canım ben hemşireyim ve ikili testin ne olduğunu biliyorum da, sorun o değil, aynı perinin dediği gibi, aslında kesin bir sonuç vermeyen, sadece ihtimallere dayanan bir test ikili test. Ve o ihtimallerin doğruluk payı da tartışılır. Yani, ikili testte risk görülüp de sağlıklı doğan bebekler de gördüm, ne ikili testinde ne üçlü testin de, hatta ne de dörtlü testinde, detaylı ultrasonlarında problem olmayıp da, doğduğunda down sendromlu olduğu görülen bebekler de gördüm. O yüzden eğer sonuç kötü de çıksa, bebeği aldırmayacağım için yaptırıp yaptırmamakta kararsızım. Bir de ense kalınlığı, burun kemiği incelemesi, detaylı ultrason incelemesi fln ikili testin bir parçası da olsa, kanla yapılan kısmını yaptırmasan bile o ultrason incelemesini mutlaka yapıyor doktorlar
Ama ikili testin şöyle bir yararı da var, eğer bebekte anomali ihtimali varsa, aile buna hazırlıklı oluyor, doğumda tekrar şok yaşamıyor, o da ayrı bir konu tabi:26:
Walla hayırlısı diyelim, Allah hepimize eli yüzü düzgün, bütün uzuvları tam ve sağlam, akıl sağlığı yerinde sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin inşallahhh
evet canım, şok olmamak adına yaptırılabilir...benim annemde ebe canım bende bu son söylediklerini kastettim zaten...
gerçi hazırlıklı olsan ne olucak o da ayrı da şok olmazsın en azından tabi..
yani benim fikrim ben 2liyi yaptırmayı düşünüyorum 3lüyü düşünmüyorum...
kıyamam yaaGecemi gündüzüme katıp kussam da, uykuya dalarken bile poşet elimde kalsa da seni çoook seviyorummm santımlik meleğim fıstık içim :))
evet canım, şok olmamak adına yaptırılabilir...
Hayırlısı diyelim
kıyamam yaao da seni seviyor annesi
Ay ne bileyim ay ağlicam şimdi mutluluktan... Onun o 1,67 cm'lik ultrason kağıdına sürekli bakıyorum... Kuzum benim.. Herkesin yavrusu kendisine bal bal.. Rabbim korusunnn hepsini..
aynen ben de ultrason kağıdına bakıp bakıp duruyorum
Anladım canım yok o ayrıntılıyı ben de isterim zaten muhakkak ama ikili de kararsızım artık doktorun iknasına bağlı :)
az önce netten bakıyodum 9. 10. haftalardaki değişimlere...diyor ki "anne adayları bu haftalarda doğumun bir an önce gerçekleşmesini isterler ani heyecanlara kapılırlar..."
ne güldüm yazdığını okuyunca
canım ben hemşireyim ve ikili testin ne olduğunu biliyorum da, sorun o değil, aynı perinin dediği gibi, aslında kesin bir sonuç vermeyen, sadece ihtimallere dayanan bir test ikili test. Ve o ihtimallerin doğruluk payı da tartışılır. Yani, ikili testte risk görülüp de sağlıklı doğan bebekler de gördüm, ne ikili testinde ne üçlü testin de, hatta ne de dörtlü testinde, detaylı ultrasonlarında problem olmayıp da, doğduğunda down sendromlu olduğu görülen bebekler de gördüm. O yüzden eğer sonuç kötü de çıksa, bebeği aldırmayacağım için yaptırıp yaptırmamakta kararsızım. Bir de ense kalınlığı, burun kemiği incelemesi, detaylı ultrason incelemesi fln ikili testin bir parçası da olsa, kanla yapılan kısmını yaptırmasan bile o ultrason incelemesini mutlaka yapıyor doktorlar
Ama ikili testin şöyle bir yararı da var, eğer bebekte anomali ihtimali varsa, aile buna hazırlıklı oluyor, doğumda tekrar şok yaşamıyor, o da ayrı bir konu tabi:26:
Walla hayırlısı diyelim, Allah hepimize eli yüzü düzgün, bütün uzuvları tam ve sağlam, akıl sağlığı yerinde sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin inşallahhh
kan testini bende yaptırmıcamm ama kesinlikle ayrıntılı baktıcam kızlar..
evettt şu mide bulantısı geçer en azındannnnn
canım bencede eğer aldırılmayacaksa bu testin hiç güvenilir yanı yok..
zaten ayrıntılıda az buşuk belli oluyor..
bu testlerde yalnış çıkıp sapasağlam çocuk doğuran akrabam var 9 ayı mahvoldu kadının...
ama ayrıntılı USG gerçekten önemli diğer organlar dahil herşey göründüğü içinn...
