2014 Kasım Anneleri

Allah Allah ya bu konu neden daha önce gündeme gelmedi ki ben hiç duymamıştım, hiç te aklıma gelmedi gelseydi kapatırdım tüh, bak çok üzüldüm şimdi zaten tehlikeli dönemleri geçirdik İnşallah bişey olmamıştır ya

kızlarrr son aylarda yani 7-8-9 su içseniz yarıyor aman dikkat şimdi çok almayın ilerde zaten alacaksınız..
biliyom, ben az yiyom öz yiyom diyom ama alıyom
bom bom bili bili boomm
Bu kadar yoğun çalışmayaydım herşey daha iyi olurdu günlük yürüyüşümü yapardım pilatesimi yapardım, akşam 21:00 lere kalmazdı son öğünüm oy oy oy.

Kestirme yazayım demiştim de,eşimin tarafında ikizler var ama genellikle çift yumurta, benim tarafımda da var, kuzenlerimin falan onlar tek yumurta ikizleri..

hehe eşimin tarafta 2 tane tek yumurta ikizi varmış bize de öyle denk geldi herhalde

Son düzenleme:

Kuzucum5-6 aylıktan bahsediyosun farkındasın dimi, 1kg dediğin şey bi sifon ile gelirr gider. Başarırsan da harikasın :18:

birşey olmaz canım yaa her yanımız radyasyon, çok önemli olsaydı doktorumuz söylerdi elbet, ona bakılırsa internetsiz cep telefonu mu kaldı? bence rahat olalım herşey iyi olsun

Rabbim yardımcın olsun ,annen için çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda bulantıların kesilir ve rahata erersin, arada bir hastanede yatıp serum takviyesi yapılsın sana

hehe eşimin tarafta 2 tane tek yumurta ikizi varmış bize de öyle denk geldi herhalde

seni görünce ikiz hevesim canlandı
benim tarafımda hiç yok ama eşimin tarafında dolu, kayınvalidemin kardeşleri iki defa ikiz olmuş hatta, bu saatten sonra bir bebiş daha çıkar mı ki, bebişimin arkasından

Çok geçmiş olsun. Okurken bile içim acıdı Allah yardımcın olsun. Yalnız olumsuz düşünmen beni çok üzdü. Bebeğine sahip çık lütfen

hehe inşallah neden olmasın

evet ama çok riskli diyolar sürekli...
gözüm korktu baya..
bilmiyorum ki..hayırlısı olsun...

allaha emanet canım, o koruyacak inşallah hepimizin kuzularını, risk olabilir tabii , daha zor bir süreç mutlaka ama sonuçta allah nasip yazdıysa korur ve hiçbirşey olmaz inşallah, bence hep olumlu düşün , olumlu şeyler olsun

Kuzucum5-6 aylıktan bahsediyosun farkındasın dimi, 1kg dediğin şey bi sifon ile gelirr gider. Başarırsan da harikasın :18:

Dedim ya hedefim bu yönde canım, beni birazda diyetisyen umutlandırdı açıkcası.

Hamile kalmadan önce fazlalıklarımı verebilmek için bir diyetisyene gitmiştim. Anlattım bebek istediğim için kilo vermem lazım diye. Başladık diyete 3 -4 kilo verdim ve hamile kaldım. Gittiğimde ben yeteri kadar kilo veremeden hamile kaldım nolcak falan derken, kadın bana hiç endişe etme dedi. Versen iyi olurdu ama veremediysen de sıkıntı olmaz ilk 3 ay 1-2 kilo verebilirsen süper olur veremezsen 20. haftaya kadar 1 kilo limiti koyarız dedi. 28. haftaya kadar 3 kilo son ayda 4 kilo daha alırsın 8 kilo ile bitirirsin diye plan yapmıştı. hatta 90 kilo ile hamile kalan birine sadece 4 kilo aldırmış tüm hamilelik boyunca yani sadece bebek kilo almış kadın doğumdan sonra 80 lere düşmüş. bebeğide 3600 falan doğmuş.

Ama ben diyetisyene gittiğim haftanın sonunda düşük yaptığım için sonra gidemedim bir daha. Şimdi o diyetisyen gittiğim merkezden başka yere geçmiş. Bakalım önümüzdeki hafta gitmeyi düşünüyorum.

İnşallah düşündüğüm planladığım gibi olur.

Ama işte benim o psikolojiye girmem ve hiç aksatmadan diyetisyenin verdiklerini uygulamam lazım. Tek başıma yapamam. Şuan sadece bana o zaman dediklerini uygulamaya çalışıyorum. Geçen hafta evdeyken çok abarttım, birde yemekten 1 saat sonra uyumuş oluyordum. Önceki gittiğimde verdiği program aşağıdaki gibiydi.

Kurallar
Günde 3 litre su mutlaka (bu olmazsa olmazı)
öğün araları 2 saat olacak 3 saati geçmeyecek.
son öğün yatmadan 3-4 saat önce yenmiş olacak.
Şekerli şeyler yenmeyecek, hazır gıdalardan uzak durulacak tuz tüketimi azaltılacak.

Porsiyonlar..
süt, yoğurt, ayran günde 4 porsiyon.(light tercih edilecek)
Meyve günde 4 porsiyon
yumurta ve peynir günde 2 porsiyon (yumurta haftada en az dört kez)
Haftada 1 mutlaka bakliyat
günde 2 porsiyon et ( kırmızı et 2-3 defa, tavuk pek önermedi, ama iki kez balık demişti o zaman balık mevsimiydi tabi)
sebze sınırsız (çiğ ve haşlanmış olarak)
ekmek grubu 4 porsiyon( bu çok geniş bi grup, çorbada bu gruba giriyor pilavda, leblebide vs..)
yağ grubu günde 2 porsiyon (ör. 2 ceviz, 5 fındık, 5 zeytin, 1 tatlı kaşığı zeytin yağ 1 porsiyon yapıyor.)

Canım çok büyük geçmiş olsun hem sana hem annene..
Sabret ve dua et. Bebeğini kucağına aldığında hepsini unutacaksın.

çok çok geçmiş olsunnn hayatımm çok üzüldüm gerçektennn resmnen çaresizleri oynamışsın ya
Allah beterinden saklasınn en kötüsü bu olsun , hep iyi düşün iyi çağır iyi olsunnn zencefil koy ıhlanura falannn bakarsın iyi gelir he :26:

evet ama çok riskli diyolar sürekli...
gözüm korktu baya..
bilmiyorum ki..hayırlısı olsun...

canım hiç korkmasın gözün,benim ablamın ikizleri var biraz erken doğdular ama küveze bile girmediler maşallah.şimdi 11 yaşında koca adam oldular. gayet sağlıklılar allaha şükür:) sende hiç takma kafana güzel güzel büyüyüp gelecek bebeişlerin:)

Kızlarrr kilolar napıyo bakalım 1 haftadır var mı artış? Benim dikkatlerim işe yaramaya başladı, kilo alışım duruldu, 400 gr fln aldım son hafta. Sizde durumlar nedir?

Merhaba canım
Ben kendimden hiç beklemediğim bir perfonmans gösterdim ve 3.ayı hiç kilo almadan bitirdim
Ama asıl önemli olan sonrası:18:

Canım çok güzel yazmışsın
bu söylediklerini neredeyse bire bir kadın doğum doktorum söyledi
işte bende elimden geldiğince uygulamaya çalışıyorum
zaten işin püf noktası sağlıklı beslenme hep bunu yapabilsek keşke
Ahh birde yürüyüş eklesek o zaman tadından yenmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…