatta 3 aylıktan beri kullanıyorum canım.. Benim de zaten geçmişten kalan kansızlık problemim vardı.. Demir depolarım boştu.. Gebe kalmadan bir ay önce demir depo ilacı kullanmıştım sonra da 3. gebelik ayımda doktor bunu yazdı hala daha kullanırım... Biraz olsun toparladı kanımı... 10-11 lerdeydi hiç çıkmazdı 1 ay önce baktırdım ilk defa 12 yi görmüştüm şu an durum ne bilmiyorum.. Ben de aç karnına değil de genelde kahvaltımı yapıyorum sonra 2-2,5 saat sonra içiyorum aç karnına dokunabiliyor benim mide problemlerim de fazla çünkü..
Anladım canım inş banada iyi gelir bendede kansızlık ve trombosit düşüklüğü var o da yeni çıktı inş iyi gelir şu 2 hafta içinde yükselir trombosit düşüklüğü çünkü moralimi çok bozuyo:KK43:

Back
X