Herkese merhaba arkadaşlar
Bten arkadaşımız çok fazla giremediği için topiği bana devretti
gerçi bende acemiyim ama bişeyler yapmaya çalışacağım
uzun zamandır ana sayfada ki listeye yeni ekleme olmamıştı
rica etsem listeye eklenecek arkadaşlar doğum tarihi,şehir,yaş,kaçıncı gebelik olduğunu bildiren mesajlar atarsa bende ekleme çalışacağım
rica etsem listeye eklenecek arkadaşlar doğum tarihi,şehir,yaş,kaçıncı gebelik olduğunu bildiren mesajlar atarsa bende ekleme çalışacağım
merhaba arkadaşlar benim sat 01,02,14 ama bu tarihe göre 9+2haftalık gecen salı dr gittim usg de 5+4 çıktı bu geç yumurtlamadan mı kaynaklanıyor .dönemlerim 31 ila 35 arası idi dr. sasırdı açıklamada yapmadı. yorumlarınızı bekliyorum
merhaba arkadaşlar benim sat 01,02,14 ama bu tarihe göre 9+2haftalık gecen salı dr gittim usg de 5+4 çıktı bu geç yumurtlamadan mı kaynaklanıyor .dönemlerim 31 ila 35 arası idi dr. sasırdı açıklamada yapmadı. yorumlarınızı bekliyorum
inşallahhBir gün o güzel tombalak yüzlerine de bakacaz inşallah
aynen tatlımkan testini bende yaptırmıcamm ama kesinlikle ayrıntılı baktıcam kızlar..
evettt şu mide bulantısı geçer en azındannnnn
canım bencede eğer aldırılmayacaksa bu testin hiç güvenilir yanı yok..
zaten ayrıntılıda az buşuk belli oluyor..
bu testlerde yalnış çıkıp sapasağlam çocuk doğuran akrabam var 9 ayı mahvoldu kadının...
ama ayrıntılı USG gerçekten önemli diğer organlar dahil herşey göründüğü içinn...
merhaba, hayırlı olsun canımHerkese merhaba arkadaşlar
inşallahh
aynen tatlım
Benim de kuzenimin eşine ikili testi vaktinden önce yapmış doktoru, tabi farkında değil bizimkiler. Sonuçta risk çıkmış. Kızın dünyası başına yıkıldı, amniyosentez yapalım demiş bide doktor. Dedim sakın yaptırma. Başka doktora daha git dedim. Başka doktor 1 hafta sonra fln baktı, burun kemiği, ense kalınlığı, bütün organlar herşey çok iyi dedi. Öylelikle rahatladı kız, yoksa 9 ay zindan olacaktı ona
Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah hepimizin ya.
merhaba, hayırlı olsun canım
BDT: 22.11.2014, Bursa, yaş 29, 2.gebelik
Teşekkürler
usg nin kalitesinden de kaynaklanıyor olabilir, geç de döllenmiş olabilir, döngülerin uzun çünkü. Ama yine de neden bu kadar fark olduğunu bence doktorunu arayıp sor, için rahatlasın canımmerhaba arkadaşlar benim sat 01,02,14 ama bu tarihe göre 9+2haftalık gecen salı dr gittim usg de 5+4 çıktı bu geç yumurtlamadan mı kaynaklanıyor .dönemlerim 31 ila 35 arası idi dr. sasırdı açıklamada yapmadı. yorumlarınızı bekliyorum
Evet ciddi riskleri var, Allah korusun, Allah kimseye göstermesin inşallah canım benim.amniosentezz Allah korusun ama tehlikeli birşey..bebeğe gelebilir o iğne yada düşüğe sebep olabilir... :18::18::18:
bu tarz riskleri alabilen kişilr bence ikili, üçlüleri yaptırmalı..
ama tabiii USG dede birşeyler çıkarsa mecburan yapılabilir..
Allah hiçbirimize yaşatmasın öle şeyleri..
usg nin kalitesinden de kaynaklanıyor olabilir, geç de döllenmiş olabilir, döngülerin uzun çünkü. Ama yine de neden bu kadar fark olduğunu bence doktorunu arayıp sor, için rahatlasın canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?