- 31 Ekim 2013
- 8.051
- 6.333
- 198
kızlar doktor bana 2 hafta sonra (9. haftada) gel ense kalınlığını ölçücem dedi..bende ikili test için erken değilmi dedim..yok ikili test ayrı ben ense kalınlığına bakıcam ikili test 11. haftadan sonra dedi...gidicem 2 hafta sonra hem bebişimi görürüm inşallah
kızlar ikili test dediği şey kan alımı ve ultrasonda inceleme yani öyle sıvı falan alınmıyor bir yerden..
ben ikili testi ve daha sonraki haftalarda ayrıntılı ultrasonu yaptırmayı düşünüyorum çünkü Allah korusun belki doğar doğmaz müdahale edilebilecek bir sorun çıkarsa bilinçli olmak istiyorum sonradan üzülmemek için..çok şükür teknoloji gelişti böyle durumlarda kullanmalıyız bence...
ama 3lü testi yaptırmayı düşünmüyorum bende...
Canım ikili testte iki tane sendromun olabilirliğinin oranına bakıyorlar yani acil müdahale gerektirecek bir duruma bakmıyorlar.. Yani eğer Allah korusun down sendromluysa aldırıyor bazı insanlar bunun için yapıyorlar.. Ben ne olursa olsun aldırmayacağım için boşuna da strese girmim diyorum ben ruhsal boyutundayım yani ne bilim...
doktorların kullandıkları ultrasonlar çok fark ediyor canım...bir de doktorun tecrübesi...
ikiliyi biliyorum canım da ayrıntılı ultrasonda bütün organlara bakıyolar ya uzuvlara falan Allah korusun tavşan dudak sendromu gibi durumlar için dedim ben..
Çok haklısın canım benim doktorum çok genç ama o kadar iyi ki... Benim hcg değerim bat günü 2779 çıktığında dedim kesin mol gebelik.. Doktor da şaşırdı iki gün sonra baktık 6278 çıktı.. Ama düşünün bu değerle kesem görünmedi doktor stres yapmayalım 3 gün sonra gel bakalım ama nokta kadar bi siyahlık görüyorum tecrübelerime dayanarak söylüyorum kese büük ihtimal ordan çıkacak dedi.. O 3 gün geçmek bilmedi mol gebeliktir diye ağladım durdum ama şükür ki 5+2 iken kesem göründü öyle rahatladım ki.. Gerçekten doktor tecrübesi başka bişi
Anladım canım yok o ayrıntılıyı ben de isterim zaten muhakkak ama ikili de kararsızım artık doktorun iknasına bağlı :)
canım zaten hcg değerinden ziyade adet gününü en az 10 gün geçmesi lazımmış kese görünmesi için...
bizim burda 25-30 lira bişeymiş ikili...yaptırmayı düşünüyorum açıkçası hem kan tahlili falan da yapıcak...benm ailemde tiroid var..şu anda bende bir şey yok ama gebelik tetikliyormuş ona da baktırırım tekrar...
bakalım hayırlısı perimBakalım benim doktorum 24 ünde ne diyecek arada kaldım eğer bana sorarsa istemiyorum dicem daha sonra ayrıntılı ultrason isticem 3 boyutlu bakalım Deryam
inşallah duyarsın canım sen de, içini ferah tut, bol bol dua et sen dehaftaya salı 7 hafta dolacak benimde inşallah artık o gün duymam lazım dua edin lütfen
Ne bilim canım o kadar yüksek değeri görünce dehşet oldum internette de hep mol gebelikten bahsediyordu çok korkutuğum için gitmiştim doktora... Hala da bilmem neden o kadar yüksek.. Şimdi kimbilir kaçlardadır :S
Ya canım ikili testte bir çok değer giriliyormuş annenin yaşı bat tarihi hcg değeri felan e benim de hcg değerim şu an belki milyonlardadır o yüzden hiç yoktan ihtimal yüksek çıkar da canım sıkılır diye de korkuyorum biraz açıkçası o yüzden
erken döllenmiştir canım ondandır..ama dediğim gibi adet gününü en az 10 gün geçmeliymiş net görebilmek için..öyle nette okuduklarını kafana takıp psikolojini bozma..biz adeti 5 gün geçince gittik göremedik hiç bakmadım öyle şeylere baksam moralim bozulcaktı çünkü..5-6 gün daha bekledim gittim gördük ondan sonra çok şükür...
canım hcg değeri belli bir sayılardan sonra sabitleniyo zaten artık daha fazla sonsuza kadar artmıyor...korkma bu kadar kendini de bebişide korkutma...ayrıca o değer tek başına bir veri değil ikili testte...
bakalım hayırlısı perim
inşallah duyarsın canım sen de, içini ferah tut, bol bol dua et sen debazen 8 haftalıkken de duyulabiliyor, duyamazsan hemen endişelenme
Ben çok evhamlıyım zaten 9 ay geçene kadar 9 doğururum o kesin :) Ama doktor da çok şaşırdı bat günü o kadar yüksek çıkmaz laboratuar hatasıdır bile dedi
Orda da haklısın bakalım doktorum o kadar tatlı ki o derse yaptırırım kesin
heyecanını seveyim senin
yapma yapma güzel düşün güzel olsun...
inşallah alacak nefesi varsa Allah'ım ömür verdiyse hayırlısıyla doğarlar kucağımıza...
Evet yeter ki Rabbim istesinnn her şeye rağmen doğacak inşallah... Bir an önce gelse ya doğummmmm
Çok haklısın canım benim doktorum çok genç ama o kadar iyi ki... Benim hcg değerim bat günü 2779 çıktığında dedim kesin mol gebelik.. Doktor da şaşırdı iki gün sonra baktık 6278 çıktı.. Ama düşünün bu değerle kesem görünmedi doktor stres yapmayalım 3 gün sonra gel bakalım ama nokta kadar bi siyahlık görüyorum tecrübelerime dayanarak söylüyorum kese büük ihtimal ordan çıkacak dedi.. O 3 gün geçmek bilmedi mol gebeliktir diye ağladım durdum ama şükür ki 5+2 iken kesem göründü öyle rahatladım ki.. Gerçekten doktor tecrübesi başka bişi
az önce netten bakıyodum 9. 10. haftalardaki değişimlere...diyor ki "anne adayları bu haftalarda doğumun bir an önce gerçekleşmesini isterler ani heyecanlara kapılırlar..."
ne güldüm yazdığını okuyunca
Sormayın ben de benzer bir durum yaşadım geçen hafta 4+2'de kese belli belirsiz dedi hcg 4626 çıktı çok korktum 3 gün sonra 8991 çıktı yine kese belirsiz dedi bu değerle insan korkuyor tabi nette bakınca herkes hcg 1500 olunca görünür diyor ama sanırım karından gözükmeyi kastetmiyorlar neyse cumartesi günü gördüm keseyi çok şükür.
canım ben hemşireyim ve ikili testin ne olduğunu biliyorum da, sorun o değil, aynı perinin dediği gibi, aslında kesin bir sonuç vermeyen, sadece ihtimallere dayanan bir test ikili test. Ve o ihtimallerin doğruluk payı da tartışılır. Yani, ikili testte risk görülüp de sağlıklı doğan bebekler de gördüm, ne ikili testinde ne üçlü testin de, hatta ne de dörtlü testinde, detaylı ultrasonlarında problem olmayıp da, doğduğunda down sendromlu olduğu görülen bebekler de gördüm. O yüzden eğer sonuç kötü de çıksa, bebeği aldırmayacağım için yaptırıp yaptırmamakta kararsızım. Bir de ense kalınlığı, burun kemiği incelemesi, detaylı ultrason incelemesi fln ikili testin bir parçası da olsa, kanla yapılan kısmını yaptırmasan bile o ultrason incelemesini mutlaka yapıyor doktorlarkızlar doktor bana 2 hafta sonra (9. haftada) gel ense kalınlığını ölçücem dedi..bende ikili test için erken değilmi dedim..yok ikili test ayrı ben ense kalınlığına bakıcam ikili test 11. haftadan sonra dedi...gidicem 2 hafta sonra hem bebişimi görürüm inşallah
kızlar ikili test dediği şey kan alımı ve ultrasonda inceleme yani öyle sıvı falan alınmıyor bir yerden..
ben ikili testi ve daha sonraki haftalarda ayrıntılı ultrasonu yaptırmayı düşünüyorum çünkü Allah korusun belki doğar doğmaz müdahale edilebilecek bir sorun çıkarsa bilinçli olmak istiyorum sonradan üzülmemek için..çok şükür teknoloji gelişti böyle durumlarda kullanmalıyız bence...
ama 3lü testi yaptırmayı düşünmüyorum bende...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?